جهت مشاره تلفنی رایگان با وکیل اسدی با شماره زیر تماس بگیرید:

شکایت از ماشین مزاحم

شکایت از خودرو مزاحم همانند هر شکایت دیگری مراحل خاص قانونی خود را دارد. بنابراین برای آنکه شاکی بتواند آنچنان که باید از حق و حقوق ضایع شده خود دفاع کند، باید از نحوه و شرایط طرح شکایت به محاکم عدليه مطلع باشد. شکایت از خودرو مزاحم زمانی مطرح می شود که راننده یک خودرو در اثر انجام اقدامی غیرقانونی و خلاف عرف به دیگران توهین کرده یا حقوق آن‌ها ضایع کنید.

برخلاف تصور بسیاری از رانندگان خلافکار، باید بگویم که در چنین شرایطی، شاکی می‌ تواند با مراجعه به محاکم عدلیه، بر علیه پلاک خودرو مزاحم طرح دعوی کند. بنابراین مهمترین و اصلی‌ترین نکته در رابطه با شکایت از خودرو مزاحم یاداشت کردن شماره پلاک خودرو مزاحم است. عزیزانی که تمایل دارند در این باره اطلاعات بیشتری به دست بیاورند و می‌ توانند تا انتهای مطالب به همراهی خود با ما ادامه دهند.

شکایت از خودرو مزاحم

هنگامی که مالک یک خودرو برای دیگران ایجاد مزاحمت کند و یا به آنها توهین نمایند، فرد یا افرادی که در معرض اذیت و توهین های او قرار گرفته‌ اند، می ‌تواند جهت اسحاق حق و حقوق خود از وی شکایت کنند. منتهی از آنجایی که شاکی یا شاکیان، مشخصات راننده مزاحم را در دسترس ندارند برای ستاندن حق خود باید پلاک خودرو مزاحم را یادداشت کرده و طرح شکایت خود را بر علیه خودرو در دادگاه مطرح سازد.

بنابراین کسانی که در حین رانندگی اقدام به ایجاد مزاحمت و توهین به دیگران می کنند، از طریق پلاک خودروشان قابل تعقیب کیفری هستند. منتهی شخص شاکی که در معرض توهین و مزاحمت راننده مزاحم قرار گرفته است، در اولین اقدام برای شکایت باید پلاک خودرو مزاحم را برداشته و سپس برای طرح شکواییه در دادسرا اقدام کند. بنابراین شکایت از خودرو مزاحم که پلاک آن مخدوش شده است، به دلیل آنکه امکان یاداشت پلاک خودرو وجود ندارد، امکان پذیر نیست.

در صورت تمایل به دریافت مشاوره حقوقی و اعطای وکالت به وکیل پایه یک دادگستری با شماره ۰۹۱۲۳۵۷۶۰۳۷ تماس حاصل فرمایید، با مشورت و راهنمایی وکیل زودتر به نتیجه خواهید رسید.

شکایت از ماشین مزاحم در چه صورتی قابل طرح است؟

متاسفانه این روزها با افزایش وسایل نقلیه و همچنین مشغله کاری و فشار زندگی، آمار شکایت از خودرو مزاحم نیز با افزایش چشمگیری به همراه شده است. البته آمار جرایم این چنینی بسیار بالاتر از آمار شکایت‌ های مطروحه در محاکم است. زیرا درصد زیادی از افراد بنا بر دلایلی از حق خود می گذرند و جهت شکایت اقدام نمی کنند.

متاسفانه بسیاری از افراد تصور می ‌کنند هنگامی که در پشت فرمان خودرو خود می نشیند برای سایرین قابل شناسایی نیستند. به همین دلیل اقدام به ایجاد مزاحمت و تضعیف حقوق دیگران می کند. تاسف بار آنکه به دلیل عدم اطلاع از قوانین، معمولاً تا زمانی که طرح شکایت علیه پلاک ماشین خود را ملاحظه نکنند به این رفتار زشت و غیر انسانی ادامه می‌دهند.

قابل توجه این دسته از افراد باید بگویم که هرگونه بی قانونی و تجاوز به حق دیگران در پشت فرمان خودرو کاملا قابل تعقیب و پیگیری است.

به طور کلی شکایت از خودرو مزاحم زمانی قابل طرح است که راننده خودرو به طروق مختلف با انجام اعمال غیر قانونی، برای دیگران ایجاد مزاحمت کند. همانطور که گفتیم در این صورت تنها با یادداشت کردن پلاک خودرو امکان شکایت از وی برای کسانی که در معرض اقدام غیرقانونی وی قرار گرفته‌اند فراهم می شود.

مزاحمت از طریق خودرو برای سایر وسایل نقلیه در اشکال مختلفی رخ دهد. به عنوان مثال هنگامی که شخصی در حین رانندگی به نحوی رفتار کند که موجب انحراف خودروی دیگری از مسیر شود، یا آن که اقدام به انجام تخلفات رانندگی و در پی آن اسباب مزاحمت برای دیگران را نیز فراهم سازد.

البته راننده مزاحم فقط برای دیگر رانندگان ایجاد مزاحمت نمی ‌کند، بلکه گاهی اوقات راننده متخلف، موجب آزار عابران پیاده نیز می‌ شود.

یکی از نمونه های بارز این نحوه ایجاد مزاحمت، رانندگانی هستند که هنگام عبور به خانم هایی که در کنار خیابان ایستاده‌اند توهین می ‌کند و فحش و ناسزا به آن‌ها می‌گویند. گاهی اوقات نیز ممکن است فرد مزاحم ماشین خود را در کنار درب دیگری پارک کرده و به این ترتیب امکان رفت و آمد به منزل را برای مالک آن را سخت کرده باشد.

به طور کلی مزاحمت با خودرو هم از جنبه عرفی و هم از جنبه قانونی عمل ناشایستی محسوب می شود و فردی که اقدام به انجام چنین عملی می کند مستحق مجازات است.

چگونگی شکایت از خودرو مزاحم

نحوه شکایت از خودرو مزاحم با شماره پلاک

همانطور که گفتیم امکان شکایت از راننده مزاحم با یاداشت شماره پلاک وی وجود دارد. منتهی برای طرح شکایت در این رابطه نیز یک سری قوانین وجود دارد که شاکی پس از یادداشت کردن پلاک خودرو، طرح شکایات خود را باید مطابق با همان قوانین مطرح سازد.

مطابق با قوانین تنظیم شکواییه، شاکی باید تمام مشخصات فرد متشاکی را در برگه شکواییه قید کند. اما هنگامی که بحث شکایت از خودرو مزاحم مطرح باشد، شرایط برای تنظیم پرونده کمی متفاوت تر می‌شود.

 زیرا در اکثر موارد، شاکی به جز یک پلاک، اطلاعات دیگری از راننده مزاحم ندارد. پس در حین تنظیم شکواییه باید از مقامات قضایی بخواهد، مشخصات راننده مزاحم را از طریق پلاک خودرو وی استعلام کنند.

به عبارت دیگر، در مواقعی که شاکی، راننده مزاحم را بشناسد با ثبت مشخصات او در برگه شکواییه، شکایت کیفری خود را تقدیم دادسرا کند. اما در مواردی که به جز پلاک خودرو، هیچ مشخصات دیگری در دسترس شاکی قرار ندارد، باید برای استعلام مشخصات از مراجع قضایی کمک بگیرد. با این اقدام، علاوه‌بر فراهم شدن امکان شکایت و احضار راننده متخلف به دادگاه، امکان توقیف خودرو او نیز وجود دارد.

به این ترتیب برای شکایت از خودرو مزاحم از طریق پلاک، جهت تنظیم شکواییه، شاکی باید، همه مشخصات خود که شامل نام، نام خانوادگی، نام پدر و نشانی دقیق است، را در آن قید کند. سپس موضوع شکایت را نیز به‌طور کامل شرح دهد.

در قسمت مشتکی عنه باید مجهول یا ناشناس را درج کند و در پی آن از مقام قضایی تقاضا شود که از طریق شماره پلاک موجود، مشخصات فرد استعلام شود.

لازم به ذکر است که در برگه شکواییه و طرح شکایت باید نوع مزاحمت با همه جزییات و ذکر تاریخ قید شود. همچنین لازم است شاکی شواهد و دلایل لازم برای این ادعای خود را، که با استناد به آنها قصد شکایت دارد در شکواییه قید کند.

ناگفته نماند که وجود شواهد و قرائن قابل استناد برای طرح شکایت بسیار مهم بوده و شاکی فقط با توجه به آن‌ها می‌تواند شکایت خود را اثبات کند. معمولا رایج ‌ترین شواهد در شکایت از خودرو مزاحم از طریق پلاک شامل شهود افراد حاضر در صحنه، گزارش ضابطان دادگستری و گزارش ماموران انتظامی است.

مطلب پیشنهادی: محاسبه دیه تصادف

فرآیند رسیدگی به شکایت از خودرو مزاحم

در مبحث قبلی در رابطه با نحوه شکایت و طرح دادخواست جهت شکایت از خودرو مزاحم را شرح دادیم . در این قسمت تصمیم داریم نحوه رسیدگی به شکایت در این رابطه را مورد بررسی قرار دهیم. یکی از موارد مهم در بحث رسیدگی به شکایت دادگاه صالح است. اکنون سوال اینجاست که دادگاه صالح برای رسیدگی به شکایت از خودرو مزاحم کدام مرجع است. در پاسخ به سوال مذکور باید گفت؛ مرجع صالح برای رسیدگی به شکایت از خودرو مزاحم دادسرای محل موقع جرم است. به عبارت دیگر، پرونده رسیدگی به این دسته از شکایات محلی است که جرم ایجاد مزاحمت به وقوع می‌پیوندد. بنابراین لازم است که شاکی در حین مراجعه به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی و تنظیم الکترونیکی شکایت محل وقوع جرم را نیز در برگه شکواییه درج کند.

سپس در گام دوم دادسرا تحقیقات مقدماتی را شروع کرده و با بررسی شواهد موجود و مشخص کردن متشاکی، اگر دلیل ارایه شده را برای وقوع جرم کافی بداند، پرونده شکایت را برای رسیدگی روانه دادگاه صالح یا همان دادگاه وقوع جرم می ‌کند.

در گام سوم، دادگاه برای متشاکی ابلاغیه می فرستد و در طی آن از متهم می‌ خواهد که در تاریخ مقرر جهت دفاع از خود در دادگاه حاضر شود. سپس با حضور طرفین در دادگاه فرآیند رسیدگی به پرونده آغاز می شود.

اگر در فرآیند رسیدگی مشخص شود که اقدامات متهم بر علیه شاکی جنبه مجرمانه دارد و طبق قوانین موجود در قانون جرم شناخته می شود، او متهم به انجام اعمال مجرمانه خواهد شد.

اگر دادگاه با استناد به دلایل و شواهد ارائه شده از جانب شاکی، جرم صورت گرفته علیه او را اثبات کند، متشاکی مجرم شناخته می‌شود و دادگاه می‌تواند طبق قانون، مجازات متناسب با جرم را برای او صادر کند.

در ابتدای مطالب به این نکته اشاره کردیم که جهت شکایت از خودرو مزاحم، وجود پلاک خودرو مزاحم لازم است. اما باید این نکته را نیز به مطلب اضافه کنیم که علاوه بر وجود پلاک، شواهدی که با استناد به آنها جرم صورت گرفته قابل اثبات باشد نیز جزو پیش نیازهای لازم برای دفاع از حقوق شاکی به شمار می رود.

بنابراین علاوه بر توجه به یاداشت پلاک خودرو مزاحم، لازم است که دلایل و شواهد لازم برای ارائه در دادگاه نیز وجود داشته باشد.

توضیح در مورد اینکه وکیل چطور این شکایت را مطرح میکند؟

همه ما می ‌دانیم که طرح شکایت برای گرفتن حقوق ضایع شده در محاکم عدليه فرآیند پیچیده ای دارد. بنابراین لازمه کسب نتیجه مطلوب در هر زمینه ای بیش از هر چیزی نیاز به مهارت کافی و شناخت قوانین دارد.

به عبارت دیگر کسانی که می خواهند از طریق شکایت در دادسرا جرم صورت گرفته بر علیه آنها را پیگیری کنند، برای آنکه بتوانند نتیجه مطلوب و قابل قبولی را از شکایت خود به دست بیاورند باید قبل از هر چیزی از روش ارائه دادخواست و اصول کلی حاکم بر این امر شناخت کافی داشته باشند.

همچنین باید در جمع آوری مستندات و شواهدی که قابل طرح در دادگاه بوده و دادگاه با استناد به آنها بتواند جرم صورت گرفته بر علیه وی را به اثبات برساند نیز به خوبی عمل کند. به همین دلیل لازم است کسانی که به اندازه کافی نسبت به قوانین آشنا نیستند جهت رسیدن به حق خود حتماً باید از کارشناسان حقوقی نظیر وکلا کمک بگیرند.

شخص وکیل کسی است که بر قوانین حقوقی و کیفری در همه حوزه ها تسلط کامل دارد. بنابراین به راحتی می‌ تواند با در نظر گرفتن همه جوانب شاکی را برای رسیدن به حق خود راهنمایی کند. همچنین می تواند برای دفاع از حق و حقوق شاکی، از جانب او در دادگاه نیز حضور یافته و از او دفاع کند.

متاسفانه بسیاری از افراد فکر می ‌کنند شکایت از خودرو مزاحم موضوع ساده و پیش پا افتاده ای است و خود آنها به راحتی می‌ توانند از مجرم شکایت کرده و همچنین در دادگاه نیز از حق خود دفاع کنند. در صورتی که واقعیت این چنین نیست.

شکایت از خودرو مزاحم همانند هر پرونده حقوقی و کیفری دیگری در بردارند مسائل متعددی است که یک فرد عادی به ندرت می تواند درک درست و بینش دقیقی از آن‌ها داشته باشد. اما وکیل به راحتی و با صرف کمترین زمان می ‌تواند به نمایندگی از شاکی، هم طرح شکایت از خودرو مزاحم را مطرح کند و هم آنکه در دادگاه به نیابت ازاو حاضر شود و از حقش دفاع کند.

محبوب‌ترین مقالات
خدمات ما

2 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

  • باتشکر از نشر این مطلب‌.سوالم اینه که پس از اینکه مراجع قضایی از روی شماره پلاک مشخصات مالک پلاک رو استعلام می کنند،شاکی میتونه ابتدا مشخصات مالک پلاک رو روئت کنه و بعد اگر تمایل داشت،رسما از اون شخص شکایت کنه؟؟؟

    پاسخ
    • از نظر قانونی تا روشن شدن وضعیت فرد متهم امکان ارائه مشخصات او به دیگران وجود ندارد. بنابراین پس از طرح شکایت از ماشین مزاحم تا فرد متهم در دادگاه حاضر نشده و اتهامات وارد شده به اثبات نرسد امکان ارائه مشخصات او به دیگران وجود ندارد.

      پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

keyboard_arrow_up
مشاوره تلفنی رایگان