پرونده مقید به وقت نظارت در دادگاه تجدید نظر به معنای آن است که دادگاه تجدید نظر، یک تاریخ مشخص را برای بررسی و مطالعه دقیق تر پرونده در نظر می گیرد. وقت نظارت در دادگاه یا وقت تعیین شده این فرصت را به قاضی دادگاه تجدید نظر و مسئولین رسیدگی کننده به پرونده میدهد تا پرونده را دوباره بررسی کرده و تصمیمات لازم را برای آن اتخاذ نمایند. از جمله دلایل تعیین وقت نظارت یا مقید کرد پرونده به وقت نظارت میتوان به مواردی مانند عدم تکمیل پرونده، نیاز به استعلامات یا نظر کارشناسی، بررسی دقیق تر پرونده، دریافت یا ارائه مدارک جدید به دادگاه و غیره اشاره کرد.
پرونده مقید به وقت نظارت در دادگاه تجدید نظر به چه معناست؟
پرونده مقید به وقت نظارت در دادگاه تجدید نظر به معنای آن است که دادگاه یک تاریخ جدید را برای بررسی دقیق تر پرونده و اتخاذ تصمیمات لازم تعیین کرده باشد.
در این وضعیت پرونده تجدید نظر به وسیله دادگاه و قاضی رسیدگی کننده مورد بررسی قرار می گیرد تا اطلاعات لازم برای صدور رای نهایی حاصل شود.
بنابراین اگر در پرونده تجدید نظر عبارت مقید به وقت نظارت درج شود بهتر است طرفین دعوا تا تاریخ تعیین شده وضعیت پرونده را پیگیری نمایند تا از بروز تاخیر در رسیدگی و صدور رای جلوگیری گردد.
به عبارت دیگر وقتی طرفین پرونده برای بررسی وضعیت به سامانه یا سایت ثنا مراجعه می کنند و با عبارت مقید به وقت نظارت روبرو می شوند.
عبارت درج شده به معنای آن است که قاضی رسیدگی کننده، زمان مشخصی را برای بررسی دوباره پرونده در نظر گرفته است و در زمان مقرر پس از بررسی پرونده برای آن رای صادر میشود.
بنابراین وقتی عبارت مقید به وقت نظارت در پرونده ای درج میشود به معنای آن است که به دلایل مختلف قاضی مربوطه قصد دارد پرونده را دوباره بررسی کرده و در مورد آن تصمیم گیری نماید.
در این وضعیت دیگر نیاز به دعوت از طرفین دعوا نیست و هیچ ابلاغیهای برای آنها ارسال نمی شود. لذا مواجهه با این عبارت به معنای آن است که طرفین پرونده باید روال مورد نظر را پیگیری کنند تا پس از بررسی پرونده تصمیم اتخاذ شده به آنها اطلاع رسانی گردد.
بنابراین وقتی عبارت رونده مقید به وقت نظارت در دادگاه تجدید نظر برای یک پرونده درج میشود به معنای آن است که پرونده به دلایل مختلف مقید به وقت نظارت در دادگاه تجدید نظر شده است و در موعد مقرر قاضی دادگاه تجدید نظر مربوطه پس از بررسی دوباره پرونده در مورد آن تصمیم گیری می کند.
◁◁ مطلب پیشنهادی: مدت زمان ارسال پرونده از تجدید نظر به دادگاه بدوی
آیا تعیین وقت نظارت به معنای مقید بودن دادگاه به پیروی از آن است؟
تعیین وقت نظارت در دادگاه تجدید نظر به معنای تعهد دادگاه به پیروی از آن نیست اما دادگاه به تعیین وقت نظارت توجه کرده و آن را اجرا می کند.
بنابراین وقتی دادگاه تجدید نظر به دلایل مختلف پرونده را مقید به وقت نظارت می کند در موعد تعیین شده جلسه بررسی تشکیل و به پرونده رسیدگی می گردد.
آیا وقت نظارت قابل تمدید است؟
در صورتی وقت نظارت قابل تمدید است که پرونده تا زمان تعیین شده برای وقت نظارت آماده نباشد و مقدمات این کار انجام نشده باشد.
بنابراین اگر پرونده تا موعد مقرر برای نظارت آماده نباشد، وقت نظارت قابل تمدید بوده و محدودیتی در دفعات انجام این کار وجود ندارد به این معنا که اگر شرایط وقت نظارت مناسب نباشد و جلسه مورد نظر برگزار نشود محدودیتی برای تعداد دفعات تمدید وجود ندارد و ممکن است تا زمان آماده شدن شرایط، نوبت و وقت نظارت تمدید گردد.
آیا تعیین وقت نظارت در دادگاه تجدید نظر به معنای آغاز رسیدگی است؟
تعیین وقت نظارت در دادگاه تجدید نظر به معنای آغاز رسیدگی به پرونده نیست و وقت نظارت صرفاً فرصتی برای بررسی و مطالعه دقیق تر پرونده است و مقید کردن پرونده با این عبارت به معنای شروع رسیدگی رسمی به پرونده نیست.
چه تفاوتی بین وقت نظارت و وقت رسیدگی وجود دارد؟
وقت نظارت و وقت رسیدگی به لحاظ ظاهری به یکدیگر شبیه هستند اما به لحاظ حقوقی، مفهومی متفاوت دارند.
منتهی تفاوت اصلی بین وقت نظارت و وقت رسیدگی در آن است که در وقت نظارت از طرفین دعوا برای حضور در جلسه رسیدگی دعوت نمی شود و عموماً این جلسات با حضور قضات پرونده برگزار می گردد.
اما در وقت رسیدگی، روال تشکیل جلسه و بررسی پرونده به این شکل است که ابتدا زمان برگزاری جلسه به طرفین دعوا از طریق ابلاغیه اعلام می گردد سپس طرفین دعوا در موعد مقرر برای شرکت در جلسه دادگاه حاضر می شوند.
روال اداری رسیدگی به پرونده مقید به وقت نظارت در دادگاه تجدید نظر چگونه است؟
پس از آنکه بر روی پرونده تجدید نظر عبارت مقید به وقت نظارت، به دلایل مختلف مثل نیاز به وقت بیشتر برای رسیدگی، دریافت نظر کارشناس، بررسی دقیق تر پرونده و غیره درج گردید. این واقعه در دفتر اوقات مدیر دفتر دادگاه ثبت می گردد.
سپس روند کار پرونده در بخش اطلاع رسانی سامانه ابلاغ ثنا برای اطلاع طرفین دعوا ثبت می گردد. در ادامه مدیر دفتر دادگاه، در موعد مقرر یعنی وقت نظارت یا وقت احتیاط، پرونده را برای رسیدگی و تصمیم گیری در اختیار قاضی رسیدگی کننده قرار می دهد.
پس از بررسی پرونده مقید به وقت نظارت در دادگاه تجدید نظر، نتیجه و رای صادر شده از طریق سامانه های اطلاع رسانی قوه قضاییه مثل سامانه ثنا به طرفین دعوا اطلاع رسانی می گردد.
بنابراین پس از قید عبارت پرونده مقید به وقت نظارت در دادگاه تجدید نظر، طرفین دعوا باید تا زمان جلسه رسیدگی و اعلام نتیجه به دست آمده روال اداری پرونده را زیر نظر داشته باشند.
لازم به ذکر است که اگر عبارت مقید به وقت نظارت بر روی یک پرونده درج شود و نتیجه استعلامات یا نظر کارشناس یا هر عامل دیگری که باعث رفع دلیل تعیین وقت نظارت نشود قاضی مربوطه، حسب مورد به صورت فوق العاده میتواند اقدام به صدور رای نماید یا پرونده را برای تعیین وقت رسیدگی و ابلاغ آن به طرفین دعوا به مدیر دفتر دادگاه تحویل دهد.
همچنین در صورت رفع نشدن دلایل تعیین وقت نظارت در دادگاه تجدید نظر، ممکن است قاضی مربوط دستور تمدید تاریخ وقت نظارت را صادر کرده و پرونده را در اختیار مدیر دفتر خود قرار دهد تا وقت نظارت تمدید و ثبت گردد. سپس این فرایند از طریق ابلاغ در سامانه اطلاع رسانی پرونده به اطلاع طرفین دعوا رسانده شود.
◁◁ مطلب پیشنهادی: آیا به رای قطعی دادگاه تجدید نظر میتوان اعتراض کرد؟
وقت نظارت چند بار تمدید می گردد؟
پرونده به دلایل مختلف ممکن است مقید به وقت نظارت شود، به عبارت دیگر تعداد دفعاتی که وقت نظارت تمدید میشود در گرو، تکمیل یا آماده نبودن پرونده برای صدور رای نهایی است که دلیل این امر میتواند عدم دریافت پاسخ استعلامات، عدم اعلام نظر کارشناس رسمی دادگستری و غیره باشد.
با این اوصاف برای تمدید تاریخ وقت نظارت محدودیت خاصی وجود ندارد و تا زمانی که پرونده آماده صدور رای نشود امکان تمدید و تعیین زمان مجدد برای وقت نظارت وجود دارد.
سخن پایانی
پرونده مقید به وقت نظارت در دادگاه تجدید نظر به معنای آن است که برای پرونده یک وقت رسیدگی مجدد در نظر گرفته شده است که دلیل این امر هم میتواند موارد مختلف مثل تکمیل نبودن پرونده، نیاز به استعلامات یا نظر کارشناسی، به موقع دریافت نشدن استعلامات، ارائه مدارک جدید یا وقفه در ارائه نظر کارشناسی و غیره باشد.
معمولا قاضی دادگاه تجدید نظر و مسئولان مربوطه در تاریخ مشخص شده پرونده را دوباره بررسی کرده و برای آن رای صادر می کنند.
لازم به ذکر است که تعیین وقت نظارت از سوی دادگاه تجدید نظر به معنای تعهد دادگاه برای توجه به وقت نظارت نیست.
همچنین محدودیتی برای تمدید وقت نظارت وجود ندارد و هر زمان که قاضی مربوطه یا مسئولین پرونده صلاح بدانند میتوانند به دلیل فراهم نبودن شرایط وقت نظارت را تمدید کنند.