جهت مشاره تلفنی رایگان با وکیل اسدی با شماره زیر تماس بگیرید:

حمل سلاح و مجازات آن

منظور از سلاح سرد و گرم چیست؟

همانطور که می دانید حمل سلاح در قانون کشور ما جرم بزرگی تلقی می شود. در جامعه امروزی ما نیروی انتظامی وظیفه دفاع از کشور و حفظ جان و مال مردم را بر عهده دارد. به همین دلیل عموم افراد حق ندارند، از سلاح به صورت خودسرانه و بدون مجوز استفاده کنند. چرا که حمل و استفاده از سلاح می تواند مخل امنیت جامعه و بر هم زننده نظم عمومی باشد.

 به همین دلیل نیروی انتظامی مطابق قانون وظیفه دارد افرادی که مرتکب جرم حمل و استفاده خودسرانه از سلاح می شوند را، دستگیر نموده و با آن ها برخورد نماید. حال به طور کلی سلاح در قانون کشور ما به دو نوع گرم و سرد تقسیم می شود‌.

سلاح گرم به سلاح هایی گفته می شود، که در هنگام استفاده موجب ایجاد صدا، شعله و حرارت می شوند. برای مثال تفنگ، بمب و ….همگی سلاح گرم محسوب می شوند. حال حمل سلاح گرم معمولا مجازات سنگین تری را در پی دارد.

 سلاح های گرم با سوزاندن باروت کار می کنند، و هرگونه تخریب و کشتار با این نوع سلاح ها ناشی از گاز سوزانده شده توسط باروت می باشد‌. حال سلاح گرم به هرگونه سلاحی گفته می شود که در هنگام استفاده صدا و حرارت یا شعله ایجاد نکرده، و با باروت نیز کار نمی کند. به عنوان مثال چاقو را می توان یک سلاح سرد به حساب آورد.

استفاده از سلاح های گرم و سرد می تواند موجب پارگی بدن، خونریزی، نقص عضو و حتی مرگ قربانی شود. معمولا مجرمین از این سلاح ها برای تهديد، سو استفاده از مردم، ایجاد ترس و وحشت و ….استفاده می کنند. به همین دلیل قانونگذار حمل سلاح را جرم تلقی نموده است.

عنصر قانونی جرم حمل سلاح

جرم حمل نمودن سلاح چه از نوع گرم و چه سرد، دارای یک عنصر یا ماده قانونی می باشد. قانونگذار ماده ۴قانون مجازات اسلامی را‌ به این جرم اختصاص داده است.

 مطابق این ماده هرگونه خرید و فروش، تعمیر، معامله، ساخت، مونتاژ، وارد کردن به کشور، خارج کردن از کشو، حمل و جا به جایی و ….سلاح سرد یا گرم جرم محسوب می شود. در صورت ارتکاب جرم حمل سلاح، فرد مرتکب به مجازات قانونی مندرج در این ماده محکوم می گردد.

 

مطلب پیشنهادی : وکیل کیفری

 

قاچاق سلاح و مجازات آن

گفتیم که جرم حمل سلاح می تواند امنیت جامعه را به خطر بیندازد. این مسئله بسیار از دور از ذهن هم نیست. به عنوان مثال برخی از مجرمین به قاچاق سلاح پرداخته، و اینگونه باعث به خطر افتادن جان هزاران نفر می شوند. این دسته از مجرمین در خرید، نگهداری، فروش، جا به جایی و ….سلاح نقش دارند. قاچاقچیان سلاح مطابق نظر قانونگذار به مجازات سختی محکوم می شوند.

 در صورت ارتکاب این جرم، طبق قانون مجرم به شش ماه الی ۱۵سال حبس محکوم می شود. مدت زمان حبس کاملا بستگی به شرایط و میزان شدت جرم دارد‌‌. همچین اگر‌ تعداد سلاح های قاچاق شده زیاد باشد، مجازات مجرم نیز سنگین تر خواهد بود. در حالت دیگر نیز جرم قاچاق سلاح که از مصادیق جرم حمل سلاح می باشد، می تواند شامل مجازات نقدی نیز بشود.

حمل سلاح

آیا داشتن مجوز حمل سلاح به معنای عدم مجازات است؟

همانطور که می دانید برخی مراجع ذیصلاح برای گروهی خاص از افراد، مجوز حمل نمودن سلاح صادر می کنند‌. مطابق این مجوز فرد می تواند به راحتی سلاح مورد نظر خود را چه از نوع گرم و چه از نوع سرد، حمل نماید‌. پس با داشتن مجوز، حمل نمودن سلاح عملی کاملا قانونی تلقی می شود.

در نتیجه می توان گفت که با دارا بودن مجوز، در صورت حمل سلاح فرد مجرم شناخته نشده و مجازاتی نیز شامل حال او نمی شود. اما داشتن مجوز نیز شرایط خاص خود را دارد، و گاها می تواند برخی مشکلات قانونی را نیز به همراه داشته باشد. در درجه اول تمامی مجوز هایی که تحت عنوان حمل نمودن سلاح صادر می شوند، دارای مدت اعتبار مشخصی هستند‌.

 به همین دلیل فرد دارنده آن ها، باید به مدت اعتبار بسیار توجه داشته باشد‌.چرا که در صورت پایان آمدن این مدت زمان، فرد باید فورا جهت تمدید مجوز حمل سلاح خود اقدام نماید. اگر سه ماه از اتمام اعتبار مجوز گذشته، و فرد همچنان برای تمدید آن اقدام ننماید، سلاح او به عنوان اسلحه غیر مجاز به حساب می آید. در نتیجه این مسئله می تواند مجازات قانونی، ده الی بیست میلیون ریال جریمه نقدی را در پی داشته باشد.

مجازات قانونی حمل سلاح سرد و گرم

حمل نمودن سلاح شامل مجازات قانونی نسبتا سنگینی می شود. اما مجازات حمل نمودن سلاح های گرم و سرد با یکدیگر متفاوت است. اگر فردی مرتکب حمل و جابه جایی سلاح گرم شود، به حبس از شش ماه الی ده سال محکوم خواهد شد. اگر سلاح های همراه مجرم بیش از یکی باشد میزان مجازات او تشدید خواهد شد. حال اگر فردی مرتکب جرم حمل سلاح سرد شود، به حبس از شش ماه الی دو سال محکوم خواهد شد.

همچنین جرم جا به جایی سلاح سرد می تواند مجازات ۷۴ضربه شلاق را نیز در پی داشته باشد. البته مجازات های گفته شده تنها زمانی اعمال می شوند، که حمل نمودن سلاح از مصادیق محاربه نباشد. محاربه به معنای کشیدن اسلحه به قصد جان، مال و ناموس مردم بوده، که موجب خدشه دار شدن امنیت می شود. اگر حمل سلاح از مصادیق محاربه محسوب شود، مجرم به مجازات حد‌ محکوم می شود.

در واقع در این حالت مجازات مجرم سنگین تر خواهد بود‌. چرا که مجازات حد می تواند شامل اعدام، قطع دست یا پا و….باشد. این به این علت است که محاربه جرمی بسیار بزرگتر از حمل نمودن سلاح تلقی شده، و طبیعتا باید مجازات سنگین تری نیز داشته باشد.

محبوب‌ترین مقالات
خدمات ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

keyboard_arrow_up
مشاوره تلفنی رایگان