جهت مشاره تلفنی رایگان با وکیل اسدی با شماره زیر تماس بگیرید:

تست اعتیاد در پزشکی قانونی برای طلاق

تست اعتیاد در پزشکی قانونی برای طلاق زمانی در دستور کار قرار می گیرد که  درخواست طلاق از سوی زن باشد  یا قاضی پرونده بخواهد در مورد مسائل مهمی مثل  حضانت فرزندان و سایر مسائل مربوط به پرونده طلاق تصمیم گیری نماید. در این وضعیت پس از ادعای طرفین پرونده نسبت به معتاد بودن طرف مقابل، دادگاه رسیدگی کننده فرد مورد نظر را برای انجام تست اعتیاد به پزشکی قانونی معرفی می کند و پزشکی قانونی با توجه به دستور دادگاه آزمایشات مربوط به تست اعتیاد مثل آزمایش ادرار، خون، مو و سایر نمونه ها گیری های بیولوژیکی را از فرد معرفی شده دریافت می کند. سپس در فرصت مشخص شده  نتیجه آزمایشات پزشکی قانونی  به دادگاه مربوطه برای استناد و تصمیم گیری ارسال می شود.

نتیجه آزمایش اعتیاد توسط پزشکی قانونی چه تاثیری در  فرایند طلاق از سوی زن دارد؟

نتیجه آزمایش اعتیاد توسط پزشکی قانونی می تواند تاثیر قابل توجه و غیر قابل انکاری در نتیجه پرونده طلاق از سوی زن داشته باشد.

به این معنا که  اگر درخواست طلاق به دلیل اعتیاد مرد از سوی زن مطرح شده باشد و نتیجه آزمایش اعتیاد دریافت شده از زوج مثبت باشد در این وضعیت اگر زوج حاضر به طلاق همسر نباشد.

دادگاه شرایط فرد متهم را بررسی کرده و به او یک فرصت مشخص برای ترک اعتیاد مواد مخدر یا مشروبات الکلی را می دهد در ادامه اگر فرد معتاد در فرصت تعیین شده نسبت به ترک اعتیاد اقدام نکند.

شرایط برای استناد دادگاه به اعتیاد زوج‌ و عدم توانایی او در ترک اعتیاد محرض می شود. در ادامه پس از طی شدن روال اداری و تعیین تکلیف مسائلی مثل مهریه، نفقه، حضانت فرزندان و غیره حکم طلاق برای زن صادر شده و او می‌تواند در فرصت قانونی مشخص شده  در دفاتر طلاق حکم صادر شده را اجرا کند.

چرا  آزمایش اعتیاد برای طلاق توسط پزشکی قانونی انجام می شود؟

آزمایش اعتیاد برای طلاق توسط پزشکی قانونی برای اثبات یا رد دعای مطرح شده انجام می ‌شود. بر اساس قوانین کشورهای اسلامی زن نمی تواند بدون دلیل یا اثبات عسر و‌ حرج از شوهر خود جدا شود و اثبات اعتیاد شوهر به مواد مخدر یا مشروبات الکلی و عدم توانایی او در ترک این مواد یکی از مواردی است که زن می تواند با استناد به آن، دلیل روشنی برای صدور رای طلاق از سوی دادگاه خانواده در اختیار داشته باشد.

بنابراین پس از مطرح شدن ادعای اعتیاد یکی از زوجین به خصوص زوج که در قوانین اسلامی شرط و ملاک طلاق رضایت او است.

دادگاه برای تست اعتیاد زوج را به پزشکی قانونی معرفی می کند تا نتیجه آزمایشات انجام شده به لحاظ اعتبار و سندیت از شرایط لازم برای استناد و صدور حکم طلاق برخوردار باشد.

از جمله دلایل انجام تست اعتیاد در پزشکی قانونی برای طلاق می توان به مواردی مانند اعتبار نتیجه آزمایشات برای صدور حکم طلاق، ضمیمه مدارک معتبر و قوی به پرونده برای استناد، حمایت از حقوق طرفین دعوا و جلوگیری از تهمت و افترا، تعیین تکلیف حضانت فرزندان، پیشگیری از مطرح شدن ادعای دروغ و سوء استفاده از آن برای طلاق و غیره اشاره کرد.

بنابراین تست اعتیاد به درخواست دادگاه رسیدگی کننده به طلاق توسط پزشکی قانونی انجام می شود تا آزمایش انجام شده از اعتبار لازم برای رد یا تایید ادعای مطرح شده برخوردار باشد و قاضی رسیدگی کننده به پرونده طلاق بتواند با اطمینان نسبت به صدور حکم طلاق اقدام کرده و حق و حقوق طرفین محفوظ بماند.

اهمیت تست اعتیاد در پزشکی قانونی برای طلاق

انجام تست اعتیاد در پزشکی قانونی برای طلاق و نتیجه آن می تواند تاثیر مهم و غیر قابل انکاری در اثبات اعتیاد یکی از زوجین داشته باشد.

معمولاً تست اعتیاد در پزشکی قانونی به صورت علمی و دقیق انجام می شود و انجام آزمایش در این نهاد قانونی احتمال هرگونه دخل و تصرف در نتیجه آزمایش را به دلایل مختلف به حداقل ممکن می ‌رساند.

بر اساس موادی از قانون مدنی، طلاق به دلیل اعتیاد یکی از مواردی است که زوجین می تواند با  استناد به آن برای پایان دادن به زندگی مشترک خود اقدام کنند.

بنابراین اگر یکی از زوجین به مواد مخدر یا مشروبات الکلی به صورت نابهنجار و افسار گسیخته معتاد باشد و این اعتیاد به شکلی باشد که در کوتاه مدت یا بلند مدت باعث اختلال در زندگی مشترک یا سخت شدن شرایط زندگی گردد.

همسر می تواند با استناد به اعتیاد طرف مقابل از او درخواست طلاق کند. در کشورهای اسلامی معمولاً حق طلاق با مرد است و زن زمانی می تواند از مرد درخواست طلاق کند که احساس عسر و حرج کرده و شرایط زندگی برای او سخت و غیر قابل تحمل شود.

اعتیاد مرد یکی از مواردی است که می تواند باعث عسر و حرج زن در زندگی مشترک شده و این امکان را به او بدهد که با استناد به آن، از زوج درخواست طلاق کند. مطرح شدن اعتیاد شوهر به مواد مخدر یا مشروبات الکلی به تنهایی و بدون انجام آزمایشات معتبر برای اثبات عسر و حرج زن کافی نیست.

لذا پس از مطرح شدن اعتیاد مرد به عنوان دلیل برای عسر و حرج زن و درخواست طلاق، دادگاه مربوطه برای اعتبار سنجی ادعای مطرح شده زوج را برای تست اعتیاد به پزشکی قانونی معرفی می کند.

پس از مراجعه زوج به پزشکی قانونی و انجام تست های مشخص نتیجه آن در زمان قانونی مشخص شده از سوی پزشکی قانونی برای دادگاه رسیدگی کننده به طلاق ارسال می شود.

اگر نتیجه آزمایش اعتیاد مثبت باشد و زوج توانایی لازم برای کنار گذاشتن و ترک اعتیاد را نداشته باشد. قاضی رسیدگی کننده با استناد به نتیجه تست اعتیاد تنظیم شده در پزشکی قانونی، حکم طلاق را برای زن صادر می کند.

آیا مثبت بودن نتیجه تست اعتیاد در پزشکی قانونی به تنهایی برای صدور حکم طلاق کفایت می کند؟

مثبت بودن نتیجه تست اعتیاد در پزشکی قانونی به تنهایی برای صدور حکم طلاق کفایت نمی کند و باید بررسی های لازم انجام شود تا قاضی مربوطه بتواند با استناد به آنها اقدام به صدور حکم طلاق کند.

هرچند انجام تست اعتیاد پس از مطرح شدن طلاق به دلیل اعتیاد یکی از زوجین جز ضروریات پرونده است اما اثبات اعتیاد و مثبت بودن نتیجه تست اعتیاد به تنهایی برای صدور رای طلاق و پایان دادن به زندگی مشترک کافی نیست و باید بررسی های تکمیلی انجام شود تا میزان اثر گذاری اعتیاد فرد در مظان اتهام اعتیاد بر زندگی مشترک روشن شود.

بنابراین دادگاه رسیدگی کننده به دعوای طلاق به دلیل اعتیاد هرچند ممکن است از مثبت بودن آزمایش اعتیاد صادر شده از سوی پزشکی قانونی به عنوان یک مدرک معتبر و قوی برای صدور رای استفاده کند.

اما انجام بررسی های تکمیلی مثل انجام تحقیقات محلی، بررسی سابقه درمانی فرد معتاد در مراکز درمانی، شهادت شهود، سابقه کیفری و غیره از دیگر عوامل تاثیرگذار در صدور رای طلاق به دلیل اعتیاد است که به عنوان مکمل در کنار تست اعتیاد مورد توجه قرار می‌ گیرد.

بنابراین اثبات اعتیاد و اثرات آن بر زندگی مشترک دارای پیچیدگی های خاص خود است که این پیچیدگی ها نیاز به بررسی های دقیق و جامع دارد تا حکمی عادلانه برای طرفین صادر شود.

در تست اعتیاد پزشکی قانونی برای طلاق باید به چه نکاتی توجه شود؟

از نکاتی که در تست اعتیاد پزشکی قانونی برای طلاق باید به آن توجه شود می‌توان به مواردی مانند اثبات ادعای اعتیاد همسر به مشروبات الکلی و مواد مخدر اشاره کرد که این کار از طریق معرفی فرد معتاد از طریق دادگاه رسیدگی کننده به پزشکی قانونی انجام می شود.

نکته مهم دیگر در تست اعتیاد پزشک قانونی برای طلاق عدم تمایل فرد معتاد یا همسر به ترک اعتیاد است که این امر باید با ارائه مدارک معتبر به اثبات برسد، حضور چند باره فرد معتاد در مراکز ترک اعتیاد و استعلام از این مراکز یا استعلام سابقه کیفری فرد معتاد از دیگر عواملی است که مثبت بودن آن می تواند در صدور رای طلاق به دلیل اعتیاد موثر باشد.

همچنین اعتیاد فرد مورد نظر باید به حدی افسار گسیخته و نابهنجار باشد که مختل کردن زندگی مشترک و عسر و حرج زن برای دادگاه رسیدگی کننده به اثبات برسد.

بنابراین مطرح کردن صرف اعتیاد مرد یا یکی از زوجین برای طلاق و مثبت بودن نتیجه تست اعتیاد در پزشکی قانونی به تنهایی برای صدور حکم طلاق کافی نیست و باید شرایط جانبی و مدارک تکمیلی نیز مهیا شود تا قاضی مربوطه بتواند اقدام به صدور حکم طلاق کند.

هزینه تست اعتیاد در پزشکی قانونی برای طلاق چقدر است؟

هزینه تست اعتیاد در پزشکی قانونی برای طلاق با توجه به نوع تست و شرایط ممکن است متفاوت باشد. باید به این نکته توجه داشت که نرخ سالانه هزینه تست اعتیاد در پزشکی قانونی از طریق قوه قضاییه و پس از هماهنگی با وزارت بهداشت اعلام می شود.

در سال ۱۴۰۳ هزینه آزمایش اعتیاد در پزشکی قانونی با توجه به نوع آزمایش و تعرفه های متغیر سازمان پزشکی قانونی کمتر از ۵۰۰ هزار تومان، تمام می ‌شده است.

لازم به ذکر است که این هزینه ها ثابت نیست و با توجه به نوع آزمایش و تعداد آن ممکن است متغییر باشد. به این معنا که ممکن است برای انجام آزمایشات پیچیده تست اعتیاد نیاز به آزمایش دهگانه  باشد که این امر باعث افزایش هزینه های جاری  می شود.

لذا بهترین کار برای اطلاع از هزینه تست اعتیاد در پزشکی قانونی برای طلاق، استعلام این هزینه ها از پزشک قانونی محل سکونت  طرفین طلاق است.

در صورت تمایل به دریافت مشاوره تلفنی از وکیل طلاق تهران با شماره ۰۹۱۲۳۵۷۶۰۳۷ تماس حاصل فرمایید، با مشورت و راهنمایی وکیل زودتر به نتیجه خواهید رسید. 

سخن پایانی

تست اعتیاد در پزشکی قانونی برای طلاق، زمانی مطرح می شود که یکی از طرفین ازدواج به خصوص زوجه بخواهد به دلیل اعتیاد زیاد و افسار گسیخته همسر به مواد مخدر یا مشروبات الکلی از او جدا شود.

در این وضعیت فرد شاکی ابتدا با در دست داشتن مدارک لازم به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی مراجعه کرده و نسبت به تنظیم دادخواست طلاق به دلیل اعتیاد اقدام می کند. در ادامه شعبه دادگاه خانواده رسیدگی کننده به شکایت طلاق به دلیل اعتیاد، مشخص می شود. سپس جلسات دادگاه در موعد مقرر تشکیل شده و طرفین در آن حاضر می‌ شوند.

 پس از حضور طرفین دعوا در جلسه دادگاه و استماع سخنان آنها از سوی قاضی،  فرد متهم به اعتیاد برای سنجش  و ارزیابی نوع  و میزان اعتیاد به مراکز پزشکی قانونی محل دادگاه رسیدگی کننده معرفی می  شود تا نتیجه آزمایش انجام شده در فرصت مقرر به دادگاه رسیدگی کننده ابلاغ گردد.

محبوب‌ترین مقالات
خدمات ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

keyboard_arrow_up
مشاوره تلفنی رایگان