جهت مشاره تلفنی رایگان با وکیل اسدی با شماره زیر تماس بگیرید:

اتهام انتسابی چیست؟

اتهام انتسابی به اتهام نسبت داده شده به یک فرد در مراجع قضایی و قانونی گفته می شود. اولین مرحله در شکایت های مختلف، انتساب یک اتهام به افراد حقیقی یا حقوقی است و زمانی این اتهامات قابل اثبات است که مدارک و اسناد لازم برای تایید آن به مراجع  قانونی و قضایی ارائه گردد. به عبارت دیگر هر فرد برای شکایت از افراد دیگر باید اتهامی را به آنها منتسب نماید. منتهی در این شرایط ارائه مدارک و اسناد محکمه پسند می تواند جرم انتساب داده شده را اثبات کرده و زمینه را برای محکوم شدن فرد مظنون فراهم کند. وقتی اتهامی به یک فرد انتساب داده می شود او را در ظن انجام آن کار قرار می دهد اما ارائه مدارک و اسناد محکمه پسند است که شرایط اثبات آن  را به وسیله فرد شاکی فراهم می کند. در غیر این صورت اتهام انتسابی، در حد یک اتهام صرف باقی مانده و حتی فردی که متهم شده است، می تواند ادعای شرف کرده و از فرد انتساب دهنده اتهام شکایت نماید.

آیا اتهام انتسابی بازداشت دارد؟

اتهام انتسابی در صورتی بازداشت دارد که مدارک و اسناد اولیه ارائه شده قابل اعتنا بوده و مرجع رسیدگی کننده بتواند با اتکا به مدارک ارائه شده تا روشن شدن وضعیت حکم بازداشت برای فرد متهم صادر نماید.

به عبارت دیگر در حالت عادی احضاریه  رسمی دادگاه برای حضور متهم در موعد رسیدگی به او ابلاغ می شود و اگر مدارک و اسناد اولیه ارائه شده از سوی فرد شاکی از وزن و عیار مناسب برخوردار باشد و ظن ارتکاب جرم را در فرد متهم افزایش دهد.

ممکن است در صورت مراجعه فرد متهم حکم بازداشت او صادر شود و در این شرایط ارائه ضمانت یا معرفی ضامن معتبر برای  آزادی او از بازداشت موقت الزامی است.

گاهی اوقات نیز در متن ابلاغیه ارسالی به افرادی که با اتهامات انتسابی به دادگاه یا مراجع قانونی فراخوانده می شوند آمده است که وجود یک ضامن در کنار متهم ضروری است و در صورتی فرد متهم پس از حضور مقدماتی در جلسات رسیدگی، آزاد شده و برای ادامه دادرسی بازداشت نمی شود که یک ضامن معتبر یا وثیقه معتبر برای ضمانت همراه داشته باشد.

دفاع از اتهام انتسابی عدم حضور جلب است؟

دفاع از اتهام انتسابی برای فرد متهم ضروری است و عدم حضور  او برابر با صدور حکم جلب  و بازداشت  است به این معنا که  فرد متهم یا کسی که به او اتهامی انتساب داده شده است  باید ظرف مدت مقرر و تعیین شده  به دادسرا مراجعه کرده و از خود دفاع کند یا اتهام وارده را با دلایل و شواهد محکمه پسند رد نماید.

در غیر این صورت برای او حکم جلب صادر شده و تحت تعقیب قرار می گیرد. در این وضعیت وقتی فرد متهم برای اتهام انتسابی به مراجع قضایی فراخوانده می‌شود باید حداقل یک نفر ضامن همراه با وثیقه معتبر مثل جواز کسب یا فیش حقوقی معتبر همراه داشته باشد تا در صورت قانع نشدن مرجع قضایی از دفاعیات ارائه شده از بازداشت او جلوگیری شود و فرد متهم بتواند تا زمان برگزاری جلسات بعدی رسیدگی آزادانه بر سر کار و زندگی خود باز گردد.

بنابراین وقتی شخصی برای  دفاع از اتهام انتسابی به وسیله مراجع قضایی فراخوانده می شود در موعد تعیین شده به مرجع قضایی رسیدگی کننده مراجعه نکند برای او حکم جلب به همراه داشته و فرد مورد نظر در اولین فرصت دستگیر و بازداشت می‌شود.

لذا این گونه  افراد باید در موعد مقرر شده قبل از صدور حکم جلب با همراه داشتن ضامن معتبر به همراه  وثیقه‌ هایی  مثل جواز کسب یا فیش حقوقی معتبر به مرجع قضایی رسیدگی کننده مراجعه کرده و از خود در مقابل اتهام انتسابی دفاع نمایند.

مجازات اتهام انتسابی چیست؟

مجازات اتهام انتسابی زمانی تعیین  و  اجرا می شود که فرد متهم نتواند در مراجع قضایی رسیدگی کننده حاضر شده و از خود دفاع کند و اتهام وارد شده به او پس از طی شدن جلسات رسیدگی اثبات گردد در این وضعیت فرد متهم، مجرم شناخته شده و محکومیت او  قطعی  می گردد.

به عبارت دیگر اتهام انتسابی به خودی خود باعث مجازات فرد یا افراد متهم نمی شود و تا زمانی که مدارک و شواهد متقن برای این کار به دادگاه ارائه نشود برای فرد متهم مجازات در نظر گرفته نمی شود و حتی در صورت عدم ارائه مدارک و شواهد ممکن است فرد متهم از اتهام وارده مبرا  و رفع اتهام شود.

بنابراین صرف وارد شدن اتهام انتسابی یک فرد به معنای محکوم شدن و تعیین مجازات برای او نیست.  بنابراین کسانی که در معرض اتهام انتسابی قرار می گیرند نباید نگران محکوم شدن به مجازات باشد.

چون دفاع مناسب آنها از خود در برابر اتهام وارد شده به شکل شخصی یا با استفاده از وکلاء با تجربه می تواند باعث رفع اتهام انتسابی شده و حتی فرد متهم پس از اثبات نشدن جرم بتواند از انتساب دهندگان جرم در مراجع قضایی شکایت نماید.

سوال دفاع از اتهام انتسابی

سوال دفاع از اتهام انتسابی با توجه به شرایط پرونده و اتهامی که به افراد مختلف انتصاب داده می شود می تواند متفاوت باشد.

اما به طور کلی دفاع از اتهام انتسابی زمانی مطرح می شود که دلایل و شواهد در مورد اتهام منتسب به یک فرد قطعی نیست و مراجع قانونی یا رسیدگی کننده به پرونده فرد مورد نظر را برای دفاع در مقابل اتهامات وارده به مراجع قضایی احضار می کنند.

در این وضعیت اتهام وارد قطعی نیست ولی برای آنکه روند دادرسی طی شود فرد متهم باید در دسترس بوده و در جلسات رسیدگی شرکت کند.

در این وضعیت معمولاً فرد متهم وقتی برای دفاع از اتهامات وارده احضار می شود باید ضامن یا مدارک معتبر با خود به همراه داشته باشد تا در صورت نیاز،  برای جلوگیری از بازداشت و جلب خود از آن ها به عنوان وثیقه استفاده کرده و  تا زمان حضور در جلسات بعدی دادگاه آزادانه به زندگی معمول خود بازگردد.

ضمانت اتهام انتسابی

ضمانت اتهام انتسابی زمانی مطرح می شود که فرد خواهان مدارک معتبر و نسبتا محکمی را برای اتهام انتسابی به مراجع قضایی ارائه کرده باشد.

در این وضعیت تا اتمام جلسات رسیدگی و اتخاذ تصمیم نهایی، فرد متهم  باید برای جلوگیری از جلب و بازداشت،  ضمانت و وثیقه لازم برای رفع اتهام انتسابی مثل ضامن، جواز کسب، فیش حقوق معتبر و غیره را تامین کند تا بتواند به زندگی عادی خود باز گشته و تا تعیین تکلیف پرونده بازداشت و جلب نشود.

بنابراین فراهم کردن ضمانت اتهام انتسابی زمانی لازم و ضروری است که اتهام وارده با ارائه مدارک محکم و محکم پسند مطرح و پیگیری شده باشد.

در این شرایط فرد منتسب به اتهام  باید در اولین فرصت ضامن یا وثیقه لازم برای خود را  فراهم کند تا از بازداشت و جلب او جلوگیری شود.

چون عدم ارائه ضمانت مناسب و معتبر از سوی فرد متهم باعث صدور حکم جلب و بازداشت او می شود به این معنا که فرد متهم در جرم انتسابی  تا روشن شدن وضعیت باید در زندان بماند.

ابلاغیه دفاع از اتهام انتسابی چیست؟

ابلاغیه دفاع از اتهام انتسابی به روالی گفته می شود که  طی آن از فرد متهم خواسته می شود در چهارچوب قانون و با استفاده از مواد قانونی متناسب از خود دفاع کند.

به عبارت دیگر وقتی اتهام انتسابی در رابطه با یک فرد مطرح می شود او باید در اولین فرصت یا در زمان تعیین شده به مرجع قانونی رسیدگی کننده مراجعه کرده و با ارائه مدارک و دلایل معتبر، نسبت به رفع اتهام از خود اقدام کند.

در این وضعیت اگر اتهامات انتسابی وارده محکم بوده و برای اثبات  آن دلایل و شواهد متقن ارائه شده باشد  دفاع از اتهام انتسابی برای فرد متهم سخت می شود.

چون تا روشن شدن وضعیت و بازگشت به روال عادی زندگی باید وثیقه لازم تامین و به مرجع رسیدگی کننده ارائه شود در غیر این صورت فرد متهم تا اطلاع ثانوی در بازداشت و تحت الحفظ باقی می ماند.

دفاع از اتهام انتسابی کلاهبرداری

دفاع از اتهام انتسابی کلاهبرداری با توجه به درجه جرم و نوع اتهام ممکن است متفاوت باشد. به عبارت دیگر دفاع از اتهام انتسابی کلاهبرداری با دلایل و شواهد متقن و محکم امکان پذیر است چون ممکن است فرد شاکی در اتهام وارد اغراق کرده و آن را بیش از میزان معمولی نشان دهد.

بنابراین در این شرایط اگر دفاع از اتهام انتسابی کلاهبرداری با استناد به شواهد و مدارک مستدل باشد باعث روشن شدن حقیقت و رد اتهام کلاهبرداری به شکل اغراق آمیز آن  می شود.

لذا برای موفقیت در دفاع از اتهام انتسابی نیاز به تحلیل دقیق اطلاعات و مستندات ارائه شده است تا فرد متهم بتواند با ارائه دلایل قوی و متقن دادگاه را قانع کرده و از خود رفع اتهام نماید.

اتهام انتسابی سرقت چیست؟

اتهام انتسابی سرقت به اتهامی گفته می شود که در آن احتمال انجام سرقت به وسیله فرد مظنون و متهم زیاد است، اما دلایل و مدارک قطعی برای اثبات آن وجود ندارد.

در این وضعیت فرد شاکی با در دست داشتن مدارک لازم برای دادخواهی به مراجع قضایی مراجعه می کند و قاضی رسیدگی کننده پس از مشاهده مدارک در صورت قابل اعتنا بودن آن ها، اتهام انتسابی را پذیرفته و برای فرد متهم قرار بازداشت یا ابلاغیه دفاع از اتهام انتسابی صادر می کند.

در این وضعیت اگر اتهامات وارده محکم و مستدل باشند فرد متهم برای حضور در جلسات دادگاه باید ضمانت و وثیقه لازم را به همراه داشته باشد چون ممکن است اتهام انتسابی سرقت برای او تا روشن شدن وضعیت، بازداشت و توقیف به همراه داشته باشد.

بنابراین فرد متهم پس از فراهم کردن وثیقه لازم باید تلاش کند با استفاده از روش های مناسب مثل انتخاب و به کارگیری یک وکیل با تجربه یا لایحه دفاعیه مناسب از خود در مقابل اتهام انتسابی سرقت دفاع کند به شکلی که زمینه برای رفع اتهام فراهم گردد.

در غیر این صورت جرم سرقت برای او به اثبات رسیده و با توجه به میزان فعلیت در جرم به مجازات تعیین شده در قانون محکوم می شود.

سخن پایانی

اتهام انتسابی به اتهامی گفته می شود که به دلیل ظن و گمان یا وجود مدارک مستدل به یک فرد انتساب داده می شود به این معنا که اتهام وارد شده به فرد مورد نظر قطعی نیست و او می تواند با ارائه مدارک و شواهد مستدل و متقن از خود دفاع کند.  اتهام انتسابی ممکن است در صورت محکم بودن مدارک ارائه شده برای متهم بازداشت به همراه داشته باشد.

دفاع از اتهام انتسابی در موعد مقرر و عدم حضور در جلسات رسیدگی برابر با صدور حکم جلب است به این معنا که اگر فرد متهم برای دفاع از خود در مقابل اتهام انتصابی در موعد مقرر حاضر نشود و یا در زمان حضور وثیقه لازم به همراه نداشته باشد ممکن است تا روشن شدن اتهام وارده جلب و بازداشت شود.

مجازات اتهام انتسابی با توجه به نوع جرم می تواند متفاوت باشد. البته باید به این نکته توجه داشت که اتهام انتسابی تا زمانی که ثابت نشود هیچ مجازاتی برای فرد متهم به همراه ندارد.

محبوب‌ترین مقالات
خدمات ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

keyboard_arrow_up
مشاوره تلفنی رایگان