وکیل سفته در تهران

جهت مشاره تلفنی رایگان با وکیل سفته با شماره زیر تماس بگیرید:

۰۹۱۲۳۵۷۶۰۳۷📱

وکیل متخصص دعاوی سفته به صورت تخصصی در زمینه پرونده های دعاوی سفته فعالیت می کنند و به دلیل استمرار در این کار از تسلط لازم به روال اداری و دادرسی این گونه پرونده  ها برخوردار می باشند.

همچنین وکیل متخصص دعاوی سفته به دلیل  آنکه برای پیگیری  پرونده های واصله،  باید از مواد و مستندات قانونی استفاده نماید به مواد قانونی  و تبصره های آن مسلط بوده و برای پیداکردن مستندات قانونی نیاز به کتاب قوانین و بررسی آن ندارند.

از ویژگی های وکیل متخصص دعاوی سفته آن است که باید حتی المقدور مدت زمان صدور حکم علیه صادر کننده سفته را کاهش دهد. وکیل متخصص دعاوی سفته به دلیل مقتضیات شغلی خود از تسلط لازم به مواد قانونی این حوزه برخوردار است و می تواند این اطمینان خاطر را در موکل خود ایجاد کند که شخصاً واخواست سفته و پیگیری روند قانونی پرونده را برای او انجام می دهد.

از دیگر کارکردهای حرفه ای وکیل متخصص دعاوی سفته در مقایسه با دیگر وکلای دادگستری، تخصص آن ها در زمینه پیگیری امور اسناد تجاری است به این معنا که وکیل دعاوی سفته از تبحر لازم در زمینه پیگیری پرونده های اسناد تجاری به خصوص سفته برخوردار بوده و می تواند با استناد به  مواد قانونی و ارائه مدارک لازم به مراجع قانونی برای رسیدن به نتیجه مطلوب به موکل خود کمک نماید.

سپردن دعاوی سفته به وکلاء متخصص و با تجربه علاوه بر آنکه باعث سرعت گرفتن روندکار و اجرای وصول سفته می شود می تواند باعث صرفه جویی در وقت و هزینه موکل هم شود.

وکلاء سفته به دلیل پیگیری پرونده هایی که از نظر موضوع دعوا یعنی دعاوی سفته شباهت های ساختاری  زیادی با یکدیگر دارند از مهارت لازم برای به نتیجه رساندن آنها برخوردار هستند ‌و این مهارت آن‌ها را قادر می کند راه های قانونی میانبر و کوتاه  را با اتکا به مواد قانونی جلوی پای موکلین خود قرار دهند.

سفته چیست؟

سفته سندی اعتباری است که در معاملات تجاری و بازرگانی برای صادر کننده آن تعهد ایجاد می کند و صادر کننده این نوع اوراق اعتباری از نظر قانونی موظف است وجه درج شده در سند را در موعد مقرر به دارنده سفته بپردازد. معمولا سفته به عنوان  اوراق اعتباری به وسیله فرد تعهد دهنده از بانک خریداری شده و پس از درج مبلغ یا تعهد لازم و امضا و تایید در اختیار  فرد یا افراد دیگر قرار می گیرد.  فرد یا افراد دریافت کننده سفته در صورت عدم پرداخت پول یا تعهد درج  شده در سفته می توانند سفته را از طریق مراجع قضایی برای استیفای حقوق از دست رفته خود به اجرا گذارند.

سفته در چه مواردی کاربرد دارد؟

سفته یکی از اوراق و اسناد اعتباری است که در تبادلات مالی و بازرگانی کاربرد دارد. سفته سندی است که بیشتر برای صادر کننده آن تعهد ایجاد می کند و به نوعی ضمانت پرداخت وجه یا انجام یک کار مشخص تلقی می‌شود.

به طور مشخص امروز از سفته برای ضمانت، پرداخت مبلغ بدهی در زمان و موعد مقرر استفاده می شود. همچنین از این نوع اسناد ممکن است در پاره ای از موارد  به عنوان مکمل به شکل ضمانت برای گرفتن وام از افراد یا بانکها استفاده گردد.

گاهی اوقات این نوع اسناد و اوراق اعتباری ممکن است جهت انجام تعهدات قراردادهای پیمان کاری یا حسن انجام کار هم  از پیمان کارها مطالبه شود.

هرچند امروزه  با گسترش بانکداری الکترونیک از  ابزارها و روش های دیگری برای انجام ضمانت و پرداخت های مختلف استفاده می‌شود اما سفته به عنوان یکی از اوراق و اسناد اعتباری  هنوز هم در بین مردم برای انجام امور مالی مرسوم و رایج بوده و اعتبار خود را حفظ کرده است.

سقف مبلغ سفته چقدر است؟

معمولاً در هر برگ سفته سقف و میزان مشخصی از تعهد مالی در نظر  گرفته می شود  و افراد حقیقی یا حقوقی می توانند با مراجعه به بانک های مشخص نسبت به خرید سفته مورد نیاز خود اقدام کنند.

اما باید به این نکته توجه داشت که  برای انجام تعهدات مالی باید  سفته ای با سطح قیمت مناسب از بانک های مرجع خریداری شود به شکلی  که بتواند تعهد در نظر گرفته شده را پوشش دهد.

درج مبلغ بیش از سقف سفته: مثلاً وقتی سفته ای  تا مبلغ ۱۰۰ میلیون ریال از بانک مرجع خریداری می شود این نوع سفته فقط می تواند عددی معادل خود یا کمتر از مبلغ درج شده در برگ سفته را پوشش دهد.

 همچنین برای آن که مبلغ درج شده بر روی سفته دچار خطا و مشکل نشود بهتر است ابتدا مبلغ به صورت عددی بر روی سفته درج شود سپس  رقم مورد نظر به شکل  حروفی نوشته شود تا امکان خطا را به حداقل ممکن کاهش دهد. همچنین  اگر رقم درج شده در سفته بیش از رقم مندرج و سطح قیمت درج شده در سفته باشد.

سفته  تنها به اندازه رقم  تعیین شده  دارای ارزش اسناد تجاری است و رقم اضافه بر سازمان به صورت عادی و نه به صورت تجاری قابل مطالبه می باشد.

در زمان تنظیم سفته به عنوان ضمانت یا تعهد مالی باید به چه نکاتی توجه شود؟

سفته به عنوان ضمانت یا تعهد مالی باید طوری تنظیم شود که در آینده برای فرد صادر کننده مشکل ایجاد نگردد. از جمله نکاتی که در زمان تنظیم سفته باید به آن توجه شود سقف تعهد مالی در سفت می باشد.

به این معنا که باید سقف تعهد مالی که در سفته درج می شود درسطح  سقف و میزان مشخص شده در سفته  یا کمتر از آن مبلغ باشد تا در هنگام مطالبه برای طرفین مشکل ایجاد نشود. از دیگر نکاتی که در هنگام تنظیم سفته باید به آن توجه داشت تاریخ صدور سفته به شکل درج روز ، ماه و سال  صدور می باشد اگر سفته تاریخ صدور مشخصی  نداشته باشد ارزش تجاری سند ممکن است خدشه دار شود.

از دیگر نکاتی که در هنگام تنظیم سفته باید به آن توجه شود تا صحت مندرجات سفته مورد تایید مراجع قانونی و قضایی باشد نوشتن نام گیرنده سفته در سند است.

به بیان دیگر نام گیرنده سند  به عنوان طلبکار تعهد در آن درج می شود. همچنین باید توجه داشت که اگر نام گیرنده سفته در سند درج  نشود سفته به شکل وجه حامل خواهد بود و ممکن است در صورت واگذاری به اشخاص دیگر در آینده برای صادر کننده  مشکل ساز شود.

یکی از مهمترین نکاتی که در زمان تنظیم سفته باید به آن توجه شود تاریخ پرداخت یا سررسید زمان سفته است. چون اگر زمان مشخصی برای سررسید سفته در آن درج نشود سفته در زمان حال قابل وصول و ادعا بوده و شخص دارنده آن هر زمان که بخواهد می تواند برای دریافت مبلغ درج شده اقدام نمایند.

همچنین  برای جلوگیری از خطا و بالا بردن ایمنی کار بهتر است تاریخ سر رسید سفته با عدد و حروف درج شود.  در سخته بر خلاف اسناد دیگر مانند چک امکان برگشت زدن وجود ندارد و صادر کننده سفته مکلف است در تاریخ مندرج در سفته نسبت به پرداخت وجه مشخص شده اقدام کند.

در غیر این صورت دارنده سفته باید سفته را از طریق مراجع قضایی وا خواست کند تا بتواند علاوه بر صادر کننده علیه ظهرنویس یا ضامن آن نیز طرح دعوا نماید.

سریعترین راه وصول سفته چیست؟

راه های وصول سفته با توجه به شرایط و مبلغ سفته می تواند متفاوت باشد. قبل از هر چیز باید به این نکته توجه داشت که برای وصول سفته باید از روش های حقوقی استفاده شود و نمی توان از روش های کیفری برای انجام این کار استفاده نمود. همچنین باید خاطرنشان نمود که بر اساس رویه موجود مراجع قضایی هرگاه مبلغ سفته کمتر از 20 میلیون تومان باشد.

پس از شکایت و تنظیم دادخواست شورای حل اختلاف به عنوان مرجع رسیدگی کننده صالح به پرونده شناخته می شود و اگر مبلغ درج شده در سفته بیش از 20 میلیون تومان باشد دادگاه حقوقی محل اقامت فرد صادر کننده سفته به عنوان مرجع قضایی صالح برای رسیدگی به شکایت در نظر گرفته می شود.

لذا سریع ترین راه وصول سفته مطالبه آن از طریق مراجع رسمی یا دادگستری است. به این معنا که اگر سفته به صورت عندالمطالبه باشد یا فرد متعهد در سفته در زمان سر رسید یا موعد مندرج در سفته به تعهدات خود عمل نکند.

این حق برای دارنده سفته محفوظ باقی می ماند که بتواند دادخواستی بر علیه فرد متعهد و متعهدین سفته تنظیم کرده و آن را برای دادرسی به دادگاه حقوقی صالح تقدیم نماید.

پس از برگزاری دادگاه  برای رسیدگی به شکایت وصول سفته، چنانچه اموالی از فرد متعهد یا متعهدین معرفی شود دستور توقیف و ضبط آن‌ها  تا روشن شدن تعهد مندرج در سفته صادر می شود و اگر اموالی از فرد متعهد یا متعهدین سفته شناسایی نشود تا روشن شدن وضعیت حکم بازداشت آنها صادر می گردد.

همچنین باید به این نکته توجه داشت که مطالبه سفته جز دعاوی مالی حقوقی است که تنظیم دادرسی و پیگیری مطالبه آن از طریق مراجع قضایی مستلزم پرداخت هزینه دادرسی است لذا وصول سفته از طریق اجراییات ثبت امکان پذیر نمی باشد.

مراحل وصول سفته توسط وکیل

برای آنکه سفته توسط وکیل پایه یک دادگستری وصول شده به اجرا گذاشته شود باید مراحلی اجرا شود که در ادامه به آنها پرداخته می شود. از جمله مراحل وصول سفته توسط وکیل آن است که موکل یا کسی که قصد مشاوره حقوقی با وکیل برای وصول سفته خود را دارد ابتدا باید از طریق راه های ارتباطی به صورت تلفنی یا شبکه های اجتماعی در فضای مجازی با وکیل مورد نظر خود ارتباط برقرار نماید سپس در صورت نیاز به صورت حضوری با او ملاقات کند.

پس از ارتباط برقرار کردن با وکیل وصول سفته باید در ملاقات های حضوری جزئیات پرونده به صورت کامل برای او شرح داده شود و چنانچه موکل مدرکی دال بر اثبات ادعای خود یا در دفاع از عملکرد خود دارد به وکیل مورد نظر تحویل نماید.همچنین موکل پس از انجام توافقات لازم با وکیل مورد نظر برای پیگیری پرونده باید وکالت نامه وکیل را امضا نماید.

پس از امضای وکالت نامه به وسیله موکل و واگذار کردن اختیارات قانونی خود به او، وکیل برای انجام کارها و  پیگیری مراحل پرونده تا صدور حکم نهایی، امور پرونده موکل خود را به عهده می گیرد.

بهترین وکیل سفته تهران

وکیل سفته برای آنکه بتواند از حقوق موکل خود در مراجع قضایی دفاع کند باید دارای مهارت ها و ویژگی های خاصی باشد به شکلی که او را از وکلای فعال در حوزه های دیگر قضایی متفاوت کرده و این اطمینان خاطر را در موکلین او ایجاد کند که وکیل آن ها می تواند با بهره گیری از مستندات قانونی و ارایه دلایل و مدارک محکمه پسند از حق و حقوق آن ها به شکل شایسته ای دفاع کند.

از جمله ویژگی های بهترین وکیل سفته می توان به مواردی که در ادامه می آید اشاره نمود.

  • تسلط داشتن به انواع اسناد تجاری و رسمی مانند سفته، برگ سهام و چک
  • مسلط بودن به نحوه تنظیم پروسه صدور قرار تامین خواسته و نحوه توقیف اموال
  • برخورداری از مهارت لازم در دفاع از چک های کیفری و جلوگیری از حقوقی شدن اینگونه چک ها در دادگاه‌ها
  • دفاع عاقلانه و عادلانه از موکل با استناد به مواد قانونی مناسب و متقن در جلسات دادگاه
  • پیگیری مستمر پرونده تا زمان رسیدن به نتیجه مطلوب

هزینه وکیل برای سفته

هرچند قوه قضاییه و کانون وکلا به صورت مشترک، سالانه هزینه و دستمزد وکلا در حوزه های مختلف قضایی  مثل هزینه وکیل سفته را مشخص می کنند.

اما هزینه وکیل سفته با توجه به شرایط پرونده، میزان سفته های صادر شده و تبحر و تجربه وکیل در پیگیری این گونه پرونده ها ممکن است متفاوت باشد. بنابراین در نظر گرفتن یک رنج و سطح ثابت برای هزینه وکیل سفته به صورت یکسان و همه گیر کاری نشدنی و سخت است.

همانطور که گفته شد آیین نامه هایی از سوی قوه قضاییه و کانون وکلا برای تعیین نرخ تعرفه و دستمزد وکلا مختلف صادر می شود که تمامی وکلا باید برای گرفتن حق الوکاله بر اساس آن عمل نمایند و نباید تقاضای حق الوکاله ای بیشتر از آنچه به صورت سالانه تعیین می شود را از موکل خود داشته باشند.

اما همانطور که گفته شد عوامل مختلفی می تواند در هزینه وکیل سفته یا وکلاء دیگر حوزه ها تاثیر داشته باشد که از مهم ترین آن می توان به مواردی مثل توافق طرفین برای پرداخت هزینه مشخص، شهرت و توانایی وکیل در پیگیری اینگونه  پرونده ها و پیچیدگی پرونده یا میزان هزینه تعهد شده در سفته اشاره کرد.

آیا سفته تاریخ انقضا دارد؟

آیا سفته تاریخ انقضا دارد؟ شاید سوالی باشد که ذهن افراد درگیر واخواست یا دعاوی وصول سفته را به خود مشغول نماید. در پاسخ به این سوال باید گفت که تاریخ واخواست سفته 10 روز پس از تاریخ پرداخت سفته است.

به این معنا که اگر ۱۰ روز از تاریخ درج شده در سفته  به عنوان موعد مقرر گذشته باشد و فرد صادر کننده سفته هیچگونه اقدامی در جهت پرداخت رقم تعهد شده در سفته نکرده باشد دارند سفته می تواند نسبت به واخواست کردن سفته اقدام نماید.

اما اگر در سفته مورد نظر تاریخ سررسید درج نشده باشد، دارنده سفته نمی تواند بر علیه صادر کننده آن واخواست تنظیم کند مگر آنکه تاریخی به عنوان تاریخ پرداخت در سفته مشخص شود در این شرایط اگر تعهد مندرج سفته در موعد مقرر وصول نشود دارنده سفته در این وضعیت برای واخواست سفته و اعتراض به عدم پرداخت مبلغ مندرج در آن ده روز فرصت دارد.

به عبارت دیگر واخواست اسناد تجاری مثل سفته و اعتراض به عدم پرداخت رقم تعهد شده در آن ها، ۱۰ روز پس از سررسید تاریخ مندرج در سفته مهلت دارد.

پس از ارائه واخواست  سفته بدون تاریخ، دارنده آن یک سال فرصت دارد تا علیه صادر کنندگان، ظهرنویسان و کلیه افراد دخیل در تنظیم سفته در مراجع قضایی طرح دعوا نماید.  باید به این نکته توجه داشت که اگر دارنده سفته 10 روز پس از تاریخ مندرج در سفته اقدام به واخواست سفته نکند نمی تواند بر علیه ظهرنویسان و دست اندرکاران سفته اقامه دعوا نمایید.

همچنین اگر مهلت 10روزه پس از سررسید سفته تمام شود و اقدامی در جهت واخواست یا وصول سفته صورت نگیرد  دیگر فرد دارنده سفته نمی تواند از امتیاز واخواست سفته استفاده کند و فقط می تواند دادخواست مطالبه سفته را در مراجع قضایی اقامه دعوا کند.

اگر صادر کننده سفته فوت کند تکلیف چیست؟

اگر صادر کننده سفته فوت نماید و تاریخ صدور سفته قبل از فوت فرد صادر کننده آن باشد و هنوز زمان سررسید سفته نرسیده باشد پس از فوت فرد صادر کننده سفته کلیه بدهی ها به روز شده  و دارنده سفته برای گرفتن بدهی خود باید علیه ورثه فرد متوفی اقامه دعوا نماید تا در صورت وجود اموال منقول و غیر منقول به اسم صاحب سفته بتواند بدهی خود را مطالبه  نماید.

به عبارت دیگر، هر زمان صادر کننده سفته قبل از سررسید آن فوت نماید کسی که سفته را در دست دارد باید واخواست سفته را به اطلاع وراث، فرد صادر کننده آن برساند.

در این شرایط اگر اقدامی از سوی وراث فرد متوفی برای پرداخت دیون فرد متوفی انجام شود که طبق روال قانونی، بدهی صادر کننده سفته از اموال و میراث او پرداخت می شود.

اما اگر وراث متوفی از پرداخت مبلغ سفته و بدهی فرد متوفی امتناع نمایند. فردی که سفته را در دست دارد باید دادخواست مطالبه سفته را  به طرفیت وراث متوفی اقامه دعوا نماید  تا در مراجع قضایی مورد رسیدگی قرار گیرد.

در این شرایط اگر فرد صادر کننده سفته، مال یا میراثی نداشته باشد که دیون سفته از آن پرداخت شود عملاً کسی که سفته برای او صادر شده است نمی تواند طلب خود را وصول نماید.

سخن پایانی

وکیل سفته به وکلاء و حقوقدان هایی گفته می شود که به شکل تخصصی در زمینه ی پیگیری و برطرف کردن مشکلات حوزه اسناد  و اوراق اعتباری مانند سفته  فعالیت می کنند. سفته تنها سند تجاری است که لازم الاجرا نیست یعنی اگر صادر کننده از پرداخت وجه تعیین شده در سفته خودداری کند.

 خواهان یا کسی که دریافت کننده سفته است فقط  می تواند از طریق  مراجع قضایی  و محاکمه قانونی برای استیفای حقوق خود اقدام کند. لذا مشورت با وکلاء حاذق قبل از تنظیم سند یا در حین تنظیم سفته می‌تواند باعث بالا رفتن ضریب اطمینان و کیفیت کار شود.

همچنین بعد از آنکه سفته به عنوان یک سند اعتباری از طرف صادر کننده یا دریافت کننده با مشکل  مواجه می شود بهترین راه برای جلوگیری از سوء استفاده و استیفای حقوق طرفین دعوا مراجعه وکیل سفته و مشورت  با این افراد می باشد.

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

keyboard_arrow_up
مشاوره تلفنی رایگان