وکیلی حقوقی به صورت تخصصی در زمینه پرونده ها و مسائل حقوقی فعالیت می کند؛ وکلای دعاوی حقوقی نقش بسیار مهمی در حفظ عدالت و حقوق افراد در جامعه دارند؛ آنها به کمک تخصص با دانش خود در حوزههای مختلف حقوقی، افراد را در مسائل پیش آمده راهنمایی کرده و از آنها دفاع میکنند. تخصص و تجربه وکیل حقوقی تهران در تفسیر قوانین، حل اختلافات و حمایت از موکلین بسیار اهمیت دارد.
وکیل حقوقی کیست؟
وکیلی حقوقی به کسی گفته می شود که به صورت تخصصی در زمینه پرونده ها و مسائل حقوقی فعالیت می کند به این معنا که این نوع وکیل در مسائل حقوقی هم می تواند نماینده شخص حقیقی باشد هم حقوقی و در مراجع قضایی یا غیر قضایی فعالیت کرده و مسائل حقوقی آن ها را پیگیری کند.
خیلی از افراد و شرکت های مختلف برای انجام کارهای حقوقی خود از وکلای حقوقی استفاده می کنند یعنی برای انجام کارهای حقوقی خود وکیلی را مشخص کرده و به او وکالت می دهند که به عنوان نماینده بتواند کارهای حقوقی آنها را انجام دهد.
پس از واگذار شدن کارهای حقوقی افراد مختلف یا شرکت ها به وکیل حقوقی، او می تواند از جانب موکل خود به عنوان نماینده راسا و شخصا پیگیری مسائل و کارهای حقوقی را به عهده بگیرد و طبق قانون مدنی عواقب کارهای انجام شده به وسیله وکیل به صورت خودکار متوجه موکل او می شود لذا مسئولیتی که وکیل حقوقی به عهده می گیرد مهم و سنگین می باشد.
بنابراین افراد حقیقی و شرکت های مختلف باید در انتخاب وکیل حقوقی خود دقت عمل بالایی به خرج دهند چون وکیل حقوقی در بسیاری از مسائل و موارد به عنوان نماینده افراد حقیقی و حقوقی فعالیت می کند و اگر به عنوان مدافع حق و حقوق موکل خود عملکرد مناسبی نداشته باشد و نتواند به خوبی از حق و حقوق آنها دفاع کند و و یا در گفتگوهای فی مابین از قدرت تکلم و استدلال مناسبی برخوردار نباشد ممکن است نتواند از حق و حقوق موکل یا موکلین خود به صورت بایسته و شایسته دفاع کند که این امر ممکن است باعث نادیده گرفتن یا پایمال شدن حق و حقوق آن ها شود.
انواع وکیل حقوقی
همانطور که گفته شد وکیل حقوقی به وکلایی گفته می شود که که به صورت تخصصی در زمینه پرونده ها و مسائل حقوقی فعالیت می کنند به بیان ساده وکیل حقوقی نماینده اشخاص حقیقی و حقوقی در مراجع قضایی و غیر قضایی است و می تواند با در اختیار داشتن وکالت نامه به جای موکلین خود اظهار نظرکرده و تصمیم گیری نماید.
بر اساس قانون مدنی عواقب هرگونه اظهار نظر درست یا غلط وکیل حقوقی متوجه موکل بوده و غلط بودن اظهار نظر یا ارائه مدارک و اسناد از طرف وکیل ممکن است باعث هدر رفتن حق و حقوق موکلش شود؛ لذا انتخاب درست وکیل حقوقی که از تجربه و تخصص لازم در زمینه امور حقوقی برخوردار باشد می تواند باعث تسریع در روند کارها و دعاوی حقوقی شود.
وکلای حقوقی از نظر تخصص و توانایی در امور حقوقی به چند دسته تقسیم می شوند که از آن جمله می توان به مواردی مانند وکیل حقوقی خانواده، وکیل حقوقی مهاجرت، وکیل حقوقی ملکی، وکیل حقوقی شرکت ها اشاره کرد؛ همچنین وکیل حقوقی شرکت ها با توجه به شرایط و نوع کار وکیل به وکیل حقوقی در امور قراردادها و وکیل چک و سفته تقسیم می شوند.
-
امور خانواده
یکی از مهمترین تخصص های وکیل حقوقی، فعالیت در زمینه امور خانوادگی می باشد. این دسته از وکلا با تمامی قوانین و مقررات خانوادگی آشنایی داشته، و در این حوزه تجارب زیادی دارند. حال منظور از امور و دعاوی خانواده، مواردی مثل طلاق، نفقه، حضانت فرزندان، عدم تمکین، مهریه و ….می باشد. این دسته از وکلا نیز هم به صورت رسمی انتخاب شده، و هم ممکن است جز وکلای دادگستری باشند.
-
ملک و املاک
این دسته از وکلا دارای تخصص در زمینه املاک بایر و غیر بایر می باشند. املاک به طور کلی جز گروه اموال غیر منقول قرار می گیرند. اموال غیر منقول نیز مواردی هستند که قابلیت حمل و جا به جایی ندارند. به عنوان مثال مواردی مثل زمین، آپارتمان و ….همگی جز اموال غیر منقول می باشند. وکیل ملکی در تهران، در تمامی دعاوی حقوقی که به اینگونه موارد ختم می شوند، فعالیت می نماید.
-
مهاجرت
یکی دیگر از انواع تخصص های حقوقی این دسته از وکلا، امور حقوقی مهاجرت می باشد. امروزه با افزایش درصد مهاجرت در کشور، بسیاری از افراد به وکلایی با این تخصص نیاز پیدا خواهند کرد. این وکلا به قوانین اخذ اقامت در کشورهای مختلف آشنایی داشته و از حقوق مهاجرین دفاع می نمایند. با کمک این دسته از وکلا، افراد می توانند با کمترین هزینه و هیچگونه پیچیدگی خاصی امور مهاجرتی خود را به انجام برسانند.
-
چک و سفته
از دیگر تخصص های وکیل حقوقی، می توان به امور مربوط به چک و سفته اشاره نمود. برای مثال وکیل چک برگشتی در زمینه چک های برگشتی، تکلیف ظهر نویسان و ….به موکلین خود خدمات ارائه می نمایند.
مزایای مشورت با وکیل حقوقی تهران |
|
---|---|
آگاهی هر چه بیشتر |
معمولا بسیاری از افراد از حقوق قانونی خود آگاهی کامل نداشته، و حتی با روند رسیدگی به پرونده های قضایی نیز آشنایی ندارند. وکلای حقوقی در این زمینه اطلاعات کاملی را در اختیار موکل خود قرار داده، تا آگاهی بیشتری داشته باشد. |
دریافت مشاوره |
دریافت مشاوره را می توان یکی دیگر از مهمترین فواید کمک گرفتن از وکلای حقوقی عنوان نمود. موکلین معمولا قبل از طرح دعوا سوالات زیادی داشته و ممکن است نیاز به راهنمایی داشته باشند. به همین دلیل وکیل حقوقی با ترتیب دادن جلساتی، سعی می کند مشاوره های لازم را به موکلین خود ارائه نماید. |
پیشگیری از بروز خسارات | متاسفانه بسیاری از افراد با پیشبرد اشتباه پرونده خود، متحمل خسارات زیادی می شوند. به همین دلیل وکلای حقوقی تمام تلاش خود را به کار می گیرند، تا از بروز هرگونه ضرر و زیانی به موکل پیشگیری کنند. |
تسریع روند پرونده |
دیگر مزیت مهم کمک گیری از وکیل حقوقی تسریع روند پرونده می باشد. معمولا به نتیجه رسیدن پرونده های قضایی مدت زمان زیادی طول می کشد، و این به دلیل پیچیدگی های روند بررسی آن ها می باشد. اما وکلای حقوقی سعی می کنند از طریق سریع ترین، مطمئن ترین و آسان ترین راه ممکن، پرونده موکلین خود را به نتایج مطلوب برسانند. به همین دلیل با کمک این وکلا پرونده ها معمولا در بازه زمانی کوتاهی بررسی شده و رای نهایی دادگاه صادر می گردد. |
نگارش دادخواست و لایحه |
نگارش دادخواست و لایحه اگر به شکل اصولی صورت پذیرد، می تواند در جلب نظر دادگاه تاثیرگذار باشد. وکیل حقوقی با توجه به دانش خود، بهترین و اثرگذار ترین دادخواست و لایحه های حقوقی را برای افراد تنظیم و نگارش می نماید. |
انواع تخصصهای حقوقی
تخصص های حقوقی با توجه به شرایط و مقتضیات جوامع از تنوع بالای برخوردار هستند به شکلی که دانش آموختگان رشته حقوق در مقطع کارشناسی ارشد می توانند در گرایش های مختلفی ادامه تحصیل داده و پس از فارغ التحصیل شدن در شاخه های خاصی که موفق به گذراندن واحدهای درسی آن و گرفتن مدرک کارشناسی ارشد و بالاتر می شوند شروع به فعالیت نمایند.
از جمله گرایش ها و تخصص های حقوقی که در مراکز آموزش های تکمیلی کشور آموزش داده می شوند می توان به تخصص های حقوق خصوصی، حقوق ارتباطات، حقوق ثبت اسناد و املاک، حقوق اسناد و قراردادهای تجاری، حقوق بین الملل، حقوق عمومی، حقوق نفت و گاز،حقوق بشر، حقوق مالکیت فکری، حقوق اقتصادی، حقوق دادرسی اداری، حقوق محیط زیست، حقوق تجارت بین الملل، حقوق خانواده، حقوق تجارت اقتصاد بین المللی، حقوق شرکت های تجاری، حقوق حمل و نقل، حقوق سردفتری، حقوق مالی، حقوق تجارت الکترونیکی و غیره اشاره کرد.
وکیل حقوقی خوب چه خصوصیاتی دارد؟
وکیل حقوقی خوب وکیلی است که علاوه بر داشتن دانش و اطلاعات حقوقی از تسلط لازم به قوانین حقوقی جاری کشور نیز برخوردار باشد و بتواند از حق و حقوق موکل یا موکلین خود به صورت شایسته دفاع کند.
از جمله ویژگی های یک وکیل خوب و کارآمد می توان به مواردی مانند مطالعه پرونده حقوقی و ارائه تحلیل علمی درست از شرایط موکل، توانایی علمی بالا و شناخت قوانین حقوقی، جلب اعتماد موکل یا موکلین و پیگیری واقع بینانه پرونده بدور از بلند پروازی و وعده های خیال پردازانه، امانت دار بودن و عدم افشای اسرار کاری و حقوقی موکلین، برگزار کردن جلسات منظم با موکلین برای بررسی شرایط حقوقی آنها و غیره اشاره کرد.
ویژگی شخصیتی و اخلاقی یک وکیل حقوقی حرفه ای
ویژگی های شخصیتی و اخلاقی وکیل پایه یک دادگستری حرفه ای می تواند نقش مهم و غیر قابل انکاری در موفقیت و احقاق حقوق موکلین داشته باشد از جمله ویژگی های شخصیتی و اخلاقی وکیل حقوقی حرفه ای می توان به مواردی مانند مهارت های ارتباطی قوی او اشاره کرد، به این معنا که یک وکیل حقوقی حرفه ای باید از این توانایی برخوردار باشد که در دادگاه با ارائه اسناد و مدارک کافی بتواند از موکل خود دفاع نماید.
عدم داشتن مهارت های ارتباطی قوی مثل مهارت های کلامی و نوشتاری ممکن است باعث شود که موکل در موضع ضعف قرار بگیرد و نتواند به صورت شایسته، به حق و حقوق قانونی خود برسد. از دیگر ویژگی های وکیل حقوقی حرفه ای داشتن مهارت های نوشتاری قوی برای مکتوب کردن مستندات و شواهد جمع آوری شده برای دفاع از حقوق موکل خود و ارائه آن ها به قاضی پرونده قبل از حضور در جلسات دادگاه است.
قضاوت و جمع بندی درست یکی دیگر از ویژگی های شخصیتی یک وکیل حقوقی حرفه ای است یعنی یک وکیل حقوقی حرفه ای باید پس از مطالعه پرونده و جمع آوری اطلاعات لازم بتواند یک نتیجه گیری و جمع بندی درست بر اساس داده های خود انجام دهد تا دچار اشتباه و ساده انگاری شرایط نشود.
معمولا پرونده های قضایی دارای پیچیدگی های خاص خود هستند به همین دلیل وکیل باید با استفاده از اطلاعات محدود و مبهم بتواند به یک جمع بندی و نتیجه گیری اولیه برسد تا بتواند مدارک و مستندات لازم را برای ارائه به مراجع قانونی و قضایی آماده کند.
از دیگر ویژگی شخصیتی و اخلاقی یک وکیل حقوقی حرفه ای می توان به مواردی مانند قدرت تحلیل درست مسائل، صبر و بردباری، خلاقیت، مهارت سخنرانی در جمع، مهارت های راهبردی و مدیریتی، مهارت تصمیمگیری های سخت و اورژانسی، قاطعیت بدون کوچکترین ترس و واهمه ای از نتایج کار، داشتن دانش حقوقی و مهارت استفاده از مستندات قانونی، اعتماد بنفس، کار کردن در شرایط سخت و تحت فشار، توجه به ریز مسائل و جزئیات کار و غیر اشاره کرد که وجود این ویژگی های اخلاقی در وکیل حقوقی می تواند باعث تسریع در روند کار و دست یابی به موفقیت شود.
نکات مهم درباره مراجعه به وکیل حقوقی
برای مراجعه به وکیل حقوقی باید به یک سری از نکات توجه شود تا پرونده از سرعت لازم برای رسیدن به نتیجه مطلوب برخوردار باشد. به همین دلیل برای گرفتن یک وکیل حقوقی حرفه ای و توانمند و مذاکره با او باید به مواردی که در ادامه می آید توجه نمود.
- پیش از انتخاب یک وکیل حقوقی و مراجعه به او باید سابقه و رزومه وکیل حقوقی مورد نظر مورد بررسی قرار گیرد تا از تطابق لازم با حیطه قضایی پرونده برخوردار باشد و بتواند پرونده را به شکل مطلوبی پیگیری کند.
- برای پیگیری یک پرونده می بایست از وکلای خوب و توانمند ساکن همان شهر استفاده شود تا وکیل مورد نظر با احاطه به تمامی مسائل و موضوعات پیرامون بتواند به شکل مناسبی پرونده را پیگیری و مدیریت نمایید.
- هرچند روال قضایی و قوانین رسیدگی به دعاوی مختلف در سطح کشور یکسان است اما برخی اوقات ممکن است مسائل و رسم و رسوم اجتماعی یک منطقه بتواند بر روی رای دادگاه تاثیر داشته باشد لذا بهتر است از وکلای ساکن در شهر محل اقامه دعوا برای پیگیری پرونده استفاده شود تا میزان تاثیر پذیری دادگاه به دلیل بومی بودن خوانده یا خواهان به حداقل ممکن کاهش پیدا کند.
- قبل از عقد قرارداد با وکیل مورد نظر بهتر است حق الزحمه او در طی مذاکرات اولیه تعیین شود و این امر به پایان دوره وکالت وی موکول نشود. به بیان ساده بهتر است همه عناوین توافق بین وکیل و موکل به صورت رسمی و روشن تنظیم شود تا ابهام و شبهه ای برای مجادله باقی نماند.
- همچنین در هنگام ارائه اصل مدارک به وکیل مورد نظر بهتر است از او رسید دریافت شود و در این کار احمال نشود چون وکلا به دلیل آشنایی با قانون از دادن رسید به موکلین خود ناراحت نمی شوند.
- قبل از تنظیم قرارداد وکالت با وکیل مورد نظر بهتر است روند پرونده به صورت کامل و جامع برای او توضیح داده شود و به وکیل فرصت داده شود تا پرونده را مطالعه کرده و در مورد شرایط آن به صورت کلی اظهار نظر نماید و بگوید که با توجه به مدارک و مستندات موجود، امکان به نتیجه رسیدن پرونده را در چه حدی می داند.
وکیل حقوقی در چه زمینه هایی مشاوره می دهد؟
وکیل حقوقی به دلیل برخورداری بودن از دانش و تحصیلات حقوقی و پیگیری پرونده های مختلف حقوقی در طی دوران فعالیت خود از تجربه لازم در زمینه پرونده های حقوقی و روند اداری آنها برخوردار است و می تواند مشاوره های مناسبی را در زمینه تنظیم قرارداد فی مابین افراد حقیقی و حقوقی با سازمان ها و ادارات مختلف بخصوص شرکت های اداری و خدماتی ارائه دهد.
همچنین افرادی که درگیر دعاوی کیفری هستند می توانند در زمان تنظیم کیفرخواست خود مشاوره های خوبی را از وکلای حقوقی دریافت نمایند به شکلی که در آینده دچار مشکل نشود. از دیگر مواردی که افراد درگیر دعاوی قضایی می توانند در آن شرایط از وکلاء حقوقی مشاور دریافت نمایند در زمان تنظیم لوایح دفاعیه است.
تنظیم لوایح دفاعیه زمانی لازم می شود که ابلاغیهء حضور در جلسات دادرسی برای افراد مختلف ارسال می شود و آنها نمی دانند که در مواجهه با مراجع قانونی و قضات دادگستری چگونه از خود دفاع کند در این شرایط استفاده از مشاوره وکلای حقوقی می تواند باعث ایجاد اعتماد به نفس در فرد خوانده شده و او را برای ارائه دفاعیات لازم در شرایط مطلوب قرار دهد.
دعاوی چک یکی از موارد مهم و همه گیر است که برای افراد مختلف پیش می آید. معمولا دارندگان اسناد تجاری مثل چک و سفته به خصوص چک، در صورت برگشت خوردن یا مشکل دار بودن این اسناد در دادگاه های حقوقی اقامه دعوا می کنند.
همچنین این گونه افراد بر اساس لایحه اصلاح قانون چک مصوب سال 1397 خورشیدی می توانند برای طرح دعوای کیفری و احقاق حق خود به دایره اجرائیات اداره ثبت اسناد و املاک کشور مراجعه کنند.
لذا مشاوره حقوقی با یک وکیل حقوقی با تجربه با توجه به شرایط چک می تواند راهکار مناسبی برای انتخاب روش دادخواهی درست در اختیارصاحب چک قرار دهد به شکلی که کمترین هزینه و اتلاف وقت را برای احقاق حق پیش روی خود داشته باشد.
دریافت مشاوره از وکیل حقوقی
دریافت مشاوره حقوقی از وکیل حقوقی باعث می شود روند فعالیت های حقوقی در یک چهارچوب درست و قانونی انجام شده و اشتباهات یا برداشت های نادرست از قوانین به حداقل ممکن کاهش پیدا کند.
امروزه با توجه به بزرگ شدن جوامع انسانی و پچیدگی فعالیت های مختلف اقتصادی و غیر اقتصادی، دریافت مشاوره از یک وکیل حقوقی که از دانش لازم در زمینه مسائل قضایی و حقوقی برخوردار باشد می تواند باعث تسریع در روند کارها و فعالیت های افراد مختلفی شود که درگیر دعاوی حقوقی و قضایی هستند. مشاوره گرفتن از وکلای حقوقی می تواند در قالب دو استراتژی مختلف باشد.
استراتژی اول در مشاوره با وکیل حقوقی می تواند پیشگیرانه باشد به این معنا که افراد حقیقی و حقوقی قبل از ورود به یک چالش حقوقی با وکیل خود مشورت کرده سپس برای انجام آن کار تصمیم می گیرند به عنوان مثال قبل از ورود به معاملات مختلف اشخاص حقیقی و حقوقی ابتدا با یک وکیل حقوقی حادق و با تجربه مشورت می کنند تا از بروز مشکلات بعدی که ممکن است به دلیل ناآشنایی با قوانین و شرایط حادث شود جلوگیری گردد و استراتژی دوم برای دریافت مشاوره از وکیل حقوقی می تواند برای برون رفت از مشکلات و چالش های حقوقی باشد که افراد حقیقی و حقوقی در آن درگیر هستند.
به این منظور افراد حقیقی یا حقوقی که درگیر مشکلات و چالش های مختلف حقوقی هستند باید مدارک و مستندات خود را برای وکیل حقوقی ارسال نمایند تا او بتواند پس از بررسی و مطالعه آنها راهکارهای حقوقی لازم را برای برون رفت از آن شرایط به موکلین خود ارائه دهد.
مزایای مراجعه به وکیل حقوقی
مراجعه به وکیل حقوقی می تواند مزایای زیادی برای افراد درگیر در پرونده های حقوقی داشته باشد. وکلای حقوقی به دلیل بهره گیری از دانش حقوقی و تسلط به روند اداری پرونده های حقوقی مختلف می تواند از اطاله دادرسی و طولانی شدن زمان رسیدگی به مسائل و دعاوی حقوقی جلوگیری نماید.
همچنین وکیل حقوقی پس از گرفتن وکالت نامه از موکل خود می توانند با انجام مراحل اداری پرونده، حضور در دادگاه و سایر مکان های مورد نیاز از سردرگمی و تلف شدن وقت موکلین خود جلوگیری نمایند.
مراجعه به وکیل حقوقی مشاوره گرفتن از آنها باعث می شود افراد درگیر در دعاوی حقوقی بتوانند از قوانین جاری برای حل اختلافات خود با یکدیگر استفاده کرده و آنها را به شکل صحیح و مطلوب برطرف نمایند.
باید توجه داشت که پیگیری پرونده های حقوقی بدون استفاده از وکلای حاذق و متخصص در این زمینه به دلیل عدم آشنایی با قوانین و مقررات کشور باعث سردرگمی و سخت شدن روند پیگیری اینگونه پرونده ها می شود. همچنین استفاده از وکلای حقوقی و مشاوره آنها از بروز مشکلات در روند دادرسی پرونده های حقوقی جلوگیری می کند.
همچنین باید دقت داشت که چون مسائل حقوقی بسیار دقیق و پیچیده هستند و هر سخن یا کلمه ای که از سوی طرفین درگیر در دعوای حقوقی گفته شود ممکن است بار حقوقی داشته باشد و برای گوینده حرف و سخن ایجاد مشکل کرده و عواقب بدی به دنبال داشته باشد بهتر است افراد درگیر در پرونده های حقوقی از مشاوره وکلاء حقوقی استفاده کنند یا روند پیگیری پرونده خود را به آنها واگذار نمایند.
تعهدات وکیل حقوقی
تعهدات وکیل حقوقی در مقابل موکل امری پذیرفته شده و قانونی است به این معنا که وکیل از نظر لغوی به معنای تفویض و واگذار کردن یک وظیفه است لذا از منظر حقوقی وکالت نوعی عقد است که بین دو طرف بسته می شود بدین شکل که یک نفر اختیارات خود را برای انجام کاری مشخص به نایب و نماینده خود که وکیل است واگذار می کند.
در این معادله شخصی که وکالت را دریافت کرده است وکیل است و شخصی که وکالت را واگذار کرده است با نام موکل شناخته می شود. پس از انعقاد عقد وکالت بین وکیل و موکل و تنظیم قرارداد، رابطه حقوقی بین آنها شکل می گیرد که باعث می شود طرفین برای به ثمر رسیدن کار یا هدف مورد نظر تعهداتی در قبال یکدیگر داشته باشند.
از جمله تعهدات وکیل نسبت به موکل می توان به مواردی مثل تعهد به انجام موضوع وکالت، تعهد وکیل به حفظ اسرار زندگی موکل، تعهد وکیل به حفظ مصالح موکل، تعهد وکیل به بازگرداندن اموال، اسناد و مدارک موکل و غیره اشاره کرد.
هزینه وکیل حقوقی
هزینه وکیل حقوقی معمولا بر اساس تعرفه قانونی تصویب شده به وسیله قوه قضاییه با پیشنهاد کانون وکلا به صورت سالانه تعیین و اعلام می شود.
اما این هزینه و دستمزد به عنوان ملاک نهایی در نظر گرفته نمی شود و ممکن است با توجه به سابقه وکیل و کیفیت کار او و پیچیدگی پرونده هزینه وکیل حقوقی متغیر باشد. همچنین خیلی از وکلاء در پرونده های پیچیده یا بزرگ ممکن است بر سر هزینه پیگیری پرونده با موکل یا موکلین خود به توافق برسند که در این شرایط هزینه وکیل بر اساس توافق بین او و موکلین تعیین می شود.
همچنین باید به این نکته توجه داشت که تعرفه وکالت و میزان حق الوکالیه وکیل در دعاوی مالی بر اساس حق الوکاله اعلامی از سوی قوه قضاییه تعیین می شود و روال کار به این شکل است که اگر حکم دادگاه بدوی در مورد بهاء خواسته یا مالی که در مورد آن نزاع و اختلاف بین طرفین وجود دارد قطعی باشد می بایست 10 درصد بهای مال یا خواسته مورد نظر به عنوان حق الوکاله به وکیل پرونده حقوقی داده شود و اگر حکم دادگاه بدوی قطعی نباشد ممکن است این مبلغ با توجه به میزان و عدد مال مورد مناقشه بین 3 تا 8 درصد مال مورد مناقشه در نوسان باشد که این امر بر اساس جدول مالی ارائه شده از سوی قوه قضاییه تعیین می شود.
تفاوت وکیل حقوقی با وکیل کیفری چیست؟
وکلای کیفری و حقوقی هردو دارای سمت وکالت بوده، و به انجام امور قضایی می پردازند. با این حال این دو نوع وکیل با یکدیگر تفاوت هایی نیز داشته، و معمولا یکی تلقی نمی شوند. به همین دلیل افراد برای امور حقوقی به می بايست به وکلای حقوقی مراجعه نمایند، و برای امور کیفری نیز باید از وکیل امور کیفری در تهران کمک بگیرند.
تفاوت وکیل حقوقی با کیفری در نوع پرونده و مرجع قضایی رسیدگی کننده به این گونه پرونده ها است. وکیل حقوقی و وکیل کیفری با توجه به نوع دعوا، عملکرد متفاوتی دارند به این معنا که وکیل حقوقی در طرح دعوا، دفاع و اثبات دعاوی حقوقی مثل قرارداد شرکت ها، حقوق مالکیت فکری، حقوق تجارت و غیره فعالیت می کند که مرجع رسیدگی کننده به آن دادگاه های حقوقی و مدنی است و در مقابل وکیل کیفری از تسلط لازم به قانون جزا ومجازات اسلامی برخوردار است در زمینه طرح دعاوی کیفری که بین طرفین دعوا ایجاد شده است و مرجع رسیدگی کننده به آن دادسرا و دادگاه های کیفری است فعالیت می کند.
به بیان دیگر وکیل حقوقی در طرح دعوا و اثبات دعاوی حقوقی فعالیت می کند در مقابل وکیل کیفری در زمینه طرح دعاوی کیفری در دادسراها و دادگاه های کیفری فعالیت می نماید. معمولاً در دعاوی حقوقی حکم با توجه به مدارک و شواهد صادر شده و پس از صدور حکم، حق به یکی از طرفین دعوا داده می شود.
باید به این نکته توجه داشت که در دادگاه های حقوقی برای فردی که حکم به ضرر او تمام شده است مجازات در نظر گرفته نمی شود اما در پرونده های کیفری قطعا برای فردی که حکم به ضرر او صادر شده است جریمه یا مجازات جداگانه ای در نظر گرفته می شود.
همچنین دعاوی کیفری دعاوی هستند که دولت برای آنها مجازات مشخصی در نظر گرفته است و افراد متهم پس از اثبات جرم به مجازات های قانونی مشخص شده محکوم می شوند که می تواند جریمه نقدی یا مجازات زندان باشد.
از جمله دعاوی کیفری که وکلا کیفری می توانند عهده دار وکالت آنها باشند می توان به مواردی مانند دزدی، ضرب و شتم، درگیری مسلحانه، قاچاق مواد مخدر، کلاهبرداری، رابطه نامشروع، تسخیر اموال، چک بی محل و غیره اشاره کرد.
مقالات مرتبط