جهت مشاره تلفنی رایگان با وکیل اسدی با شماره زیر تماس بگیرید:

تقسیم ارث در صورت عدم رضایت یکی از وراث

تقسیم ارث در صورت عدم رضایت یکی از وراث از شکل توافقی خارج شده و وراث برای تعیین تکلیف و گرفتن حق السهم خود باید به مراکز قضایی و قانونی مراجعه کنند. به عبارت دیگر عدم رضایت وراث از تقسیم ارث باعث متوقف شدن روند دوستانه و توافقی کار می شود. به این معنا که اگر یکی از وراث امضا نکند توافق انجام شده برای تقسیم ارث متوقف می شود. همچنین اگر یکی از وراث وکالت ندهد بقیه وراث نمی توانند به نمایندگی از او وارد عمل شده و روند کار را پیگیری نمایند.

بنابراین در صورت عدم امضای یکی از وراث یا وکالت ندادن او بقیه  وراث برای تعیین تکلیف  و روشن شدن حق و حقوقشان باید به مراکز قانونی مراجعه نمایند. وراث فرد متوفی یا افراد ذینفع برای تقسیم ارث باید ابتدا اقدام به گرفتن گواهی انحصار وراثت نمایند تا تعداد وراث و جنسیت آنها مشخص شود.

سپس با توجه به شرایط و روال قانونی اقدام به تقسیم ارث و میراث به شکل دوستانه یا توافقی کنند. در این وضعیت اگر یکی از وراث به هر دلیل راضی به تقسیم ارث نباشد و با بقیه وراث برای تعیین تکلیف و تقسیم ارث همکاری نکند. افرادی که خواهان دریافت حق السهم ارث خود هستند باید در اولین فرصت برای تنظیم دادخواست تقسیم ارث به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی مراجعه کنند.

فروش ملک ورثه ای در صورت راضی نبودن یکی از وراث

فروش ملک ورثه ای در صورت راضی نبودن یکی از وراث، عملی غیرقانونی و غیر نافذ است به عبارت دیگر فروش ملک ورثه ای به وسیله وراث بدون اطلاع یا رضایت یک نفر یا بیشتر، عملی غیرقانونی است که در اصطلاح حقوقی با عنوان فضولی یا غیر نافذ شناخته می شود. لازم به ذکر است که عدم همکاری یکی از وراث فروش ملک ورثه ای را با مشکل مواجه کرده و باعث متوقف شدن روند فروش می شود.

معمولا بهترین روش برای  فروش ملک ورثه ای انجام این کار به شکل دوستانه و توافقی است. چون فروش ملک ورثه ای در صورت راضی نبودن یکی از وراث نا ممکن و مشکل می شود و فقط پس از مراجعه وراث به دادگاه و صدور حکم،  امکان فروش ملک بدون رضایت یکی از وراث فراهم می شود.

حتی اگر یکی از وراث حاضر به فروش ملک نباشد فقط فروش یا انتقال بخشی که مربوط به وراث موافق است معتبر  است و در مورد سهم الارث وراثی که به معامله راضی نیستند صدق نمی کند.

بنابراین در صورت راضی نبودن یکی از وراث فقط فروش سهم الارث دیگر وراث ممکن است آن هم در صورتی که ملک مشاع نباشد و امکان فروش مجزای سهم دیگر وراث وجود داشته باشد.

اما اگر ملک مشاع باشد و امکان فروش مجزای سهم دیگر وراث وجود نداشته باشد در این وضعیت تقسیم ارث مشکل می شود که یا باید رضایت فرد ناراضی جلب شود یا برای دادخواهی به مراکز قانونی مراجعه گردد.

◁◁ مطلب پیشنهادی: ندادن ارث به یکی از فرزندان

اگر یکی از وراث سهمش را بخواهد

اگر یکی از وراث سهمش را بخواهد و دیگر وراث تمایلی به فروش یا واگذاری ملک یا املاک به جای مانده از فرد متوفی را نداشته باشند برای رفع مشکل باید حتی‌المقدور با یکدیگر مذاکره کنند و پس از عقد یک قرارداد دوستانه و شخصی، حق السهم وارث مورد نظر را پرداخت کرده  و از او تعهد و التزام قانونی لازم را دریافت کنند که در آینده مدعی نباشد.

اما اگر یکی از وراث سهمش را بخواهد و طرفین برای دادن و گرفتن سهم الارث به توافق نرسند.  فرد خواهان باید برای خارج شدن از این وضعیت و احقاق حق خود به دادگاه عمومی حقوقی مراجعه کند سپس در ادامه دادخواست تقسیم ترکه را  تنظیم  و برای رسیدن به نتیجه پیگیری نماید.

اگر یکی از وراث فوت کند

اگر یکی از وراث فوت کند حق السهم ارث او به بازماندگانش می رسد. به این معنا که بازماندگان وارث فوت شده باید با در دست داشتن مدارک لازم از جمله گواهی انحصار وراثت که نام فرد فوت شده در آن ذکر شده است برای پیگیری سهم الارث او  به مراکز قانونی مراجعه نمایند.

پس از آنکه سهم الارث فرد فوت شده پس از طی شدن روال قانونی مشخص گردید میان وراث او بر اساس قانون ارث تقسیم می شود. معمولاً سهم الارث وارث متوفی بر اساس معیارها و موازین قانونی که برای تقسیم ماترک فرد فوت شده در قوانین جاری تعریف شده است  تقسیم شده  و به بازماندگان او منتقل می شود.

در صورت تمایل به دریافت مشاوره تلفنی از وکیل انحصار وراثت در تهران با شماره ۰۹۱۲۳۵۷۶۰۳۷ تماس حاصل فرمایید، با مشورت و راهنمایی وکیل زودتر به نتیجه خواهید رسید. 

سخن پایانی

تقسیم ارث در صورت عدم رضایت یکی از وراث در صورتی ممکن می شود که رضایت فرد معترض به وسیله دیگر وراث جلب شود در غیر این صورت،  تقسیم ارث به صورت توافقی و دوستانه میسر نیست و وراث برای تقسیم ارث باید به مراکز قضایی و قانونی مراجعه کنند.

فروش ملک ورثه ای در صورت راضی نبودن یکی از وراث زمانی ممکن می شود که‌  بخش و سهم الارث افراد موافق به صورت مجزا قابلیت  فروش و واگذاری داشته باشد.

به این معنا که ملک ورثه‌ای، مشاع نباشد در غیر این صورت فروش ملک ورثه ای  ممکن نیست و وراث موافق فروش باید برای پیگیری حق و حقوق خود به مراکز قانونی مراجعه نمایند.

اگر یکی از وراث سهمش را بخواهد در صورت این امر میسر است که او بتواند موافقت دیگر وراث را برای واگذاری و فروش حق خود را  به آنها یا غیر دریافت نماید.

در غیر این صورت گرفتن سهم الارث فقط از مسیرهای قانونی ممکن می شود. اگر یکی از وراث فوت کند سهم الارث او به بازماندگانش می رسد و آنها می توانند با در دست داشتن گواهی انحصار وراثت برای دادخواهی و گرفتن حق و سهم ارث به مراجع قضایی و قانونی مراجعه کنند.

محبوب‌ترین مقالات
خدمات ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

keyboard_arrow_up
مشاوره تلفنی رایگان