طلاق از طرف زن در صورتی که حق جدایی و طلاق را داشته باشد در چند مرحله ساده امکانپذیر است؛ این مراحل معمولا پیچیدگی خاصی نداشته و به راحتی در تایم کوتاهی قابل انجام خواهند بود؛ مراحل طلاق توافقی از طرف زن به شرح زیر است:
مراحل دادخواست طلاق از طرف زن
0. قبل از اقدام به طلاق
تمایل زوجین به خاتمه دادن به زندگی مشترک، اگر اختلافی در خصوص مهریه، نفقه، جهیزیه و حضانت فرزندان باشد یا یکی از زوجین ناراضی باشد امکان صدور رای توافقی وجود ندارد و در صورت عدم موافقت یکی از آنها و اصرار طرف دیگر بر طلاق باید دادخواست طلاق یکطرفه به درخواست زوج یا زوجه داد.
۱. ثبت نام در سامانه تصمیم
اولین قدم برای درخواست طلاق از طرف زن ثبت نام در سامانه تصمیم برای گذراندن چند جلسه مشاوره قبل از طلاق است؛ برای این کار در ابتدا از طریق آدرس zaman.behzisti.net وارد سامانه تصمیم شده و از طریق گزینه دریافت نوبت وارد مراحل بعدی خواهید شد.
مطلب پیشنهادی: نحوه نوبت دهی در سایت تصميم طلاق
۲. گذراندن جلسات مشاوره قبل از طلاق
دومین قدم برای درخواست طلاق از طرف زن، شرکت در جلسات مشاوره قبل از طلاق است. برای طی کرن مراحل طلاق از طرف زن لازم است زن و مرد به مدت ۵ جلسه در این جلسات اجباری شرکت کنند که تقریبا 45 روز زمان میبرد؛ پس از پایان یافتن این جلسات در صورتیکه مشاور معتقد باشد ادامه زندگی برای این زوج غیرممکن است، گواهی عدم انصراف از طلاق را برای آنها صادر میکند.
لازم به ذکر است که برای شرکت در این جلسات به همراه داشتن مدارک شناسایی و کد رهگیری مربوط به ثبت نام در سامانه تصمیم الزامی است.
مطلب پیشنهادی: مدارک لازم برای گرفتن حق طلاق
۳. ثبت درخواست طلاق
در ادامه روند مراحل درخواست طلاق از طرف زن، پس از شرکت در جلسات مشاوره و دریافت گواهی عدم انصراف از طلاق لازم است که زن درخواست طلاق خود را در دفتر خدمات الکترونیک قضایی ثبت کند.
اگر بعد از شرکت در جلسات مشاوره اقدام به ثبت درخواست در دفتر خدمات الکترونیک قضایی داشته باشید لازم است که گواهی عدم انصراف از طلاق را ضمیمه درخواست خود کنید.
اما در صورتیکه قبل از شرکت در جلسات مشاوره درخواست خود را ثبت کرده باشید، پس از صدور گواهی عدم انصراف از طلاق مستقیماً به دفتر خدمات الکترونیک قضایی مربوطه فرستاده و درخواست طلاق از طرف زن ثبت می شود. پس از ثبت درخواست طلاق در دفتر خدمات الکترونیک قضایی، درخواست به دادگاه خانواده جهت رسیدگی به آن ارسال می شود.
مطلب پیشنهادی: در چه مواردی زن حق طلاق دارد
۴. برگزاری جلسات دادگاه خانواده
پس از طی کردن مراحل ذکر شده در روند مراحل طلاق گرفتن از طرف زن به برگزاری جلسات دادگاه خانواده میرسیم. این مرحله با توجه به حضور یا عدم حضور مرد در دادگاه، نحوه دفاعیه زن و مرد از خود و عوامل دیگر میتواند پروسه طولانی و زمانبری داشته باشد.
همراهی یک وکیل طلاق توافقی که به قوانین اشراف کامل دارد میتواند این روند را تسریع بخشد و حاکم را برای صدور حکم طلاق با توجه به مفاد قانونی قانع کند.
مطلب پیشنهادی: شرایط گرفتن پاسپورت برای زنان مطلقه
۵. جاری شدن صیغه طلاق
آخرین مرحله در جریان مراحل طلاق گرفتن از طرف زن جاری شدن صیغه طلاق می باشد. پس از طی مراحل قبل و حضور در دادگاه در صورتیکه حاکم رای بر طلاق صادر کند، زن و مرد میتوانند به مدت ۶ ماه به یکی از دفاتر ازدواج و طلاق مراجعه کرده و صیغه طلاق را جاری کنند.
- لازم به ذکر است که برای مراجعه به دفاتر ازدواج و طلاق علاوه بر مدارک شناسایی زوجین، عقدنامه و حکم دادگاه مبنی بر طلاق، ارائه گواهی عدم بارداری زن نیز الزامی است.
- همچنین مراجعه به دفتر ازدواج طلاق باید در بازه زمانی اتفاق بیافتد که دوران عادت ماهیانه زن نباشد.
مراحل طلاق توافقی بدون حضور زوجین
برای اینکه زوجین بتوانند حکم طلاق توافقی بدون حضور زن و مرد را دریافت کنند باید مراحل زیر طی کنند:
- اولین مرحله برای طلاق توافق این است که طرفین باید توافقهای خود را به وکیل خود بگویند تا وکیل توافقنامه را به صورت مکتوب به دادگاه ارائه بدهند.
- رفتن به جلسات مشاوره برای زوجین الزامی میباشد.
- زوجین باید گواهی عدم انصراف از طلاق را از مرکز مشاوره بهزیستی دریافت کنند که وکیل این کار را انجام خواهد داد.
- سپس وکیل باید گواهی عدم انصراف از طلاق را به همراه دادخواست به دادگاه ارائه بدهند تا به آن رسیدگی شود.
- به زوجین یا وکیل آنها پیامکی ارسال میشود که حاوی زمان رسیدگی پرونده آنها در دادگاه است اگر پیامک ارسال نشد با مراجعه حضوری به شعبه دادگاه از زمان وقت دادگاه خود مطلع شوند.
- پس از صدور حکم از سوی دادگاه شما میتوانید به دفتر خانه طلاق مراجعه کنید تا صیغه طلاق خوانده شود، البته وکیل طلاق توافقی میتواند به جای آنها در محضر حضور یابد.
در صورت تمایل به دریافت مشاوره تلفنی از وکیل پایه یک دادگستری تهران با شماره ۰۹۱۲۳۵۷۶۰۳۷ تماس حاصل فرمایید، با مشورت و راهنمایی وکیل زودتر به نتیجه خواهید رسید.