جهت مشاره تلفنی رایگان با وکیل اسدی با شماره زیر تماس بگیرید:

لایحه منع اشتغال زن

بررسی لایحه برای منع اشتغال زن

تنظیم‌ لایحه و ارائه آن به دادگاه یکی از بهترین روش های طرح دعوا می باشد‌. همانطور که می دانید افراد برای آغاز دعوا در مراجع قضایی، ممکن است شکوائیه یا دادخواست نیز ارائه نمایند. اما‌ لایحه از اعتبار بسیار بالاتری برخوردار بوده، و معمولا توسط وکلا تنظیم می گردد. یکی از مواردی که ممکن است افراد برای آن، نیاز به طرح دعوا و تنظیم لایحه داشته باشند، منع نمودن زوجه از اشتغال می باشد. در گذشته بر اساس رسم و رسومات قدیمی، زوجه به خانه داری پرداخته، و مرد نیز در خارج از خانه به دنبال امرار معاش و کسب و کار بود‌. اما با پیشرفت جوامع و به روز شدن رسومات قدیمی، زنان به موضوع اشتغال توجه ویژه ای نشان دادند. به طوری که بسیاری از آن ها، امروزه تمایل زیادی به کار خارج از خانه دارند. این مسئله می تواند جوانب مثبت بسیار زیادی داشته باشد. چرا که اشتغال به کار می تواند موجب پیشرفت زنان، و شکوفایی توانایی هایشان شود‌. اما وقتی زن متاهل باشد، این مسئله کاملا فرق می کند. گاهی اشتغال او می تواند به زندگی مشترک آسیب وارد نماید. در این صورت مرد می تواند او را به صورت قانونی از اشتغال باز دارد. در چنین شرایطی موضوع منع اشتغال زن مطرح می باشد. قانون گذار در ماده ۱۱۷۱قانون مدنی، اجازه منع اشتغال زوجه به شوهر را داده است.

 اما مرد می بايست حتما به خاطر این درخواست خود، دلایل موجه داشته باشد. برای منع اشتغال زوجه، مرد می بايست ابتدا لایحه ای با این موضوع تنظیم و به همراه دلایل خود به دادگاه ارائه نماید. سپس در جلسات شرکت کرده و توضیحات خود را ارائه نماید.

 در این صورت اگر دادگاه حقانیت مرد را تشخیص دهد، زن دیگر حق اشتغال به شغل مورد نظر را نخواهد داشت. در واقع این به معنای منع از اشتغال به تمامی مشاغل نیست. بلکه زن می تواند شغل دیگری را با توافق و رضایت مرد انتخاب نماید. همچنین زن نیز می تواند در پاسخ به درخواست منع اشتغال زن از سوی همسرش، در دادگاه از خود دفاع نماید.

 اگر زن بتواند اثبات کند که با شغل خود توانسته در جامعه مفید باشد، و اشتغال او هیچگونه تاثیر منفی در زندگی مشترکش نداشته، دادگاه لایحه مرد را رد نموده و به او همچنان اجازه اشتغال خواهد داد.‌ لازم به ذکر است که در خصوص دعوای منع اشتغال زوجه، صلاحیت مرجع قضایی بسیار مهم است.

 چرا که این موضوع در صلاحیت دادگاه خانواده می باشد. گاها نیز ممکن است پرونده های این چنینی به شورای حل اختلاف یا دادگاه مدنی نیز ارجاع داده شوند.

 

مطلب پیشنهادی : وکیل کیفری

 

شرایط لایحه برای منع اشتغال زن

قانونگذار در خصوص منع اشتغال زوجه، شرایط خاصی را تعیین نکرده است. همین که اشتغال زن هرگونه اخلالی در زندگی او و همسرش به وجود بیاورد، مرد می تواند جهت منع او اقدام نماید. اما در حالت کلی مرد می بايست برای طرح دعوا دارای برخی شرایط عمومی باشد، که در ادامه به ذکر آن ها پرداخته ایم:

  • دلایل محکم و موجه برای منع اشتغال زوجه داشته باشد.
  • بتواند دلایل خود را در دادگاه به اثبات برساند.
  • دارای اهلیت باشد.
  • مدارک لازم را گرد آوری و به همراه لایحه به دادگاه ارائه نماید.

لایحه منع اشتغال زن

دلایل منع اشتغال زن توسط شوهر

دلایل متعددی می توانند موجب شوند، مرد تقاضای منع اشتغال زوجه را داشته باشند. اما همه آن ها در دادگاه پذیرفته نمی شوند. در واقع دلایل باید کاملا منطقی باشند. به همین علت منع نمودن اشتغال زنان، تنها به سه دلیل موجه زیر امکانپذیر می باشد:

  • شغل زن با حیثیتش در مغایرت باشد.
  • شغل زن حیثیت مرد را زیر سوال ببرد.
  • شغل زوجه مصلحت خانوادگی را به خطر بیندازد، یعنی به زندگی شخصی او لطمه وارد کند.

عوامل مخالفت مردان با اشتغال زنان

اشتغال زنان در صورتی که موجب ترقی و شکوفایی استعداد هایشان شده و با موضوع حفظ حیثیت خانوادگی در تضاد نباشد، قطعا امری بسیار سنجیده خواهد بود‌. اما با هر حال عوامل مخالفت مردان با اشتغال زنان، می تواند شامل موارد متعددی شود. حتی گاها دلایل منع اشتغال زن که از سوی مرد مطرح می شود، منطقی و عاقلانه نیز نیستند.

در ادامه مهمترین عوامل مخالفت مردان با اشغال زنان را، ذکر نموده ایم:

  • انحرافات اخلاقی

بسیاری از مردان به علت انحرافات اخلاقی، با اشتغال همسر موافق نیستند. این دسته از افراد بسیار شکاک و بدبین بوده، و احساس می کنند با اشتغال زن، ممکن است حیا و عفت او از بین برود.

  • حس تکیه گاه بودن

گروهی دیگر از مردان نیز برای تکیه گاه بودن با اشتغال همسر مخالفت می کنند. مردها همیشه دوست دارند به عنوان تکیه گاهی محکم پذیرفته شده، و زن به آن ها احساس نیاز داشته باشد. حال با اشتغال زن این احساس قدرت در مردان تضعیف می شود.‌ در نتیجه ممکن است درخواست منع اشغال زن را بنمایند.

  • عدم مدیریت خانواده

همیشه و در همه دوران ها زوجه وظیفه مدیریت امور خانواده را بر عهده داشته است. حال با اشتغال خانم ها، ممکن است آن ها به علت خستگی ناشی از کار توانایی رسیدگی به امور خانواده را نداشته باشند. در نتیجه این مسئله نیز می تواند، از دلایل مهم مخالفت مردان با اشتغال زنان به شمار رود.

محبوب‌ترین مقالات
خدمات ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

keyboard_arrow_up
مشاوره تلفنی رایگان