جهت مشاره تلفنی رایگان با وکیل اسدی با شماره زیر تماس بگیرید:

گرفتن پاسپورت برای زنان زمانی ضروری و لازم می شود که قصد خروج از کشور را داشته باشند. پاسپورت یا گذرنامه به نوعی اجازه خروج از کشور مطبوع است و شناسنامه یک فرد به زبان بین المللی برای شناسایی و انجام امور اداری در کشورهای ثالث می باشد.

بر اساس قانون جاری کشور ایران بخصوص ماده 18 قانون گذرنامه افراد زیر 18 سال برای گرفتن گذرنامه به اجازه محضری ولی قهری مثل پدر یا پدر بزرگ یا قیم خود نیاز  دارند. در مواردی که ولی یا سرپرست  افراد زیر 18سال فوت شده باشد یا ولی و قیم آن ها در دسترس نباشد. در صورتی که طبق حکم دادگاه به حد رشد عقلی و بلوغ فکری لازم  رسیده باشند با اجازه و موافقت دادستان محل سکونت برای آن ها پاسپورت صادر می شود، همچنین بانوان بالای 18 سال می توانند بدون هیچ منعی  با در دست داشتن مدارک لازم به مراکز قانونی صدور پاسپورت مراجعه‌ کنند. اما باید توجه داشت که:

بنا به مصوبه کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس بانوان بالای 18 سال برای خروج از کشور علاوه بر پاسپورت نیاز به  اذن و اجازه ولی خود دارند. زنان شوهر دار حتی در صورت داشتن گذرنامه فقط با اجازه کتبی و محضری شوهر می توانند کشور را ترک کنند. زنان مطلقه یا کسانی که شوهرشان فوت کرده باشد تا سن 40 سالگی با اجازه ولی یا دادستان شهر محل سکونت می توانند کشور را ترک کنند و پس از چهل سالگی به اختیار و اراده در صورت دریافت گذرنامه می توانند کشور را ترک کنند.

گرفتن پاسپورت بعد از طلاق

در رابطه با شرایط گرفتن پاسپورت برای زنان مطلقه روال کار به این شکل است که اگر زن قبل از 40 سالگی طلاق بگیرد  برای دریافت گذرنامه و خروج از کشور نیاز به اجازه ولی قهری خود یا دادستان محل سکونت دارد.

 بر اساس ماده ۱۸ قانون گذرنامه کسانی  که سن آن ها  زیر ۱۸ سال تمام  باشد اگر قصد خروج از کشور را داشته باشند می بایست رضایت ولی یا سرپرست خود را برای دریافت گذرنامه به همراه داشته باشند و این امر  در مورد  افرادی صدق می کند که زیر سن 18باشند یا زیر 18  سال تمام طلاق گرفته باشند.

 البته باید توجه داشت که برای دریافت گذرنامه و اجازه خروج از کشور شرایط زنان مطلقه به این حد محدود نمی ماند و آنها تا سن 40 سالگی تمام برای خروج از کشور و گرفتن گذرنامه نیاز به اجازه و رضایت ولی یا سرپرست قهری خود دارند و بدون دریافت اجازه ولی و سرپرست قهری نمی توانند پاسپورت بگیرند یا حتی در صورت داشتن پاسپورت  کشور را ترک کنند.

مطلب پیشنهادی: وکیل طلاق در تهران

 

 بعد از سن چهل سالگی زنان مطلقه یا مجرد می‌توانند به راحتی  برای دریافت گذرنامه به  مراکز  مختلف  پلیس مراجعه کرده و پس از ارائه مدارک لازم و طی مراحل قانونی گذرنامه خود را دریافت نمایند. باید به این نکته توجه کرد گرفتن پاسپورت برای زنان مطلقه در صورتی میسر است که آنها منع قانونی برای این کار نداشته باشند.

منع قانونی شامل منع خروج از کشور به دلایل قانونی و جرائم مختلف یا اجازه شوهر ولی و‌ قیم می شود؛ همانطور که گفته شد تا قبل از چهل سالگی باید علاوه بر رضایت ولی و سرپرست منع قانونی به دلیل ارتکاب جرایم مختلف و صدور کیفر خواست در مراجع قضایی وجود نداشته باشند که این امر به زمان  بعد از چهل  سالگی هم دلالت می کند.

دریافت پاسپورت برای بانوان

مدارک و مراحل دریافت پاسپورت برای بانوان

مدارک و مراحل دریافت پاسپورت برای بانوان مثل بقیه افراد جامعه است یعنی بانوان برای دریافت پاسپورت یا گذرنامه می‌توانند با در‌ دست داشتن شناسنامه، کارت ملی، ارائه اصل آخرین گذرنامه و تعداد مشخص عکس بیومتریک‌ به نزدیکترین دفاتر خدمات الکترونیک پلیس +10 مراجعه کرده و نسبت به دریافت گذرنامه اقدام کنند.

مدارک لازم برای پاسپورت دختران مجرد

بانوان مجرد برای گرفتن گذرنامه یا پاسپورت قبل از سن ۱۸ سالگی تمام باید رضایت نامه ولی یا سرپرست خود را به همراه داشته باشد تا برای آن‌ها  گذرنامه یا پاسپورت صادر شود، هرچند دختران مجرد پس از سن ۱۸ سالگی می توانند بدون رضایت ولی یا سرپرست خود  گذرنامه یا پاسپورت دریافت کنند اما برای خروج از کشور نیاز به رضایت ولی یا سرپرست خواهند داشت و بدون رضایت ولی یا سرپرست نمی ‌توانند از گیت های خروجی کشور عبور کنند حتی اگر گذرنامه داشته باشند.

مدارک لازم برای پاسپورت زنان متاهل

با توجه به قوانین جاری کشور بانوان برای گرفتن گذرنامه یا پاسپورت و خروج از کشور اگر متاهل باشند نیاز به اجازه محضری شوهر دارند و اگر این اجازه بدون وکالت محضری بلاعزل باشد شوهر می‌تواند هر زمان که اراده کند با در دست داشتن مدارک لازم برای ملغی کردن آن به مراجع قانونی مراجعه کند.‌

مدارک لازم برای پاسپورت زن مطلقه

در مورد زنان مطلقه وضعیت به این شکل است که:

  • اگر طلاق آنها قبل از ۴۰ سالگی تمام اتفاق افتاده باشد بدون ارائه رضایت ولی یا سرپرست قهری خود نمی‌‌توانند گذرنامه یا پاسپورت دریافت نمایند. اینگونه افراد حتی اگر قبل از چهل سالگی گذرنامه دریافت کرده باشند برای خروج از کشور باید رضایت ولی یا سرپرست خود را به مراجع قانونی ارائه نمایند.
  • بر اساس قوانین جاری کشور زنان پس از سن ۴۰ سالگی تمام چه مطلقه یا غیر مطلقه می‌توانند در صورت نداشتن منع قانونی برای اخذ گذرنامه یا پاسپورت به مراکز قانونی مراجعه کرده و  پس از ارائه مدارک لازم به راحتی گذرنامه یا پاسپورت خود را دریافت نمایند.

همانطور که گفته شد مدارک و مراحل دریافت پاسپورت برای بانوان با بقیه افراد جامعه تفاوت آنچنانی ندارد و تنها برای خانم‌های  مطلقه یا مجرد قبل از سن چهل سالگی رضایت ولی یا سرپرست قهری و در صورت فوت یا در دسترس نبودن آنها اجازه دادستانی محل سکونت کفایت می‌کند.

بهترین وکیل در تهران

مقررات مربوط به گرفتن گذرنامه بانوان مجرد، متاهل و مطلقه

مقررات مربوط به گرفتن گذرنامه بانوان مجرد و متاهل تقریباً متفاوت است یعنی دختران مجرد از سن ۱۸ سالگی به بعد می‌توانند با در دست داشتن مدارک لازم و مراجعه به مراکز قانونی مشخص شده نسبت به ارائه درخواست دریافت گذرنامه اقدام کنند.

 اما زنان متاهل برای دریافت گذرنامه یا پاسپورت باید رضایت نامه محضری شوهران خود را به همراه مدارک مورد نیاز به مراکز خدمات گذرنامه ارائه دهند تا برای آنها گذرنامه صادر شود منتهی باید به این نکته توجه داشت که زنان مطلقه و مجرد تا سن ۴۰ سالگی برای خروج از کشور حتی اگر گذرنامه یا پاسپورت داشته باشند نمی‌توانند اقدام کنند چون بدون رضایت شوهر یا ولی و سرپرست جبری آنها اجازه خروج از کشور به آن ها  داده نمی‌شود.

زنان متاهل تا زمانی که در عقد شوهر خود باشند برای خروج از کشور باید اجازه او را به مراجع قانونی ذیصلاح ارائه دهند اما دختران و بانوان مجرد برای خروج از کشور تا سن ۴۰ سالگی نیاز به اجازه و رضایت ولی یا سرپرست خود دارند و پس از ۴۰ سالگی برای خروج از کشور و گرفتن پاسپورت نیاز به اجازه ولی یا سرپرست خود ندارند.

حتی زمانی که سرپرست یا ولی زن مطلقه یا دختر مجرد قبل از ۴۰ سالگی او فوت کرده باشد یا در دسترس نباشد زن مجرد یا مطلقه فقط با اجازه دادستان محل سکونت خود می‌تواند پاسپورت بگیرد یا از کشور خارج شود.

 لذا شرایط زنان مجرد و متاهل برای گرفتن گذرنامه یا پاسپورت و خروج از کشور متفاوت است و طبق قوانین جاری کشور قبل از رسیدن به شرایط و سن مجاز باید رضایت یا اجازه ولی و سرپرست خود را به مراجع قانونی ذیصلاح ارائه دهند.

سخن پایانی

شرایط گرفتن پاسپورت برای زنان از نظر ارائه مدارک لازم و مراجعه به مراکز خدماتی و قانونی با دیگر افراد جامعه تفاوتی ندارد؛ تنها تفاوت برای گرفتن پاسپورت یا گذرنامه به وسیله بانوان با دیگر افراد جامعه در این است که زنان زمانی که متاهل هستند برای گرفتن گذرنامه یا پاسپورت و خروج از کشور اجازه شوهر برای آن ها  لازم و ضروری است.

حتی زمانی که بانوان  از شوهر خود طلاق گرفته باشند تا سن ۴۰ سالگی برای دریافت گذرنامه یا پاسپورت و خروج از کشور نیاز به رضایت و اجازه ولی و سرپرست جبری از نظر مراجع قانونی برای آن ها الزامی است. پس از سن ۴۰ سالگی زنان مجرد و مطلقه برای خروج از کشور و گرفتن پاسپورت منع قانونی ندارد. اما زنان متاهل برای گرفتن پاسپورت و خروج از کشور نیاز به اجازه و رضایت زوجه از شوهر خود داشته و بدون اجازه زوج نمی‌توانند کشور را ترک کنند.

 حتی اگر شوهر به زوجه اجازه محضری برای  گرفتن پاسپورت یا گذرنامه و خروج از کشور  داده باشد هر زمان که از این امر ناراضی باشد می تواند عدم رضایت خود را با مراجعه به مراکز قانونی و ملغی کردن اجازه داده شده اعلام کند. بر اساس قانونی جاری کشور همه افراد بخصوص بانوان  قبل از سن ۱۸ سالگی برای دریافت گذرنامه و پاسپورت  به اجازه ولی یا سرپرست خود نیاز دارند.

ولی بانوان  پس از سن ۱۸ سالگی برای گرفتن پاسپورت یا گذرنامه نیاز به اجازه ولی یا سرپرست خود ندارند اما اگر بخواهند کشور را به مقصد کشور ثالث ترک کنند تا سن 40 سالگی برای خروج از کشور حتی اگر گذرنامه داشته باشند رضایت ولی یا سرپرست آنها ضروری است و بدون رضایت ولی و سرپرست نمی توانند از  گیت های خروجی کشور به صورت قانونی عبور کنند.


در صورت تمایل به دریافت مشاوره حقوقی از وکیل پایه یک دادگستری تهران با شماره ۰۹۱۲۳۵۷۶۰۳۷ تماس حاصل فرمایید، با مشورت و راهنمایی وکیل زودتر به نتیجه خواهید رسید.

محبوب‌ترین مقالات
خدمات ما

8 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

  • سلام من در زمان عقد پاسپورتم رو گرفتم ،الانکه طلاق گرفتم و شناسنامه ام عوض شده میتوانم با پاسپورتم به کربلا بروم؟
    ممنون میشم جواب بدین

    پاسخ
    • ادمین (وکالتم)
      31 خرداد 1403 11:43

      اگر مهلت پاسپورت شما تمام نشده باشد شما کما فی السابق می‌توانید با توجه به آنکه پاسپورت شما زیارتی یا غیر زیارتی باشید با توجه به شرایط و قوانین از کشور خارج شوید. اما اگر مهلت پاسپورت شما تمام شده باشد الان که مطلقه هستید اگر سن شما زیر ۴۰ سال باشد باید با اجازه محضری قیم خود برای صدور گذرنامه جدید به پلیس به علاوه ۱۰مراجعه کنید تا گذرنامه شما تمدید شود و اگر سن شما بالای ۴۰ سال باشد شما می‌توانید بدون نیاز به اجازه قیم و با اختیار خودتان به مراکز پلیس به علاوه ۱۰ برای تمدید گذرنامه مراجعه نمایید.

      پاسخ
  • سلام
    من جدا شدم مطلقه هستم میگن باید طلاق نامه بدم میخوان بپیچونن یا پاسپورت منو میفرستن؟

    پاسخ
    • ادمین (وکالتم)
      31 خرداد 1403 10:47

      بر اساس قانون زنان بدون همسر تا سن ۴۰ سالگی برای دریافت گذرنامه و خروج از کشور نیاز به اجازه ولی و سرپرست قانونی خود دارند و بدون اجازه قانونی و محضری ولی و سرپرست قانونی خود نمی ‌توانند برای دریافت گذرنامه و خروج از کشور اقدام کنند. حتی زنان شوهردار هم برای گرفتن گذرنامه و خروج از کشور باید رضایت ‌نامه محضری همسر خود را ارائه دهند. اما پس از سن ۴۰ سالگی دختران مجرد و زنان مطلقه برای خروج از کشور نیاز به رضایت ولی قانونی و سرپرست یا طلاق نامه ندارند. بنابراین اگر سن شما کمتر از ۴۰ سال باشد برای گرفتن گذرنامه و خروج از کشور باید اصل طلاقنامه خود را به دفاتر پلیس بعلاوه ۱۰ ارائه دهید که در این وضعیت ممکن است رضایت پدر یا ولی قانونی شما مطالبه شود.

      پاسخ
  • سلام من طلاق گرفتم ۲۷سالمه وپدرم هم فوت شدن برای گرفتن پاسپورت باید چیکارکنم

    پاسخ
    • ادمین (وکالتم)
      9 تیر 1403 15:15

      بر اساس قانون جاری زن مطلقه برای آنکه بتواند بدون منع قانونی از کشور خارج شود باید رضایت محضری ولی یا قیم، سرپرست قهری و قانونی خود را به مراجع قانونی یا مراکز پلیس بعلاوه ۱۰ ارائه دهند تا برای او پاسپورت یا گذرنامه صادر شود و بتواند در صورت نیاز از کشور خارج گردد. بنابراین شما در صورتی که قیم یا ولی قهری نداشته باشید باید برای استعلام شرایط خود به دادستانی و مراجع قانونی مراجعه نمایید و در صورتی که آنها به شما اجازه گرفتن پاسپورت یا گذرنامه را ندهند شما تا سن ۴۰ سالگی نمی تواند برای گرفتن پاسپورت یا گذرنامه اقدام کرده و از کشور خارج شوید.

      پاسخ
  • سلام من ۴۳ سالمه و تازه طلاق گرفتم میخام پاسپورت بگیرم برا خارج از کشور
    ایا مشخصات همسر م و طلاق م در پاسپورت قید میشه یا خیر ؟؟؟
    لطفا پاسخ دهید
    مقاله ی خوبی بود برای آگاهی من ممنون از شما موفق و سر بلند باشید

    پاسخ
    • بر اساس قانون مشخصات همسر بعد از طلاق در گذرنامه جدید درج نمی‌شود. چون نیازی به درج مشخصات همسر بعد از طلاق در مدارک هویتی طرف مقابل وجود ندارد و ارتباط قانونی و شرعی طرفین خاتمه پیدا کرده است.

      پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

keyboard_arrow_up
مشاوره تلفنی رایگان