وکیل قرارداد نویسی به وکلایی گفته می شود که در زمینه نوشتن و تنظیم انواع قراردادها تخصص داشته و دعاوی حقوقی یا کیفری ناشی از این گونه قراردادها را پیگیری می کنند. عدم آشنایی افراد با قراردادهای مختلف تجاری و غیرتجاری و کمک نگرفتن از یک وکیل حاذق و با تجربه برای تنظیم آنها ممکن است خسارات مادی و معنوی زیادی را برای طرفین قرارداد به همراه داشته باشد. لذا بهترین راه برای جلوگیری از اتلاف وقت و به وجود آمدن خسارات مادی و معنوی کمک گرفتن از افراد حقوقدان و با تجربه در این زمینه برای تنظیم انواع قراردادهای تجاری و غیر تجاری است.
وکیل قرارداد نویسی کیست؟
وکیل قرارداد نویسی به وکیل پایه یک دادگستری گفته می شود که به صورت تخصصی در زمینه تنظیم انواع قرارداد و خدمات جانبی آن فعالیت می کنند. به عبارت ساده وکیل قرارداد نویسی کسی است که بتواند انواع قراردادهای حقوقی را با دقت و کیفیت مناسب در یک فاصله زمانی کوتاه و در چهارچوب قوانین حقوقی و مدنی تنظیم و برای امضا به موکلین خود ارائه دهد.
از جمله وظایف معمول وکیل قرارداد نویسی آن است که قبل از انجام هر کاری با طرفین قرارداد جلسات گفتگو برگزار کرده و صحبت های آنها را برای تنظیم قرارداد بشنود سپس با توجه به صحبت های انجام شده قرارداد مقدماتی را تنظیم و به آنها ارائه دهد تا طرفین قرارداد بتوانند آن را مطالعه و بررسی کنند.
سپس در ادامه اگر طرفین قرارداد پس از شنیدن توضیحات وکیل قرارداد نویسی نسبت به مفاد درج شده در آن اعتراضی نداشته باشند نسبت به تنظیم و ارائه قرارداد اصلی اقدام کند.
وکیل قرارداد نویسی باید از همان ابتدای تنظیم قرارداد میزان مسئولیت و تعهد طرفین را به صورت روشن مشخص نماید به شکلی که طرفین قرارداد نتوانند به روش های مختلف از بندهای قرارداد عدول کنند.
بهترین وکیل قرارداد تهران
ویژگی های یک وکیل حرفه ای و متخصص برای تنظیم قرارداد
بهترین وکیل قرارداد به وکیلی گفته می شود که از اشراف لازم به قوانین حوزه قراردادها برخوردار باشد و بتواند از این قوانین برای تنظیم قرارداد های ایمن و بدون چالش استفاده کنند.
به عبارت ساده بهترین وکیل قرارداد باید از تسلط و اشراف لازم نسبت به تمامی قوانین مربوط به حوزه تنظیم قرارداد که در قانون مدنی به تفصیل آمده است برخوردار باشد و بتواند از آنها به نحو شایسته در قراردادهای مختلف استفاده کند.
آشنایی با تنظیم و تدوین قرارداد یکی دیگر از ویژگی های بهترین وکیل قرارداد است که باعث بالا رفتن کیفیت قرارداد و از بین رفتن چالش ها و مشکلات پیش رو می شود.
همچنین آشنایی وکیل قرارداد به تنظیم نوع خاصی از قرارداد محدود نمی شود و بهترین وکیل قرارداد با تسلط و اشراف نسبت به قوانین این حوزه می تواند انواع قرارداد را به شکل ضابطه مند تنظیم کرده و در صورت وجود مشکل از موکلین خود به نحو شایسته دفاع کند.
لازم به ذکر است که آشنایی با مراحل روند پیگیری پرونده های تنظیم قرارداد از دیگر ویژگی های بهترین وکیل قرارداد است که باعث تسریع در روند کار موکلین و موفقیت آن ها در پرونده های مختلف می شود.
فواید تنظیم قرارداد توسط یک وکیل قرارداد
فواید تنظیم قرارداد توسط یک وکیل قرارداد بسیار متنوع و قابل توجه است، به عبارت دیگر قراردادی که توسط وکیل قرارداد بر اساس قوانین حقوقی و مدنی تنظیم می شود یک متن جامع و کامل است که بر اساس روابط کاری و شغلی طرفین قرارداد تنظیم می گردد و با قراردادهای معمولی و عرفی یا کپی از منابع مختلف متفاوت است.
از جمله فواید تنظیم قرارداد توسط یک وکیل قرارداد می توان به مواردی مانند پیشگیری از دعوا و چالش های طرفین به دلیل نقص قرارداد، جلوگیری از ضرر و زیان طرفین وقتی قرارداد دچار بن بست و چالش می شود، شفاف و صریح بودن قرارداد و جلوگیری از چالش های پیش رو، روشن و شفاف بودن قرارداد و جلوگیری از هزینه های پولی و مالی برای برطرف کردن مشکل، جلوگیری از اختلاف بین طرفین و سرگردانی در پیچ و خم های اداری، تنظیم قرارداد قانونمند و اصولی برای جلوگیری از دور زدن قانون، اجرای سریع و به موقع تعهدات، کاهش ریسک و خطر اقتصادی، هموار شدن مسیر رسیدن به توافق و غیر اشاره کرد.
هزینه ها و دستمزد وکیل برای تنظیم قرارداد
هزینه و دستمزد وکیل برای تنظیم قرارداد با توجه به نوع قرارداد و شرایط آن می تواند متفاوت باشد. به عبارت ساده هرچه قرارداد پیچیده تر و افراد ذینفع در آن بیشتر باشند هزینه تنظیم آن به صورت خودکار افزایش پیدا می کند.
بطور کلی در پرونده های حقوقی و مالی معمولاً دستمزد وکیل ۱۰ درصد ارزش قرارداد را در بر می گیرد که این مقدار ممکن است پس از توافق طرفین چند درصد بیشتر یا کمتر شود.
از دیگر نکات مهم و موثر در هزینه و دستمزد وکیل برای تنظیم قرارداد توانایی و سابقه وکیل در تنظیم قراردادهای مختلف است که باعث افزایش اعتبار وکیل و تعداد مراجعه کنندگان برای تنظیم قرارداد می شود که این امر به صورت خودکار هزینه ها و دستمزد وکیل برای تنظیم قرارداد را افزایش می دهد.
معرفی انواع قراردادهای معین
قراردادهای معین به قرارداد هایی گفته می شود که برای یک کار مشخص بین طرفین منعقد شده و پس از پایان کار، قرارداد مربوطه به اتمام می رسد.
در قراردادهای معین فقط زمان شروع و آغاز کار مشخص می شود و زمان پایان آن مشخص نیست که این امر می تواند در آینده مشکل ساز شود.
قراردادهای معین جز قراردادهای موقت و مقطعی هستند به این معنا که پس از اتمام قرارداد و انجام کارهای تعهد شده قرارداد به پایان می رسد.
از جمله قرارداد کار معین می توان به مواردی مانند قرارداد کار معین مشمول قانون کار، قرارداد کار ادارات، قرارداد کار معین وزارت کار، قرارداد کار معین کارمندی، قرارداد کار معین شهرداری، قرارداد کار معین دستگاه های دولتی، قرارداد کار معین وزارت بهداشت و قرارداد کار معین آموزش و پرورش اشاره کرد.
خدمات وکیل قرارداد
خدمات وکیل قرارداد به تنظیم قرارداد بر اساس مواد قانونی محدود نمی شود و با توجه به نوع قرارداد این گونه خدمات می تواند متفاوت باشد.
هرچند تنظیم یک قرارداد با کیفیت که از تطابق و همخوانی لازم با مواد قانونی برخوردار باشد راه هرگونه سوء استفاده و دور زدن قانون را بر افراد ذینفع مسدود می کند با این وجود طیف وسیعی از مشکلات و چالش ها ممکن است دامن گیر قراردادهای مختلفی شود که استفاده از خدمات یک وکیل حاذق و با تجربه می تواند برای حل این گونه مشکلات راهگشا باشد.
از جمله خدمات وکیل قرارداد که می تواند برای گره گشایی از چالش ها و مشکلات پیش روی قراردادهای مختلف مناسب باشد می توان به مواردی مانند ارائه مشاوره حقوقی در زمینه توصیف و تفسیر قراردادها، قبول وکالت در دعاوی مربوط به قراردادها، تنظیم قراردادها، قبول وکالت در فسخ قراردادها و غیر اشاره کرد که در ادامه به صورت مختصر به آنها پرداخته می شود.
سخن پایانی
وکیل قرارداد نویسی به وکلایی گفته می شود که به صورت تخصصی در زمینه تنظیم قرارداد ها فعالیت کرده و روند قانونی اجرای آنها را دنبال می کنند.
بهترین وکیل قرارداد وکیلی است که از تبحر لازم در زمینه تنظیم قراردادهای مختلف برخوردار باشد و بتواند با استفاده از قوانین حقوقی و مدنی شرایط مناسب و ایمنی را برای موکل خود ایجاد کند.
از ویژگی های یک وکیل حرفه ای و متخصص برای تنظیم قراردادها می توان مواردی مانند تسلط و اشراف به تمامی مواد قانونی حوزه قراردادها، آشنایی با اصول تنظیم و تدوین انواع قرارداد، آشنایی با روند قانونی پیگیری قراردادهای ناقص یا دچار مشکل و غیر اشاره کرد.