جهت مشاره تلفنی رایگان با وکیل اسدی با شماره زیر تماس بگیرید:

وکالت بلاعزل

وکالت بلاعزل چیست؟

عقد وکالت یکی از عقود پر کاربرد در دنیای امروزی می باشد، که در موارد مختلفی مورد استفاده قرار می‌گیرد. در قرارداد وکالت دو فرد با یکدیگر توافقاتی نموده، و در مقابل هم برخی تعهدات خواهند داشت. در این نوع قرارداد فردی به عنوان وکیل، از طرف موکل خود برای انجام کاری مامور می شود. در مقابل موکل نیز موظف است حق الزحمه تعیین شده را، در قبال انجام تعهدات به وکیل پرداخت نماید. حال قرارداد وکالت در واقع یک عقد جایز محسوب می شود. یعنی موکل می تواند هر زمان که بخواهد وکیل را از سمتی که دارد حذف نماید. همچنین با فوت، جنون و …هر یک از طرفین، این نوع عقد باطل می شود. حال یکی از انواع عقد وکالت که امروزه بسیار مورد استفاده قرار می گیرد، وکالت بلاعزل می باشد. در خصوص وکالت های بلاعزل شرایط کاملا متفاوت می باشد.‌

در این نوع وکالت موکل حق عزل وکیل را از خود ساقط می نماید. یعنی صراحتا این مسئله را در قرارداد وکالت متذکر می گردد. در نتیجه با تنظیم چنین قراردادی، موکل هیچگاه نمی تواند وکیل را عزل کند. به عنوان مثال فردی یک‌ آپارتمان را خریداری نموده و هزینه آن را به فروشنده پرداخت می نماید. اما در دفتر اسناد رسمی در خصوص انتقال سند به نام فرد، مشکلی به وجود می آید.

حال خریدار در این صورت می تواند در این مورد از فروشنده یک وکالت بلاعزل دریافت نماید، تا بتواند بعد ها هر زمان که بخواهد بدون حضور او سند ملک‌ را به نام خود انتقال دهد. در این صورت خریدار می تواند با اطمینان کامل ملک ‌را خریداری کرده، و هر زمان که بخواهد با در دست داشتن قرارداد وکالت سند آن را به نام خود منتقل کند.

 این نوع عقد وکالت معمولا در هنگام خرید و فروش و معاملات مورد استفاده قرار می گیرد. اما گاها نیز برخی از افراد برای انجام امور شخصی  خود، ترجیح می دهند از این نوع قرارداد استفاده نمایند. حال حدود اختیارات وکیل در این نوع وکالت نامه، از سوی موکل تعیین می شود. پس وکیل تنها‌ اجازه دارد در زمینه اختیارات خود به وکالت بپردازد.

 

مطلب پیشنهادی : وکیل حقوقی

 

مدارک‌ لازم برای تنظیم وکالت نامه

اگر قصد تنظیم وکالت بلاعزل را دارید، می بايست برخی مدارک مهم را به دفاتر اسناد رسمی ارائه دهید. بدون وجود این مدارک یا عدم تکمیل بودن آن ها، امکان عقد قرارداد وکالت وجود نخواهد داشت.

مدارک‌ لازم برای تنظیم وکالت نامه به شرح زیر می باشند:

  • کارت ملی و شناسنامه موکل
  • سند ملک مورد نظر
  • مدارک شناسایی موکل
  • رضایت نامه کتبی موکل
  • کپی مدارک شناسایی وکیل و موکل

وکالت بلاعزل

مواردی که باید در وکالت نامه بلاعزل رعایت شود

بهتر است در خصوص تنظیم وکالت بلاعزل از وکلای کاردان کمک بگیرید. چرا که در این نوع وکالت حق عزل وکیل را نداشته، و‌ به همین جهت باید حتما وکالت نامه را به شیوه اصولی تدوین نمایید.‌ به همین دلیل در این خصوص می بايست برخی نکات مهم را، هنگام تنظیم وکالت نامه رعایت نمایید.

در ادامه این نکات را ذکر نموده ایم:

  • حتما وکالت نامه ای که قرار است آن را تنظیم و امضا نمایید، با دقت بخوانید و به تمامی جزئیات آن توجه‌ نمایید.
  • اگر در خصوص معاملات کلان ملکی قصد تنظیم وکالت بلاعزل را دارید، می بايست حتما از دفتر ثبت اسنادی که سند مورد نظر را تنظیم نموده است، وکالت نامه را استعلام بگیرید.
  • اگر جهت خرید ملک وکالت نامه بلاعزل دریافت نموده اید، هرچه سریع تر برای تنظیم سند رسمی اقدام نمایید.
  • توصیه می کنیم از وکالت نامه های بلاعزل، بیشتر جهت انجام امور اداری استفاده نمایید.
  • حتما از وکالت نامه بلاعزل دو نسخه تهیه نمایید. چرا که هم فروشنده و‌ هم خریدار، می بايست یک‌ نسخه از این نوع وکالت نامه را در اختیار داشته باشند.
  • جهت تنظیم وکالت بلاعزل حتما به دفاتر اسناد رسمی رجوع نمایید. وکالت نامه می بايست حتما در این دفاتر اسناد رسمی تنظیم و به ثبت برسد. در غیر این صورت، از اعتبار قانونی برخوردار نخواهد بود.
  • در هنگام تنظیم وکالت نامه حتما حدود و اختیارات وکیل خود را، با شرح کلیه جزئیات ذکر نمایید.
  • با افرادی که شناخت کامل و دقیقی از آن ها ندارید، به هیچ عنوان چنین وکالت نامه ای تنظیم نفرمایید.

مشکلات ناشی از تنظیم وکالت بلاعزل

گرچه وکالت نامه های بلاعزل امروزه بسیار رایج هستند، اما اکثر افراد نیز ترجیح می دهند از آن ها استفاده نکنند. چرا که با تنظیم این نوع وکالت نامه، احتمال بروز برخی مشکلات احتمالی نیز وجود دارد. همانطور که گفته شد، در وکالت های بلاعزل، وکیل حق عزل موکل خود را ندارد.

 حال گاهی دیده می شود وکیل از این مسئله سو استفاده نموده، و فراتر از حدود اختیارات خود اقداماتی انجام می دهد. برای مثال ممکن‌ است‌ شما در خصوص انجام امور ملکی خود به فردی وکالت بلاعزل دهید.‌ اما فرد بدون اذن‌ شما اقدام به فروش املاک‌ نموده، یا سو استفاده مالی نماید.

 در صورت بروز چنین مشکلاتی، می بايست حتما به مراجع قضایی رجوع نموده و بر علیه وکیل اقدام به طرح دعوا نمایید. در صورتی که وکیل از موقعیت خود سو استفاده نموده باشد، امکان ابطال وکالت نامه از سوی دادگاه نیز وجود دارد.

وکالت بلاعزل در چه صورت باطل می شود؟

در صورت وجود برخی شرایط، امکان ابطال وکالت بلاعزل نیز وجود دارد. در درجه اول در صورت فوت و دیوانگی هر یک از طرفین، این نوع وکالت باطل می گردد. حال‌ اگر وکیل فوت نماید، می بايست جهت دریافت حق و حقوق خود به ورثه او مراجعه نمایید.

به عنوان مثال اگر وکالت ملک‌ شما با وکیل متوفی باشد، می بايست ورثه او ملک‌ را به نام شما انتقال دهند. در این مورد معمولا کار بسیار پیچیده تر خواهد شد. وکالت بلاعزل همچنین در صورت پایان یافتن مدت زمان قرارداد، یا انجام امر و مورد وکالت شده، باطل می گردد.

محبوب‌ترین مقالات
خدمات ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

keyboard_arrow_up
مشاوره تلفنی رایگان