جهت مشاره تلفنی رایگان با وکیل اسدی با شماره زیر تماس بگیرید:

نمونه شکایت کلاهبرداری ملک

نمونه شکایت کلاهبرداری ملک اگر به شکل درست و اصولی مطالعه و بررسی شود می تواند در تنظیم این گونه شکواییه ها بسیار موثر بوده و به  افراد درگیر در این گونه پرونده ها کمک نماید به شکلی که شکایتی درست با رعایت چهارچوب قانونی تنظیم شود. بر اساس ماده ۱ قانون تشدید مجازات مرتکبین ارتشا، اختلاس و کلاهبرداری، اگر فردی با استفاده از اعمال و وسایل متقلّبانه، افراد دیگر را به امور غیر واقع امیدوار کرده یا از حوادث و پیشامد های غیر واقعی بترساند و از این راه اموال آنها را تصاحب کند مرتکب جرم کلاهبرداری شده است و در صورت شکایت فرد آسیب دیده و اثبات جرم، فرد مجرم متناسب با میزان فعلیت در جرم به مجازات رد مال، پرداخت جزای نقدی معادل مال اخذ شده و  حبس از ۱  تا ۷ سال محکوم می شود.

کلاهبرداری ملکی چیست؟

کلاهبرداری ملکی یکی از رایج ترین جرائم برای تصاحب ملک و اموال دیگران است که به وسیله افراد سود جو و متقلب انجام می شود.

به عبارت دیگر هر گاه فردی با نیت مجرمانه و روشنگری متقلّبانه اموال دیگران را تصاحب کند و افراد قربانی تحت تاثیر حیله و نیرنگ فرد مجرم ناآگاهانه و با رغبت اموال خود را به او تسلیم  کنند جرم کلاهبرداری اتفاق افتاده است.

معمولاً کلاهبردار ملکی با اعمال و رفتار فریبکارانه و نیرنگ یا درصدد تصاحب ملک طرف مقابل بر می آید یا تلاش می کند از ملک و اموال افراد قربانی سود مالی به دست بیاورد.

مجازات جرم کلاهبرداری ملکی بر حسب اینکه نوع کلاهبرداری ساده یا مشدد باشد متفاوت است و با توجه به فعلیت فرد در جرم و نظر قاضی رسیدگی کند تعیین می شود.

◁◁ مطلب پیشنهادی: وکالت بلاعزل در فروش ملک

انواع کلاهبرداری ملکی

کلاهبرداری ملکی به دلیل سود زیادی که نصیب افراد سود جو و فرصت طلب می ‌کند،  از تنوع زیادی برخوردار بوده و افراد زیادی را به عنوان مجرم یا آسیب دیده  گرفتار می کند.

هرچند قانونگذار در قانون تشدید مجازات مرتکبین ارتشاء، اختلاس و کلاهبرداری به صورت کلی این جرم را مورد توجه قرار داده و آن را تعریف کرده است.

اما کلاهبرداری ملکی به دلیل گسترده بودن مصادیق  از تنوع زیادی برخوردار است که از آن جمله می توان به مواردی مانند کلاهبرداری در فروش ملک های نیمه کاره و نیمه ساز، کلاهبرداری در رهن و اجاره ملک، کلاهبرداری از طریق فروش املاک در رهن بانک، کلاهبرداری فروش ملک به چند نفر، کلاهبرداری در رهن و اجاره ملک، کلاهبرداری در ملک مشاع، کلاهبرداری از طریق ثبت ملک غیر، کلاهبرداری از طریق فروش ملک با سند جعلی و غیره اشاره کرد که در ادامه به برخی از آنها پرداخته می شود.

  • کلاهبرداری در فروش ملک نیمه ساز

کلاهبرداری در فروش ملک نیمه ساز یکی از انواع کلاهبرداری ملکی است که  به وسیله افراد سود جو و متقلب به شکل گسترده انجام می شود.

معمولاً خرید و فروش املاک در حال ساخت و نیمه کاره به دلیل سرمایه گذاری و جلوگیری از کاهش ارزش پول طرفداران زیادی دارد و به صورت گسترده انجام می شود.

از دیگر جذابیت ساختمان های نیمه کاره یا در حال ساخت که باعث شده است این حوزه از معاملات ملکی، پرطرفدار باشد خرید ملک به صورت قسطی است یعنی مشتری مبلغ کمی از پول ملک را در ابتدای قرارداد پرداخت کرده و بر اساس قرارداد فی مابین پرداخت بقیه اقساط را تا زمان تکمیل و تحویل گرفتن ملک به عهده می گیرد.

این گونه املاک به دلیل نیمه کاره بودن و موکول شدن زمان تحویل آنها به آینده، شرایط خوبی را برای  کلاهبردار افراد سود جو و فرصت طلب فراهم می کند.

به این معنا که آنها می توانند با نشان دادن ملکی نیمه کاره به فرد خریدار و ارائه اوراق تقلبی او را فریب داده و  پس از تنظیم مبایعه نامه، مبلغی به عنوان پیش پرداخت از خریدار دریافت کرده و ناپدید شوند که این امر محل نزاع و کشیده شدن پای افراد فریب خورده به مراجع قانونی برای پیگیری حق و حقوق خود می شود.

  • کلاهبرداری فروش ملک به چند نفر

کلاهبرداری فروش ملک به چند نفر یکی دیگر از انواع کلاهبرداری ملکی است که در آن فرد مجرم با توسل به نیرنگ و فریب کاری یک ملک را به صورت همزمان یا با فاصله به چند نفر بفروش می رساند.

پس از مدتی افراد خریدار به طرق مختلف متوجه می شوند که ملک به صورت همزمان به چند نفر فروخته شده است و  آنها مجبور می شوند برای باز پس گرفتن پول پرداخت شده و مجازات فرد مجرم به مراکز قضایی مراجعه کنند.

  • کلاهبرداری در رهن و اجاره ملک

کلاهبرداری در رهن و اجاره ملک یکی دیگر از انواع کلاهبرداری ملکی  است که از رواج زیادی برخوردار بوده و افراد زیادی را به عنوان شاکی و متهم درگیر  می کند.

کلاهبرداری در رهن و اجاره ملک به اشکال مختلفی انجام می شود که از اشکال رایج آن می توان به مواردی مانند کلاهبرداری در رهن و اجاره ملک به صورت اینترنتی، اجاره یا رهن مسکن با سند رسمی جعلی، اجاره و رهن ملک با وکالت نامه جعلی یا منقضی شده، اجاره یا رهن ملک به چند نفر و به صورت همزمان و غیره اشاره کرد.

 به دلیل تنوع زیادی که در حوزه کلاهبرداری رهن و اجاره ملک وجود دارد هر یک از این موارد باید  با توجه به ارکان خاص خود مورد بررسی و تحقیق قرار گیرد.

  • کلاهبرداری از طریق فروش املاک در رهن بانک

کلاهبرداری از طریق فروش املاک در رهن بانک یکی دیگر از انواع کلاهبرداری ملکی است که در آن افراد کلاهبردار  با تنظیم قراردادهای غیر رسمی مثل قولنامه و مبایعه نامه املاکی را که به دلیل بدهی یا دیگر مشکلات مالی در رهن بانک ها هستند به افراد خریدار واگذار می کنند.

در این شرایط فرد فروشنده پس از دریافت ثمن معامله متواری می شود و شخص خریدار هنگامی که از تنظیم سند به وسیله فروشنده ناامید می شود برای دادخواهی به مراجع قانونی و دادگاه مراجعه می کند.

سپس در ادامه پس از دریافت استعلام دادگاه از اداره ثبت متوجه می شود که ملک خریداری شده در رهن بانک یا جز اموال بانک است و فریب خورده است.

◁◁ مطلب پیشنهادی: نمونه تقسیم نامه ملک مشاع

اثبات کلاهبرداری در معامله

اثبات کلاهبرداری در معامله به روش هایی مثل اقرار متهم، شهادت شهود، قسامه و سوگند و در مواردی علم قاضی امکان پذیر است.

قانونگذار در ماده ۱۶۰ قانون مجازات اسلامی ادله اثبات جرم را عبارت از اقرار، شهادت، قسامه، سوگند و در موارد مقرر در قانون، علم قاضی می داند.

بنابراین فرد بزه دیده برای آنکه بتواند ضرر و زیان خود را از کلاهبردار دریافت کرده و اثبات نماید که در معامله کلاهبرداری اتفاق افتاده است باید از ادله اثبات دعوا در امور کیفری استفاده کند که در جرم کلاهبرداری در قانون آمده است.

استفاده از روش های اثبات کلاهبرداری که در قانون آمده است دادگاه و قاضی رسیدگی کننده به پرونده را با سرعت بیشتری به یقین می رساند که عمل متهم مجرمانه و مصداق جرم کلاهبرداری است.

باید به این نکته توجه داشت که برای اثبات کلاهبرداری در معامله باید متناسب با نوع جرم اتفاق افتاده از روش های متناسب با آن استفاده شود که در ماده ۱۶۰ قانون مجازات اسلامی آمده است.

نمونه شکایت کلاهبرداری ملک

مشاهده و بررسی نمونه شکایت کلاهبرداری ملک می تواند برای افرادی که درگیر این گونه پرونده ها هستند مفید باشد و فرد بزه دیده بتواند با آگاهی بیشتری نسبت به تنظیم شکایت اقدام کند. در ادامه نمونه شکایت کلاهبرداری ملک برای آشنایی مخاطبان آورده می شود.

مشخصات طرفین

شاکی

نام….. نام خانوادگی ……. نام پدر …… شغل ……

آدرس محل سکونت …….

مشتکی و عنه

نام …. نام خانوادگی ….. نام پدر …… شغل ……

آدرس محل سکونت ……..

نام و مشخصات وکیل یا نماینده قانونی ………..

موضوع: کلاهبرداری در فروش ملک به شکل متقلّبانه

دلایل و  ضمائم

زمان و محل وقوع جرم ……

احتراماً به استحضار می رساند

اینجانب در تاریخ …….. تصمیم گرفتم ملکی را برای سکونت خریداری نمایم. به این منظور به دفتر معاملات ملکی …..  واقع در شهرستان …… خیابان ….. مراجعه کردم. مشتکی و عنه با بیان مشخصات یک ملک و ارائه مدارک آن خود را با عنوان مالک معرفی نمود و بنده همراه با ایشان به محل ملک مورد نظر مراجعه کردم و پس از مشاهده ملک با توجه مشخصات و مدارک آن تصمیم به خرید گرفتم. مشتکی و عنه با مانور های متقلّبانه و صحنه سازی بنده را اغفال کرده و مبلغ ……. را جهت پیش پرداخت انعقاد قرارداد به ایشان پرداخت نمودم و رسیدی نیز دریافت کردم. مشتکی و عن پس از دریافت مبلغ ناپدید شدند و هیچگونه خبری از ایشان به دست نیاوردم. پس از مدتی اطلاع یافتم که مشتکی و عن مالک آن ملک نبوده و از شواهد و مدارک دیگران و جعل اسناد در جهت فریب بنده استفاده کرده است. لذا از شما تقاضا دارم در راستای انجام وظایف قانونی نسبت به احقاق حق اینجانب اقدام نمایید.

راه های جلوگیری از کلاهبرداری ملکی

راه های جلوگیری از کلاهبرداری ملکی با توجه به شرایط و نوع معامله ممکن است متفاوت باشد. کلاهبرداری ملکی به دلیل منافع مالی سرشاری که برای افراد فرصت طلب و  کلاهبردار فراهم می کند یکی از رایج ترین جرایم در حوزه جرایم اجتماعی است.

از جمله راه های جلوگیری از کلاهبرداری ملکی معامله نکردن با افراد نا شناس و غریبه است چون عدم آشنایی با طرف های معامله ممکن است باعث ایجاد ضرر و زیان برای فرد خریدار و فروشنده شود. یکی دیگر از راه های جلوگیری از کلاهبرداری ملکی بررسی اسناد ملکی ارائه شده به وسیله افراد کار بلد و متخصص است.

همچنین  گرفتن استعلام اسناد ارائه شده  از ادارات و سازمان های مربوطه می تواند باعث شفاف سازی معامله شده و مانع از کلاهبرداری افراد سود جو و فرصت طلب با توسل به اسناد جعلی شود.

علاوه بر آن برای جلوگیری از کلاهبرداری به وسیله اسناد جعلی بهتر است قرارداد معامله به صورت رسمی با دریافت کد رهگیری سند از طریق سامانه ثبت معاملات املاک کشور انجام شود تا صحت اطلاعات سند مورد تایید قرار گیرد.

از دیگر راه های جلوگیری از کلاهبرداری ملکی انجام معاملات ملکی در بنگاه ها و دفاتر املاک شناخته شده و معتبر است.  باید حتی المقدور از انجام معاملات در دفاتر املاک بی نام و نشان یا جعلی که مدت کوتاهی از راه اندازی آنها می گذرد خود داری شود.

یکی از راه های اعتبار سنجی بنگاه ها و املاک ملکی برای انجام معامله، استعلام پروانه کسب این گونه بنگاه ها از صنف بنگاه های معاملاتی ملکی است تا بتوان با خیال راحت و فراق بال نسبت به انجام معامله اقدام نمود.

از دیگر راه های جلوگیری از کلاهبرداری ملکی می توان به مواردی مانند تحت تاثیر قیمت های غیر واقعی و کاذب مسکن یا ملک قرار نگرفتن فروشنده یا خریدار،  اعتبار سنجی اطلاعات آنلاین ارائه شده برای انجام معامله در فضای مجازی، عدم توجه  به تبلیغات و وعده های غیر واقعی و دروغ با اعتبار سنجی از مراکز معتبر و قانونی،  جعلی نبودن سند و اوراق معامله با اعتبار سنجی از مراکز معتبر و قانونی، بررسی ملک به صورت حضوری و واقعی پس از معرفی و شناخت در فضای مجازی اشاره کرد که در نوع خود  باید با توجه به شرایط معامله  مورد بررسی قرار گیرد.

مجازات کلاهبرداری در فروش ملک

مجازات کلاهبرداری در فروش ملک در قانون مجازات اسلامی به صراحت آمده است. به عبارت دیگر اگر ۳ عنصر مادی، معنوی و قانونی در جرم  کیفری کلاهبرداری ملکی وجود داشته باشد و به وسیله مراجع قانونی رسیدگی کننده تایید شود فرد مجرم با توجه به میزان فعلیت در جرم به مجازات رد مال، پرداخت جزای نقدی و مجازات حبس از ۱ تا ۷ سال محکوم می شود.

همچنین باید به این نکته توجه داشت که در جرم کلاهبرداری ملکی وجود اعمال متقلّبانه و فریبکارانه به خصوص فریب خوردن شخص آسیب دیده باید برای مراجع قانونی و رسیدگی کننده مشهود بوده و به اثبات برسد  در غیر این صورت جرم واقع شده مصداق کلاهبرداری نخواهد بود و مجازات رد مال، پرداخت جزای نقدی و حبس از ۱ تا ۷ سال برای آن در نظر گرفته نمی شود.

در صورت تمایل به دریافت مشاوره تلفنی از وکیل ملکی در تهران با شماره ۰۹۱۲۳۵۷۶۰۳۷ تماس حاصل فرمایید، با مشورت و راهنمایی وکیل زودتر به نتیجه خواهید رسید. 

سخن پایانی

نمونه شکایت کلاهبرداری ملک برای آشنایی افراد درگیر در این گونه پرونده ها می تواند مفید باشد. بنابراین افرادی که درگیر پرونده های کلاهبرداری ملک می شوند بهتر است قبل از انجام هر کاری نمونه شکایت کلاهبرداری ملک را مشاهده و بررسی نمایند تا باعث افزایش کیفیت تنظیم دادخواست و شکایت آنها شود.

کلاهبرداری ملکی به معنی ربودن اموال دیگران از طریق وسایل و روش های متقلّبانه و فریبکارانه است به شکلی که فرد قربانی با تمایل قلبی و رضایت مال خود را به کلاهبردار تسلیم نماید.

برای آنکه جرم کلاهبرداری محقق شود باید عناصر مادی، معنوی و قانونی در آن وجود داشته باشد. به عبارت ساده عنصر مادی جرم کلاهبرداری ربودن مال افراد دیگر با اعمال و افکار متقلّبانه، عنصر معنوی جرم کلاهبرداری هم سوء نیت عام و خاص است.

از نظر عنصر قانونی نیز این جرم در قانون مجازات اسلامی تعریف و برای آن مجازات در نظر گرفته شده است. به عبارت دیگر فردی که مرتکب جرم کلاهبرداری ملکی شود در صورت محقق شدن عناصر جرم و اثبات آن، مجرم بوده و با توجه به فعلیت در جرم انجام شده به مجازات حبس از ۱ تا ۷ سال، پرداخت جزای نقدی و  رد مال محکوم می شود.

محبوب‌ترین مقالات
خدمات ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

keyboard_arrow_up
مشاوره تلفنی رایگان