جهت مشاره تلفنی رایگان با وکیل اسدی با شماره زیر تماس بگیرید:

اگر شکایت کیفری به نتیجه نرسد؟

اگر شکایت کیفری به نتیجه نرسد، پرونده کیفری مختومه اعلام می شود. بنابراین برای جلوگیری از هرگونه رد شکایت کیفری و به نتیجه نرسیدن آن باید شرایط و مدارک لازم برای شکایت فراهم شود. برای آنکه یک شکایت کیفری از شرایط لازم برای رسیدن به نتیجه لازم برخوردار باشد باید موارد درج شده در ماده ۶۹ قانون آیین دادرسی در آن لحاظ شود. از جمله این موارد، ثبت مشخصات دقیق هویتی شاکی همراه با نشانی، ثبت موارد مربوط به موضوع شکایت مثل تاریخ دقیق وقوع جرم و محل آن،  ارائه مدارک ضرر و زیان های مالی و جسمی  وارد شده به فرد شاکی و درج دقیق اسامی افراد مطلع از وقوع جرم در شکواییه به همراه امضا آنها است. همچنین گرفتن وکیل در اینگونه پرونده ها می تواند در به نتیجه رسیدن پرونده موثر باشد و از بی نتیجه بودن آن جلوگیری کند.

شکایت کیفری چیست؟

شکایت کیفری زمانی معنا پیدا می کند که جرمی علیه فرد  یا افراد دیگر واقع شود، جرم  کیفری واقع شده علیه دیگران می‌تواند جنبه عمومی یا خصوصی داشته باشد.

به این معنا که اگر جرم کیفری جنبه خصوصی داشته باشد فرد یا افراد آسیب دیده به عنوان شاکی علیه فرد یا افراد آسیب زننده در مراجع قانونی و قضایی اعلام جرم کرده و اقدام به تنظیم شکایت می کنند.

اما جرم کیفری اتفاق افتاده اگر جنبه عمومی داشته باشد افراد متهم از سوی مراجع قانونی مثل نیروی انتظامی و دادسرا ها مورد پیگرد قرار می ‌گیرند.

جرم کیفری علیه شهروندان ممکن است در زمینه  موضوعات مختلف  مثل آسیب جانی، مالی، آبرو، مسائل ناموسی و غیره واقع شده و شکل گرفتن پرونده های مختلف کیفری مثل سرقت، افترا، خیانت در امانت، تخریب اموال دیگران، توهین، نشر اکاذیب و غیره را به دنبال داشته باشد.

البته باید به این نکته توجه داشت که خیلی از موضوعات جرم ممکن است دارای دو جنبه حقوقی و کیفری باشند. در این گونه پرونده ها معمولاً جنبه فراگیر جرم که کیفری یا حقوقی باشد مورد توجه قرار گرفته و پرونده بر آن اساس رسیدگی می‌شود.

به عنوان مثال وقتی یک زن به دلیل عدم پرداخت نفقه از شوهر خود شکایت می کند. این نوع شکایت به لحاظ آنکه حقی از زن ضایع شده است کیفری است اما چون مسئله شکایت، مسئله مالی و عدم پرداخت نفقه زن است از جنبه حقوقی نیز به وسیله مراجع قضایی قابل رسیدگی می باشد.

به طور کلی جرایم کیفری در ایران به سه دسته، جرائم علیه اشخاص، جرایم علیه اموال و مالکیت و جرائم علیه امنیت و آسایش عمومی تقسیم می شود و مراجع رسیدگی کننده به شکایت های کیفری نیز شامل دادگاه های کیفری ۱ و ۲، دادگاه انقلاب، دادگاه روحانیت، دادگاه کودکان و نوجوانان و دادگاه نظامی می گردد.

در شکایت کیفری معمولاً فرد آسیب دیده از طریق پلیس ۱۱۰ شکایت و دادخواهی خود را آغاز می‌ کند یا به صورت حضوری به مراکز انتظامی و قضایی مراجعه کرده و با استناد به مشکلات یا آسیب های وارد شده از سوی دیگران به خود، تقاضای تشکیل پرونده می کند.

پس از تنظیم گزارش اولیه در کلانتری و تشکیل پرونده مراحل تحقیقات آغاز شده و با توجه به نوع شکایت ابتدا پرونده به دادسرا و سپس به دادگاه برای رسیدگی ارسال می شود.

شکایت کیفری از نظر شرایط شکایت و نوع طرح دعوا چه تفاوتی با دیگر انواع شکایت دارد؟

شکایت کیفری از نظر شرایط شکایت و نوع طرح دعوا با شکایت ‌های دیگر بسیار متفاوت است، یکی از مهمترین شرایط و ویژگی های شکایت کیفری در نحوه طرح دعوا است.

به این معنا که فرد شاکی برای طرح شکایت کیفری در مراجع قانونی باید شکواییه به جای دادخواست تنظیم کند و در این نوع شکایت فقط اموری قابل پیگیری هستند که برای آنها شکواییه یا شکایت نامه تنظیم شده باشد.

از دیگر شرایط و ویژگی های شکایت کیفری هزینه دادرسی آن است به این معنا که هزینه دادرسی شکایت کیفری در همه مراحل یکسان و برابر است اما در شکایت های غیر کیفری ممکن است هزینه های شکایت  با توجه به نوع خواسته و شرایط آن متغیر باشد و طبعا با افزایش بهای خواسته هزینه شکایت نیز خودبخود افزایش پیدا می کند.

از دیگر شرایط و تفاوت شکایت کیفری با شکایت های دیگر، مرجع قانونی رسیدگی کننده به این نوع  شکایت است. بر اساس قانون، مرجع صالح برای رسیدگی به شکایت کیفری، دادسرا ها هستند.

به این معنا که پس از تشکیل پرونده و تنظیم شکواییه اولیه، پرونده برای بررسی به شعب مختلف دادسرا ارسال می  گردد. نوع طرح دعوا از دیگر ویژگی ها  و تفاوت های شکایت کیفری با شکایت های دیگر است.

به این معنا که روند این نوع شکایت با تنظیم شکایت نامه آغاز شده و نیاز به تنظیم دادخواست برای به جریان افتادن پرونده نیست. مهمترین اثر و تفاوت شکایت کیفری با شکایت های دیگر در مورد صدور حکم محکومیت است.

به این معنا که در شکایت کیفری پس از آنکه حکم بر علیه فرد متهم صادر شد، شخص محکوم موظف به پرداخت خسارت وارده و یا تحمل مجازات حبس است اما روال کار در پرونده‌های غیر کیفری به این شکل نیست و فقط پرداخت حق و حقوق فرد خواهان مورد توجه مرجع رسیدگی کننده به پرونده قرار می‌ گیرد.

مدت زمان رسیدگی به شکایت کیفری چقدر است؟

مدت زمان رسیدگی به شکایت کیفری را به صورت دقیق و مشخص نمی ‌توان تعیین نمود. چون نوع پرونده و شرایط بررسی آنها یکسان نیست و این امر در کاهش یا طولانی شدن زمان بررسی پرونده های کیفری  بسیار موثر است.

بنابراین تفاوت موضوع پرونده های کیفری، متغیر بودن زمان کارشناسی و بررسی پرونده از نکات مهم و قابل توجهی است که در زمان بررسی و به نتیجه رسیدن  آن ها موثر بوده و می‌تواند پرونده  را تحت تاثیر قرار دهد.

از جمله مسائلی که می تواند در کاهش زمان بررسی پرونده کیفری موثر باشد می توان به مواردی مانند گرفتن وکیل با تجربه و ارائه مدارک متقن و محکمه پسند اشاره کرد.

به عبارت ساده هرچه چهارچوب پرونده کیفری تشکیل شده محکم‌ تر باشد و در آن به شواهد و مدارک متقن و مستدل‌ تری استناد شده باشد زودتر به نتیجه رسیده و روند رسیدگی به پرونده زودتر خاتمه پیدا می‌ کند.

در صورت تمایل به دریافت مشاوره تلفنی از وکیل کیفری تهران با شماره ۰۹۱۲۳۵۷۶۰۳۷ تماس حاصل فرمایید، با مشورت و راهنمایی وکیل زودتر به نتیجه خواهید رسید. 

سخن پایانی

اگر شکایت کیفری به نتیجه نرسد چه باید کرد شاید سوالی باشد که ذهن مخاطب و افراد درگیر در این گونه پرونده ‌ها  را به خود مشغول کند.

در پاسخ به این سوال، باید گفت که اگر پرونده کیفری به نتیجه نرسد مختومه شده و بایگانی می گردد. اما به نتیجه نرسیدن شکایت کیفری می تواند دلایل مختلفی مثل ناکافی بودن مدارک و دلایل ارائه شده یا مسائل فنی دیگر مثل اشتباه در طرح شکایت باشد که باعث خارج شدن پرونده از مسیر قانونی و به نتیجه نرسیدن آن می شود.

بنابراین برای جلوگیری پیش آمدن این نوع مشکل باید ابتداء شرایط پرونده و مدارک قابل ارائه سنجیده شده سپس قبل از انجام هر کاری با وکلاء حاذق و با تجربه ای که به صورت تخصصی در این حوزه فعالیت می کنند مشورت شود.

محبوب‌ترین مقالات
خدمات ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

keyboard_arrow_up
مشاوره تلفنی رایگان