مزایای مشاوره حقوقی
مزایا و معایب مشاوره حقوقی با توجه به رونده کار و حوزه فعالیت افراد مختلف سنجیده می شود. هرکس در هر شغل یا وضعیتی که قرار داشته باشد با توجه به شرایط کار و زندگی ممکن است به مشاوره حقوقی نیاز داشته باشد.
به عبارت دیگر فرقی نمی کند که فرد در چه کسب و کاری فعالیت می کند یا ساکن ایران است یا در خارج از کشور به سر می برد چون پیچیدگی های زندگی اجتماعی ممکن است او را در گیر مسائل حقوقی و قضایی نماید و فرد مورد نظر برای برون رفت از مشکلات حقوقی و قضایی پیش آمده نیاز به مشاوره حقوقی داشته باشد.
به زبان ساده افراد حقیقی یا حقوقی برای موفقیت در فعالیت های اقتصادی یا تجاری خود باید از مسائل حقوقی کشور محل فعالیت خود آگاهی لازم را در اختیار داشته باشند یا در صورت عدم آگاهی از مسائل حقوقی محل فعالیت خود به دلایل مختلف، از مشاوره و خدمات افراد مطلع استفاده نمایند که به صورت حرفه ای در این زمینه فعالیت می کنند تا در انجام کارهای مختلف تجاری بخصوص بستن قراردادهای مختلف دچار مشکل نشوند.
از جمله مزایای استفاده از مشاوره حقوقی می توان به مواردی که در ادامه می آید اشاره کرد.
جلوگیری از اطاله دادرسی یکی از مزایای مهم استفاده از مشاوره حقوقی است به عبارت دیگر مشاوره با افراد کاردان و مطلع از قوانین حقوقی قبل از انعقاد قراردادهای مختلف یا در زمان ایجاد مشکلات حقوقی و قضایی این امکان را به طرفین دعوا یا قرارداد می دهد که قبل از انعقاد انواع قرارداد یک نسخه از آن را در اختیار افراد حقوق دان که به عنوان مشاور حقوقی فعالیت می کنند قرار دهند تا در آینده دچار مشکل نشوند.
همچنین در صورت بروز مشکلات و اختلافات مالی و حقوقی پس از سنجیدن شرایط برای برون رفت از مشکلات پیش آمده اقدام نمایند تا ناآگاهی و عدم اطلاع، باعث پیچیده شدن امور و طولانی شدن زمان دادرسی نشوند. در دعاوی مختلف حقوقی و کیفری هم مشاوره با افراد حقوق دان باعث جلوگیری از به بن بست رسیدن مسائل و اطاله دادرسی می شود.
-
افزایش کارآمدی و صرفه جویی در وقت و هزینه
افزایش کارآمدی و صرفه جویی در وقت و هزینه یکی از مزایای مشاوره حقوق با افراد کاردان و خبره در این زمینه است. چون خیلی از دعای مطرح شده در مراجع قانونی به دلیل ناآگاهی از شرایط و قوانین جاری پایه و اساس قانونی ندارد و این امر می تواند هزینه و زمان زیادی را از مراجعان به دستگاه قضایی تلف نماید و یا در پاره ای از موارد ادعاهای مطرح شده باعث ضرر و زیان افراد مطرح کننده ادعا می شود.
لذا استفاده از مشاوره حقوقی افراد مطلع و آگاه می تواند علاوه بر افزایش کیفیت قانونی دعای مطرح شده، راه به نتیجه رسیدن پرونده های حقوقی را برای افراد مدعی هموار تر نماید.
-
انجام امور حقوقی و پیگیری دعاوی توسط مشاوران حقوقی
انجام امور حقوقی و پیگیری دعاوی توسط مشاورین حقوقی از دیگر مزایای مشاوره است به این معنا که افراد حقیقی و حقوقی می توانند پس از انعقاد قرارداد و ارائه وکالت، پیگیری مسائل حقوقی و قانونی خود را به مشاوران کاردان و کارآزموده واگذار نمایند.
معمولا شرکت های مختلف برای تسهیل امور و جلوگیری از مشکلات حقوقی از خدمات یک یا چند مشاور حقوقی استفاده می کنند و اگر این مشاوران حقوقی دارای پروانه وکالت باشند علاوه بر ارائه مشاوره می توانند وظیفه وکالت شرکت را نیز در اختیار بگیرند که این امر باعث صرفه جویی در زمان و هزینه می شود.
هرچند مشاوره حقوقی با افراد کاردان و خبره باعث تسهیل در امور و جلوگیری از بروز مشکلات قضایی و حقوقی می شود اما استفاده از مشاوره حقوقی می تواند معایبی هم داشته باشد که از آن جمله می توان به هزینه های مشاوره حقوقی اشاره کرد به این معنا که پیچیده بودن مسائل یا طولانی شدن روند پیگیری مسائل حقوقی یا کیفری می تواند باعث افزایش هزینه ها شود.
همچنین مشاوره حقوقی با توجه به ذهنیت افراد مشاور و برداشت آنها از قانون ممکن است متفاوت باشد لذا تفسیر غیر موجه قانون به وسیله مشاورین حقوقی ممکن است باعث ضرر و زیان افراد حقیقی یا حقوقی دریافت کننده مشاوره شود.
محدودیت های زمانی ممکن است یکی دیگر از معایب استفاده از مشاوره حقوقی باشد به این معنا که اگر مشاوره حقوقی زمان بر باشد ممکن برای موقعیت های فوری یا حساس مناسب نباشد.
دامنه محدود مشاوره حقوقی و عدم توجه به جنبه های عمومی و طولانی مدت مسائل قانونی و حقوقی می تواند برای مشاوره گیرندگان حقیقی و حقوقی در بلند مدت مشکل ساز شود. به بیان دیگر خیلی از مشاوران حقوقی برای برون رفت از شرایط پیش آمده فقط به جنبه کوتاه مدت مسائل توجه دارند که این امر می تواند در بلند مدت برای افراد مشاوره گیرنده مطلوب نباشد و آن را دچار مشکلات حاد نماید.