جهت مشاره تلفنی رایگان با وکیل اسدی با شماره زیر تماس بگیرید:

مراحل گرفتن حکم تخلیه از شورای حل اختلاف

مراحل گرفتن حکم تخلیه از شورای حل اختلاف به این شکل است که ابتداء موجر باید با در دست داشتن نسخه اظهارنامه ارسال شده برای مستاجر و نسخه قرارداد اجاره ملک  به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی مراجعه کرده و دادخواست تخلیه ملک را تنظیم و ثبت نماید. سپس برای آنکه موجر بتواند مراحل دادرسی را مشاهده کرده و  ابلاغیه های قضایی را دریافت کند می بایست در سامانه ثنا ثبت نام نماید. در ادامه دادخواست تنظیم شده در دفاتر خدمات الکترونیک قضایی به یکی از شعب شورای حل اختلاف محل ثبتی ملک مورد نظر ارسال می شود. بعد از ارجاع دادخواست به شورای حل اختلاف، پرونده و مدارک ارائه شده بررسی شده و در صورت فراهم بودن شرایط حکم تخلیه صادر می گردد. پس از صدور حکم تخلیه و ابلاغ آن، مستاجر باید در اسرع وقت اقدام به تخلیه ملک مورد نظر نماید. لازم به ذکر است که وقتی قرارداد اجاره بعد از سال ۱۳۷۶ خورشیدی تنظیم شده باشد، پرونده تخلیه به شورای حل اختلاف ارسال می شود. معمولا رسیدگی به این نوع پرونده ها فوری است و  در قانون برای آنها قابلیت اعتراض پیش بینی نشده است.

شرایط  حکم تخلیه

برای آنکه دعوای حکم تخلیه تنظیم و ثبت شود باید شرایط آن وجود داشته باشد. پایان مهلت اجاره از جمله شرایط مهم و تعیین کننده در دعوای حکم تخلیه است.

به این معنی که تا مهلت اجاره ملک پایان نیافته باشد موجر نمی تواند به دنبال دریافت حکم تخلیه باشد. از دیگر شرایط حکم تخلیه می توان به مواردی مانند تنظیم یا تمدید شفاهی اجاره نامه، دریافت حکم فسخ قرارداد اجاره از دادگاه و نداشتن دو شاهد برای تایید اجاره نامه اشاره کرد.

به طور کلی اگر اجاره نامه به صورت کتبی و در چند نسخه تنظیم نشده باشد یا امضای دو شاهد معتبر در زیر اجاره نامه درج نشده باشد یا در نهایت اگر مدت اجاره به پایان رسیده باشد شرایط دریافت حکم تخلیه فراهم است و موجر می تواند با در دست داشتن مدارک لازم برای تنظیم دادخواست تخلیه به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی مراجعه کند.

مراحل گرفتن حکم تخلیه از شورای حل اختلاف

مراحل گرفتن حکم تخلیه از شورای حل اختلاف به این شکل است که اگر اجاره نامه بعد از سال ۱۳۷۶ خورشیدی تنظیم شده باشد و موعد اجاره به پایان رسیده باشد.

موجر می تواند با در دست داشتن مدارک لازم مثل نسخه اجاره نامه و اظهارنامه برای تنظیم دادخواست تخلیه ملک به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی مراجعه کند.

پس از تنظیم و ثبت دادخواست تخلیه ملک، پرونده برای بررسی به شورای حل اختلاف محل ثبتی ملک ارسال می شود.

در ادامه پس از بررسی پرونده در صورتی که مدارک کافی و کامل باشد حکم تخلیه صادر شده و به مستاجر ابلاغ می شود.

پس از ابلاغ حکم تخلیه مستاجر باید در موعد مقرر اقدام به تخلیه ملک کند چون در غیر این صورت ممکن است به صورت جبری و با نظارت نماینده قضایی مجبور به این کار شود.

گرفتن حکم تخلیه چقدر زمان می برد؟

تعیین زمان گرفتن حکم تخلیه با توجه به شرایط دادرسی و روند کار ممکن است سخت باشد به این معنا  که تعیین یک زمان مشخص و استاندارد را برای  این پروسه با مشکل مواجه کند.

به طور کلی زمان تقریبی  برای صدور  دستور تخلیه یا همان تخلیه فوری حدوداً یک ماه است و  گرفتن حکم تخلیه در دادگاه ها یا شورا های حل اختلاف برای اماکن مسکونی حدود چهار ماه زمان می برد.

لازم به ذکر است که شرایط گرفتن حکم تخلیه اماکن تجاری از اماکن مسکونی سخت تر است و شاید زمان تقریبی در حدود یک سال طول بکشد.

بعد از گرفتن حکم تخلیه چه باید کرد

بعد از گرفتن حکم تخلیه به وسیله موجر، او باید در اولین فرصت از دفترخانه مربوطه حکم اجرائیه بگیرد. وقتی موجر از دفترخانه مربوطه حکم اجرائیه تخلیه را دریافت کند مستاجر  در یک مهلت ۱۰ روزه  باید برای اعتراض به اجرائیه صادر شده اقدام نماید.

پس از پایان یافتن مهلت ۱۰ روزه، در صورتی که از سوی مستاجر به اجرائیه صادر شده اعتراض نشود یا دادگاه مربوطه اعتراض ثبت شده را نپذیرد.

مستاجر باید در یک فاصله زمانی مشخص ملک مورد نظر را تخلیه کند در غیر این صورت به شکل جبری و با حضور نماینده مراجع قانونی این کار انجام می شود.

اما اگر در فاصله زمانی ۱۰ روزه، از سوی مستاجر به حکم اجرائیه اعتراض شود مدت زمان تخلیه ملک طولانی شده و پروسه  بررسی اعتراض نیز به آن اضافه می گردد.

نمونه دادخواست دستور تخلیه فوری شورای حل اختلاف

مشاهده نمونه دادخواست دستور تخلیه فوری شورای حل اختلاف و آشنایی با ساختار و چگونگی تنظیم متن آن می تواند برای مخاطبان و افرادی که درگیر اینگونه پرونده ها هستند مفید باشد.

در ادامه، نمونه دادخواست دستور تخلیه فوری شورای حل اختلاف برای آشنایی مخاطبان آورده می شود.

نمونه دادخواست دستور تخلیه فوری شورای حل اختلاف

خواهان( نام و نام خانوادگی موجر یا مالک) ……..

خوانده(نام و نام خانوادگی مستاجر) …….

خواسته

  • دستور تخلیه عین مستاجره به دلیل انقضاء مدت قرارداد
  • مطالبه مبلغ اجرت المثل ایان تصرف و وجه التزام بعد از اتمام قرارداد تا زمان تخلیه
  • مطالبه خسارت های دادرسی

دلایل و پیوست ها

  • رونوشت عقد اجاره به شماره …..
  • اظهارنامه شماره …….
  • رونوشت رسید استرداد ودیعه مسکن به خوانده

شرح دادخواست

ریاست محترم شورای حل اختلاف

با سلام و عرض ادب

احتراماً به استحضار می رساند پیرو قرارداد اجاره نامه شماره ……… مورخ ……  فی مابین اینجانب به عنوان مالک (موجر) و آقای ………. به عنوان مستاجر که به مدت یک سال ملک خود را به ایشان واگذار نموده ام و پیرو توافقات مکتوب فی مابین اینجانب با خوانده و امضای شاهدین به مدت دو سال، هر سال بعد از اتمام مهلت اجاره، قرارداد فی مابین تمدید شده است. لازم به ذکر است که آخرین مدت قرارداد تمدید اجاره از مورخ …….   لغایت …… بوده است و از آنجا که جهت تمدید مجدد قرارداد به مدت یک سال  توافق حاصل نشده است. بر همین اساس در مورخه ………… طی ارسال اظهارنامه به ایشان مراتب تخلیه ملک را اعلام نمودم. همچنین نظر به اینکه طی تماس های مکرر اینجانب با ایشان هیچ گونه جوابی دریافت نکردم. نهایتاً با تقدیم این دادخواست، اسناد و مدارک و دلایل تصدیق شده ابرازی، خواستار صدور دستور تخلیه فوری عین مستاجره با احتساب مطالبه مبلغ اجرت المثل ایام تصرف و  دریافت وجه التزام بعد از اتمام قرارداد تا زمان تخلیه و خسارت دادرسی هستم.

در صورت تمایل به دریافت مشاوره تلفنی از وکیل امور ملکی در تهران با شماره ۰۹۱۲۳۵۷۶۰۳۷ تماس حاصل فرمایید، با مشورت و راهنمایی وکیل زودتر به نتیجه خواهید رسید. 

سخن پایانی

مراحل گرفتن حکم تخلیه از شورای حل اختلاف به این شکل است که موجر ابتدا باید با تنظیم و ارسال اظهارنامه به مستاجر از او بخواهد که به دلیل اتمام قرارداد ملک او را تخلیه نماید. اگر مستاجر پس از دریافت اظهارنامه از تخلیه ملک مورد نظر خودداری کند.

موجر با در دست داشتن نسخه قرارداد و اظهارنامه باید برای تنظیم دادخواست تخلیه ملک به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی مراجعه کند.

در ادامه پس از تنظیم و ثبت دادخواست تخلیه ملک، پرونده برای بررسی و صدور حکم تخلیه به شعب مختلف شورای حل اختلاف محل ثبتی ملک ارسال می گردد.

در نهایت پرونده به وسیله شورای حل اختلاف بررسی شده و اگر مدارک و شواهد ارائه شده  برای صدور حکم کفایت کند حکم تخلیه صادر شده و به مستاجر ابلاغ می ‌شود.

محبوب‌ترین مقالات
خدمات ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

keyboard_arrow_up
مشاوره تلفنی رایگان