جهت مشاره تلفنی رایگان با وکیل اسدی با شماره زیر تماس بگیرید:

طلاق خلع بدون رضایت شوهر

طلاق خلع بدون رضایت شوهر ممکن نیست به عبارت دیگر یکی از عوامل موثر در طلاق خلع، رضایت شوهر به این امر است و بدون رضایت شوهر حکم طلاق خلع صادر نمی شود. هرچند بر اساس ماده ۱۱۴۶ قانون مدنی، زن در صورت داشتن کراهت و ناخشنودی نسبت به شوهر خود، می تواند در مقابل بخشیدن مالی مشخص مثل مهریه از او طلاق بگیرد. اما رضایت شوهر در طلاق خلع برای صدور رای طلاق لازم است و در صورتی که شوهر به این امر راضی نباشد حکم طلاق از سوی دادگاه رسیدگی کننده صادر نمی شود. به عبارت ساده برای آنکه طلاق خلع قابل اجرا باشد و رای دادگاه صادر شود زوجه باید وکالت بلاعزل شوهر خود برای طلاق خلع  را گرفته و آن را  ضمیمه  دادخواست طلاق نماید چون وکالتنامه طلاق خلع به منزله رضایت شوهر برای طلاق محسوب می‌ شود.

شرایط طلاق بدون رضایت شوهر

طلاق بدون رضایت شوهر زمانی ممکن می شود که اولاً زوجه، دارای حق طلاق باشد و حق طلاق به عنوان شروط ضمن عقد از سوی مرد پذیرفته شده باشد در این وضعیت زن هر زمان که بخواهد می تواند از شوهر خود جدا شود.

همچنین اگر شروط ضمن عقد در مورد شرایط زندگی زن صدق کند، زن می تواند با مراجعه به دادگاه و استناد به این شروط درخواست طلاق خود را به دادگاه خانواده ارائه دهد.

در ادامه اگر دلایل و شواهد لازم برای اثبات مشکلات زندگی و شرایط نابهنجار زندگی او فراهم باشد دادگاه می تواند با استناد به شروط ضمن عقد برای زن حکم طلاق صادر نماید. در این وضعیت زن می تواند با در دست داشتن حکم طلاق به دفاتر طلاق مراجعه کرده و از شوهر خود جدا شود.

اما اگر زن اجازه طلاق را جز شروط ضمن عقد لحاظ نکرده باشد و شرایط عقدنامه هم برای  صدور رای طلاق محقق نشود و مدارک و شواهد لازم برای اثبات  آن شروط وجود نداشته باشد زن نمی تواند بدون رضایت شوهرش از او جدا شود.

لازم به ذکر است که برای تحقق  طلاق خلع بدون رضایت شوهر نیز باید شرایطی فراهم باشد که از آن جمله می توان به مواردی مانند متنفّر بودن زوجه از زوج، گرفتن رضایت شوهر با پرداخت یک مال مشخص از سوی زن به عنوان فدیه، پرداخت مال به شوهر در قبال گرفتن وکالت برای طلاق خلع یا بائن از سوی زن، تنظیم وکالت نامه برای انجام طلاق خلع در یکی از دفاتر رسمی و بلاعزل بودن وکالت طلاق از سوی مرد اشاره کرد.

اثبات کراهت در طلاق خلع

اثبات کراهت در طلاق خلع زمانی ممکن است که این امر از مصادیق عسر و حرج باشد و دادگاه بتواند پس از بررسی های لازم بر اساس شرایط و مقررات مندرج در ماده ۱۱۳۰ قانون مدنی و تبصره الحاقی آن این شرایط را احراز نماید.

در غیر این صورت، صرف گفتن کراهت و نفرت از زوج به وسیله زوجه نمی تواند دلیل قانع کننده ای برای صدور حکم طلاق خلع از سوی دادگاه باشد. بنابراین هر زمان زوجه بخواهد با استناد به کراهت و تنفر از زوج به زندگی مشترک خود با او خاتمه دهد.

باید بتواند با ارائه مدارک محکمه پسند و مستدل عسر و هرج خود را مطابق ماده ۱۱۳۰ قانون مدنی و الحاقیه آن برای مرجع قضایی رسیدگی کننده روشن نماید  تا دادگاه رسیدگی کننده بتواند با استناد به شواهد و دلایل ارائه شده کراهت و تنفر زوجه  را از ادامه زندگی با زوج تایید کرده و اقدام به صدور رای طلاق خلع نماید.

باید به این نکته توجه داشت که حتی اثبات کراهت و تنفر از زوج نمی تواند برای صدور رای طلاق خلع کفایت کند چون رضایت شوهر برای صدور رای طلاق خلع لازم است و زن برای گرفتن رضایت شوهر باید مالی معادل مهریه، کمتر یا بیشتر به مرد بدهد تا بتواند رضایت او را برای طلاق خلع جلب نماید.

مراحل و نحوه طلاق خلع بدون رضایت زوج

مراحل و نحوه طلاق خلع بدون رضایت شوهر به این شکل است که ابتدا زن باید وکالت در طلاق خلع را با کلیه قیود و شرایط از شوهر خود اخذ نماید.

همچنین برای آنکه زوج نتواند در آینده مشکلی برای زوجه ایجاد کند و وکالت را باطل کند، این وکالت باید  به شکل بلاعزل و مستند به قوانین جاری تنظیم شود.

در ادامه زن باید ابتدا به سامانه تصمیم مراجعه کرده و درخواست  برای وقت مشاوره را تنظیم کند. پس از تعیین زمان جلسات مشاوره زوجین باید حداقل ۵ جلسه در این جلسات حاضر شوند تا در صورت عدم سازش برای آنها گواهی مربوطه صادر شود.

در ادامه بعد از انجام مشاوره، زوجه باید پس از ثبت نام در سامانه ثنا و دریافت نام کاربری و رمز عبور برای صدور گواهی عدم امکان سازش به یکی از دفاتر خدمات الکترونیک قضایی مراجعه کرده و درخواست خود را ثبت نماید.

سپس در ادامه  پس از مراجعه زوجه به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی و ارائه مدارک لازم برای او دادخواست طلاق خلع بدون رضایت شوهر تنظیم و ثبت می شود.

سپس جلسات بررسی پرونده از طریق پیامک یا حضوری به او اطلاع رسانی می گردد و زن برای آنکه بتواند حکم طلاق خلع بدون رضایت شوهر را دریافت کند باید در جلسات دادگاه به شکل مرتب شرکت نماید.

باید به این نکته توجه داشت که گواهی عدم امکان سازش قابل تجدید نظر خواهی بوده و مرد می تواند به رای صادر شده اعتراض نماید.

اما پس از به نتیجه نرسیدن تجدید نظر خواهی یا طی شدن یک مدت  زمانی مشخص، حکم قطعی شده و زوجه می تواند به صورت شخصی یا با  همراهی وکیل خود به دفاتر طلاق برای جاری شدن صیغه طلاق مراجعه کند.

باید به این نکته توجه داشت که در هنگام حضور در دفاتر طلاق باید به جای مرد وکیل او حضور داشته باشد تا صیغه طلاق جاری شود.

مدارک لازم برای طلاق خلع بدون رضایت شوهر

مدارک لازم برای طلاق خلع بدون رضایت شوهر که شامل اسناد هویتی، گواهی عدم سازش، وکالت نامه  زوج برای طلاق خلع و غیره می شود باید قبل از مراجعه به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی آماده شود تا روند کار دچار وقفه نگردد.

به عبارت دیگر کسانی که بخواهند روند قانونی طلاق خلق را پیگیری کنند باید با در دست داشتن کپی و اصل مدارکی مثل شناسنامه و کارت ملی، قباله ازدواج یا عقدنامه، گواهی عدم سازش، وکالت نامه محضری طلاق خلع و در صورت داشتن وکیل مدارک پیگیری پرونده به وسیله وکیل مربوطه به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی مراجعه نماید تا پس از ارائه مدارک، دادخواست طلاق خلع برای آنها تنظیم و ثبت گردد.

نمونه رای طلاق خلع بدون رضایت شوهر

مشاهده نمونه رای طلاق خلع بدون رضایت شوهر و بررسی شرایط آن می تواند برای کسانی که درگیر اینگونه پرونده ها هستند یا قصد به جریان انداختن طلاق خلع را دارند مفید باشد در ادامه نمونه رای طلاق خلع بدون رضایت شوهر برای آشنایی بیشتر مخاطبان آورده می شود.

تاریخ ۱۴۰۰/۸/۶

کلاسه پرونده …..

شماره دادنامه ……

مرجع رسیدگی

شعبه ……. دادگاه عمومی حقوقی مجتمع قضایی خانواده

خواهان: خانم …… با وکالت ……..

خوانده: آقای …….

خواسته: صدور حکم طلاق خلع به درخواست زوجه

رای دادگاه

در خصوص دعوی خانم ……. فرزند ….. با وکالت مع الواسطه …… به طرفیت آقای ……. فرزند ……. به خواسته صدور گواهی عدم امکان سازش و طلاق خلع به لحاظ وقوع وی در عسر و حرج شدید، با این توضیح که موکل و خوانده ده سال است که جدا از همدیگر زندگی می کنند در این مدت خواهان بلاتکلیف رها شده و هیچ نفقه و خرج زندگی از طرف خوانده به او داده نمی شود.

همچنین خوانده با طرح دعاوی متعدد علیه خواهان اقدام  آزار و اذیت  او می کند. در این وضعیت زندگی برای موکل با عسر و حرج شدید همراه شده است و جدا زندگی کردن زوجین در این مدت زمانی ۱۰ ساله به وضوح بیانگر این مسئله است.

لذا موکل با بذل مبلغ ۱۰۰ هزار ریال درخواست صدور گواهی عدم سازش را دارد و خوانده پس از حضور در جلسه دادرسی بیان داشته، خواهان پرونده که همسر بنده باشد از اینجانب تمکین نمی کند.

بنده حسب رای صادره از دادگاه صالحه حکم تمکین او را اخذ  النهایه و به لحاظ عدم تمکین مشاور علیه مبادرت به ازدواج مجدد نمودم و در خصوص ممنوع الخروجی او نیز اقدامی به عمل نیاورده ام.

ایشان طی رای صادره از شعبه …… دادگاه عمومی تهران به لحاظ جعل رضایت نامه از ناحیه من ممنوع الخروج شده است.

نهایت تقاضای رد خواسته خواهان را داشته و درخواست رجوع به زندگی مشترک و تمکین از خودم را دارم. دادگاه با عنایت به محتویات پرونده و اظهارات طرفین و مداقه در دادنامه صادر شده از ناحیه خوانده چون مقدمات تمکین از ناحیه زوج فراهم گردیده، خواهان از حضور در زندگی مشترک و تمکین از زوج ممانعت می ورزد.

بنابراین دادگاه با وارد دانستن خواسته وی مستنداً به ماده …… از قانون مدنی و …… از قانون مدنی حکم بر بی حقی وی صادر و اعلام می کند که رای صادره حضوری و ظرف مدت ۲۰ روز پس از ابلاغ قابل اعتراض در محاکم محترم تجدید نظر است.

مهریه در طلاق خلع

مهریه در طلاق خلع به عنوان یک حق قانونی قابل وصول است اما با توجه به آنکه در قوانین اسلامی حق طلاق با مرد است و زن نمی تواند خارج از شرایطی که قانون تعیین کرده است از مرد درخواست طلاق کند.

بنابراین در طلاق خلع که به دلیل کراهت و تنفر زن از شوهر شرایط مطرح کردن آن ایجاد می شود و طبق قانون برای آنکه زن بتواند رضایت شوهر را برای طلاق کسب کند باید مالی به او ارائه دهد.

در طلاق خلع این مال می‌تواند معادل مهریه یا مبلغی کمتر و بیشتر از آن باشد. لذا در طلاق خلع، زوجه برای جلب رضایت شوهر خود معمولا اقدام به بخشیدن مهریه می کند.

به طور کلی در طلاق خلع به زن مهریه تعلق نمی گیرد و زن نمی تواند مهریه خود را به اجرا گذارد و همچنین اگر بعد از طلاق، زن مهریه خود را از مرد یا شوهر سابق خود مطالبه کند. مرد می تواند طلاق را به نوع رجعی تغییر داده و مجدداً به زندگی مشترک خود بازگردد.

طلاق خلع چقدر طول میکشد

مدت زمان به نتیجه رسیدن شکایت طلاق خلع با توجه به شرایط و روند دادرسی ممکن است متفاوت باشد. همانطور که گفته شد طلاق خلع نوعی از طلاق است که به دلیل تنفر و کراهت زن  و عدم تمایل به ادامه زندگی مشترک با شوهر مطرح می شود.

بنابراین اگر زن بتواند رضایت و وکالت طلاق خلع را از شوهر خود دریافت کرده و مدارک او کامل باشد. تنظیم دادخواست طلاق خلع، شرکت در جلسات دادگاه و صدور رای ممکن است یک پروسه زمانی چند ماهه را به خود اختصاص دهد.

معمولا در صورت تکمیل بودن مدارک و پس  از صدور رای دادگاه برای او اجرای طلاق خلع، نوبت به تجدید نظرخواهی طرفین نسبت به رای صادر شده می رسد که یک پروسه زمانی ۲۰ روزه را به خود اختصاص می دهد.

در ادامه پس است صدور رای از طرف دادگاه تجدید نظر، یک پروسه زمانی نیز به فرجام خواهی طرفین اختصاص پیدا می کند که ممکن است زمان اجرایی شدن طلاق خلع  در دفاتر طلاق را طولانی تر کند.

به طور کلی روند دادرسی طلاق خلع بدون رضایت شوهر برای صدور رای قطعی ممکن است بین ۸ ماه تا یک سال طول بکشد و اگر طرفین بخواهند این زمان کوتاه تر شود باید در زمینه حق و حقوق یکدیگر مثل مهریه به توافق برسند.

منتهی توافق طرفین باعث حذف فاصله زمانی تجدید نظر و فرجام خواهی نمی شود و این دوره های زمانی حتی در صورت سکوت طرفین باید طی شود تا  حکم صادر شده  قطعی گردد.

در صورت تمایل به دریافت مشاوره تلفنی از وکیل طلاق در تهران با شماره ۰۹۱۲۳۵۷۶۰۳۷ تماس حاصل فرمایید، با مشورت و راهنمایی وکیل زودتر به نتیجه خواهید رسید. 

سخن پایانی

طلاق خلع بدون رضایت شوهر نوعی از طلاق است که در آن زن از شوهر کراهت و تنفر داشته  برای رهایی از این شرایط درخواست طلاق می کند.

چون در قوانین کشورهای اسلامی و شرع مقدس حق طلاق با مرد است و زن در صورت فراهم بودن و تحقق شرایط موجود در عقدنامه و اثبات آن می تواند از مرد جدا شود. لذا قانونگذار در ماده ۱۱۴۶ قانون مدنی برای حل مشکل خانم هایی که از شوهر خود تنفر و کراهت دارند راهکار طلاق خلع را در نظر گرفته است.

به موجب این ماده قانونی در صورتی که زن از شوهر خود کراهت و تنفر داشته باشد و بخواهد به زندگی مشترک خود خاتمه دهد می تواند با بخشیدن مهریه، معادل  یا کمتر و بیشتر از آن، رضایت شوهر خود را برای طلاق خلع به صورت وکالت  نامه ای گرفته و برای  صدور رای به محاکم قضایی مراجعه کند، سپس بعد از صدور رای طلاق خلعی و قطعی شدن آن،  برای اجرا به دفاتر طلاق مراجعه کند.

محبوب‌ترین مقالات
خدمات ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

keyboard_arrow_up
مشاوره تلفنی رایگان