جهت مشاره تلفنی رایگان با وکیل اسدی با شماره زیر تماس بگیرید:

شکایت از وکیل کلاهبردار برای موکل یا موکلین زمانی در دستور کار قرار می گیرد که وکیل مورد نظر پروانه وکالت از کانون وکلاء نداشته باشد.

به این معنا که بخواهد با استفاده از عنوان وکیل از افراد دیگر به عنوان موکل سوء استفاده کند. باید به این نکته توجه داشت که وکیل کلاهبردار فقط قبل از پیگیری  پرونده در دادگاه ها می تواند افراد دیگر را مورد کلاهبرداری قرار داده و سوء استفاده کند.

چون وکلاء برای حضور در دادگاه ها و پیگیری پرونده های مختلف باید شماره شناسایی پروانه وکالت و گواهی یا قرارداد وکالت پرونده های مختلف را به شعبه مربوطه ارائه دهند تا بتوانند یک پرونده را به عنوان وکیل پایه یک دادگستری پیگیری کنند.

اما شکایت از وکیل فقط به خاطر کلاهبرداری انجام نمی شود و اگر وکیل، کار خود را به درستی انجام ندهد یا تخلفاتی داشته باشد موکل می تواند از طریق کانون وکلا و مراجع قضایی از او شکایت نماید.

دلایل شکایت از وکیل

دلایل شکایت از وکیل با توجه به شرایط موکل و پرونده مورد نظر که به وسیله وکیل پیگیری می شود ممکن است متفاوت باشد.

 اما به طور کلی در خیلی از مواقع ممکن است وکیلی که برای پرونده های مختلف انتخاب می شود کار خود را به درستی انجام ندهد و این امر هم دلایل مختلفی داشته باشد که از آن جمله می توان به عدم پیگیری درست و اصولی پرونده توسط وکیل مورد نظر،عدم حضور به موقع در جلسات رسیدگی دادگاه، توهین وکیل به طرف مقابل، درخواست وجه زیاد و غیرقانونی از موکل اشاره کرد که در ادامه به شکایت از وکیل بابت حق الوکاله و شکایت کیفری از وکیل دادگستری پرداخته می شود.

  • شکایت از وکیل بابت حق الوکاله

 شکایت از وکیل بابت حق الوکاله زمانی مطرح می شود که وکیل مورد نظر مبلغی بیش از حق الوکاله اعلام شده سالانه از طرف کانون وکلا و قوه قضاییه  را از موکل درخواست نماید. به این معنا که اگر وکیل علاوه بر حق الوکاله تصویب شده مطالبه غیر معقولی از موکل خود داشته باشد موکل می تواند با مراجعه به کانون وکلایی که وکیل مورد نظر در آنجا عضویت دارد از او بابت مطالبه مبلغی بیش از حق الوکاله تصویب شده سالانه، شکایت نماید.

اما برای شکایت از وکیل بابت حق الوکاله می بایست دو نکته مورد توجه قرار گیرد. به این معنا که اگر بین وکیل و موکل برای پیگیری یک پرونده مشخص، یک قرارداد مالی وکالت وجود داشته باشد و به غیر از آن قرارداد جداگانه مالی بین آنها برای پیگیری پرونده منعقد نشده باشد در این صورت وکیل اجازه اخذ هیچ گونه وجهی خارج از قرارداد فی مابین را از موکل خود ندارد.

بنابراین در این شرایط اگر وکیل از موکل خود مبلغ خارج از قرارداد فی مابین مطالبه نماید موکل می تواند از وکیل خود به کانون وکلا و مراجع قضایی شکایت نماید. نکته دوم برای شکایت از وکیل بابت حق الوکاله آن است که اگر وکیل بخشی از دستمزد یا حق الوکاله خود را با طرح قراردادی جدید برای عدم پرداخت مالیات وجه دریافت شده از موکل خود دریافت کند.

موکل نمی تواند بابت عدم پرداخت مالیات وجه مورد نظر از وکیل خود شکایت نماید و فقط می تواند گزارش این کار را به سازمان امور مالیاتی ارائه دهد و این موضوع این اختیار را به موکل نمی دهد که به عنوان شاکی و مدعی خصوصی از وکیل خود به دلیل دریافت بخشی از حب الوکاله خارج از قرارداد فی مابین برای عدم پرداخت مالیات وجه مورد نظر شکایت نماید.

  • شکایت کیفری از وکیل دادگستری

مرجع رسمی شکایت کیفری از وکیل دادگستری کانون وکلایی است که وکیل مورد نظر در آن عضو است به این معنا که شاکی یا شاکیان  برای شکایت از وکیل دادگستری باید شکایت خود را  به صورت کتبی یا شفاهی به کانون وکلایی که وکیل مورد نظر در آنجا عضو است ارائه دهند.

علاوه بر فرد شاکی، رئیس کانون وکلا، رئیس شعبه اول دادگاه عمومی شهرستان، رئیس شعبه اول دادگاه تجدید نظر و دادستان هم می توانند تخلف وکیل را به صورت کتبی به دادسرای انتظامی وکلا اطلاع رسانی کنند.

اگر شکایت شاکی از وکیل دادگستری به صورت کتبی باشد در دفتر کانون وکلا ثبت می گردد و  اگر شکایت به صورت شفاهی باشد در صورت مجلس نوشته شده و به امضای شاکی رسانده می شود. در ادامه شکایت مورد نظر به دادسرای انتظامی وکلاء و دادستان انتظامی ارسال شده و به تخلف وکیل در دادسرای انتظامی وکلا رسیدگی می شود.

سپس پرونده شکایت از وکیل تحت رسیدگی دادیاران دادسرای انتظامی کانون وکلا قرار گرفته و دادیار مربوطه با توجه به شرایط از طرفین شکایت برای پاسخگویی به ابهامات پرونده دعوت به حضور در جلسات رسیدگی می کند و زمانی که پرونده آماده شده حکم لازم صادر شده و به ملاحظه دادستانی انتظامی می رسد.

در صورت تمایل به دریافت مشاوره حقوقی از وکیل پایه یک دادگستری تهران با شماره ۰۹۱۲۳۵۷۶۰۳۷ تماس حاصل فرمایید، با مشورت و راهنمایی وکیل زودتر به نتیجه خواهید رسید.

مهلت شکایت از وکیل

مهلت شکایت از وکیل در کانون انتظامی وکلا دو سال است یعنی موکل در صورتی که از وکیل خود به دلیل عملکرد نامناسب یا تخلفات انجام شده ناراضی باشد از زمان تاریخ انعقاد قرارداد وکالت فی مابین 2  سال فرصت دارد تا از او به دادسرای انتظامی کانون وکلا شکایت نماید و اگر بیش از دو سال از انعقاد قرارداد فی مابین  با وکیل گذشته باشد ممکن است روند شکایت از وکیل مورد نظر را سخت کرده و موکل برای انجام این کار مجبور باشد پروسه اداری مشخصی را طی نماید.

نحوه شکایت از وکیل

نحوه شکایت از وکیل به دلیل تخلفات یا انجام ندادن وظایف محوله به این شکل است که شاکی ابتدا باید با در دست داشتن مدارک لازم به کانون وکلایی که وکیل مورد نظر در آنجا عضو است مراجعه کرده و از وکیل مورد نظر شکایت نماید.

پس از مراجعه موکل برای شکایت از وکیل مورد نظر اگر شکایت کتبی باشد در دفتر کانون ثبت می شود و اگر شکایت به صورت شفاهی مطرح شود در صورت جلسه ثبت و به امضای شاکی می رسد.

سپس شکایت مطرح شده به دادسرای انتظامی وکلا ارسال و به رویت دادستان انتظامی کانون می رسد. در ادامه در صورت تایید مطالب ثبت شده، رسیدگی به تخلف وکیل مورد نظر در دادسرای انتظامی وکلا آغاز می شود.

معمولاً پرونده های شکایت موکلین از تخلف وکلا پس از تشکیل پرونده برای رسیدگی به دادیاران دادسرای انتظامی کانون واگذار می شود و دادیار مربوطه در صورتی که صلاح بداند از طرفین شکایت برای برطرف شدن ابهامات پرونده به صورت حضوری  دعوت کرده و پس از انجام بررسی و تکمیل پرونده اقدام به صدور حکم لازم می کند.

سامانه شکایت از وکیل

سامانه شکایت از وکیل یکی دیگر از روش های شکایت از وکلایی است که کار خود را به درستی انجام نمی دهند یا تخلفاتی دارند. نحوه ثبت شکایت در سامانه شکایت از وکیل به این صورت است که پس از ورود به وب سایت مرکز به آدرس http://www.23055.Ir، ابتداء باید مشخصات فرد شاکی وارد سامانه شود.

باید توجه داشت که یکی از ملزومات ثبت شکایت در سامانه شکایت از وکیل داشتن کد ثنا است  و افرادی که کد ثنا را ندارند باید به یکی از نزدیک ترین دفاتر خدمات قضایی الکترونیک شهر خود برای دریافت کد ثنا مراجعه کنند.

در زمان ثبت درخواست شکایت در سامانه شکایت از وکیل باید اطلاعات وارد شده شاکی و متشکی عنه از صحت و درستی لازم برخوردار باشد چون مسئولیت درستی و نادرستی اطلاعات ثبت شده با فرد درخواست کننده است.

 همچنین فرد شاکی در سامانه ثبت شکایت از وکیل متعهد می شود که در اولین مراجعه به مرکز انتظامی کانون وکلاء در مهلت مقرر اصل مدارک بارگذاری شده را به همراه داشته و به آنها ارائه دهد.

شماره تلفن شکایت از وکیل

  یکی دیگر از روش های  شکایت از وکلایی که کار خود را به درستی انجام نمی دهند یا تخلفاتی در زمان پیگیری یک پرونده انجام می دهند  شکایت از طریق تلفن یا فاکس است. به این شکل که فرد شاکی با شماره گیری تلفن کانون وکلای دادگستری مرکز در تهران اقدام به طرح شکایت از وکلای خاطی می کنند.

شماره تلفن شکایت از وکیل شماره 02184000  و شماره فاکس کانون وکلای دادگستری مرکز تهران08877134 است که افراد شاکی می توانند برای شکایت یا ارسال مدارک لازم برای ثبت شکایت استفاده کنند.

به شکلی که فرد شاکی می تواند از طریق تماس با شماره تلفن شکایت از وکیل طرح شکایت کرده و روند پیگیری شکایت خود را طبق روال معمول دنبال نماید. باید به این نکته توجه داشت که آدرس کانون وکلای دادگستری مرکز تهران، میدان آرژانتین، ابتدای زاگرس، پلاک 3 است.

نمونه شکایت از وکیل به کانون وکلا

مشاهده و بررسی نمونه شکایت از وکیل به کانون وکلا می تواند برای افرادی که درگیر شکایت از وکیل به دلیل ناکارآمدی یا انجام تخلفات کاری هستند مفید باشد لذا در ادامه نمونه شکایت از وکیل به کانون وکلا برای آشنایی مخاطبان آورده می شود.

نمونه شکایت از وکیل به کانون وکلاء

شاکی……..

وکیل شاکی آقای………… وکیل پایه ای یک دادگستری به شماره پروانه……….

متشکی عنه آقای………… وکیل پایه یک دادگستری به شماره پروانه………….

نشانی………………………………….

دادستان محترم انتظامی کانون وکلای دادگستری مرکز

با احترام به استحضار می رساند اینجانب مراتب دادخواهی و شکایت خود را از آقای………… وکیل پایه یک دادگستری به جهت دریافت حق الوکاله اضافی، خیانت در امانت و افشای اسرار موکل، عدم رعایت اصول اخلاق حرفه ای و سوء استفاده از عدم آگاهی موکل به امور حقوقی به شرح مبسوط زیر ارائه می نماید.

امید است پس از  بررسی های لازم و رسیدگی قانونی، علاوه بر صیانت از مقام بالای سایر وکلای محترم که امین وکلای خود هستند در راستای تنبیه متخلفین از سوگند اداری و اخلاقی، همچنین احقاق حقوق از دست رفته اینجانب اقدام مقتضی مبذول نمایید.

مجازات های تعیین شده برای وکیل

مجازات های تعیین شده برای وکیل بر اساس آیین نامه اجرایی لایحه قانون وکلای دادگستری و اصلاحیه مورخ 1402/4/11 مجازات های انتظامی وکلا با توجه به نوع جرم به درجات ششگانه توبیخ کتبی بدون درج در پرونده، توبیخ کتبی با درج در پرونده، توبیخ کتبی با درج در پرونده، مجله و پایگاه اطلاع رسانی کانون، ممنوعیت موقت از وکالت به مدت سه ماه تا دو سال،تنزل پایه وکالت و حسب مورد ابطال پروانه وکالت و محرومیت دائم از شغل وکالت تقسیم می شود.

شکایت از وکیل ماده ۱۸۷

یکی دیگر از روش های  شکایت از وکیل، شکایت از وکیل ماده ۱۸۷ است به این معنا که رسیدگی به شکایت علیه وکلای ماده 187 برنامه سوم توسعه و مجازات وکلاء مشاورین حقوقی، کارشناسان مراکز امور مشاورین و کارشناسان قوه قضاییه مطابق دستورالعمل اجرایی تبصره ماده 27 آیین نامه اجرایی ماده 187 قانون برنامه قوه قضاییه انجام می شود.

به بیان دیگر بر اساس ماده 187 قانون برنامه قوه قضاییه مرکز امور مشاوران حقوقی، وکلا و کارشناسان قوه قضاییه دارای دادسرا و دادگاه انتظامی خاص خود در مرکز امور مشاوران این قوه هستند به شکلی که افراد شاکی از عملکرد وکلاء یا تخلف  آن ها می توانند با توجه به تقسیم بندی تخلفات وکلا به دو دسته درجه یک و درجه دو برای شکایت از عملکرد وکلای متخلف متناسب با نوع تخلف به این مجموعه مراجعه کنند.

سخن پایانی

شکایت از وکیل کلاهبردار یکی از شکایت های مرسوم در جامعه است که افراد شاکی برای دادخواهی می‌توانند به کانون وکلا و مراجع قضایی مراجعه نمایند.

دلایل شکایت از وکیل با توجه به شرایط می تواند متفاوت باشد به این شکل که شکایت از وکیل ممکن است به دلیل عملکرد نامناسب وکیل در پیگیری پرونده یا تخلفات دیگر مثل پاسخگو نبودن یا مطالبه حق الوکاله بیش از میزان تصویب شده باشد.

شکایت از وکیل بابت حق الوکاله به این شکل انجام می‌شود که شاکی با مراجعه به کانون وکلا شکایت خود را به صورت کتبی یا شفایی مطرح می کند در ادامه پس از تایید شکایت و ارائه مدارک، پرونده برای تصمیم گیری به دادیار مرکز انتظامی وکلاء واگذار می شود.

شکایت کیفری از وکیل دادگستری   با روش های مختلف انجام می شود به شکلی که افراد شاکی می‌توانند از روش‌های متناسب با شرایط خود استفاده کنند.مهلت شکایت از وکیل از زمان انعقاد قرارداد وکالت تا زمان شکایت دو سال است و اگر در این فاصله زمانی، طرح شکایت نشود ممکن است روند شکایت برای فرد شاکی سخت شود.

سامانه شکایت از وکیل یکی از روش‌های شکایت از ناکارآمدی یا تخلفات وکلای دادگستری است به این شکل که شاکی با مراجعه به آدرس سایت مورد نظر و وارد کردن مشخصات خود و فرد متشاکی عنه  می تواند اقدام به شکایت از وکیل متخلف ‌نماید.

شماره تلفن شکایت از وکیل متخلف و تا کار آمد شماره 02184000 است به این معنا که افراد شاکی می‌توانند با شماره‌گیری این شماره و ارائه مشخصات خود شکایت خود را در کانون مرکز وکلا در تهران ثبت نمایند.

محبوب‌ترین مقالات
خدمات ما

2 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

  • با سلام و تشکر از اطلاعات ارزشمند شما . لطفا به این سئوال پاسخ دهید :
    مورد ی است که شخص وکیل علیرغم وکیل پایه یک دادگستری بودن بدون استفاده از قرارداد وکالت و به دلیل وکیل بودن ( شغل وکیل در قرارداد نوشته شده است) بعنوان حکم مرضی الطرفین وارد قرارداد گردیده است و کلاهبرداری کرده است. در اینصورت نحوه و موضوع دادخواست چگونه است؟
    با احترام / نیراحمدی

    پاسخ
    • وکالت عقدی است که بر اساس آن یکی از طرفین فرد مقابل را برای انجام کاری از طرف خود به عنوان نایب معرفی می‌ کند. بنابراین لازمه انجام وکالت، داشتن پروانه وکالت فعال و انعقاد قرارداد کتبی وکالت بین طرفین است، به شکلی که نام و مشخصات وکیل و شماره پروانه وکالت او به علاوه شماره دفتری قرارداد فی مابین در دسترس طرفین باشد. مرضی الطرفین به معنای رضایت دو طرف است یعنی طرفین قرارداد با رضایت کامل شخصی را برای داوری انتخاب کنند. بنابراین ورود یک نفر به عنوان داور در معامله با رضایت طرفین انجام می شود لذا آن ها قبل از ورود‌ فرد به قرارداد باید صلاحیت و شرایط او را بررسی کرده سپس به این امر رضایت دهند. علی ایحال اگر فرد وکیل با پروانه وکالت فعال، مرتکب کلاهبرداری شده باشد فرد خواهان باید برای پیگیری شرایط وکیل و شکایت از او با در دست داشتن مدارک لازم به کانون وکلایی مراجعه کند که پروانه وکالت را برای وکیل مورد نظر صادر کرده است. همچنین در صورت مشخص بودن تخلف وکیل، علاوه بر فرد شاکی، رئیس کانون وکلاء، رئیس شعبه اول دادگاه عمومی شهرستان، رئیس شعبه اول دادگاه تجدید نظر و دادستان می توانند تخلف وکیل را به صورت کتبی به دادسرای انتظامی وکلاء برای دادرسی اطلاع رسانی کنند.

      پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

keyboard_arrow_up
مشاوره تلفنی رایگان