جهت مشاره تلفنی رایگان با وکیل ملکی با شماره زیر تماس بگیرید:

۰۹۱۲۳۵۷۶۰۳۷📱

وکیل تخلیه مستاجر تهران به وکلایی گفته می شود که به صورت تخصصی در زمینه روابط و دعاوی بین موجر و مستاجر بخصوص تخلیه مستاجر فعالیت می کنند. وکلای تخلیه مستاجر از آگاهی لازم در زمینه قوانین مربوط به روابط موجر و مستاجر و آخرین رویه های قضایی موجود در شورای حل اختلاف و دادگاه ها مطلع هستند ومی توانند پرونده های مربوط به دعاوی تخلیه مستاجر را در یک دوره زمانی کوتاه به نتیجه برسانند. کمک گرفتن از وکیل تخلیه مستاجر تهران موکل یا موکلین را قادر می سازد که بتوانند در یک پروسه زمانی کوتاه با اتکاء بر تجربه وکیل و احاطه او به قوانین جاری در زمینه روابط موجر و مستاجر بخصوص تخلیه ملک، روند دادرسی قانونی را طی کرده و پرونده را به نتیجه مطلوب برسانند.

چرا نیاز به وکیل تخلیه برای تخلیه فوری داریم

همانطور که در مبحث قبلی نیز به این نکته اشاره کردیم مباحث مرتبط با تخلیه و همچنین تخلیه فوری شامل یک سری قوانین حقوقی پیچیده هستند که درک آنها فقط از عهده کسانی بر می آید که به اندازه کافی دانش حقوقی داشته باشند.

همچنین به این نکته نیز اشاره کردیم که برای کسب موفقیت در این زمینه و تخلیه فوری ملک تجربه اهمیت بالایی دارد. از اینرو موجه ترین فرد برای انجام امور مرتبط با تخلیه ملک وکیل باتجربه و کار بلد است. به همین دلیل همه کسانی که تمایل دارند حکم تخلیه ملک خود را زودتر دریافت کنند باید کار را به کاردان سپرده و از وکلایی که در این حوزه به صورت جدی و مستمر در حال فعالیت هستند کمک بگیرند.

وکیل تخلیه ملک در چه پرونده هایی به ما کمک خواهد کرد؟

وکیل پایه یک دادگستری ملکی در چه پرونده هایی به ما کمک خواهد کرد؟ شاید سوالی باشد که ذهن افراد درگیر در اختلافات و مسائل بین موجر و مستاجر را به خود جلب نماید.

هرگاه یک نفر قصد داشته باشد ملک خود را برای استفاده از منافع آن به دیگران اجاره دهد بین او به عنوان موجر و مستاجر قراردادی منعقد می گردد و موجرو مستاجر تا پایان قرارداد موظفند به بندها و شروط درج شده در قرارداد فی مابین متعهد باشد.

به عبارت دیگر وقتی قرارداد اجاره بین موجر و مستاجر منعقد می شود مستاجر تعهد می کند که در ازای تحویل گرفتن ملک مورد نظر مبلغی پول را تحت عنوان ودیعه یا اجاره و یا به صورت توأمان و دیه و اجاره به صاحب ملک پرداخت نماید و پس از اتمام قرارداد ملک مورد نظر را بر اساس موارد درج شده در قرارداد به صاحب آن تحویل دهد و یا در صورت تمایل برای در اختیار داشتن ملک مورد نظر مجدداً قرارداد اجاره را تمدید نماید.

حال اگر پس از ثبت قرارداد اجاره هر مشکلی بین موجر و مستاجر ایجاد شود و مشکل ایجاد شده توجیه قانونی داشته باشد یا جز موارد درج شده در قرارداد اولیه فی مابین طرفین باشد هر یک از طرفین می تواند با اتکا به قرارداد اجاره برای گرفتن حق  و حقوق خود به مراجع قانونی مراجعه نماید.

 در این شرایط اگر مالک یا موجر طبق بندها و روال درج شده در قرارداد فی مابین عمل نماید و مستاجر با پایان  یافتن زمان اجاره ملک، از تخلیه آن خودداری کند یا در دوره زمانی اجاره از پرداخت اجاره بهاء به مدت سه ماه متوالی  خود داری کند و یا عملکرد  مستاجر خلاف مواد قرارداد اجاره نامه و باعث ضررو زبان به موجر شود موجر می تواند پس از انعقاد قرارداد با  وکیل تخلیه ملک نسبت به تخلیه ملک و جلوگیری از ضرر و زیان خود اقدام نماید. لذا وکیل تخلیه ملک می تواند طیف وسیعی از پرونده های مربوط به تخلیه ملک را با توجه به شرایط به عهده بگیرد.

وکیل تخلیه ملک چه وظایفی بر عهده دارد؟

در صورتی که موجر یا صاحب ملک روند تخلیه ملک را به وکیل خود واگذار کند شخص وکیل وظیفه دارد برای تخلیه مستاجر از ملک او اقدام کند. طبق قانون برای دریافت حکم تخلیه قبل از هر کاری ابتدا باید موجر مالکیت خود را در قبال ملک ثابت کند. سپس حکم تخلیه ملک را از دادگاه گرفته و با استناد بر آن از مستاجر بخواهد ملک او را تخلیه کند.

زمانی که مالک برای گرفتن حکم تخلیه وکیل اخذ می کند شخص وکیل وظیفه دارد مطابق با قوانین موجود برای گرفتن حق موکل خود وارد عمل شود. وکیل در اولین گام وظیفه دارد دادخواست تخلیه ملک را تنظیم کرده و تقدیم دادگاه صالح کند. در برگه دادخواست وکیل باید شرح دادخواست را توضیح دهد. دادگاه پس از بررسی دادخواست، در صورتی که دادخواست موجر را به حق بداند، اقدام به صدور حکم تخلیه می ‌کند.

به همین دلیل یک وکیل با تجربه وظیفه دارد در تنظیم دادخواست با دقت عمل کند. زیرا ناقص بودن مدارک و کامل نبودن شرح دادخواست، منحر به تعویق افتادن صدور حکم دادگاه می شود.

پس از صدور حکم اجرای آن منوط به پرداخت مبلغ ودیعه‌ ای است به موجب عقد اجاره مستاجر به موجر سپرده است. بنابراین وکیل وظیفه دارد در این باره نیز موکل خود را راهنمایی کند تا او مطابق با قوانین جهت پرداخت ودیعه اقدام نماید. زیرا بدون پرداخت ودیعه امکان اجرا شدن حکم تخلیه وجود ندارد.

در صورتی که حقی از موجر نزد مستاجر باشد یا آنکه مستاجر آسیب و خسارتی به مورد اجازه وارد کرده باشد، وکیل باید جهت استحقاق حقوق موکل خود در دادگاه یا شورای حل اختلاف طرح دعوی کند. همچنین باید دلایل لازم برای اثبات ادعاهای خود را آماده کرده ضمیمه دادخواست کند.

تخلیه مستاجر تضمینی

بهترین راه برای تخلیه ملک

بحث تخلیه ملک زمانی مطرح می شود که مستاجر مطابق با مفاد قراردادی که بین دو طرف تعیین شده است عمل نکرده و دز موعد مقرر تعیین شده در قرارداد ملک را تخلیه نکند. به عنوان مثال هنگامی که از موعد تعیین شده برای تخلیه ملک در قرارداد اجاره گذشته باشد اما مستاجر از تخلیه آن  هر دلیلی سر باز زدند، موجر می تواند برای گرفتن حق و حقوق خود به مرجع صالح مراجعه کرده و طرح دعوی کند.

اما برخلاف تصور گرفتن حکم تخلیه یکی از مباحث حقوقی پیچیده است که نیاز به مهارت و تجربه بالا در این زمینه دارد. بنابراین افراد عادی که هیچگونه دانش حقوقی ندارند و همچنین مباحث مرتبط با این امر را آنچنان که باید نمی ‌شناسند گزینه مناسبی برای پیگیری این کار نیستند.

به همین دلیل بهترین و منطقی ترین راهکار برای تخلیه ملک این است که، اشخاص درگیر با پرونده های این چنینی از وکیل با تجربه در این حوزه کمک بگیرند. برخی از وکلا به صورت تخصصی فقط در این زمینه فعالیت می ‌کند، مسلما این دسته از وکلا نسبت به موارد دیگر تجربه و دانش بیشتری دارند.

از این‌رو درصد موفقیت آنها در پرونده های تخلیه ید نیز بالاتر بوده و نتیجه مطلوب را با صرف زمان کمتری کسب می کنند. بنابراین برای انتخاب بهترین وکیل تخلیه ملک باید به سراغ مواردی رفت که هم در این زمینه به صورت تخصصی فعالیت می کنند و هم آنکه در این حوزه به اندازه کافی تجربه و مهارت دارند.

تخلیه مستاجر تضمینی

تخلیه مستاجر تضمینی با گرفتن یک وکیل حاذق و مسلط به قوانین مالک و مستاجر و طی کردن روال قانونی حاکم بر این نوع پرونده ها میسر است.

به عبارت دیگر گرفتن دستور تخلیه و انجام امور آن با مراجعه به وکلاء باتجربه که به صورت تخصصی در این زمینه فعالیت می کنند میسر بوده و افراد دادخواه می توانند نتایج خوبی را به دست بیاورند.

 در تخلیه مستاجر تضمینی وکلاء حاذق و با تجربه با اشراف بر قانون این اطمینان خاطر را به موجر می دهند که با ارائه مدارک لازم و محکمه پسند به سرعت مراحل قانونی و اداری تخلیه ملک  طی کرده و در یک پروسه زمانی کوتاه حکم تخلیه ملک از مراجع ذی صلاح را دریافت می کنند.

وقتی دستور تخلیه با ارائه دلایل قانونی به وسیله شورای حل اختلاف صادر می شود مستاجر موظف است در یک فاصله زمانی 15 روزه ملک مورد نظر را تخلیه نماید و اگر در مدت تعیین شده مستاجر اقدام به تخلیه ملک مورد نظر نکند ملک به صورت قانونی از او پس گرفته می شود.

حکم تخلیه مستاجر

همانطور که در  مطالب قبلی نیز عنوان کردیم حکم تخلیه توسط  دادگاه صالح که ممکن است دادگاه عمومی یا شورای حل اختلاف باشد صادر می شود.

به طور کلی پس از صدور حکم تخلیه قانون مراتب امر را ظرف ۲۴ ساعت به مستاجر اعلام می کند. سپس مستاجر موظف است ظرف ۷۲ ساعت یا سه روز از زمان اعلام حکم ملک را تخلیه کرده و تحویل مالک دهد.

در واقع با صدور حکم تخلیه، دادگاه به مستاجر دستور تخلیه می دهد. اما به طور کلی باید به این نکته اشاره داشته باشیم که دستور تخلیه یکی از امور زمان بر است. مخصوصا زمانی که بین موجر و مستاجر قرارداد اجاره به صورت رسمی ثبت نشده باشد روند دریافت حکم تخلیه بسیار سخت بود و راه حل های قانونی پیچیده ای دارد.

به همین دلیل است که در چنین مواقعی فقط یک وکیل حقوقی با تجربه و مسلط بر قوانین ریز و درشت این حوزه می‌تواند گره از کار مالک بگشاید و از قانون حکم تخلیه ملک وی را بگیرد.

روند طرح داخواست حکم تخلیه ملک مسکونی تا اجرای حکم آن

مراحل تخلیه زمانی آغاز می شود که مستاجر در موعد مقرر از تخلیه ملک مورد نظر خودداری کند یا سه ماه از موعد پرداخت اجاره بها گذشته باشد بدون آنکه مبلغی به موجر پرداخت شده باشد. همچنین عدم رعایت بندهای درج شده در قرارداد فی مابین موجر و مستاجر یا انتقال ملک مورد اجاره به شخص دیگر توسط مستاجر شرایط لازم برای تنظیم دادخواست دستور تخلیه را فراهم می کند. به عبارت دیگر  وجود دلایل چهارگانه فوق زمینه ساز تنظیم  دادخواست دستور تخلیه می باشد.

یعنی با فراهم بودن دلایل فوق موجر می تواند با در دست داشتن مدارک لازم به دادگاه یا شورای حل اختلاف برای تنظیم دادخواست دستور تخلیه مراجعه کند. پس از ارائه مدارک و شواهد لازم به دادگاه و شورای حل اختلاف، دستور تخلیه برای مستاجر صادر می شود و دستور صادر شده باید حداکثر ظرف 24 ساعت به مستاجر ابلاغ شده  و به  او برای تخلیه ملک اجاره موردنظر 72 ساعت مهلت داده می شود.

 باید به این نکته توجه داشت که حکم تخلیه زمانی برای مستاجر قابل اجرا است که موجر مبلغ ودیعه یا پول پیش ملک مورد نظر را به مستاجر پرداخت کرده باشد. به بیان دیگر شرط لازم برای تخلیه و لازم الاجرا شدن دستور تخلیه، پرداخت ودیعه است و تا زمانی که این مبلغ به مستاجر پرداخت نشود و رسیده آن به مراکز قضایی ارائه نگردد امکان اجرای حکم تخلیه وجود نخواهد داشت.

 پس از تنظیم و ارائه دادخواست صدور دستور تخلیه، رسیدگی به پرونده است که دستور کار مرجع رسیدگی کننده قرار می گیرد. در این شرایط اگر مستاجر در زمان سکونت در ملک مورد نظر خساراتی را به ملک مورد نظر وارد کرده باشد موجر دریافت بدهی یا خسارت وارد شده را در دادگاه یا شورای حل اختلاف برای رسیدن به نتیجه لازم پیگیری می کند.

 پس از تشکیل جلسه دادگاه یا شورا و دریافت مدارک مناسب و محکمه پسند از سوی موجر، دستور تخلیه از سوی مرجع رسید کننده صادر می شود.

در این شرایط برای اجرای دستور تخلیه نوبت به دریافت دستور تخلیه است به این معنا که دستور تخلیه صادر شده باید از طریق مراجع قانونی ظرف 24 ساعت به مستاجر ابلاغ شده و  طبق روال معمول به مستاجر 72 ساعت وقت داده می شود تا ملک مورد نظر را تخلیه نماید.

در غیر این صورت تخلیه ملک از طریق اجرائیات است یعنی دستور تخلیه ملک از طریق ابزارها و اهرم های قانونی مثل مامورین انتظامی با حضور نماینده اجراء احکام انجام می شود.

شرایط دریافت حکم تخلیه و مدارک مورد نیاز

برای طرح دعوی در دادگاه صالح جهت تخلیه ملک نیاز به یکسری شرایط و مدارک است. پس تا زمانی که شرایط و مدارک مورد نیاز برای این امر محیا نباشد امکان طرح دعوی و همچنین دریافت نتیجه مورد نظر ممکن نخواهد بود.

 در این مطلب تصمیم داریم در رابطه با شرایطی که در قوانین مربوطه برای تخلیه ملک تعیین شده است صحبت کنیم. به طور کلی شرایط لازم برای تخلیه ملک شامل موارد زیر است.

موعد تعیین شده برای تخلیه در قرارداد گذشته باشد 

یکی از شرایطی که موجر را مستحق ارایه طرح دادخواست دعوی تخلیه در دادگاه صالح می‌ کند این است که مستاجر در موعد مقرر ملک را تحویل ندهد. به عبارت دیگر در حالی که مهلت مقرر توافق شده در اجاره نامه به پایان رسیده باشد اما مستاجر همچنان در ملک باقی مانده و از تخلیه آن خودداری کند، مالک ملک یا موجر می تواند برای تخلیه مستاجر در دادگاه صالح طرح دعوی کند.

عدم پرداخت اجاره بها

گاهی اوقات نیز هنوز مهلت توافق شده در اجاره نامه به اتمام نرسیده است و طبق توافق از نظر زمانی مستاجر محدودیتی تا پایان مهلت مقرر برای باقی ماندن در ملک ندارد. اما از آنجایی که در پرداخت اجاره بها به موجر کوتاهی کرده و سه ماه متوالی اجاره بها را نپرداخته است، موجر می‌ تواند به حکم قانون اقدام به تخلیه او از ملک خود کند.

بنابراین در چنین شرایطی مالک ملک باید با استناد به قوانین تخلیه ملک خود جهت استحقاق حقوق خود دست به کار شود و دادخواست تخلیه ید بدهد.

استفاده غیر مشروع از ملک

گاهی اوقات نیز مستاجر هم به موقع اجاره بها را پرداخت می ‌کند و هم آنکه هنوز مهلت اجاره او به اتمام نرسیده است.  اما با این وجود باز مالک می تواند به حکم قانون اقدام به تخلیه او کند. مصادف این گزینه زمانی است که مالک ملک متوجه شود مستاجر از ملک او استفاده نا مشروع می‌ کند. به این ترتیب می‌ توان گفت که استفاده نامشروع از ملک نیز یکی دیگر از مواردی است که برای مالک آن حق تخلیه را محفوظ می کند.

انتقال مورد اجاره به شخص دیگر

اجاره یکی از عقود تعریف شده در قانون به شمار می ‌رود و قواعد و قوانین خاص خود را دارد. در عقد اجاره نیز همانند دیگر عقود توافق طرفین بسیار مهم بوده و به نوعی ملاک است. حال زمانی که مستاجر بر خلاف آن چیزی که در توافق صورت گرفته است عمل کند، مالک می تواند برای تخلیه ملک اقدام کند.

به عنوان مثال زمانی که در قرارداد اجاره مالک حق انتقال مورد اجاره به شخص دیگر به غیر از خود مستاجر را از او سلب کند، مستاجر حق ندارد ملک اجاره شده را به کس دیگری انتقال دهد. بنابراین در صورتی که چنین اتفاقی بیفتد مالک قانوناً می تواند مستاجر را از ملک خود بیرون کند.

وکیل تخلیه

مدارک لازم برای تخلیه ملک

برای ارائه دادخواست و اقامه طرح دعوی تخلیه نیاز به یک سری مدارک است که باید فراهم شود. مهمترین مدارک مورد نیاز برای این امر شامل سند مالکیت موجر و  قرارداد اجاره است. قرار داد اجاره باید کتبی بوده و در دو نسخه تنظیم شده باشد. لازم است که در قرارداد اجاره، مدت آن ذکر گردد و همچنین مهلت تعیین شده در قرارداد نیز به اتمام رسیده باشد.

ناگفته نماند دادگاه قراردادی را قبول کرده و با استناد به آن حکم تخلیه صادر می کند که یا رسمی باشد و یا در صورت عادی بودن حداقل دو شاهد آن را امضا کرده باشند. همچنین لازم است که در قرارداد اجاره مورد توافق بین مستاجر و موجر مبلغ اجاره نیز تعیین شده باشد.

در صورتی که قرارداد اجاره حاوی شرایط ذکر شده باشد، دادگاه با استناد به آن حکم تخلیه صادر می کند. به این ترتیب مالک می تواند با استناد به حکم دادگاه، از مراجع صالح تقاضای اجرای حکم تخلیه مستاجر را بکند.در صورتی وکیل از طرف موجر انجام امور را بر عهده بگیرد لازم است که وکالت نامه خود را نیز ضمیمه مدارک کند.

همانطور که گفته شد شرایط دریافت حکم تخلیه در چند مورد خلاصه می شود که می توان از آن جمله به استفاده نامشروع از ملک اجاره شده، عدم رعایت مفاد قید شده در قرارداد فی مابین، عدم پرداخت سه ماه از اجاره بها و اجاره دادن ملک اجاره ای بدون رضایت صاحب آن به غیر اشاره کرد که وجود هر یک از این موارد و اثبات آن در مراجع قانونی و شورای حل اختلاف می تواند برای گرفتن دستور تخلیه موثر باشد.

لذا تنظیم اصولی دادخواست دستور تخلیه و مشورت با وکلای حاذق و با تجربه یا سپردن پیگیری روند پرونده تخلیه ملک به این گونه وکلا می تواند باعث تسریع در روند کار و سرعت گرفتن صدور دستور تخلیه شود. از جمله مدارکی که برای گرفتن تخلیه وجود آنها لازم است می توان به مواردی مانند سند مالکیت که اثبات کند طرف قید شده در قرارداد اجاره، صاحب ملک مورد نظر است.

همچنین باید قولنامه یا قرارداد اجاره به مراجع قانونی ارائه شود تا آن ها  بتوانند با توجه به مواد درج شده در آن، میزان اجاره یا ودیعه و موعد تخلیه ملک به وسیله مستاجر نسبت به شکایت مطرح شده تصمیم گیری کرده و حکم صادر نمایند.

به طور کلی مدارک لازم برای حکم تخلیه را می توان به مواردی مانند برگ دادخواست تخلیه، سند مالکیت یا قولنامه معتبر، اصل قرارداد اجاره،  مدارک هویتی مالک و دلایل و مدارک محکمه پسند مبنی بر تخلف مستاجر از قرارداد اجاره فی مابین اشاره کرد.

چه نکاتی در درخواست تخلیه حائز اهمیت است؟

در مطلب قبلی در رابطه با شرایط و مدارک مورد نیاز برای تخلیه ملک صحبت کردیم. بنابراین مهم ترین و با اهمیت ترین نکته در رابطه با درخواست تخلیه این است که موجر یا شخصی که تصمیم به طرح دادخواست تخلیه ملک دارد با همه قوانین و شرایط حاکم بر این امر آشنا باشد.

زیرا فقط دادخواستی در دادگاه صالح مورد قبول است که شرایط مورد نیاز برای این امر را داشته باشد. یا به عبارت دیگر کامل و بی نقش تنظیم شود.  در صورتی که متقاضی نتواند خواسته به حق خود را آنچنان که باید شرح بدهد و یا آنکه نتواند مدارک و مستندات لازم برای این زمینه را فراهم کند مسلماً رسیدن به نتیجه مطلوب برای او یا بسیار سخت و زمان بر خواهد بود.

یا حتی امکان دارد به چیزی که می خواهد، نتواند هرگز دست یابد. به این ترتیب دیگر قدرت بیرون راندن مستاجری که به ناحق ملک او را تصرف کرده است را نخواهد داشت.

تفاوت حکم تخلیه و دستور تخلیه

حکم تخلیه دارای تشریفات و اصول دادرسی است به این معنا که حکم تخلیه در دو مرحله رسیدگی می گردد مرحله اول طرح دعوا در شورای حل اختلاف است و مرحله دوم مربوط به تجدید نظر خواهی و اعتراض به حکم صادر شده در دادگاه عمومی است.

 به عبارت دیگر پس از تنظیم دادخواست تخلیه ملک، وقت رسیدگی تعیین می شود سپس جلسه رسیدگی تعیین به طرفین دعوا ابلاغ می شود و طرفین باید در تاریخ و ساعت مقرر شده در جلسه دادگاه حاضر شوند. پس از خوانده شدن دادخواست، صحبت های طرفین دعوا به وسیله قاضی مربوط شنیده می شود و در صورت موجه بودن شواهد و قرائن حکم تخلیه صادر شده به طرفین ابلاغ می گردد.

پس از صدور حکم هر یک از طرفین دعوا 20  روز فرصت تجدید نظرخواهی دارند و دادگاه عمومی به عنوان مرجع رسیدگی کننده به تجدید نظرخواهی شناخته می شود یعنی باید پرونده برای بررسی به دادگاه عمومی ارسال شود که تقریباً حدود یک ماه یا بیشتر زمان می برد لذا پروسه حکم تخلیه زمانبر است اما در دستور تخلیه شرایط متفاوت است یعنی به صرف بررسی درخواست مالک دستور تخلیه صادر می شود.

 بر اساس قانون روابط موجر و مستاجر مصوب سال1367 برای صدور دستور تخلیه پروسه رسیدگی در نظر گرفته نمی شود و دستور تخلیه به طرفین مالک و مستاجر ابلاغ نمی شود همچنین دستور تخلیه فوری و قطعی است یعنی شرایط تجدید نظر خواهی برای آن در نظر گرفته نشده است در نتیجه طرفین موجر و مستاجر نمی توانند به حکم صادر شده اعتراض کنند و پس از صدور دستور تخلیه پروسه انجام این کار کوتاه است به همین دلیل دستور تخلیه با عنوان تخلیه فوری هم شناخته می شود.

نمونه دادخواست تخلیه ملک

آشنایی با نمونه دادخواست تخلیه ملک و نحوه نگارش آن می تواند در پیگیری این گونه پرونده ها موثر بوده و در تنظیم درست و دقیق دادخواست مشابه بسیار موثر باشد در ادامه برای آشنایی بیشتر نمونه دادخواست تخلیه ملک آورده می شود.

نمونه دادخواست تخلیه مستاجر به علت اتمام اجاره

خواهان ……….

خوانده ……….

وکیل یا نماینده قانونی ……….

خواسته یا موضوع و بهای آن:

تقاضا صدور حکم بر تغذیه عین مستجاره به لحاظ اتمام مدت اجاره به شرح مطبوعات حساب کلیه خسارات ناشی از دادرسی از باب قاعده فقهی تسبیب

دلایل منظمات دادخواست:

وکالت نامه، فتوکپی مصداق سند مالکیت، فتوکپی مصداق سند اجاره عادی شماره ……..، استعلام گردش ثبتی (در صورت نیاز)، جلب نظر کارشناس رسمی (در صورت نیاز)

شرح دادخواست

ریاست محترم دادگاه عمومی……..

با عرض سلام احتراماً اینجانب……….. وکیل پایه یک دادگستری به شماره پروانه…….. به وکالت از خواهان به استحضار می رساند:

به موجب یک جلد سند مالکیت به شماره پلاک ثبتی …… بخش …… موکل بلاصاله مالک شش دانگ یک باب آپارتمان مسکونی به مساحت……. متر مربع در …… می باشد که به موجب قرارداد عادی اجاره به شماره……. تمامی پلاک ثبتی صدرالبیان از تاریخ ……. به مدت یک سال لغایت تاریخ …….. به خوانده محترم اجاره داده شده است.

اما با وصف انقضای مدت اجاره در مورخ ……. خوانده از تخلیه عین مستجاره استنکاف می کند. مراجعات مکرر اینجانب موثر واقع نشده خوانده حاضر به رفع تصرف و تخلیه عین مستجره نمی باشد.  معذالک با تقدیم دادخواست حاضر و استناد به مدارک و دلایل تصدیق شده ابرازی و استنادا به ماده 494 قانون مدنی و مواد 198 و 519 قانون آیین دادرسی مدنی و در مقام رسیدگی به امر استماع خواسته و سپس صدور حکم به شرح ستون خواسته از محضر دادگاه را استدعا دارم.

روند تخلیه ملک چقدر طول می کشد ؟

روند تخلیه ملک در قالب یک زمان مشخص انجام نمی شود و ممکن است با توجه به شرایط، روند دادرسی، تجدیدنظر خواهی و و غیره این زمان متفاوت باشد.

 لذا نمی توان زمان دقیقی را برای دادرسی و تخلیه ملک تعیین نمود. طبق اصول جاری برای گرفتن دستور تخلیه یا همان تخلیه فوری زمانی حدود یک ماه طول می کشد اما برای گرفتن حکم تخلیه در دادگاه یا شورای حل اختلاف برای اماکن مسکونی ممکن است این زمان به حدود 4 ماه هم برسد و در نهایت روند تخلیه ملک در اماکن تجاری ممکن است با توجه به شرایط پرونده به حدود یک سال و بیشتر هم طول بکشد.

 همانطور که گفته شد چون حکم بدوی صادر شده از سوی مراجع قضایی برای تخلیه ملک قابل تجدید نظرخواهی است باید یک زمان، بین یک تا پنج ماهه هم برای صدور رای نهایی و قطعی از سوی دادگاه تجدید نظر لحاظ شود که این زمان هم به زمان دادرسی اینگونه پرونده ها اضافه می شود.

سریعترین راه گرفتن حکم تخلیه

سریع ترین راه گرفتن حکم تخلیه آن است که ابتدا مدارک شناسایی لازم و نسخه اصلی اجاره نامه به وسیله موجر برای تنظیم دستور تخلیه آماده شود سپس مدارک آماده شده برای تنظیم شکایت و دادخواست دستور تخلیه به دفاتر خدمات الکترونیک قوه قضاییه  ارائه شود.

 در ادامه پس از ثبت شکایت و دادخواست دستور تخلیه در دفاتر الکترونیک قوه قضاییه، دادخواست تنظیم شده برای بررسی و صدور حکم به شورای حل اختلاف ارجاع داده می شود.

 از جمله شواهد و دلایلی که می تواند در سریعترین راه گرفتن حکم تخلیه موثر باشد می توان به مواردی مانند استفاده نامشروع از ملک اجاره شده، عدم رعایت مواد درج شده در قرارداد اجاره فی مابین، عدم تخلیه ملک در موعد مقرر، عدم پرداخت اجاره بها به مدت سه ماه متوالی اشاره کرد که ارائه مدارک و شواهد لازم در این زمینه و اثبات موارد یاد شده می تواند راهکاری مناسب برای گرفتن حکم تخلیه در سریع ترین زمان ممکن باشد.

مرجع قضایی صدور دستور تخلیه؟

مرجع قضایی صدور دستور تخلیه حسب مورد و بسته به نوع تخلیه ممکن است در یکی از مراجع  شورای حل اختلاف یا دادگاه عمومی حقوقی انجام شود.

به این معنا که به دعاوی تخلیه اماکن مسکونی یا تجاری بدون وجود حق کسب و پیشه یا سرقفلی در  شعب شورای حل اختلاف سراسر کشور رسیدگی می شود و به  سایر مصادیق تخلیه مثل مطالبه اجور معوقه یا اجرت المثل ایام تصرف به مبلغ بیش از 20 میلیون تومان اگر موضوع خواسته یا دادخواست قرار گیرد در دادگاه عمومی حقوقی محل وقوع ملک مورد نظر رسیدگی می شود.

بهترین وکیل ملکی در تهران

هزینه وکیل برای تخلیه ملک

هزینه وکیل برای تخلیه ملک با توجه به شرایط یا تضمینی بودن گرفتن دستور تخلیه ملک ممکن است متفاوت باشد و نمی توان رنج یا سطح مشخصی را برای این امر لحاظ نمود. معمولا هزینه وکیل تخلیه ملک برای گرفتن دستور تخلیه به صورت درصدی یا توافقی با توجه به میزان مطالبه انجام می شود.

در پاره موارد هم ممکن است هزینه گرفتن تضمینی تخلیه ملک با توافق وکیل و موجر پرداخت شود. همچنین باید به این نکته توجه داشت که در صورت وجود قرارداد اصولی و محکوم شدن طرف دوم قرارداد، طرف خواهان می تواند هزینه های دادرسی را از طرف مقابل مطالبه نماید.

هزینه دادرسی دستور تخلیه

هزینه دادرسی دستور تخلیه معمولا به صورت سالانه از سوی قوه قضاییه و نهادهای قانونگذار تعیین و برای اجرا به دستگاه های زیر مجموعه ابلاغ می گردد. لذا هزینه دادرسی دستور تخلیه فوری ملک ممکن است با توجه به سال تنظیم دادخواست دستور تخلیه متفاوت باشد.

هزینه دادرسی دستور تخلیه ملک جزء  هزینه های  دادرسی دعاوی غیر مالی محسوب می شود و از هزینه دادرسی دعاوی مالی متفاوت است که در آن درصدی به عنوان هزینه دادرسی کسر می شود. معمولاً پس از بررسی های لازم به صورت سالانه یک هزینه ثابتی برای دعاوی غیر مالی مثل دستور تخلیه ملک در نظر گرفته می شود که این هزینه در سال 1401خورشیدی  معادل 1000000 ریال بوده است.

آقای عباس اسدی دارای پروانه وکالت پایه یک دادگستری  به دلیل پیگیری پرونده های مختلف تخلیه ید ملک از تجربه لازم در زمینه پیگیری اینگونه پرونده ها برخوردار بوده و می توانند خدمات مناسب و با کیفیتی را در زمینه مشاوره حقوقی، قبول وکالت در خصوص کلیه دعاوی تخلیه اعم  از گرفتن حکم و دستور تخلیه و بیرون کردن مستاجر، تنظیم دادخواست، شکواییه و لوایح دفاعیه را به افراد درگیر در دعاوی حوزه تخلیه ید ملک ارائه دهند. بنابراین متقاضیان اینگونه خدمات می تواند از طریق پل های ارتباطی در فضای مجازی یا شماره تلفن های 02186030429 | 02186030422 با آقای اسدی و همکارانشان ارتباط برقرار نمایند.

نتیجه گیری

دعوای تخلیه ملک یکی از رایج‌ترین و همچنین شایع‌ترین اختلافاتی است که بین مالک و مستاجر به وجود می آید. این مشکل اغلب اوقات به دلیل پایبند نبودن مستاجر به تعهداتش رخ می دهد. از این رو موجرین مجبور می شوند برای گرفتن حق خود و تخلیه مستاجر از ملک شان به قانون روی آورند.

منتهی از آنجایی که اکثر افراد اطلاع چندانی از قوانین مرتبط با دستور و حکم تخلیه ندارند قادر به تنظیم دادخواستی کامل و بی عیب و نقص نیستند. همانطور که گفتیم طرح دعوی تخلیه ملک یکسری شرایط دارد. مسلماً همه افراد شرایط حاکم بر این امر را آنچنان که باید نمی شناسند.

بنابراین نمی ‌توانند دقیقاً دلایل و اماره های موجود را به شکل واضح و مشخص در دادخواست خود عنوان کنند. به همین دلیل بهترین و ایده آل ترین راهکار برای ارائه طرح دادخواست تخلیه این است که مراتب عمر به وکیل با تجربه و فعال در این حوزه واگذار شود.

جناب آقای اسدی دارای پروانه وکالت پایه یک دادگستری بوده و در حوزه تخلیه ید ملک نیز پرونده های زیادی را وکالت کرده است. از این رو هم دانش حقوقی کافی در این زمینه را دارد و هم انکه در طول فعالیت خود به اندازه کافی تجربه در این زمینه کسب نموده است.

بنابراین همه شرایط لازم برای قبول پرونده وکالت در این رابطه را دارد. عزیزانی که می خواهند برای طرح دعوی تخلیه ید ملک وکیل اخذ کنند می توانند جهت دریافت مشاوره و همچنین شرایط اخذ وکیل از طریق شماره تماس های 02186030429 | 02186030422 با آقای اسدی در ارتباط باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

keyboard_arrow_up
مشاوره تلفنی رایگان