جهت مشاره تلفنی رایگان با وکیل اسدی با شماره زیر تماس بگیرید:

نفقه فرزند چقدر است؟

نفقه فرزند چقدر است شاید سوالی باشد که ذهن مخاطبان یا افراد درگیر در پرونده‌ های پرداخت نفقه را به خود مشغول کند. در پاسخ به این سوال باید گفت که هرچند  قانونگذار نفقه یا هزینه زندگی روزمره فرزند را تا سن بلوغ یا قانونی بر عهده والدین و سرپرست آنها قرار داده است. اما به دلیل تفاوت شرایط و سطح زندگی افراد مختلف برای آن سطح و حد مشخصی را تعیین نکرده است و در صورت نیاز میزان آن به وسیله کارشناس دادگستری با بررسی شرایط اقتصادی فرد سرپرست یا قیم تعیین می گردد.

جدول نفقه فرزند

جدول نفقه فرزند را قانونگذار به صورت ملموس و مشخص تنظیم و ارائه نکرده است اما حد و چهارچوب نفقه و شرایط آن در قوانین مختلف به روشنی بیان شده است.

به طور کلی منظور از جدول نفقه فرزند، روشن شدن وضعیت هزینه زندگی فرزند در شرایط معمولی یا بعد از طلاق است.

بنابراین جدول نفقه فرزند شامل شرایط و قوانینی می‌ شود که فرد مسئول خرج  و هزینه زندگی فرزند را در شرایط عادی و بعد از طلاق تا  رسیدن به سن قانونی و بلوغ مشخص می ‌کند.

لازم به ذکر است که در صورت واگذاری حضانت فرزندان بعد از طلاق به مادر، پرداخت نفقه و هزینه متعارف زندگی آنها تا رسیدن به سن بلوغ و قانونی  بر عهده پدر یا قیم است و میزان آن به وسیله کارشناس دادگستری بر اساس مواردی مثل شرایط اقتصادی ، میزان تحصیلات، نوع شغل، محل زندگی و غیره  تعیین می شود.

نفقه فرزند دختر

مبلغ نفقه فرزند دختر چقدر است؟ قانونگذار به صورت مشخص و ملموس سطح و میزان مشخصی برای نفقه فرزند دختر تعیین نکرده است و این میزان به وسیله کارشناس دادگستری بر اساس شرایط اقتصادی پدر، میزان تحصیلات، نوع شغل و غیر مشخص می شود.
نفقه فرزند دختر بعد از طلاق چقدر است؟ نفقه فرزند دختر بعد از طلاق تفاوتی با شرایط عادی ندارد و پدر یا قیم فرزند دختر موظف است هزینه های متعارف زندگی فرزند دختر شامل مسکن، خوراک، پوشاک، تحصیل و غیره را تامین نماید.
نفقه فرزند دختر تا چه سنی است؟ نفقه فرزند دختر تا زمان اشتغال به کار و داشتن درآمد ثابت و پایدار به عهده پدر یا قیم است اما در صورتی که دختر نتواند شغل ثابت و پایداری پیدا کند تا زمان ازدواج پرداخت نفقه او به عهده پدر یا قیم است.
شکایت دختر از پدر برای نفقه شکایت دختر از پدر برای نفقه زمانی مطرح می شود که پدر در شرایط عادی از پرداخت هزینه زندگی روزمره دختر خودداری کند یا پس از طلاق این هزینه را به سرپرست و قیم پرداخت نکند. برای این منظور دختر باید در اولین فرصت با در دست داشتن مدارک لازم به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی مراجعه کرده و اقدام به تنظیم شکایت نفقه کند تا به ادعای مطرح شده در دادسرا و دادگاه کیفری رسیدگی گردد.

 

نفقه فرزند پسر

نفقه فرزند پسر چقدر است؟ معیار و سطح مشخصی برای تعیین نفقه فرزند پسر وجود ندارد و در صورتی که این حق پرداخت نشود کارشناس دادگستری پس از بررسی شرایط مالی پدر یا قیم میزان آن را تعیین می کند.
نفقه فرزند پسر بعد از طلاق چقدر است؟ نفقه فرزند پسر بعد از طلاق مشخص نیست چون به دلیل شرایط متفاوت اقتصادی خانواده های مختلف، قانونگذار حد مشخصی برای آن در نظر نگرفته است و پس از بررسی شرایط مالی و اقتصادی پدر یا قیم به وسیله کارشناس دادگستری، میزان آن مشخص می شود.
نفقه فرزند پسر تا چه سنی است؟ نفقه فرزند پسر تا سن بلوغ یا قانونی و اشتغال به فعالیت اقتصادی بر عهده پدر یا قیم است و پدر یا قیم باید هزینه های متعارف زندگی او شامل هزینه مسکن، خوراک، پوشاک و تحصیل را پرداخت کنند.

مجازات نپرداختن نفقه فرزند

مجازات نپرداختن نفقه فرزند در قانون مشخص شده است. بر اساس ماده ۶۴۲ قانون مجازات اسلامی هر کس با داشتن استطاعت مالی از پرداخت نفقه افراد واجب النفقه مثل زن و فرزند امتناع کند به مجازات حبس از سه ماه و یک روز تا ۵ ماه محکوم می گردد.

همچنین بر اساس ماده ۵۳ قانون حمایت از خانواده مصوب سال ۱۳۹۱ خورشیدی، برای عدم پرداخت نفقه از سوی پدر جرم انگاری شده است و در صورتی که پدر از استطاعت مالی لازم برخوردار باشد و نسبت به پرداخت نفقه فرزندان خود اقدام نکند به مجازات حبس تعزیری درجه ۶ محکوم می شود.

در صورت تمایل به دریافت مشاوره تلفنی از وکیل نفقه با شماره ۰۹۱۲۳۵۷۶۰۳۷ تماس حاصل فرمایید، با مشورت و راهنمایی وکیل زودتر به نتیجه خواهید رسید. 

سخن پایان

قانونگذار سطح و حد مشخصی برای نفقه فرزند مشخص نکرده است و نفقه فرزند با نظر کارشناس دادگستری بر اساس شرایط مالی و اقتصادی پدر یا قیم فرزندان تعیین می شود.

نفقه فرزند دختر و پسر شامل هزینه های روزمره زندگی مثل خرج خوراک، پوشاک، مسکن و غیره می شود و میزان آن متناسب با شرایط سرپرست یا قیم مشخص می ‌گردد.

نفقه فرزند دختر و پسر بعد از طلاق بر اساس توانایی مالی پدر و یا قیم تعیین می شود و پدر یا قیم موظف است هزینه های  متعارف زندگی آن ها را تا پیدا کردن شغل دائم یا ازدواج  تامین کند.

نفقه فرزند پسر، تفاوتی با فرزند دختر ندارد و تنها تفاوت آن در زمان پرداخت این هزینه است به این معنا که پدر یا قیم باید نفقه پسر را تا سن بلوغ و اشتغال به کار پرداخت کند اما نفقه دختر در صورت عدم اشتغال تا زمان ازدواج باید پرداخت شود.

مجازات نپرداختن نفقه فرزند در قانون مشخص شده است و در صورتی که پدر یا قیم فرزند با داشتن تمکن مالی از پرداخت نفقه خودداری کند به مجازات حبس تعزیری درجه ۶ محکوم می گردد.

محبوب‌ترین مقالات
خدمات ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

keyboard_arrow_up
مشاوره تلفنی رایگان