وکیل انحصار وراثت

وکیل انحصار وراثت در تهران با بیش از 15 سال سابقه و تجربه آماده ارائه مشاوره حقوقی به شما عزیزان و همراهان می باشد.

☎ شماره وکیل انحصار وراثت: 02177740376 – 09123576037

📍 آدرس: تهران، فلکه دوم تهرانپارس، خیابان فرجام، پلاک ۷۷، واحد ۸

انحصار وراثت چیست؟

در تعریف ارث می بايست بگوییم به اموالی گفته می شود، که از متوفیان به جا می ماند. اگر فردی دار فانی را وداع گفته و به عبارتی فوت‌ نماید، تمامی اموال منقول و غیر منقول او به وراث ارث می رسد. وراث معمولا شامل همسر و فرزندان شخص متوفی می شوند.‌ اگر فرد دارای همسر و‌ فرزند نباشد، وراث او پدر، مادر، برادر و ….خواهند بود. حال پس از مرگ افراد، وراث می توانند برای دریافت ارث خود از اموال او اقوام نمایند. حال مطابق قانون به همسر فرد  یک هشتم اموالش به ارث می رسد. میزان سهم الارث فرزندان نیز بر اساس جنسیت آن ها تعیین می گردد. به گونه ای که فرزند پسر دو برابر فرزند دختر ارث می برد. حال اگر وراث با طی نمودن مراحلی، ارث را بر اساس شرع و قانون میان هم تقسیم کنند، به این کار انحصار وراثت گفته می شود. انحصار ارث تمامی افرادی که از دنیا رفته اند امکانپذیر است. اما اگر فردی مفقود الاثر شود، چون مرده محسوب نمی گردد امکان تقسیم ارث او وجود ندارد. مگر اینکه مرگ او رسما اثبات شود، یا اینکه مدت زمان طولانی از مفقود شدن او گذشته باشد، که قاعدتا پس از این مدت زمان دیگر امکان زنده بودن فرد وجود نداشته باشد. در چنین شرایطی انحصار وراثت در خصوص اموال او نیز امکانپذیر می شود‌.

گواهی انحصار وراثت چیست؟

پس از فوت‌ افراد، وراث می بايست به مراجع قضایی رجوع نموده و برای انحصار و تقسیم ارث اقدام نمایند. در این صورت مرجع قضایی مورد نظر ارث را به صورت شرعی و قانونی میان وارثین تقسیم می کند. در نتیجه هر فرد می داند که دقیقا چه مقدار در ارث متوفی سهم دارد. سپس مرجع قضایی گواهی انحصار وراثت را صادر خواهد کرد.

این گواهی در واقع سند تقسیم ارث افراد متوفی است. با استناد به این گواهی، افراد می توانند بدون هیچ مشکلی امور بانکی و اداری تقسیم ارث را به انجام برسانند. چرا که در بانک ها، دفاتر ثبت اسناد و ….برای تقسیم اموال فرد فوت‌ شده، نیاز به ارائه این گواهی خواهد بود. این گواهی در دو نوع محدود و نامحدود صادر می شود. در هریک از این نوع گواهی ها زمان تقسیم ارث و‌ میراث تفاوت دارد.

مطلب پیشنهادی : وکیل شرکت

مدارک لازم جهت وکالت انحصار وراثت

انحصار و تقسیم ارث و میراث متوفیان روالی قضایی و اداری دارد، که باید طی شود. برای طی نمودن این فرایند، می بايست مدارکی به دادگاه ارائه گردد، تا تقسیم ارث صورت پذیرد. بدون وجود این مدارک امکان انجام این امر وجود نخواهد داشت. مدارک مورد نیاز برای دریافت گواهی تقسیم ارث را در زیر نام برده ایم:

  • گواهی فوت‌ متوفی
  • کارت ملی و شناسنامه فرد
  • کارت ملی و شناسنامه تمامی وارثین
  • عقد نامه، در صورت تاهل
  • وصیت نامه

هزینه انحصار وراثت

برای انجام مراحل تقسیم ارث می بايست وراث هزینه هایی را پرداخت نمایید. میزان این هزینه ها می توانند در موارد مختلف متفاوت باشد. برای مثال نمی توان هیچ مبلغ مشخصی را در این خصوص تعیین‌ نمود، و در هر نوع تقسیم ارثی قطعا متفاوت خواهد بود.‌ اما عواملی وجود دارند که می توانند در تعیین میزان هزینه این امر تاثیر گذار باشند. در زیر به این عوامل اشاره نموده ایم:

  • میزان ارث

معمولا هرچقدر که‌ میزان ارث مورد نظر بیشتر باشد، تقسیم آن می تواند پروسه پیچیده تری داشته باشد. به همین دلیل قطعا هزینه انحصار وراثت در این حالت می تواند‌ افزایش یابد.

  • اخذ وکیل

هزینه وکیل برای انحصار وراثت؛ اگر بخواهید برای تقسیم ارث به شکل اصولی و قانونی از وکیل کمک بگیرید، حق الوکاله او‌ نیز به هزینه های شما افزوده می شود.

  • هزینه چاپ آگهی

برای تقسیم ارث  نیاز است که وراث آگهی هایی را چاپ نمایند. این آگهی ها به این منظور چاپ می شوند‌، که‌ اگر متوفی وارثین دیگری نیز دارد، از تقسیم ارث او مطلع شوند. هزینه چاپ این آگهی ها نیز به هزینه کلی انحصار وراثت افزوده می شود.

  • تعداد وراث

اگر تعداد وراث زیاد باشد، طبیعتا تمامی مدارک آن باید ها باید مورد بررسی قرار گیرد. این مسئله موجب طولانی تر شدن روند تقسیم ارث می شود، و در نهایت هزینه ها را نیز افزایش خواهد داد‌. در نتیجه این مورد نیز از عوامل تعیین کننده میزان هزینه انجام این‌ امر خواهد بود.

انحصار وراثت

چه کسانی می توانند تقاضای انحصار وراثت کنند؟

معمولا تقاضای انحصار و تقسیم سهم و الارث توسط کسانی امکانپذیر است، که از این امر قانونا سود یا نفعی می برند. به همین دلیل تنها عده محدودی از افراد، می توانند این کار را انجام دهند. افراد زیر مطابق قانون می توانند تقاضای تقسیم ارث نمایند:

  • وراث سببی و نسبی

تمامی وراث سببی و نسبی متوفی می توانند تقاضای تقسیم ارث نمایند. این وراث شامل اعضای خانواده او می شوند، و حق انحصار وراثت خواهند داشت.

  • طلبکاران

گاهی متوفی در زمان حیات به فردی بدهکار می باشد، و قبل از پرداخت‌ بدهی خود از دنیا می رود. در این صورت طلبکاران همگی حق دارند که از مراجع قضایی بخواهند، ارث متوفی تقسیم شود. چرا که در این صورت دادگاه از ارث مورد نظر، بدهی و سهم طلبکاران را نیز به طور کامل پرداخت خواهد کرد.

  • فرد وصی

فرد وصی شخصی است که متوفی در خصوص انحصار وراثت به او وصیتی نموده است.‌ برای مثال ممکن است این فرد وکیل شخص متوفی باشد، و طبق وصیت باید بخشی از اموال را به شخص خاصی مطابق وصیت پرداخت کند. در این صورت فرد وصی نیز حق دارد، برای این امر رسما اقدام کند‌. چرا که با دریافت وکالت نامه از متوفی، او‌ اختیار بخشی از ارث و اموال او را دارد.

نمونه وکالت انحصار وراثت

جهت دانلود نمونه وکالتنامه دکمه زیر را کلیک کنید:

در چه دادگاهی باید روند اجرای پرونده انحصار وراثت را انجام داد؟

معمولا انتخاب نوع دادگاه یا مرجع قضایی، برای انجام هرگونه شکایتی بسیار اهمیت دارد. اما در ایران متاسفانه این مسئله نادیده گرفته می شود. حال برای دریافت گواهی تقسیم ارث، می بايست در درجه اول به شورای حل اختلاف رجوع نمود.‌

 در این مرجع قضایی معمولا ارث به صورت قانونی و با کمترین دردسر و پیچیدگی تقسیم خواهد شد. اما در حالت دیگر وراث می توانند برای انحصار وراثت به دادگاه خانوادگی نیز رجوع نمایند. چون این مسئله یک روند قانونی یا دعوای خانوادگی است. توصیه می شود حتما به نوع مرجع قضایی خود بسیار توجه کنید. اگر به مرجع قضایی صحیحی مراجعه نکنید، درخواست شما‌ به دادگاه های ذیصلاح انتقال داده می شود.

وکیل انحصار وراثت در تهران

تقسیم ارث مخصوصا زمانی که تعداد وراث بسیار زیاد باشد، فوق العاده روند‌ پیچیده ای دارد. حال بسیاری از افراد این‌کار را به تنهایی به انجام رسانده، و سعی می کنند‌ مراحل پرونده را پیش ببرند. اما به علت پیچیدگی های قانونی که وجود دارد، معمولأ این‌ دسته از افراد نه تنها نمی توانند به خوبی مراحل شکایت را انجام دهند، بلکه متحمل خساراتی نیز می شوند.

به همین دلیل حتما توصیه می شود قبل از هر اقدامی، ابتدا از یک وکیل متخصص و کاردان در این زمینه کمک‌ بگیرید. شما می توانید در این مورد با نهایت اطمینان خاطر پرونده قضایی انحصار وراثت خود را، به جناب آقای عباس اسدی واگذار نمایید. این وکیل مجرب و کاردان با توجه به تجربه و تخصص بالایی که دارد، روند پرونده شما را به بهترین شکل ممکن پیش برده  و در احقاق منافعتان شما را یاری خواهد کرد.

مطلب پیشنهادی : وکیل ملکی در تهران

بهترین وکیل انحصار وراثت به شما چه کمکی به شما می کند؟

قطعا کمک‌ گرفتن از وکلای انحصار و تقسیم ارث، به تمامی افرادی که‌ با پرونده های قضایی این چنینی دست و پنجه نرم می کنند توصیه می شود‌.‌ حتی اگر نیاز باشد هزینه بالایی نیز در این مورد پرداخت‌ کنید، بازهم جای نگرانی نیست. چرا که وکیل حقوق قانونی شما را به طور کامل مطالبه نموده و از بروز هرگونه خسارت یا ضرر و زیانی نیز جلوگیری می کند. وکیل در واقع به شما در روند‌ پیشبرد پرونده اتان کمک زیادی خواهد کرد، و خدمات زیر را به شما ارائه می نماید:

  • جلوگیری از بروز خطاها

حتی انجام یک خطا یا اشتباه کوچک‌ نیز، گاها می تواند به نتیجه رساندن پرونده اتان را چندین ماه به تعویق بیندازد. به همین دلیل وکیل نهایت تلاش خود را به کار گیرد، تا هیچگونه خطایی رخ ندهد.

  • راهنمایی و ارائه مشاوره

وکیل انحصار وراثت به تمامی سوالات و ابهامات شما در این زمینه پاسخ داده، و‌ شما را به شیوه اصولی راهنمایی می کند. همچنین می توانید در جلسات مشاوره نیز شرکت کنید، و در خصوص روند پرونده و موانعی که وجود دارد، اطلاعات کامل کسب کنید. شما علاوه بر مشاوره حضوری می توانید از مشاوره حقوقی تلفنی و آنلاین نیز برخوردار شوید.

  • دفاع از حقوق شما

وکیل با اخذ وکالت از شما در تمامی جلسات دادگاه حضور یافته، و از حقوقتان به خوبی دفاع می نماید. به همین دلیل با کمک‌ گرفتن از وکیل، دیگر امکان تضییع حق و حقوق شما وجود ندارد.

5/5 - (1 امتیاز)
مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست
مشاوره تلفنی رایگان