جهت مشاره تلفنی رایگان با وکیل اسدی با شماره زیر تماس بگیرید:

نصف اموال بعد از طلاق

نصف اموال بعد از طلاق  یا  تنصیف اموال می‌تواند به عنوان یکی از شروط ضمن عقد از سوی طرفین پذیرفته و ثبت شود. به عبارت دیگر تنصیف اموال بعد از طلاق زمانی برای زوجه محقق می شود که این شرط ضمن عقد توسط مرد یا زوج پذیرفته شده در خواست طلاق از سوی او باشد. همچنین طلاق از سوی مرد، نباید ناشی از تخلفات زن از وظایف زناشویی، عدم تمکین  یا سوء اخلاق و رفتار باشد. به عبارت دیگر وقتی شرط تنصیف اموال از سوی مرد پذیرفته و با امضا یا اثر انگشت تایید شده باشد اگر طلاق از سوی زوج مطرح شود مرد موظف است نصف اموالی را که در زمان زندگی زناشویی به دست آورده است را  با نظر کارشناس و حکم قاضی به همسر انتقال دهد.

شرط نصف شدن اموال در صورت طلاق به درخواست زوج

شرط نصف شدن اموال در صورت طلاق به درخواست زوج زمانی محقق می شود که اولاً این شرط از سوی طرفین در هنگام عقد پذیرفته و تایید شده باشد.

دوما طلاق از سوی زوج، ناشی  از عدم تمکین زن، امتناع از انجام وظایف زناشویی یا سوء اخلاق و رفتار او نباشد.

به عبارت دیگر  وقتی مرد یا زوج خواهان طلاق زن باشد و زن با این امر مخالف کند در صورتی که شرط تنصیف اموال در هنگام عقد به وسیله مرد پذیرفته و امضا شده باشد.

زوج موظف است با نظر کارشناسی نصف یا ۵۰ درصد  از اموال خود را قبل از خوانده شدن صیغه طلاق با نظر قاضی به زوجه منتقل نماید.

نصف شدن اموال در صورت طلاق به درخواست زوج
نصف شدن اموال در صورت طلاق به درخواست زوج

◁◁ مطلب پیشنهادی: بهترین روش طلاق برای مرد

کارشناسی تنصیف اموال

کارشناسی تنصیف اموال زمانی انجام می شود که تنصیف اموال جز شروط ضمن عقد بوده و به وسیله مرد تایید شده باشد.

در این شرایط اگر طلاق از سوی مرد باشد و این امر ناشی از عدم تمکین زن و امتناع از انجام وظایف زناشویی یا سوء رفتار و اخلاق او نباشد زوج باید پس از کارشناسی تنصیف اموال و با نظر قاضی نصف اموال به دست آمده در دوران زناشویی را به زوجه پرداخت نماید.

در این شرایط کارشناسی تنصیف اموال زمان زناشویی پس از  شناسایی و تجزیه و تحلیل دارایی ها انجام شده و اموال به دست آمده در این دوران به صورت مساوی بین طرفین تقسیم می شود.

معمولاً کارشناسی تنصیف اموال به وسیله افرادی انجام می شود که از دانش لازم در زمینه مسائل حقوقی  و مالی برخوردار هستند  و می توانند با بررسی جزئیات به صورت عادلانه و بر اساس قانون تنصیف اموال را انجام دهند.

بررسی شرط تنصیف اموال زوج

بررسی شرط  تنصیف اموال زوج می تواند زوایای مختلف این شرط را روشن نماید. از سال ۱۳۶۲ خورشیدی تا امروز در قباله ها یا عقدنامه های ازدواج و طلاق شرطی با عنوان  تنصیف دارایی آمده است که زوجین می توانند به عنوان یکی از شروط ضمن عقد در مورد آن تصمیم گیری کرده و توافق نمایند.

همانطور که گفته شد شرط  تنصیف اموال زوج یک شرط ضمن عقد است که بر اساس آن، شوهر یا زوج تعهد  می کند در صورتی که در خواست طلاق از سوی او باشد و در خواست طلاق  ناشی از عدم تمکین یا سوء اخلاق و رفتاری زن  نباشد  نیمی از اموال به دست آمده در دوران زناشویی را پس از کارشناسی به زوجه واگذار نماید.

بنابراین پذیرفتن این شرط ضمن عقد از سوی مرد به معنای بدهکار بودن او به زوجه نیست و شوهر یا زوجه می تواند قبل از اقدام برای طلاق همسر، اموال خود را به افراد دیگر انتقال دهد و این امر مشمول مقررات فرار از دین نمی شود.

بنابراین هیچ منع قانونی وجود ندارد که مرد بخواهد برای جلوگیری از  تنصیف اموال با زوجه، آنها را به نام دیگران منتقل نماید.

◁◁ مطلب پیشنهادی: سریعترین راه گرفتن مهریه

مهریه نصف اموال مرد

مهریه نصف اموال مرد، اگر به عنوان یکی از شروط ضمن عقد پذیرفته شود زوج یا مرد موظف پرداخت آن است. چون بر اساس قانون قرار دادن شروط مختلف در عقد نکاح کاملاً جایز است، حتی بر اساس قانون قرار دادن شروطی بر خلاف قانون جایز است و امکان درج آن در عقدنامه وجود دارد.

منتهی شروطی که در عقدنامه به عنوان شروط ضمن عقد درج می شود باید از نظر قانون و عرف قابلیت اجرا داشته باشد.

به عبارت دیگر وقتی مهریه نصف اموال مرد تعیین شود پس از جاری شدن عقد نکاح یا زمانی که مرد یا زوج بخواهد همسر خود را طلاق دهد باید با نظر کارشناسی نصف اموال خود را به زوج انتقال دهد تا امکان ثبت طلاق وجود داشته باشد.

تنصیف اموال بعد از فوت

تنصیف اموال بعد از فوت قابلیت تحقق ندارد  چون اموال یک نفر پس از فوت بر اساس وصیت نامه یا قوانین انحصار وراثت بین وراث تقسیم می شود و زن نمی تواند از این شرط برای گرفتن نیمی از اموال زوج بعد از فوت استفاده نماید.

همانطور که گفته شد امکان درج هر شرطی به عنوان شروط ضمن عقد وجود دارد اما زمانی این شروط محقق می شوند که امکان اجرای آن ها وجود داشته باشد در غیر این صورت اجرا نمی شود.

به عبارت دیگر هرچند امکان درج شرط  تنصیف اموال بعد از فوت در عقدنامه وجود دارد اما اگر زوج فوت کند زن نمی تواند با استفاده از این شرط نیمی از اموال مرد را به نام خود منتقل کند. چون ارث و میراث فرد فوت شده بر اساس وصیت نامه یا قوانین انحصار وراثت بین وراث تقسیم می شود.

◁◁ مطلب پیشنهادی: مهریه بعد از فوت همسر

آیا وسایل منزل شامل  تنصیف اموال میشوند؟

برای پاسخ به این سوال که آیا وسایل منزل شامل  تنصیف اموال می شوند یا خیر، باید به این نکته توجه داشت که بر اساس ماده ۱۱۱۸ اگر زن جهیزیه را تهیه و به خانه زوج آورده باشد. این اسباب و وسایل متعلق به زوجه است و او می تواند هرگونه دخل و تصرفی در آن ها داشته باشد.

بنابراین جهیزیه زن شامل   تنصیف اموال نمی شود و  تنصیف اموال وسایل دیگری را شامل می شود که در طول زندگی مشترک به وسیله مرد خریداری شده است.

به عبارت دیگر اگر زن جهیزیه به خانه مرد آورده باشد کلیه وسایل و اساس منزل پس از طلاق متعلق به زوجه است و اگر شرط  تنصیف اموال در عقدنامه آمده باشد فقط اموالی که در طول زندگی مشترک به وسیله مرد خریداری شده باشد شامل  تنصیف می گردد.

در صورت تمایل به دریافت مشاوره تلفنی از وکیل طلاق یا وکیل مهریه با شماره ۰۹۱۲۳۵۷۶۰۳۷ تماس حاصل فرمایید، با مشورت و راهنمایی وکیل زودتر به نتیجه خواهید رسید. 

سخن پایانی

نصف اموال بعد از طلاق یا  تنصیف اموال یکی از شروط ضمن عقد است که اگر به وسیله زوجین در هنگام عقد پذیرفته و تایید شده باشد در آینده قابل اجرا است. شرط نصف شدن اموال در صورت طلاق به درخواست زوج وقتی محقق می شود که طلاق از سوی مرد باشد و این امر ناشی از عدم تمکین یا سوء اخلاق و رفتار زن نباشد.

کارشناسی  تنصیف اموال بعد از به جریان افتادن طلاق و با نظر قاضی انجام می شود تا بررسی شرط  تنصیف اموال زوج محقق گردد.

مهریه نصف اموال مرد به عنوان یکی از شروط ضمن عقد قابل ثبت و پیگیری است و در صورتی که این شرط از سوی مرد پذیرفته شود فقط زمانی صیغه طلاق جاری و ثبت  می شود که نصف اموال مرد با نظر کارشناسی به زن منتقل شود.

تنصیف اموال بعد از فوت ممکن نیست چون پس  از فوت یک نفر اموال او بر اساس وصیت نامه یا قوانین انحصار وراثت بین وراث تقسیم می شود.

آیا وسایل منزل شامل  تنصیف اموال میشوند بستگی به آن دارد که اموال منزل جهیزیه باشد یا به وسیله مرد خریداری شده باشند اگر جهیزیه باشد که امکان  تنصیف آنها وجود ندارد اما اگر به وسیله مرد خریداری شده باشند جزء  تنصیف اموال می شوند.

محبوب‌ترین مقالات
خدمات ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

keyboard_arrow_up
مشاوره تلفنی رایگان