جهت مشاره تلفنی رایگان با وکیل اسدی با شماره زیر تماس بگیرید:

طلاق غیابی

طلاق غیابی و اطلاع از  شرایط آن می تواند برای زوج هایی مناسب باشد  که یکی از طرفین به هر دلیل  برای طلاق در مراکز  قانونی ذی صلاح حاضر نمی شود. جدایی قانونی زن و مرد و پایان زندگی مشترک با عنوان طلاق شناخته می شود. طلاق با توجه به شرایط زوجین  انواع مختلفی دارد که یکی از آن ها طلاق غیابی است که با توجه به شرایط هم به وسیله  زن و هم مرد انجام می شود. همانطور که گفته شد هر گاه زن یا مرد تمایل به ادامه زندگی مشترک نداشته باشند و طرف مقابل مجهول الامکان باشد یا برای طلاق حاضر نشود. ابتدا  زن یا شوهر به دادگاه مراجعه کرده و آدرس سابق طرف مقابل را ثبت می کنند. پس از نامه نگاری لازم و انجام مراحل دادرسی مراجع قانونی  اگر اثری از زوج یا زوجه برای حضور در دادگاه مشاهده نشد در صورت تشخیص قاضی ابتدا  در روزنامه های کثیر الانتشار اطلاع رسانی  انجام می شود و پس از گذشت موعد مقرر دادگاه رای طلاق غیابی صادر می کند. اما باید توجه داشت که برای طلاق غیابی مراجعه مرد به دادگاه خانواده کافی است اما زن باید دلایل موجه و محکمه پسندی داشته باشد تا دادگاه وارد مرحله اجرایی شود.

طلاق غیابی از طرف مرد

 طلاق غیابی از طرف مرد زمانی شکل قانونی و موجه به خود می گیرد که پس از درخواست طلاق از طرف مرد،  زن در دادگاه برای طلاق حاضر نشود. بر اساس قانون جاری، مرد هر زمان که بخواهد می تواند به دادگاه مراجعه کرده و با ارائه دلایل موجه تقاضای طلاق همسرش را ارائه  نماید.

 پس از ثبت درخواست طلاق مرد در دادگاه خانواده ، اگر زن یا وکیل او در هیچ یک جلسات رسیدگی به دعوای طلاق حاضر نشوند و لایحه ای به دادگاه ارائه نکنند حکم طلاق غیابی از طرف دادگاه برای مرد صادر می شود و مرد می تواند با در اختیار داشتن  حکم صادر شده‌ به محضر ها و دفترخانه های طلاق مراجعه کرده و  نسبت به جاری کردن حکم طلاق اقدام کند.

 منتهی برای صدور رای طلاق باید برای دادگاه مسجل گردد که احضاریه دادگاه به صورت واقعی از طرف زوجه رویت شده و او یا وکیلش  برای داد رسی به دادگاه خانواده مراجعه نکرده اند. بر اساس قانون آیین دادرسی مدنی، زوجه یا زن  20 روز پس از صدور حکم طلاق غیابی از طرف مرد فرصت دارد نسبت به حکم صادر شده‌ اعتراض و وا خواهی کند.

  بر اساس ماده 1133 قانون مدنی، مرد تنها با رعایت شرایط مندرج در قانون و مراجعه به دادگاه خانواده می تواند درخواست طلاق زوجه خود را ثبت کند. بر اساس قانون حمایت از خانواده مراحل طلاق غیابی از سوی مرد شامل ارجاع به داوری و دریافت گواهی عدم سازش است که عدم حضور زن می تواند باعث تسریع در روال کار شود.‌

 همچنین باید به این نکته اشاره کرد که برای طی شدن روال قانونی و دریافت حکم طلاق غیابی از طرف مرد می بایست شرایط مقرر شده در قانون از طرف او  رعایت و اعمال شود.

یعنی مرد باید حقوق قانونی زن را که در عقدنامه در قبال آن متعهد شده است به وی به پردازد سپس می تواند در محضر یا دفترخانه اقدام به طلاق کند.‌ از جمله حقوق مالی مهم  زن، پرداخت مهریه قبل از انجام طلاق است.

 علاوه بر این اگر زن شرایط دریافت اجرت المثل زندگی مشترک را داشته باشد یا به هر دلیلی در اموال و وسایل خانه شوهر شریک باشد باید حق و حقوق او قبل از انجام اطلاق غیابی به زن یا وکیل قانونی او پرداخت شود.

 

مطلب پیشنهادی : وکیل خانواده

 

طلاق غیابی از طرف زن

طلاق غیابی از طرف زن زمانی از نظر قانونی موجه و قابل اجرا است که زن  دلایل موجه و معقولی برای ارائه به دادگاه داشته باشد.‌ در این شرایط فقط کافی است که زن به دادگاه خانواده مراجعه کرده و درخواست طلاق خود را ثبت کند. در ادامه از سوی شعبه مربوطه دادگاه خانواده ابلاغیه برای مرد فرستاده می شود.

 اگر مرد یا وکیل او در موعد مقرر در دادگاه حاضر نشوند دادگاه می تواند رای طلاق غیابی برای زن صادر کند. در قانون دلایل موجه و معقولی که زن می تواند برای ثبت دادخواست طلاق به آن ها استناد کند به صراحت بیان شده است.

 بر اساس قانون دادرسی مدنی در صورتی حکم طلاق غیابی از طرف زن صادر می شود که خوانده، وکیل یا قائم مقام او در هیچ یک از جلسات دادگاه حاضر نشوند و به صورت کتبی هیچ لایحه کتبی برای درج و  ثبت در پرونده ارسال نکرده باشند و یا  اخطاريه دادگاه به زوج ابلاغ واقعی نشده باشد.

 افراد مختلف می توانند برای اطلاع  از حکم طلاق غیابی با درج کد ملی در سامانه استعلام طلاق غیابی از شرایط خود کسب اطلاع نمایند. مرد پس از صدور حکم طلاق غیابی از طرف زن 20 روز فرصت دارد اعتراض و وا خواهی خود را به دادگاه مربوطه ابلاغ و اطلاع رسانی کند.

 باید به این نکته توجه داشت  که  زن راساً نمی تواند از مرد درخواست طلاق کند و  فقط در صورت ارائه دلایل موجه و محکمه پسند می تواند این درخواست را در شعب دادگاه خانواده ثبت نماید. ازجمله شرایط و دلایل موجه طلاق غیابی از طرف زن می توان به مواردی که در ادامه می آید اشاره کرد.

از دلایل موجه برای طلاق زن وجود عسر و حرج یا سختی غیر متعارف در زندگی مشترک است. مصادیق عسر و حرج در زندگی مشترک می تواند متنوع باشد که از آن جمله می توان به مواردی مثل اعتیاد مرد، ترک زندگی مشترک، ضرب و شتم زن یا هر گونه رفتار غیر متعارف و نابهنجار با زن، ابتلا به بیماری های لاعلاج یا صعب العلاج و … اشاره کرد.

 در صورتی که زن بتواند عسر و حرج خود را در زندگی مشترک برای  دادگاه با دلایل محکمه پسند اثبات کند و زوج یا وکیل او در جلسات رسیدگی دادگاه حاضر نشوند دادگاه رای  طلاق غیابی از طرف زن را صادر می کند.  غیبت مرد به مدت چهارسال به شکلی که مفقود الاثر باشد از دیگر دلایل موجه و محکمه پسندی است که زن می تواند با استناد به  آن در دادگاه خانواده تقاضای طلاق غیابی کند.

 روال کار در این روش به این شکل است که پس از ثبت درخواست طلاق و ارائه دلایل موجه، دادگاه پس از طی شدن مراحل قانونی مثل ارسال اخطاريه و احضار مرد، در صورتی که مرد در جلسات دادرسی حاضر نشود دستور به چاپ  آگهی  در روزنامه های کثیر الانتشار داده می شود و اگر در مدت مقرر قانونی جوابی از مرد به دادگاه نرسد قاضی مربوطه حکم طلاق غیابی  زن را صادر می کند.

همچنین در صورتی که مرد به مدت شش ماه به زن خود نفقه پرداخت نکرده باشد  زن‌ می تواند برای مطالبه نفقه به دادگاه مراجعه کند اگر پس از صدور حکم دادگاه باز هم مرد نسبت به پرداخت نفقه زن اقدام نکند یا از توانایی مالی لازم برای این کار برخوردار نباشد زن‌ می تواند از دادگاه درخواست طلاق غیابی نماید در صورتی که مرد یا وکیل او در جلسات دادرسی دادگاه حاضر نشوند روند  صدور رای طلاق غیابی زن تسریع می شود.

طلاق غیابی

قوانین گرفتن طلاق غیابی

قوانین گرفتن طلاق غیابی با توجه به  گسترش ترک زندگی مشترک به دلیل مهریه های بالا یا اعتیاد به مواد مخدر از تنوع و کیفیت مناسبی برخوردار می باشد.

 طلاق غیابی از طرف مرد یا زن زمانی مطرح می شود که زن یا مرد به هر دلیل از زندگی مشترک راضی نیستند و تمایل دارند به آن خاتمه دهند ولی یکی از طرف های دعوا یا وکیل او به هر دلیل تمایل ندارند در جلسات دادگاه برای طلاق حاضر شوند. در این شرایط دادگاه پس از بررسی دلایل طلاق زوجه یا زوجه در صورت مطابقت آن با قانون وضع شده رای به طلاق غیابی می دهد‌.

 مثلا از جمله قوانین طلاق غیابی می توان به ماده 1103 قانون مدنی اشاره کرد که می گوید مرد و زن باید با هم حسن معاشرت داشته باشند و اگر یکی از طرفین زندگی مشترک را ترک کند و مفقود الاثر باشد طرف مقابل می تواند از مراجع قانونی در خواست طلاق غیابی کند که پس از طی شدن مراحل قانونی و  اثبات ادعای مطرح شده دادگاه رای به طلاق غیابی می دهد.

همچنین طبق ماده 1106 قانون مدنی مرد باید به زوجه خود نفقه پرداخت کند که در صورت عدم پرداخت زن می تواند به دادگاه خانواده شکایت کند و اگر پس از رای دادگاه تا شش ماه مرد نسبت به پرداخت نفقه اقدام نکند یا توان مالی این کار را نداشته باشد زن می تواند در خواست طلاق غیابی نماید.

بر اساس ماده 1130 قانون مدنی، در صورتی که ادامه زندگی مشترک زوجین موجب عسر و حرج زن گردد. زوجه می تواند با مراجعه به مراکز قانونی درخواست طلاق کند منتهی شرط رای دادگاه برای طلاق غیابی اثبات موارد و  مصادیق عسر و حرج زن است.

 ماده 1133 قانون مدنی می گوید که حق طلاق با مرد است لذا اگر مرد درخواست طلاق به طرفیت همسرش را در  دادگاه خانواده ثبت کند چه زن در دادگاه حاضر شود یا غایب باشد مرد می تواند با پرداخت حق و حقوق مشخص شده  او را طلاق دهد.‌

بر اساس ماده 1029 قانون مدنی اگر زوج یا مرد به مدت 4 سال زندگی مشترک  را ترک کرده و مفقود الاثر باشد زن می تواند از دادگاه خانواده درخواست طلاق غیابی کند.

همچنین اگر مرد شروط عقدنامه را امضاء کرده باشد و با توجه به بند 8 و 11 ترک منزل او بیش از شش ماه شده باشد زن یا زوجه می تواند با استناد به این بندها  از دادگاه خانواده درخواست طلاق کند. در این شرایط  اگر مرد یا نماینده او پس از ارسال احضاریه دادگاه در جلسات آن شرکت نکند معمولا  دادگاه رای به طلاق غیابی می دهد.

سخن پایانی

وقتی زن و مرد در زندگی مشترک تفاهم نداشته باشند و نتوانند با هم زندگی کنند قانونگذار برای رفع مشکل راهکار طلاق را به آن ها توصیه می کند. طلاق انواع مختلفی داد که با توجه به شرایط زوجین تعریف می شود. یکی از انواع طلاق،  طلاق غیابی است.

 طلاق غیابی زمانی نمود قانونی پیدا کرده و قابل اجرا است که یکی از طرفین با دلایل موجه قصد پایان زندگی مشترک را داشته باشد و طرف دیگر  یا نماینده او پس از دریافت احضاریه به هر دلیل در جلسات دادگاه حاضر نشوند.

منتهی باید توجه داشت که  بر اساس قوانین جاری مردن هر زمان بخواهد می تواند به دادگاه خانواده مراجعه کرده و همسر خود را پس از پرداخت حق و حقوق ثبت شده طلاق دهد. اگر زن یا وکیل او در جلسات دادگاه حاضر شوند طلاق شرایط عادی دارد و اگر زن یا وکیل او حاضر نشوند دادگاه رای به طلاق غیابی می دهد.

منتهی باید توجه داشت که شرایط مرد و زن در طلاق متفاوت است و اگر زن به دادگاه خانواده مراجعه کند باید دلایل قانع کننده ای برای جاری شدن صیغه  طلاق داشت باشد. اگر زن دلایل موجه و محکمه پسندی برای ثبت طلاق داشته باشد و مرد یا وکیل او در جلسات رسیدگی دادگاه شرکت نکنند معمولا پس از طی روال قانونی دادگاه مربوطه رای به طلاق غیابی می دهد‌.

 باید به این نکته توجه داشته که زن یا مرد پس از صدور  رای طلاق غیابی دادگاه 20 روز فرصت وا خواهی و اعتراض نسبت به رای صادر شده‌ دارند و در صورت گذشت زمان مشخص شده رای دادگاه قطعی می شود.

محبوب‌ترین مقالات
خدمات ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

keyboard_arrow_up
مشاوره تلفنی رایگان