جهت مشاره تلفنی رایگان با وکیل اسدی با شماره زیر تماس بگیرید:

قانون جدید ملاقات فرزند

قانون جدید ملاقات فرزند برای جلوگیری از وارد آمدن ضربات روحی به فرزند و افسرد شدن کودکان بعد از جدایی والدین تصویب شده است. بر اساس قانون جدید ملاقات فرزند، وقتی پدر و مادر به دلایل مختلف از یکدیگر جدا می شوند و حضانت فرزند به یکی از آنها سپرده می شود طرفی که حضانت فرزند به او داده نشده است حق دارد در فاصله زمانی مشخص مثلاً هر هفته یک  یا دو بار فرزند  خود را ملاقات کند و طرف مقابل نمی تواند او  را از این کار منع کند و مانع ملاقات آنها شود. لازم به ذکر است در اختلافات خانوادگی که منجر به طلاق و جدایی والدین می شود فرزندان بی تقصیر هستند و ممکن است نبودن یکی از والدین در کنار آنها باعث افسردگی و وارد آمدن ضربات روحی به آنها شود. لذا قانونگذار برای جلوگیری از این امر، ملاقات فرزند با والدین را بعد از طلاق حق قانونی طرفین دانسته و با  افراد قانون شکن برخورد می کند.

قانون جدید ملاقات فرزند

در قانون جدید ملاقات با فرزند بر ملاقات فرزند با والدین بعد از طلاق و جدایی تاکید شده است و ملاقات والدین با فرزندان بعد از طلاق و جدایی را حق طبیعی آنها می داند.

بر اساس ماده ۱۱۷۴ قانون مدنی، اگر به دلیل طلاق یا هر دلیل دیگری ابوین طفل در یک منزل سکونت نداشته باشند، هر یک از والدین طفل که حضانت فرزند را به عهده نداشته باشد و فرزندان نزد او زندگی نکنند حق ملاقات با فرزندان خود را داشته و حق ملاقات با فرزند برای او محفوظ باقی می ‌ماند.

بر اساس این ماده قانونی هر گاه زن و شوهر به دلایل مختلف مثل طلاق، از یکدیگر جدا زندگی کنند طرفی که از فرزندان نگهداری می کند باید اجازه ملاقات به طرف مقابل با فرزندان را بدهد و اگر به دلایل نا موجه از این کار جلوگیری کند طرف مقابل می تواند برای دادخواهی به مراجع قانونی مراجعه کرده و اقدام به طرح دعوای الزام به ملاقات با فرزند مشترک را مطرح کند.

قانونگذار برای جلوگیری از اجحاف در حق والدین و ممانعت یک طرف از ملاقات طرف دیگر با فرزندان، ضمانت های اجرایی قانونی را نیز در نظر گرفته است که این ضمانت ها با توجه به شرایط می تواند حقوقی باشد.

مثل الزام طرف مقابل به فراهم کردن شرایط ملاقات طرف دیگر با فرزندان در یک دوره زمانی مشخص  یا  کیفری  باشد و برای فرد قانون شکن مجازاتهای مثل حبس یا پرداخت جزای نقدی در پی داشته باشد.

◁◁ مطلب پیشنهادی: حضانت فرزند در طلاق توافقی

تعیین مکان ملاقات با فرزند طبق قانون جدید

تعیین مکان ملاقات با فرزند طبق قانون جدید بعد از طلاق با توجه به نوع پرونده و نوع طلاق ممکن است متفاوت و متغیر باشد. بر اساس قانون جدید، تعیین مکان ملاقات با فرزند در صورت اختلاف والدین به عهده محکمه رسیدگی کننده است.

به عبارت دیگر اگر والدین یا ابوین کودک پس از مشخص شدن حضانت فرزندان بر سر زمان و مکان ملاقات فرزندان با طرف مقابل به توافق برسند طبق توافق انجام شده  زمان و مکان ملاقات آن ها مشخص می شود و طرفین باید به آن عمل کنند.

اما عدم توافق والدین بر سر ملاقات طرفی که حضانت فرزندان به او داده نشده است باعث می شود که دادگاه در این مورد تعیین تکلیف کرده و پس از مشورت با والدین زمان و مکان ملاقات طرفی که حضانت فرزندان  را ندارد مشخص می کند.

بنابراین تعیین مکان ملاقات با فرزند طبق قانون جدید به عهده والدین است و آنها می توانند زمان و مکان ملاقات با فرزند را مشخص کرده و بر اساس توافق انجام شده عمل کنند.

اما در صورتی که والدین بر سر مکان و زمان ملاقات به توافق نرسند دادگاه زمان و مکان ملاقات آنها را بر اساس شرایط و مصالح کودک تعیین کرده و ممکن است برای ملاقات ابوینی که حضانت فرزند را به عهده ندارد دفعات یک یا دو بار در هر هفته یا آخر هفته در ساعت مشخص را تعیین کند.

معمولاً در طلاق بائن و غیر توافقی زمان و مکان ملاقات والدینی که حضانت فرزند به آنها داده نشده است به عهده دادگاه است و دادگاه رسیدگی کننده با توجه به شرایط پرونده زمان و مکان ملاقات طرف مقابل را با فرزند  در ساعات مشخص تعیین می کند و طرف مقابل موظف است در روز یا ساعت مشخص شده فرزند را به محل ملاقات برده یا اجازه دهد طرف مقابل خود برای بردن فرزند مراجعه کند.

◁◁ مطلب پیشنهادی: دستور موقت ملاقات فرزند

طبق قانون جدید ملاقات با فرزند در چه مواردی حق ملاقات سلب می شود؟

طبق قانون جدید، ملاقات با فرزند حق طبیعی پدر و مادر است و بعد از جدایی یا طلاق، طرفی که حضانت فرزندان به او واگذار شده است باید به صورت توافقی یا با رای دادگاه اجازه ملاقات طرف مقابل را با فرزند یا فرزندان بدهد.

سلب حق ملاقات فرزند از والدین یا یکی از آنها در صورتی ممکن است که فرزند به دلایل مختلف مثل آزار و اذیت روحی و جسمی تمایل به ملاقات با هر یک از والدین یا هر دو نفر آن ها را نداشته باشد، در این وضعیت ممکن است ملاقات فرزند با والدین محدود یا قطع شود.

از اصلی ترین شرایط سلب حق ملاقات فرزند با والدین مبتلا بودن یکی از آنها یا هر دو نفر به بیماری واگیردار است.

به عبارت دیگر وقتی یکی از والدین یا هر دو نفر آنها بیماری واگیردار داشته باشند و ملاقات فرزند با آنها باعث به خطر افتادن جان و سلامتی فرزند شود سلب حق ملاقات والدین با فرزند معنا پیدا می کند و قانون اجازه ملاقات آنها را نمی دهد.

علاوه بر این اگر هر یک از والدین دارای بیماری های روحی و روانی باشند به شکلی که تعادل فکری و ذهنی آنها مختل شده و امکان سر زدن هر کار جنون آمیزی از آنها وجود داشته باشد از دیگر موارد سلب، حق ملاقات والدین با فرزند است.

البته باید به این نکته توجه داشت که سلب حق ملاقات بر اساس بیماری های روحی و روانی زمانی ممکن است که این امر توسط پزشکی قانونی به تایید رسیده باشد.

در صورت تمایل به دریافت مشاوره تلفنی از بهترین وکیل حضانت فرزند با شماره ۰۹۱۲۳۵۷۶۰۳۷ تماس حاصل فرمایید، با مشورت و راهنمایی وکیل زودتر به نتیجه خواهید رسید. 

سخن پایانی

قانون جدید ملاقات فرزند، برای تسهیل ملاقات و دیدار فرزند با والدین در صورت جدایی یا طلاق آنها به هر دلیل وضع شده است.

بر اساس ماده ۱۱۷۴ قانون مدنی، در صورتی که ابوین کودک به دلیل طلاق یا هر دلیل دیگری از یکدیگر جدا زندگی کنند طرفی که فرزند نزد او نگهداری نمی شود حق دارد با فرزند خود ملاقات کرده و آن ها را  در یک دوره زمانی مشخص ببیند و طرف مقابل نمی تواند او را از این حق منع کند.

بر اساس ماده ۵۴ قانون حمایت از خانواده، هر گاه مسئول حضانت از فرزندان نسبت به انجام تکالیف مقرر قانونی خودداری کند یا مانع ملاقات کودک با اشخاص ذی حق شود برای بار اول به پرداخت جزای نقدی درجه ۸ و در صورت تکرار به حداکثر مجازات مذکور محکوم می گردد.

بر اساس قانون جدید ملاقات فرزند، تعیین مکان ملاقات با فرزند به عهده والدین است و در صورتی که آنها به توافق نرسند دادگاه مکان و زمان ملاقات را مشخص می کند.

همچنین طبق قانون جدید ملاقات با فرزند حق طبیعی والدین است و در مواردی  مثل بیماری واگیردار یا بیماری روحی و روانی مزمن با تایید پزشکی قانونی ممکن است این حق آن ها سلب می شود.

محبوب‌ترین مقالات
خدمات ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

keyboard_arrow_up
مشاوره تلفنی رایگان