جهت مشاره تلفنی رایگان با وکیل اسدی با شماره زیر تماس بگیرید:

در چه مواردی زن حق طلاق دارد؟

در چه مواردی زن حق طلاق دارد؟ بر اساس قوانین کشور ما حق طلاق برای مردان تعریف شده و زنان فقط در صورتی می‌توانند درخواست طلاق بدهند که دلایل محکمه پسند برای طلاق داشته باشند؛ در این مقاله از سایت وکالتم به بررسی شروط دوازده گانه طلاق خواهیم پرداخت.

دلایل محکمه پسند برای طلاق از طرف زن

زن برای جدایی و طلاق علاوه بر انجام تشریفات طلاق مانند ثبت نام در سامانه طلاق ، رفتن به جلسات مشاوره قبل از طلاق ، تنظیم و ثبت دادخواست در دفتر خدمات الکترونیک قضایی بایستی دلایل محکمه پسندی نیز داشته باشد؛ در این این قسمت کلیه دلالیل که زن به استناد به آن های میتواند اقدام به طلاق کند را به صورت کلی بررسی میکنیم در صورتی که نیاز به مشاوره با وکیل طلاق توافقی و یا وکیل طلاق یک طرفه دارید با شماره 09123576037 تماس حاصل فرمایید.

مطلب پیشنهادی: طلاق از طرف زن

عسر و حرج

از دلایل موجه برای طلاق زن وجود عسر و حرج یا سختی غیر متعارف در زندگی مشترک است. مصادیق عسر و حرج در زندگی مشترک می تواند متنوع باشد که از آن جمله می توان به مواردی مثل اعتیاد مرد، ترک زندگی مشترک، ضرب و شتم زن یا هر گونه رفتار غیر متعارف و نابهنجار با زن، ابتلا به بیماری های لاعلاج یا صعب العلاج و … اشاره کرد، موارد زیر از مصادیق عسر و حرج محسوب میشوند:

  • جنون مرد: نحوه طلاق فرد مجنون؛ جنون مرد دیگر شرط دریافت و استفاده از حق طلاق برای زن می باشد. اگر‌ مرد دارای سلامت عقلانی کافی نبوده و به عبارتی دچار دیوانگی شود، زن امکان دریافت این حق را خواهد داشت.
  • طلاق به دلیل بیماری همسر: ابتلای مرد به بیماری ناعلاج؛ بیماری های صعب و العلاج که قابلیت درمان ندارند، معمولا زندگی مشترک زوجین را مختل می سازند. در چنین شرایطی زوج و زوجه می توانند از یکدیگر طلاق بگیرند.
  • طلاق به دلیل اعتیاد همسر: اعتیاد شوهر به یکی از انواع مواد مخدر و یا مشروبات الکلی به طوری که به ‌اساس زندگی خانوادگی آسیب بزند.
  • طلاق به دلیل ضرب و شتم: ضرب و شتم یا هر گونه سوء رفتار مستمر که عرفا با توجه به وضعیت زوجه قابل تحمل نباشد.

شروط دوازدگانه طلاق

  1. زن می‌تواند از دادگاه تقاضای صدور طلاق کند، در صورت خودداری شوهر از دادن خرجی زن و انجام سایر حقوق واجب زن به مدت 6 ماه.
  2. دومین شرط ذکر شده در عقدنامه که به زن اجازه طلاق می‌دهد، بدرفتاری زوج است به حدی که ادامه زندگی را برای زوجه غیر قابل تحمل کند.
  3. سومین شرطی که با وجود آن زن اختیار طلاق دارد، بیماری خطرناک غیر قابل درمان مرد است در حدی که سلامت زن را به خطر اندازد.
  4. شرط چهارم دیوانه بودن مرد است در زمانی که امکان فسخ وجود ندارد.
  5. پنجمین شرط مندرج در عقدنامه، اشتغال مرد به کاری است که به حیثیت و آبروی زن و مصالح خانوادگی او لطمه بزند در این صورت زن می‌تواند تقاضای طلاق کند.
  6. محکومیت شوهر به مجازات 5 سال حبس یا بیشتر، یا به جزای نقدی که بر اثر ناتوانی از پرداخت، منجر به 5 سال بازداشت شود یا به حبس و جزای نقدی که مجموعاً منتهی به 5 سال بازداشت یا بیشتر شود و حکم مجازات در حال اجرا باشد نیز یکی دیگر از شروط ضمن عقد نکاح است که به زن امکان مطلقه شدن را می‌دهد.
  7.  ابتلاء زوج به هر گونه اعتیاد مضری که به تشخیص دادگاه به اساس زندگی خانوادگی خللی وارد آورد و ادامه زندگی را برای زوجه دشوار کند مانند اعتیادی که منجر به بیکاری مرد، فروش اثاثیه منزل و وارد نمودن ضرر به سلامت جسمی و روحی زن و فرزند شود.
  8. هشتمین شرطی است که به استناد آن زن حق طلاق می‌یابد. چنانچه زوج زندگی خانوادگی را بدون عذر موجه ترک کند یا اینکه 6 ماه متوالی بدون عذر موجه غیبت کند، زن می‌تواند با مراجعه به دادگاه و بدون حضور شوهر طلاق خود را ثبت کند.
  9. از جمله مواردی که دادگاه تقاضای زن را برای طلاق می‌پذیرد و در عقدنامه نیز ذکر شده، محکومیت قطعی زوج بر اثر ارتکاب به جرم و اجرای هر گونه مجازات اعم از حد و تعزیر است که مغایر با حیثیت و شئون خانوادگی زن باشد تشخیص این امر نیز با توجه به وضع و موقیعت زن و عرف و موازین دیگر با دادگاه است.
  10. دهمین شرط از شروط دوازده گانه عقد نکاح، بچه‌دار نشدن مرد پس از گذشت 5 سال از زندگی مشترک به جهت عقیم بودن یا عوارض جسمی دیگر است که در این صورت زن می‌تواند تقاضای طلاق کند.
  11. همچنین چنانچه زوج مفقودالاثر شود و ظرف 6 ماه پس از مراجعه زوجه به دادگاه پیدا نشود نیز دادگاه حکم طلاق را صادر می‌کند.
  12. آخرین شرطی که زوج در عقدنامه آن را امضا می کند و اختیار طلاق را به همسرش می‌دهد، ازدواج مجدد مرد بدون اجازه همسر است که در صورت وقوع این مورد، زن حق طلاق را از مرد می‌گیرد.

شروط ضمن عقد نکاح

علاوه بر شروط دوازدگانه طلاق زن هر شرط دیگری را هم می تواند ضمن عقد نکاح به عنوان شرط طلاق قرار دهد که هر موقع مرد انجام داد زن وکیل مرد در مطلقه کردن خودش میشود.

مطلب پیشنهادی: حق طلاق چیست


غیبت طولانی مدت مرد

اگر مرد به مدت شش ماه زندگی مشترک خود را ترک کند، آن هم بدون اینکه هیچ دلیل موجهی داشته باشد، زن به این علت می تواند حق گرفتن طلاق را دریافت و‌ از آن استفاده کند.


عدم پرداخت نفقه

نفقه به هزینه های زندگی زن مثل هزینه های پوشاک، خورد و خوراک و ….گفته میشود، که باید تماما توسط مرد پرداخته شوند. اگر مرد در مدت زمان طولانی( مثلا یک ماه) به علت ناتوانی مالی نتواند این حق را پرداخت کند یا با وجود وضع مالی مساعد، از انجام این کار اجتناب کند، مطابق قانون زن می تواند حق گرفتن طلاق را دریافت نموده و از آن‌ استفاده کند.


از دیگر دلایل محکمه پسند برای طلاق از طرف زن میتوان به موارد ذیل اشاه کرد:

  • طلاق به دلیل ناتوانی جنسی مرد: ناتوانی جنسی، ممکن است از طرف مرد باشد و در این صورت زوجه در صورت داشتن دلایل قانونی، می‌تواند درخواست طلاق به دادگاه بدهد.
  • عقیم بودن مرد: عقیم بودن مرد نیز از جمله شرایطی است که به زن اجازه می دهد، از حق انجام طلاق بهره مند شود. اگر مرد به علت عقیم بودن امکان فرزند آوری نداشته باشد، و به عبارتی نابارور باشد، زن می تواند قانونا از او طلاق بگیرد.
  • اثبات رابطه نامشروع و خیانت مرد: طلاق به خاطر خیانت؛ حق طلاق در صورتی که مرد با زن دیگری اقدام به برقراری رابطه نامشروع نماید نیز، به زن داده می شود. چرا که در این صورت مرد عملا خیانت نموده و قانونا زن می تواند از او طلاق بگیرد.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

keyboard_arrow_up
مشاوره تلفنی رایگان