چنانچه دندانپزشک در انجام هریک از خدمات درمانی و زیبایی به دلایل مختلف دچار قصور یا اشتباه شود در قبال رفتار و اعمال انجام شده مسئول است و بیمار می تواند با تنظیم شکایت و طی کردن روال قانونی از او شکایت کند. قصور دندانپزشکی به طور کلی عدم انجام وظیفه قانونی و عدم رعایت استانداردهای مراقبتی و پزشکی مورد تایید سازمان نظام پزشکی که دندانپزشک مکلف به انجام و رعایت آن ها است را در بر می گیرد. به زبان ساده قصور دندانپزشک به معنای دست کشیدن از اقدام یا فعل لازم برای درمان متقاضی یا مشغول شدن به اقدام و فعلی ممنوع است که مورد تایید سازمان های نظارتی و قانونی نیست. بر اساس قانون مجازات اسلامی تبصره ماده 336 قصور پزشکی تحت عناوینی مثل بی مبالاتی، بی احتیاطی، عدم مهارت و و عدم رعایت نظامات دولتی پذیرفته شده تعریف می شود. به عبارت دیگر اگر نتایج درمانی که به وسیله پزشک برای متقاضی انجام شده است، بر خلاف چیزی باشد که بیمار خواستار آن بوده یا قبلاً بر اساس آن توافق شده در صورت اثبات این امر از نظر قانونی دندانپزشک مقصر محسوب شده و طبق قانون مجازات می شود.
شکایت از دندانپزشک کامپوزیت
شکایت از دندانپزشکی کامپوزیت هم مثل بقیه شکایات پزشکی می باشد. کسانی که از دندانپزشکان کامپوزیت به دلیل عمل نکردن به تعهدات و انجام ندادن درسته روال کار شاکی باشند می توانند برای طرح شکایت به سازمان نظام پزشکی مراجعه کنند.
البته باید توجه داشت که برای طرح شکایت از پزشکان کامپوزیت می توان به دادسرا یا کلانتری هم مراجعه نمود منتهی مراجعه به سازمان نظام پزشکی باعث کوتاه شدن روند اداری کار می گردد.
حتی از نظر قانونی طرح شکایت از دندانپزشکی کامپوزیت در معاونت درمانی وزارت بهداشت هم امکان پذیر است. اما از آنجاکه کارشناسان نظام پزشکی اغلب در سازمان نظام پزشکی مستقر هستند و امکان بررسی های علمی و عملی اینگونه شکایات در این سازمان میسر است لذا اگر ابتداء طرح شکایت در دادسرا ها یا معاونت های حقوقی انجام شود برای رسیدگی به سازمان نظام پزشکی ارسال می شود.
پس طرح شکایت اولیه از دندانپزشکی کامپوزیت به دلیل عدم انجام تعهدات صورت گرفته بهتر است در سازمان نظام پزشکی انجام شود تا روند رسیدگی و بروکراسی اداری کوتاهتر شود.
برای طرح شکایت از دندانپزشک کامپوزیت بیمار پس از مراجعه به سازمان نظام پزشکی باید اقدام به تنظیم شکایت کرده و علت شکایت و شرح درمان های انجام شده توسط پزشک معالج و عوارض ایجاد شده برای بیمار را در شکایت نامه درج نماید.
پس از طرح شکایت از دندانپزشکی کامپوزیت، پرونده ای برای این موضوع در دادستانی سازمان نظام پزشکی گشوده می شود و دادستان مربوطه از گروه کارشناسان دادستانی تقاضای انجام کارشناسی بر روی دندانهای بیمار و تایید یا عدم تایید اظهارات اعلام شده در شکایت نامه را می کند.
در ادامه کارشناسان سازمان نظام پزشکی پس از بررسی پرونده، مصاحبه با بیمار و ملاقات با دندانپزشک مربوطه از او تقاضای تنظیم لایحه دفاعیه می کنند.
در نهایت پس از جمع بندی مطالب حاصل از جلسات در صورت مقصر بودن پزشک و عدم رضایت بیمار، با نظر کارشناسی میزان خسارت وارد شده تعیین شده و با اعلام کیفرخواست و صدور رای، پرونده جهت پیگیری به اجرای احکام ارسال می شود.
همچنین باید توجه داشت که اگر شکایت بیمار بر موازین قانونی استوار نباشد یا ادعای بی موردی مطرح شده باشد و کارشناسان تشخیص دهند که تقصیری برگردن پزشکی نیست در این صورت دادستان قرار منع تعقیب برای دندانپزشک کامپوزیت مورد نظر را صادر می کند.
◁◁ مطلب پیشنهادی: وکیل قصور پزشکی
شکایت از دندانپزشک ایمپلنت
ایمپلنت یا کاشت دندان روشی است که به عنوان درمان در نظر گرفته می شود و هر گونه تورم، خونریزی خفیف و کبودی لثه بعد از انجام این ایمپلنت اگر به صورت خفیف و زود گذر باشد به عنوان عوارض شناخته شده و مشکل ساز محسوب نمی شود و بیمار نمی تواند با استناد به آن در مراجع قضایی از دندانپزشک ایمپلنت شکایت کند.
اما اگر پس از انجام ایمپلنت به دلیل قصور دندانپزشک عوارضی برای بیمار ایجاد شود یا عوارض ایجاد شده بر خلاف معاینات و آزمایشات اولیه و پیش بینی های انجام شده باشد.
مثلاً اگر در معاینات اولیه بیمار به دلیل تراکم پایین استخوان فک نیاز به پیوند استخوان پیش از کاشته دندان داشته باشد و این کار به دلیل سستی و اهمال انجام نشده باشد و و دندان پزشک مربوطه بدون برطرف کردن مشکل اولیه اقدام به کاشت دندان کرده باشد در آینده اگر مشکلی برای بیمار پیش بیاید می تواند نسبت به انجام شکایت از پزشک مربوطه اقدام کند.
از جمله مسائلی که بیمار پس از انجام ایمپلنت یا کاشت دندان می تواند با استناد به آن از پزشک مربوطه شکایت کند می توان به مواردی مانند عوارض پس از ایمپلنت برخلاف شاخص های پزشکی، عفونت در محل کاشت دندان یا پس زدن پس از کاشت دندان یا ایمپلنت باشد.
در صورتی که بیمار پس از ایمپلنت یا کاشت دندان از شرایط آن راضی نباشد یا نتایجی برخلاف اصول پذیرفته شده پزشکی در دهان او ایجاد شده باشد.
اگر وکیل داشته باشد وکیل او و اگر وکیل نداشته باشد از طریق مراجعه به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی می تواند طرح شکایت کرده سپس برای تکمیل شکایت و کارشناسی دعوای مطرح شده به سازمان نظام پزشکی مراجعه کند.
پرونده هایی که برای قصور پزشکی یا نتایج نامطلوب پس از ایمپلنت یا کاشت دندان در مراجع قضایی مطرح میشود باید از طریق سازمان نظام پزشکی یا دادسرای ویژه جرایم پزشکی برای رسیدن به نتیجه مطلوب پیگیری شود.
همچنین وکلایی که به صورت تخصصی در زمینه شکایت از دندانپزشک ایمپلنت فعالیت می کنند می توانند با اخذ وکالت از ناحیه بیمار کلیه مراحل طرح شکایت و سایر اقدامات لازم از آغاز تا انتهای پرونده را بدون حضور بیمار انجام دهند.
پس از طرح شکایت از دندانپزشک ایمپلنت در دفاتر خدمات الکترونیک قضایی به وسیله بیمار یا وکیل او پرونده برای بررسی به سازمان نظام پزشکی منتقل می شود.
سپس کارشناسان این سازمان پس از مطالعه پرونده، معاینه بیمار، و خواندن گزارش پزشک نسبت به دعوای مطرح شده اظهار نظر کرده و آن را برای نتیجه گیری به مراجع قضایی ارسال می کنند.
علل شکایت از دندانپزشکان
علل شکایت از دندانپزشکان می تواند با توجه به شرایط و نوع درمان پزشکی که انجام شده است متفاوت باشد. در سالهای اخیر دندانپزشکی نسبت به سایر رشته های پزشکی با آمار بالا و رو به رشدی از پرونده های شکایت به دلیل قصور و کوتاهی مواجه بوده است.
همانطور که گفته شد نحوه شکایت از دندانپزشک با توجه به شرایط بیمار و روش درمانی که برای او انجام شده است ممکن است متفاوت باشد.
از جمله علل رایج شکایت از پزشکان میتوان به مواردی مانند اقدامات ناکافی پزشک قبل از شروع درمان یعنی عدم گرفتن شرح حال بیمار و عدم آگاهی رسانی به بیمار و اطرافیان او از عوارض احتمالی روش درمانی مورد نظر، عدم معاینه دقیق بیمار قبل از انجام درمان، عدم آگاهی بیمار از هزینه تمام شده روش درمانی، ماهیت دشوار ناشناخته بعضی از روشهای درمانی مثل ارتودنسی، ایمپلنت و درمانهای اورژانسی که به دلیل ناآگاهی بیمار احتمال شکایت را افزایش می دهد.
تهییج بیمار به شکایت به وسیله پزشکانی که پس از درمان اولیه او را معاینه می کنند. عدم شرایط استاندارد در مطب یا کلینیک در مانی به دلیل استفاده از پرسنل نا کارامد و نامنظم، توصیه و ترغیب بیماران به شکایت به وسیله شرکتهای بیمه یا مشاورین حقوقی برای گرفتن خسارت اشاره کرد.
شماره تلفن شکایت از دندانپزشکان تهران
بر اساس گفته مدیرکل دفتر نظارت و اعتباربخشی امور درمان وزارت بهداشت، شماره تلفن شکایت از دندانپزشکان تهران سامانه 190 است، به شکلی که اپراتور های این مجموعه در صورت تماس تلفنی افراد شاکی از نقاط مختلف کشور به خصوص تهران می توانند شکایات و درخواست های مردمی در حوزه دندانپزشکی را برای رسیدگی و اعمال قانون ثبت نمایند.
مسئولین دفتر نظارت و اعتباربخشی امور درمان وزارت بهداشت معتقدند که محور حرکت نظام بهداشتی به خصوص حوزه دندانپزشکی باید به سمت ایجاد مدیریت واحد باشد و مدیران و روسای دانشگاههای علوم پزشکی و معاونان آنها امر نظارت بر دندانپزشکان و متخصصان را در اولویت قرار دهند و در نهایت برای نظارت کامل بر دندانپزشکان و جلوگیری از سستی و قصور آم ها در این بخش، سامانه 190 پاسخگویی به شکایات مردم طراحی و راه اندازی شده است.
سامانه شکایت از دندانپزشک تهران
سامانه شکایت از دندانپزشکی تهران روش مناسب برای استفاده از وکلا و مشاوران سامانه حقوقی شکایت 24 می باشد. بر اساس تبصره ماده 336 قانون مجازات اسلامی که تحت عنوان بی مبالاتی، بی احتیاطی، عدم مهارت و عدم رعایت نظامات دولتی تعریف می شود و در معنای فراگیر تر، هر درمانی که برای متقاضی تجویز شود و نتایج درمان چیزی نباشد که متقاضی خواستار آن بوده است یا با تشخیص و پیشبینی اولیه پزشک مغایرت داشته باشد.
در این شرایط دندانپزشک مقصر است و این حق برای بیمار محفوظ است که در مراجع قضایی یا نظام پزشکی بر علیه پزشک مربوطه اقامه دعوا نمایند. در این شرایط بیمار برای اطلاع از شرایط و وضعیت خود می تواند با وکلا و مشاوران سامانه حقوقی شکایت 24 مشاوره نماید.
از ویژگی ها و مزایای مشاوره با سامانه حقوقی شکایت 24 می توان به مواردی مثل صرفه جویی در وقت و هزینه، رهایی از رفتوآمدهای متوالی و بروکراسی اداری، رسیدن به نتیجه دلخواه و مطلوب در کمترین زمان ممکن و حفظ حقوق موکل در روند رسیدگی به جرایم پزشکی اشاره کرد.
بهترین روش برای از اطلاع از حق و حقوق قانونی بیمار قبل از تنظیم شکایت، برای کسانی که به دلیل قصور یا اهمال پزشکی دچار مشکل شده اند مراجعه به سامانه حقوقی شکایت 24 می باشد.
در جرایم پزشکی و دندانپزشکی گرفتن وکیل یا مشاوره با وکلاء با تجربه و کاردان میتواند کمک قابل توجهی به افراد خواهان و شاکی جهت اطلاع از حق و حقوق قانونی آن ها نماید. سامانه حقوقی شکایت 24 به دلیل بهره مندی از کارشناسان و مشاوران حقوقی و وکلای مجرب و متخصص می تواند راهی میانبر برای پیگیری پرونده های جرائم دندانپزشکی باشد.
نمونه شکایت از دندانپزشک
همانطور که گفته شد هرگاه در اثر قصور یا اعمال دندانپزشک در انجام امور درمانی، بیمار دچار مشکل شود. میتواند با مراجعه به سامانه الکترونیکی قضایی اقدام به طرح شکایت کرده و از دندانپزشک مورد نظر به دلیل مشکلاتی که برای او پیش آمده است شکایت کند.
پس از طرح شکایت به وسیله بیمار و ارائه مستندات لازم، شکواییه طرح شده از طریق شورای حل اختلاف ویژه امور پزشکی واقع در سازمان نظام پزشکی، جهت بررسی و تشخیص قصور به کمیسیون پزشکی ارجاع می گردد تا پس از انجام بررسیهای لازم و معاینه بیمار و شنیدن اظهارات پزشک مورد نظر در مورد قصور پزشکی اظهار نظر شده و رای صادر شود.
نمونه شکایت
معاون محترم دادستان تهران
مرجع محترم رسیدگی کننده
اینجانب ….. فرزند …… به شماره ملی …..
بر اساس شرح حال ذکر شده توسط موکل بنابر دلایلی که در ادامه می آید از آقای دکتر……. شماره نظام پزشکی……… شکایت دارم.
فریب موکل از طریق تبلیغات گسترده و بدون مجوز سازمان نظام پزشکی در فضای مجازی.
به استناد ماده قانون ممنوعیت تبلیغات و معرفی محصولات و خدمات غیرمجاز و آسیب رسان به سلامت در رسانه های ارتباط جمعی داخلی و بین المللی و فضای مجازی
تعدد و تکرار جرم
ارائه کارت بدون اعتبار گارانتی و تضمین سه ساله خدمات به قصد فریب موکل
قصور پزشکی در انتخاب بیمار و روش انجام خدمات و همچنین وارد آوردن خسارت به موکل.
با توجه به مطالب بالا، از طرف موکل، درخواست ارجاع به کمیسیون پزشکی قانونی و پس از اثبات صدق عرایض تعقیب کیفری دندانپزشک بابت تبلیغات در فضای مجازی و همچنین پرداخت دیه متعلقه را دارم.
با احترام …….وکیل شاکی
سخن پایانی
نحوه شکایت از دندانپزشک و مراحل قانونی آن به این شکل است که اگر بیمار در جریان درمان دچار مشکل شود یا پس از اتمام دوره درمان به نتایج مطلوبی که قبل از آغاز درمان به او وعده داده شده است نرسد می تواند با اخذ وکیل یا بدون گرفتن وکیل به صورت شخصی با مراجع به مراکز الکترونیک قضایی نسبت به طرح شکایت از دندانپزشکی مربوطه اقدام نماید.
پس از تکمیل شکایت، پرونده خواهان به کمسیون پزشکی سازمان نظام پزشکی ارجاع داده می شود تا پس از بررسی پرونده، معاینه بیمار و خواندن گزارش پزشک مربوطه نسبت به وضعیت بیمار اعلام نظر گردد.
در این شرایط اگر قصور یا کم کاری پزشک روشن شود بر اساس قانون برای پزشک مربوطه جریمه و خسارت در نظر گرفته شده و به اجرای احکام ابلاغ می گردد.
1 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید
دکتر اقاجانی دندانپزشک دندان مرا کشیده اند ولی هنوز ریشه درون فکم را لمس میکنم و قسمتی را بیرون اوردم اما منشی ایشان جواب میدهند استخوان فک است! بدون معاینه و تخصص دندانپزشکی و بعد که اصرار میکنم وضعیت دندانم ناگوار است میگویند عکس بیاور و بعد که میگویم چه نوع عکسی؟ ایا دکتر نباید این توصیه ها را بکنند شما چکاره اید جواب میدهید گ؟ تازه میگویند روز شنبه رجوع کنید! یک ملیون تومان هم بابت کشیدن یک دندان پول گرفتند