رفع توقیف حساب بانکی مهریه زمانی قابلیت اجرا پیدا می کند که مدارک و ملزومات مورد نیاز جهت طرح دعوای رفع اثر از اموال توقیفی غیر منقول وجود داشته باشد. برای رفع توقیف حساب بانکی مهریه در درجه اول می بایست تکلیف پرداخت مهریه یا تقسیط مهریه در مراجع قانونی مشخص شود یا زوج بتواند با زوجه بر سر چگونگی پرداخت مهریه به توافق برسد. پس انجام امور مقدماتی رفع توقیف از حساب بانکی مهریه نوبت به مدارک مورد نیاز جهت طرح رفع اثر از اموال توقیفی غیر منقول می رسد که از آن جمله میتوان به تصویر سند یا سند پرداخت برابر اصل بدهی یا تصویر توافق کتبی معتبر با ثبت قانونی بر سر چگونگی پرداخت بدهی، کارت ملی یا مدارک شناسایی معتبر جهت احراز هویت و کارت خود پرداز بانکی جهت پرداخت هزینه های دادرسی اشاره کرد.
مهریه چیست روال قانونی گرفتن آن چگونه است؟
مهریه مالی است که برای عقد ازدواج در نظر گرفته می شود و زوج یا شوهر پس از تعیین میزان آن و توافق با زوجه و خانواده او پس از خوانده شده صیغه عقد و ثبت قانونی ملزم به پرداخت آن می باشد.
امروزه در عقدنامه ها چگونگی دریافت مهریه به صورت عندالمطالبه و عند الاستطاعه ثبت می شود که اگر عندالمطالبه باشد هر زمان که زوجه آن را بخواهد زوج ملزم به پرداخت آن است و اگر به صورت عند الاستطاعه باشد در صورتی زوج آن را می پردازد که توان مالی لازم برای این کار را داشته باشد.
بعد از خوانده شدن صیغه نکاح و ثبت قانونی آن، زوجه مالک مهریه تعیین شده می گردد و همانطور که در ماده 1082 قانون اجرای مدنی مهریه آمده است به محض ثبت قانونی ازدواج، زوجه مالک آن است و می تواند هر نوع تصرفی که بخواهد در آن داشته باشد.
منتهی باید به این نکته توجه داشت که پس از خوانده شدن صیغه عقد و ثبت قانونی قبل از انجام نزدیکی و رابطه زناشویی نیمی از مهریه به زن تعلق می گیرد. اما هر گاه عقد یا پیوند زناشویی قبل از رابطه جنسی و به هر دلیلی غیر از عنن یا ناتوانی جنسی فسخ شود زوجه حق گرفتن مهریه را ندارد و مهریه به او تعلق نمی گیرد.
لذا در صورت فراهم بودن شرایط و بعد از انجام نزدیکی، زن هر زمان که بخواهد در صورتی که مهریه اش عند المطالبه باشد می تواند آن را از مرد یا زوج درخواست نماید.
در صورتی که زوج ظن آن را داشته باشد که زوجه به دلیل فرار از دین مهریه یا عدم تمایل به پرداخت ممکن است اموال خود را به دیگران منتقل کند یا حساب های بانکی و مالی خود را خالی نماید. زوجه می تواند پس از طی کردن مراحل قانونی حکم توقیف اموال منقول و غیر منقول زوج را از مراجع قانونی تا زمان روشن شدن تکلیف مهریه خود بگیرد.
چگونه حساب بانکی زوج یا شوهر به دلیل عدم پرداخت مهریه مسدود می شود؟
حساب بانکی زوج یا شوهر به دلیل عدم پرداخت مهریه زمانی مسدود می شود که زوج به دلایل موجه یا غیر موجه از پرداخت صداق یا مهریه زوجه به شکلی که مراجع قانونگذار تعیین کردهاند خودداری نماید.
در صورت عدم پرداخت مهریه مشخص شده در عقدنامه یا سند رسمی این حق برای زوج محفوظ است که نسبت به استعلام اموال و دارایی های شوهر یا زوج اقدام کرده و در صورت نیاز تا دریافت مهریه یا ضمانت لازم برای دریافت، آن ها را توقیف نماید.
همچنین این حق برای زوجه یا همسر محفوظ است که با استفاده از ابزارهای قانونی حساب های بانکی زوج را تا رسیدن به نتیجه مورد نظر مسدود نماید.
علاوه بر توقیف اموال منقول و غیر منقول در صورت عدم پرداخت مهریه یا تعلل در انجام آن این حق برای زوجه محفوظ است که در صورت عدم دریافت مهریه یا بد قولی زوج نسبت به پرداخت آن، بتواند تقاضای توقیف حقوق شوهر را در سازمانها و موسسات دولتی یا خصوصی داشته باشد.
زمانی که شوهر و زن با هم زندگی می کنند میزان توقیف حقوق شوهر برای دریافت مهریه معوقه در حدود یک چهارم حقوق و زمانی که زوج و زوجه به صورت جداگانه زندگی می کنند و زوج، همسر جدیدی اختیار نکرده باشد یک سوم حقوق شوهر را به عنوان ضمانت اموال برای پرداخت مهریه توقیف نماید.
در صورتی که زوج اموالی در حساب های بانکی خود داشته باشد و زوجه احتمال دهد که در زمان دادرسی برای گرفتن مهریه ممکن است زوج اموال خود را جابجا نماید این حق برای زوجه محفوظ است که از دادسرا درخواست صدور حکم قرار تامین نمایند تا تکلیف پرداخت مهریه روشن شود.
آیا امکان توقیف اتوماتیک حساب های بانکی زوج به دلیل عدم پرداخت مهریه وجود دارد؟
امروزه با توجه به پیشرفت های زیادی که در شبکه های ارتباطی و سیستم های الکترونیکی اتفاق افتاده است مثل گذشته نیاز نیست که حساب های زوج برای توقیف در بانکهای مختلف به صورت جداگانه مورد بررسی قرار گیرد.
بلکه مرجع قانونی اجرای احکام می تواند با توجه به درخواست خواهان یا زوجه از بانک مرکزی بخواهد که فهرست تمام حساب های خوانده یا زوج را در همه بانک ها و موسسات مالی و اعتباری توقیف نمایند.
زمانی که حساب های بانکی و اعتباری زوج در بانکها و موسسات اعتباری و مالی به دلیل عدم پرداخت مهریه به خواست و دستور مراجع قانونی توقیف می شود تا زمان رضایت زوجه یا پرداخت بدهی معوقه و طی شدن روال قانونی، رفع توقیف و برداشتن منع قانونی ایجاد شده ممکن نیست و زوج نمی تواند از هیچیک از حساب های بانکی خود برداشت کرده یا جابجایی مالی انجام دهد.
سخن پایانی
توقیف حساب بانکی مهریه روشی قانونی برای ملزم کردن زوج به پرداخت مهریه و دیون عقب افتاده می باشد. مهریه حق قانونی است که پس از خوانده شدن عقد نکاح به زن تعلق می گیرد و مرد موظف است با توجه به شرایط درج شده در عقدنامه که بر عند المطالبه بودن یا عند الاستطاعه بودن آن تاکید می کند آن را به زن پرداخت کند.
در صورتی که مهریه عندالمطالبه باشد و زن یا زوجه آن را از زوج یا شوهر مطالبه نماید و مرد از پرداخت مسالمت آمیز شانه خالی کند و ظن آن باشد که ممکن است مرد یا زوجه برای عدم پرداخت آن اقدام به فرار دیون کند. زوج می توانند با مراجعه به مراجع ذی صلاح و طی مراحل قانونی درخواست صدور قرار توقیف اموال منقول و غیر منقول زوجه را نماید تا تکلیف پرداخت مهریه مشخص شود.
در چنین شرایطی پس از صدور حکم توقیف به وسیله مراجع قانونی، بانک مرکزی اقدام به توقیف حساب های پولی و اعتباری زوج می کند و این امر تا زمان دریافت مهریه یا روشن شدن وضعیت مهریه زوجه ادامه پیدا می کند.
رفع توقیف حساب بانکی مهریه زمانی ممکن می شود که تکلیف پرداخت مهریه زوجه و خواهان به وسیله خوانده یا زوج روشن شده رضایت او جلب گردد در غیر این صورت رفع توقیف آن غیر ممکن یا خیلی سخت می شود.
25 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید
سلام
وقتی داداگاه برای برسی شرایط اعسار زوج دستور برسی حساب بانکی های زوج به مدت یکسال گذشته رو میده رو میده
آیا فقط حساب های باز رو برسی میکنن
منظورم اینه اگه مرد حساب بانکیش رو که خیلی تراکنش داشته رو ببنده، دیگه اون حساب برسی نمیشه و بانک گردش اون حساب های بسته شده رو نمیده و و نمیشه ثابت کرد که زوج توانایی پرداخت مهریه رو داره
ممنون
اگر استعلام حسابهای بانکی مرد برای بررسی شرایط اعسار زوج در دستور کار سیستم قضایی قرار گیرد گزارش حسابهای پر ترا کنش بسته شده زوج هم به شعبه رسیدگی کننده ارسال می گردد. اما اگر شرایط و وضعیت حسابهای جاری و فعال زوج از بانک مرکزی استعلام شود گزارش حسابهای پر ترا کنش و بسته شده زوج به شعبه رسیدگی کننده ارسال نمیگردد بنابراین نوع درخواست قاضی مربوطه برای اطلاع از شرایط مالی زوج میتواند در این امر موثر باشد.
سلام وقت بخیر. همسر موقت بنده دوسال پیش مهریه را گذاشت اجرا و محکوم به پرداخت شدم و بلافاصله حسابهای بانکی من دونه به دونه مسدود شد که با توافق و تفاهمی که باهمدیگه کردیم حسابها باز شد الان بعد از گذشت دوسال باز میتونه درخواست مسدوی حساب بده یا باید مجددا دادخواست مهریه بدهد ؟؟ من میتوانم در حال حاضر اعسار بابت مهریه بدهم . ممنون میشم راهنمایی بفرمایید
اگر پس از رضایت ایشان و آزاد شدن حسابهای شما، پرونده مختومه شده باشد. در این وضعیت همسر شما اگر بخواهد مهریه خود را به اجرا گذارد باید از ابتدا روال انجام این کار را شروع کند اما اگر پرونده مختومه نشده باشد امکان فعال کردن آن وجود دارد و ممکن است حسابهای شما در یک فاصله زمانی کوتاه دوباره مسدود گردد. بنابراین هر زمان که اجرائیه مهریه همسر موقت تان فعال شد و دادگاه شما را ملزم به پرداخت مهریه نمود بهتر است اقدام به تنظیم لایحه عسر و حرج یا ناتوانی از پرداخت مهریه کرده و آن را در اولین فرصت به دادگاه رسیدگی کننده ارائه نمایید تا دادگاه در فاصله زمانی تعیین شده لایحه و مدارک شما را بررسی کرده و نظر خود را در مورد پذیرش یا عدم پذیرش آن اعلام کند.
باسلام واحترام خانم بنده درشوراسه دادخواست مختلف بابت مهریه داده وبااینکه هیچگونه مال واموالی نداشتم ومهریه هم بصورت عندالاستطاعه بوده ولی بازم حکم به پرداخت من بابت مهریه دادن والان هم تمامی حسابهام روبستن وممنوع الخروج هم هستم بااینکه استعلام هم گرفتن وهیچگونه چیزی بنامم ندارم وتازه متوجه شدم حکم جلب هم به خانم دادن وبااینکه رفتم وبه قاضی گفتم مهریه بنده عندالاستطاعه س میگه فرقی نمیکنه بروپرداخت کن
عندالاستطاعه یا عندالمطالبه بودن پرداخت مهریه تغییری در پرداخت آن ایجاد نمی کند به عبارت دیگر وقتی طرفین ازدواج بر سر مبلغی در مهریه توافق می کنند و مبلغ تعیین شده در دفترخانه ازدواج ثبت میشود. در صورت درخواست زن این مبلغ به شکل دوستانه یا جبری و از طریق قانونی وصول می گردد و مرد نمی تواند به هر دلیل از پرداخت آن شانه خالی کند مگر زن راضی به بخشیدن آن شود. نداشتن اموال سند دار یا خالی بودن حسابهای بانکی شما دلیل موجهی برای علم قاضی بر نداشتن توان مالی شما نیست و قاضی با توجه به سخنان همسر شما و مدارک لازم تصمیم گیری می کند. همچنین در صورتی که ناتوانی مالی یا اعسار شما از پرداخت مهریه به صورت کتبی به قاضی مربوطه اعلام شود و ایشان این امر را بپذیرد نتنها پرداخت مهریه از شما ساقط نمیشود بلکه با توجه به شرایط مالی شما اقساط آن مشخص می گردد بنابراین تا روشن شدن وضعیت مهریه یا تقسیط آن، امکان توقیف حسابهای شما، ممنوع الخروجی و گرفتن حکم جلب برای زوجه محفوظ است.
چرا بدون
رضایت طرف از حساب ش بابت مهریه پول برداشت میکنید ؟ به این کار میگن دزدی
حساب باید مسدود باشه .نه اینکه از حساب پول برداشت
وقتی میزان مهریه مشخص شده و پس از ثبت در عقدنامه به تایید زوجین برسد، هر زمان که زوجه یا زن مهریه تعیین شده خود را از مرد یا زوج مطالبه نماید. مرد موظف به پرداخت آن است و اگر این کار را به صورت دوستانه انجام ندهد زن میتواند این کار را به شکل قهری و با مراجعه به مراکز قضایی انجام دهد. وقتی حسابهای یک نفر به دلیل عدم پرداخت مهریه توقیف میشود این امر به او اطلاع رسانی شده و از زوج درخواست میشود که نسبت به پرداخت حق قانونی همسر خود اقدام نماید. به عبارت دیگر بدون دستور قضایی و اطلاع زوج حساب او بابت مهریه مسدود نشده و هیچ پولی از حساب او کسر نمی گردد. اما اگر قاضی پرونده تشخیص دهد که برای به نتیجه رسیدن کار بهتر است کل مهریه یا اگر تقسیط شده باشد اقساط آن از حساب بانکی و یا فیش حقوقی زوج کسر شود این کار به صورت قانونی انجام میشود و نیازی به اجازه گرفتن از فرد بدهکار مهریه یا زوج نیست چون او بدهکار است و قانون در مورد چگونگی دریافت بدهی فرد بدهکار تصمیم می گیرد.
اصلا اگر مهریه توسط دستور قاضی تقسیط شده چرا باید حسابهای شخص بسته باشد.ومگر مرد چه گناهی کرده
که باید به زن اینقدر اجازه نامعقول داده بشه که حساب کسی رو ببنده این چه قانون بیپایه واساسیه
واقعا یه تجدیدی تو این قانون باید باشخ ،الان زنها مهریخ رو کردن اسباب کاسبی خودشان ،به همین خاطره که پسرها ازدواج نمی کنن وفساد زیا شده،زن هم خیانت کنه هم اموال مرد و ببره هم تمکین کنه از زندگی وهم مهریه بگیره ومرد بمونه با هزار بدبختی،واقعا این درسته
معمولا افراد قوانین را به صورت سطحی و با توجه به منافع شخصی خود تفسیر می کنند اما قانونگذار با توجه به منافع اکثریت افراد ذینفع اقدام به وضع قوانین می نماید. لذا تجدید نظر در قوانین با توجه به کاستی های آن ها یا برآورده نشدن نیازهای اکثریت جامعه به صورت دوره ای و در یک بازه زمانی مشخص انجام میشود. به عبارت ساده کارشناسان حوزه قضایی به صورت دوره ای یا در یک فاصله زمانی مشخص قوانین وضع شده و بازخورد آن را مورد بررسی قرار داده و نتایج کار خود را به مراجع ذی صلاح و قانونگذار برای اصلاح یا تغییر قوانین ارائه می دهند.
اگر زوج پس از مطالبه مهریه به وسیله زوجه از پرداخت آن به هر دلیل استنکاف کند و زوجه برای گرفتن مهریه خود به اهرم های قانونی متوسل شود. قانون این حق را به قاضی پرونده داده است که در صورت تعلل و خود داری زوج از پرداخت مهریه یا اقساط آن تعلل آن، تا روشن شدن وضعیت دستور توقیف حساب های بانکی مهریه را صادر نماید. دلیل توقیف حساب های بانکی شما پس از تقسیط مهریه تعلل در پرداخت اقساط و عقب افتادن آنها است، به این معنا که زوجه پس از پرداخت نشدن اقساط به قاضی پرونده مراجعه کرده و او را در جریان این امر قرار داده است و قاضی مربوطه دستور توقیف حساب های بانکی شما را صادر کرده است. بنابراین شما باید برای رفع مسدودی از حساب های بانکی خود نسبت به پرداخت اقساط عقب افتاده اقدام کرده و پس از به روز رسانی کردن اقساط خود با در دست داشتن مدارک لازم به شعبه مربوطه برای رفع مسدودی از حساب های بانکی خود اقدام کنید.
سلام خسته نباشید حساب های من مسدود شدن و الان که کامل طلاق انجام شده چجوری باید رفع مسدودی انجام بدم کجا برم؟؟؟
رفع مسدودی حساب های بانکی ارتباطی به طلاق ندارد و اگر حساب های بانکی شما بابت مهریه مسدود شده باشد باید ابتدا وضعیت مهریه یعنی پرداخت یکجا یا قسطی آن را روشن کنید تا بتوانید با در دست داشتن گواهی لازم به شعب بانک مرکزی برای رفع مسدودی حساب خود مراجعه نمایید. به عبارت ساده اگر وضعیت قسط بندی یا پرداخت مهریه پس از طلاق برای شما روشن شده باشد و شما در پرداخت اقساط آن تعلل یا وقفه ای ایجاد نکرده باشید می توانید با مراجعه به شعبه صادر کننده حکم، تقاضای رفع مسدودی از حساب های بانکی و مالی خود را نمایید که این کار یا به صورت مستقیم از طریق شعبه رسیدگی کننده و پس از طی شدن روال اداری انجام می شود یا به صورت مستقیم به شما گواهی لازم برای مراجعه به بانک مرکزی و برداشتن مسدودی حساب داده میشود.
الان توسفره ها نون خالی هم گیر نمیات حضرت عباسی بعد گرفتین بخاطر مهریه یه زن که فقط در اسم یک زنه حسابهامون میبندیید خب این پول میشه واسش نه والله ماالان همینجوری درجهنمیم چرا هیزوم رومون میریزید مگه چه گناهی کردیم که با جنسیت یک مرد درایران اینقدبهمون ظلم بشه بخاطر یک زن که واقعا زن نیستن خیلیاشون
والله ظلمه
ظالم خطاب کردن دیگران به دلیل عدم دوراندیشی در مسائل مختلف کار درستی نیست. مهریه یک حق قانونی است که از زمان جاری شدن عقد نکاح به زن تعلق میگیرد و زن هر زمان که اراده کند میتواند آن را از مرد مطالبه نماید. بنابراین هر مردی ابتدا باید توانایی و شرایط مالی خود را بسنجد سپس نسبت به پذیرش مهریه، ثبت و تایید آن اقدام کند چون عدم دوراندیشی لازم در این زمینه میتواند فرد را با مشکلات عدیدهای مواجه کند.
خدا ازشون نگذره با این قانون بی قانون
بعداز بسته شدن کارت طرف حتی نمیتونه نون خالی بخره
رفتم دفتر قضایی میگه برای مشاهده ابلاغیه و طرح لایحه باید ۱۴۰هزار بدهید میگم وقتی کارت بسته شده چطور میگه به ما ربطی نداره
زن هم خیانت کنه هم مهریه بگیره هم حساب مسدود کنه و….
مهریه حق قانونی زن است که پس از خوانده شدن عقد نکاح و ثبت آن در دفاتر رسمی، قابل وصول است و زن هر زمان که اراده کند میتواند آن را به صورت دوستانه یا قهری از مرد وصول نماید. لذا برای آنکه مرد در آینده دچار مشکل نشود باید به میزان مهریه توجه کرده و سعی کند مقدار آن را بر اساس توان پرداخت خود تعیین کند. معمولاً اگر زن نتواند مهریه خود را به صورت دوستانه از مرد مطالبه کند پس از مراجعه به دفتر ثبت ازدواج و گرفتن مدارک لازم این کار را طریق اداره ثبت یا شعب دادگاه خانواده پیگیری انجام می دهد که ممکن است محدودیت هایی را برای مردی به دنبال داشته باشد. از جمله این محدودیت ها توقیف اموال منقول و غیر منقول مثل حساب های بانکی زوج است. بنابراین برای رفع توقیف حساب های بانکی یا محدودیت هایی از این دست، که به دلیل پرداخت نشدن مهریه برای زوج ایجاد میشود او باید در اولین فرصت با در دست داشتن مدارک لازم در مرجع رسیدگی کننده حاضر شود تا پس از طی شدن روال اداری نسبت به پرداخت مهریه یا تقسیط آن اقدام کرده و محدودیت های ایجاد شده مثل توقیف حساب بانکی مهریه را برطرف نماید. معمولا رفع توقیف حساب بانکی مهریه در گرو، تعیین تکلیف مهریه یا توافق طرفین بر سر چگونگی پرداخت آن و ثبت این امر در مرجع رسیدگی کننده است که این امر مستلزم دریافت ابلاغیه دادگاه بدوی، پرداخت هزینه و تنظیم لایحه مربوطه برای پیگیری روال اداری و رسیدن به نتیجه است.
من اونموقع که 100 تا سکه مهریه رو قبول کردم سکه 200 تومن بود نه حالا که شده 40 میلیون من اون موقع حقوقم 200 تومن بود پیدا کنید پرتقال فروش را ؟
سلام زن بنده برای مهریه اش که درزمان عقد هستیم رفته وهمه کار کرده ثبت اسناد وغیره که مشخص شده هیچ دارایی منقول وغیرمنقولی ندارم وپرونده اش هم مختومه شده بنده که اعسار زدم که توان پرداخت یکجا رو ندارم حسابهای بانکیم روفرستادم ومسدود شد الان
برای بنده مهریه قسطی شده اواولین قسطشم دادم بعد ازدادن دومین قسط میتونم ازشورای احکام درخواست رفع مسدودی کنم تا باز کنن لطفا راهنماییم کنید تشکر
قانون مهریه یک قانون قرون وسطی است که اصلا پایه واساس درستی ندارد و فقط باعث جدایی میشه زن ومرد یه زندگی را تشکیل میدهند چرا مرد علاوه برتامین زندگی باید مهریه بدهد مگر زن فروشی است این قانون باعث از هم پاشیدگی 90 درصد زندگی ها شده چون به زن قدرت بی مورد داده تا انتقام جویانه با مرد رفتار کند و مهریه را حق خود بداند که نیست و قانون مرد را از معمولی ترین امکانات و شرایط شهروندی منع میکند چرا باید حساب مرد بسته شود مگر زن باید بابت کارمنزل یا نگهداری فرزند حق الزحمه بگیرد و مردی که صبح تا شب با کارگری وبدبختی خانواده را تامین میکند باید تحت فشار قرار بگیرد لطفا آقایان قانون گذار از حقوق مرد هم دفاع کنید مرد ها مظلوم واقع شده اند و گرفتار این قانون را بردارید کلا مهریه باید حذف شود و با را ه حلی ساده جایگزین شودو مهریه های قبلی هم باطل اعلام شود اونوقت میبینید که ازدواج در جامعه رشد خواهد کرد.
در صورت قطعی شدن حکم کاری از دست شما ساخته نیست و باید در اولین فرصت خود را به شعبه اجرای احکام مربوطه برای اجرای حکم معرفی نمایید. و گرنه در اولین فرصت حکم جلب شما صادر شده و تحت تعقیب قرار می گیرید.
بنده بعد از ۷ سال زندگی مشترک و یک فرزند دختر همسرم ۲ هفته منزل رو ترک کرد و سپس مهریه ش گذاشت اجرا همه کارتها و حسابهام مسدود یه آب معدنی گرفتم درب مغازه نشد که پولش پرداخت کنم آب شدم از خجالت
نکنید تورو با این قوانین صد من یه غاز که اصلا ربطی به ایران و ایرانی ندارد زندگیها رو به آتش نکشید
بچه هارو آواره و سرخورده نکنید
این قانون مهریه هیچ سر وتهی ندارد و گاها پیش میاد که مردها هم در این وقایع بشدت مظلوم واقع میشوند
خدا شاهده ظلمه در حق مرد
ما سربازی میریم خدمت واسه دولت میکنیم
جنگ میریم جهاد میکنیم .بعد بخاطر یک زن حسابامون میبندید یعنی جایگاه زن از مابیشتره اخه چه کاریه چرا حسابامون میبندید خداشاهده دارید کاری میکنید که دیگه کسی ازدواج نکنه الان من دوتا پسر دارم خداشاهده اینقد توسرشون میخونم که از هرچی ازدواجه بیزارشون کنم
اجرای قانون ربطی به مسئولیتهای اجتماعی افراد در جامعه ندارد و به دلیل آنکه یک قانون به ضرر یک فرد است نمیتوان ساختار جامعه و قوانین آن را زیر سوال برد. معمولاً حساب هیچ فردی بدون دلیل مسدود نمیشود و شهروندان بهتر است دوراندیشی لازم را در امضای قراردادهای مختلف مثل قرارداد ازدواج به خرج دهند تا در آینده به دلیل عدم توانایی در تامین تعهدات ثبت شده دچار مشکل نشوند.