جهت مشاره تلفنی رایگان با وکیل اسدی با شماره زیر تماس بگیرید:

جرم تهدید به مرگ

جرم تهدید به مرگ یکی از مصادیق جرم تهدید است که قانونگذار در ماده ۶۶۹ قانون مجازات اسلامی به آن پرداخته است. بر اساس این ماده قانونی نفس تهدید یک فرد یا بستگان او به مرگ از طرف شخص دیگر بدون حادث شدن قتل نفس، عملی مجرمانه است و قانونگذار متناسب با نوع جرم برای آن مجازات تحمل تا ۷۴ ضربه شلاق یا مجازات زندان از یک ماه تا یک سال در نظر گرفته است. لازم به ذکر است فردی که تهدید به مرگ می ‌شود برای اثبات جرم می‌ تواند از روش ‌هایی مثل  شهادت شهود، اقرار متهم، پرینت مکالمه و چت، علم قاضی و غیره استفاده کند.

جرم تهدید به مرگ چیست؟

جرم تهدید به مرگ وقتی مصداق پیدا می کند که یک فرد یا بستگان او با دلیل یا بدون دلیل از سوی فرد یا افراد دیگر  به قتل و مرگ تهدید شوند.

ذات عمل تهدید به قتل دیگران بدون توجه به نتیجه آن جرم است به همین دلیل جرم تهدید به مرگ از نظر طبقه بندی در ردیف جرائم مطلق قرار می گیرد و قانونگذار برای آن مجازات در نظر گرفته است.

لازم به ذکر است که در جرم تهدید به مرگ، نفس تهدید دیگران به قتل برای مجرم بودن فرد کفایت می کند و لازم نیست که این تهدید عملی شود.

بر اساس ماده ۶۶۹ قانون مجازات اسلامی، هر گاه فردی، دیگران یا بستگان آنها را تهدید به قتل نماید مرتکب جرم شده است و فرد مجرم  بر حسب مورد و شرایط تهدید به تحمل شلاق تا ۷۴ ضربه یا  حبس تعزیری از یک ماه تا یک سال محکوم می شود.

◁◁ مطلب پیشنهادی: مجازات تهدید و افترا

جرم پیامک تهدید به مرگ

جرم پیامک تهدید به مرگ نیز با استناد به ماده ۶۶۹ قانون مجازات اسلامی برای افراد متهم، جرم انگاری می شود. لازم به ذکر است که جرم تهدید به مرگ ممکن است به شکل زبانی، پیامک، مکالمه تلفنی، تهدید از طریق فضای مجازی و شبکه های اجتماعی و غیره انجام شود.

همانطور که گفته شد قانونگذار  در ماده ۶۶۹ قانون مجازات اسلامی، برای جرم تهدید به صورت کلی جرم انگاری کرده و مجازات آن را نیز تعیین کرده است.

بر اساس این ماده قانونی « هر گاه کسی دیگری را به هر نحو تهدید به قتل یا ضرر های نفسی یا شرفی یا مالی و یا به افشاء سری نسبت به خود یا بستگان او نماید. اعم از اینکه به این واسطه تقاضای وجه یا مال یا تقاضای انجام امر یا ترک فعلی را نموده یا ننموده باشد به مجازات شلاق تا ۷۴ ضربه یا زندان از یک ماه تا یک سال محکوم خواهد شد.»

 بنابراین بر اساس این ماده قانونی جرم پیامک تهدید به مرگ نیز یکی از مصادیق تهدید است و نفس بر زبان آوردن تهدید برای مجرم شدن فرد گوینده کفایت می کند چه این تهدید به صورت گفتاری و رودررو باشد یا از طریق پیامک و غیره انجام شده باشد.

لذا فرد متهم به جرم پیامک تهدید به مرگ  در صورت اثبات جرم به مجازات تعیین شده قانون از قبیل تحمل شلاق تا ۷۴ ضربه یا حبس از یک ماه تا یک سال محکوم می گردد.

جرم تهدید به مرگ تلفنی
جرم تهدید به مرگ تلفنی

جرم تهدید به مرگ تلفنی

جرم تهدید به مرگ تلفنی یکی دیگر از مصادیق تهدید است که قانونگذار در ماده ۶۶۹ قانون مجازات اسلامی برای آن جرم انگاری کرده  و مجازات  تعیین نموده است.

همانطور که گفته شد بر اساس این ماده قانونی هر گاه شخصی دیگران یا بستگان آنها را به صورت حضوری یا غیر حضوری یا از طریق وسایل ارتباط جمعی مثل تماس تلفنی تهدید به مرگ نماید مجرم است و به مجازات تعیین شده در قانون محکوم می ‌شود.

لازم به ذکر است فردی که از طریق تلفن به مرگ تهدید می شود می‌تواند با معرفی  شاهد یا  ارائه مدارک محکمه پسند برای دادخواهی به مراکز قضایی مراجعه کرده و از فرد تهدید کننده شکایت نماید تا برای او مجازات هایی متناسب با نوع جرم از قبیل تحمل تا ۷۴ ضربه شلاق یا  حبس تعزیری از یک ماه تا یک سال لحاظ گردد.

◁◁ مطلب پیشنهادی: مجازات تهدید با چاقو

اثبات جرم تهدید به مرگ

اثبات جرم تهدید به مرگ با توجه به شرایط ممکن است متفاوت باشد. به عبارت دیگر وقتی فرد یا بستگان او از سوی دیگران به مرگ تهدید می شود اگر بخواهد برای دادخواهی و شکایت به مراکز قضایی مراجعه نماید باید مدارک یا مستندات لازم برای اثبات این امر را در اختیار داشته باشد و  آن ها را در موعد مناسب به مراجع قضایی ارائه دهد.

از جمله روش های اثبات جرم تهدید به مرگ می توان به مواردی مانند شهادت شهود، اقرار فرد متهم،  پرینت پیامک و چت، ارائه اسکرین شات مکالمات فضای مجازی و در نهایت علم قاضی اشاره کرد.

بنابراین فردی که از سوی دیگران در معرض تهدید به مرگ قرار می گیرد برای شکایت و دادخواهی باید ابتدا از طریق سامانه ثنا اقدام به تنظیم شکایت کیفری نماید.

سپس ادله و مدارک خود را برای اثبات جرم ضمیمه شکایت کند تا پس از تعیین شعبه رسیدگی کننده و زمان حضور در جلسات شعبه، ادعای او مورد رسیدگی قرار گیرد. لازم به ذکر است که مرجع رسیدگی کننده به شکایت تهدید به مرگ، دادگاه محل وقوع جرم است.

بنابراین پس از ثبت شکایت تهدید به مرگ، فرد متهم و شاکی برای رسیدگی به دادگاه محل وقوع جرم احضار می شوند.

مجازات جرم تهدید به مرگ

مجازات جرم تهدید به مرگ همانطور که گفته شد در ماده ۶۶۹ قانون مجازات اسلامی به تفصیل آمده است. بر اساس ماده ۶۶۹ قانون مجازات اسلامی هر گاه یک شخص یا بستگان او به وسیله فرد دیگر مورد تهدید جانی قرار گیرد.

فرد تهدید شده با در دست داشتن مدارک لازم باید برای تنظیم شکایت به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی مراجعه کند تا پس از پایان دادرسی در صورت اثبات جرم، برای فرد مجرم، مجازات متناسب با نوع جرم در نظر گرفته شود.

بر اساس ماده ۶۶۹ قانون مجازات اسلامی، برای مجازات جرم تهدید به مرگ متناسب با نوع جرم، تحمل تا ۷۴ ضربه شلاق و حبس تعزیری از یک ماه تا یک سال تعیین شده است.

سخن پایانی

جرم تهدید به مرگ یکی از مصادیق جرم تهدید است که قانونگذار در ماده ۶۶۹ قانون مجازات اسلامی به تفصیل به آن پرداخته و مجازات آن را نیز مشخص کرده است.

جرم تهدید به مرگ خواه به صورت مستقیم و رودررو، مکالمه تلفنی، پیامک، چت، ارسال پیغام از طریق شخص ثالث و غیره اتفاق بیفتد قابل پیگیری است و فرد متهم در صورت اثبات جرم متناسب با میزان فعلیت در جرم به مجازات تعیین شده در قانون که تحمل تا ۷۴ ضربه شلاق و حبس از یک ماه تا یک سال است محکوم می گردد.

اثبات جرم تهدید به مرگ از طریق روش های مختلف مثل معرفی شاهد، پرینت پیامک و چت، اسکرین شات از پیام های رد و بدل شده در فضای مجازی، علم قاضی و غیر امکان پذیر است و قانونگذار برای جرم تهدید به مرگ  متناسب با نوع جرم، مجازات تا ۷۴ ضربه شلاق یا حبس تعزیری از یک ماه تا یک سال تعیین کرده است.

محبوب‌ترین مقالات
خدمات ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

keyboard_arrow_up
مشاوره تلفنی رایگان