طلاق از طرف زن، زمانی مطرح می شود که زوجه به هر دلیلی قصد ادامه زندگی با همسر خود را نداشته باشد و برخلاف میل شوهر بخواهد به زندگی مشترک پایان دهد.
طبق قانون معادن، حق طلاق با مرد است و مرد می تواند هر زمان که بخواهد، حتی بدون ارائه دلایل قانونی و شرعی ، زن خود را طلاق دهد؛ اما وقتی زن بخواهد یک طرفه طلاق بگیرد شرایط فرق میکند و میبایستی زن دلایل محکمه پسندی را به دادگاه ارئه کند تا دادگاه حکم طلاق یک طرفه برای او صادر کند.
خانمی که قصد دارد حکم طلاق یک طرفه از دادگاه بگیرد باید قبل از از شروع دادگاه و ارائه درخواست طلاق با یک وکیل پایه یک دادگستری در زمینه دعاوی خانوادگی مشورت کند تا بتوانند از تجارب، مشاوره های حقوقی و قانونی وکیل امور خانواده استفاده کند. زیرا دادگاه ایران براحتی و بدون ارائه دلیل محکمه پسند حکم طلاق از طرف زن را صادر نمی کند.
از جمله دلایلی که با اتکا به آنها در دادگاه و مراجع قضایی حکم طلاق یک طرفه دریافت کند می توان به مواردی که در ادامه می آید اشاره کرد که پس از مطرح شدن در دادگاه صالحه باید اثبات شود تا دادگاه برای صدور حکم بتواند به آن ها استناد کند.
- عدم پرداخت نفقه
- مبتلا بودن مرد به بیماری
- روابط نامشروع مرد با زنان دیگر
- ازدواج مجدد مرد بدون اجازه زن عقدی
- ضرب و جرح یا فحاشی مرد به زن
- ترک زن و فرزند
- اعتیاد به مواد مخدر و مشروبات الکلی
مطلب پیشنهادی: مهریه بعد از فوت زن
سریع ترین راه طلاق از طرف زن
- حق طلاق: حق طلاق سریع ترین،ساده ترین و راحت ترین راه طلاق از طرف زن؛ حق طلاق امکان جدایی بی دردسر و البته بی اما و اگر را به زن می دهد.
- طلاق توافقی: یکی از پر طرفدار ترین راه های طلاق، طلاق توافقی میباشد زیرا برای گرفتن این حکم نیاز به احراز شدن شرایط خاصی نیست، البته بهتر از قبل از اقدام با وکیل طلاق توافقی مشورت کنید.
مراحل طلاق با حق طلاق
انجام طلاق زن در صورتی که حق جدایی و طلاق را داشته باشد، تنها در چند مرحله ساده امکانپذیر است. این مراحل معمولا پیچیدگی خاصی نداشته، و به راحتی در تایم کوتاهی قابل انجام خواهند بود. در زیر مراحل و نحوه طلاق به این صورت را ذکر نموده ایم:
- زن به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی در شهر خود مراجعه نموده، و دادخواست طلاقش را به ثبت برساند.
- پس از چند روز پیامکی برای زوجین ارسال شده، که در آن آدرس دادگاه مورد نظر و زمان و تاریخ حضور زوج و زوجه نگارش گردیده است؛ حال زوجه که دارای حق طلاق می باشد، باید به همراه شوهر خود در دادگاه خانواده مورد نظر حضور یابند تا درخواست طلاق دقیق تر بررسی گردد.
- زوج و زوجه در جلسات مشاوره حضور یابند.
- در آخر در صورت عدم سازش، دادگاه حکم طلاق را صادر خواهد کرد.
- سپس زوجه می تواند به دفاتر اسناد رجوع نموده، و طلاق خود را رسما به ثبت برساند، اینگونه دیگر طلاق در سیستم های رایانه ای ثبت شده و زن و شوهر رسما و قانونا از یکدیگر جدا می شوند.
مدارک لازم جهت گرفتن حق طلاق
برای اقدام قانونی زوجه جهت طلاق، می بايست مدارکی به دادگاه ارائه شوند. این مدارک به طرح زیر می باشند:
- اصل شناسنامه و کارت ملی زوج و زوجه
- عقدنامه
- وکالت نامه حق طلاق زوجه
- کپی دادخواست طلاق