جهت مشاره تلفنی رایگان با وکیل اسدی با شماره زیر تماس بگیرید:

از کجا بفهمیم از سیم کارت شکایت شده

بدر پاسخ به این سوال که از کجا بفهمیم از سیم کارت شکایت شده است یا خیر، باید گفت، روش مرسوم و متداول اوپراتورها یا شرکت مخابرات برای اطلاع رسانی در زمینه شکایت، تماس یا ارسال پیامک به صاحب خط مورد نظر است. در این وضعیت، اگر خط مورد نظر خاموش باشد پیامک یا اطلاع رسانی از طریق  خط های دیگری که به نام صاحب خط مورد نظر است انجام می شود. لازم به ذکر است که دو روش برای شکایت از  صاحب سیم کارت به دلیل مزاحمت یا تخلف های دیگر وجود دارد، در روش اول فرد شاکی به مراکز یا اوپراتورهای سرویس دهنده مراجعه کرده و پس از طی شدن روال اداری طرح شکایت انجام می شود، در این روش اگر مشکل ایجاد شده مشهود و  از نظر قانونی معتبر باشد برای صاحب خط و تمام خط هایی که با نام او ثبت شده است پیامک شکایت ارسال شده یا با خط مورد نظر تماس گرفته می شود. اما وقتی از  یک سیم کارت در مراکز قضایی به دلیل مزاحمت یا تخلف های دیگر شکایت شود، معمولاً با شماره مورد نظر تماس برقرار شده و در مورد ابلاغیه و حضور در دادگاه اطلاع رسانی می شود اما خاموش بودن و در دسترس نبودن خط  یا سیم کارت مورد نظر و ناشناس بودن صاحب آن باعث می شود که اطلاع رسانی و ارسال ابلاغیه یا احضاریه برای صاحب خط  به کندی انجام شود. در این وضعیت فرد صاحب خط اگر در سامانه ثنا ثبت نام کرده باشد می تواند با مراجعه به این سامانه از وجود شکایت یا عدم شکایت از سیم کارت خود آگاه شود.

بی اطلاعی صاحب سیم کارت از شکایت چه عواقبی برای او به دنبال دارد؟

بی اطلاعی صاحب سیم کارت از شکایت، بر علیه خود یا سیم کارت به دلایل مختلف مثل عوض شدن آدرس، خاموش بودن خط، در دسترس نبودن و غیره می تواند عواقب جدی مثل صدور حکم غیابی یا توقیف خط را به همراه داشته باشد.

بنابراین کسانی که به دلایل مختلف احساس می کنند ممکن است از سیم کارت آنها شکایت شده باشد باید در اولین فرصت به مراکز خدماتی و دفاتر حقوقی سیم کارت مورد نظر مراجعه کرده یا با مراجعه به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی و ارائه مدارک هویتی در سامانه ثنا ثبت نام کنند تا پس از ثبت نام در این سامانه بتوانند به راحتی از وضعیت شکایت از سیم کارت خود آگاه شوند.

لازم به ذکر است که یک تاخیر کوتاه و جزئی در پیگیری ابلاغیه های قضایی می تواند فرد صاحب خط را با چالش های بزرگی مواجه کرده و برای او دردسر ساز شود.

بر اساس ماده واحدی قانون تاسیس شرکت مخابرات« هرکس وسیله مخابراتی در اختیار خود را وسیله مزاحمت دیگران قرار دهد یا با عمد و سوء نیت ارتباط دیگری را مختل کند … » با توجه به نوع مزاحمت و تعداد دفعاتی که این کار را انجام داده است به قطع ارتباط به صورت محدود، جریمه نقدی و نهایتاً قطع دائم سرویس ارتباطی محکوم می شود.

همچنین بر اساس قانون چنانچه فرد شاکی بتواند ثابت کند که فرد مزاحم از طریق سیم کارت و تلفن همراه خود اقدام به نشر اکاذیب به قصد تشویش اذهان عمومی یا تهدید دیگران کرده باشد در صورت اثبات جرم ممکن است به حبس از دو ماه تا دو سال و یا تحمل ۷۴ ضربه شلاق محکوم شود.

چگونه می توان از شکایت بر علیه خود یا سیم کارت مطلع شد؟

یکی از روش های متداول برای اطلاع از شکایت بر علیه خود یا از سیم کارت مراجعه به سامانه ثنا با کد ملی یا شماره تلفن همراه است.

به این معنا که وقتی یک شخص ر سامانه ثنا ثبت نام کرده باشد هر زمان که بخواهد می تواند از طریق گوشی، لپ تاپ و غیر وارد سامانه ثنا شده و به صورت آنلاین پیگیر پرونده ها و شکایت های قضایی مطرح شده  بر علیه خود یا از سیم کارت باشد.

روش دیگر برای پیگیری شکایت بر علیه خود یا از سیم کارت مراجعه به سامانه عدل ایران و ورود به این سامانه است.

به این معنا که فرد می تواند با وارد کردن اطلاعات هویتی مثل کد ملی، اطلاعات دقیق و جامعی را از وضعیت پرونده ها یا شکایات های مطرح شده بر علیه خود به صورت آنلاین به دست بیاورد.

روش دیگر مراجعه به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی و ارائه مشخصات و مدارک هویتی برای بررسی وضعیت پرونده ها و شکایت های ثبت شده بر علیه فرد است.

بنابراین کسانی که قصد داشته باشند به صورت آسان و بدون دردسر از وضعیت شکایت از سیم کارت یا پرونده های کیفری و حقوقی طرح شده بر علیه خود آگاه شوند باید از طریق سامانه های قوه قضاییه مثل سامانه ثنا و عدل ایران برای این کار اقدام کنند و چنانچه به دلایل مختلف به این سامانه ها دسترسی نداشته باشند یا در سامانه ثنا ثبت نام نکرده باشند می توانند برای پیگیری شرایط قضایی خود با در دست داشتن مدارک هویتی به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی مراجعه نمایند.

پیگیری شکایت از طریق سامانه ثنا

همانطور که گفته شد پیگیری شکایت از طریق سامانه ثنا سریع ترین روش برای اطلاع از وضعیت شکایت از سیم کارت یا پرونده های طرح شده بر علیه یک فرد است.

همچنین ثبت نام در این سامانه و دسترسی به آن باعث می شود فرد متقاضی برای اطلاع از وضعیت قضایی و پرونده های مطرح شده بر علیه خود بدون مراجعه حضوری  و صرفه جویی در وقت و هزینه ها از طریق این سامانه نسبت به پرونده های مطرح شده بر علیه خود و وضعیت دادرسی آنها آگاه شود.

افرادی که در سامانه ثنا ثبت نام نکرده باشند می توانند در اولین فرصت با در دست داشتن مدارک هویتی به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی مراجعه کرده و پس از طی شدن روال اداری در این سامانه ثبت نام کنند.

پس از ثبت نام در سامانه ثنا هر زمان که فرد ثبت نام کننده بخواهد می تواند با وارد کردن شماره ملی یا تلفن همراه وارد این سامانه شده و از شکایت سیم کارت یا دیگر شکایت های مطرح شده بر علیه خود آگاه شود.

◁◁ مطلب پیشنهادی: شکایت بابت سرقت گوشی

چگونه از شکایت غیابی بر علیه خود آگاه شویم؟

با استناد به ماده ۱۷۵ و ۱۷۶ قانون آیین دادرسی کیفری، آیین نامه ای تحت عنوان آیین نامه نحوه استفاده از سامانه های رایانه ای و مخابراتی تدوین شده است که بر اساس آن، در صورتی که مخاطب مجهول الامکان باشد و امکان دسترسی به حساب کاربری او وجود نداشته باشد.

ابلاغیه اوراق قضایی مربوطه از طریق نشر آگهی در سامانه ابلاغ و یکی از روزنامه های کثیرالانتشار به آنها اطلاع رسانی می گردد. در چنین وضعیتی مخاطب، شکایت غیابی برای اطلاع از این نوع شکایت باید در سامانه آگهی ثبت نام کرده و شماره کاربری دریافت کند.

بر همین اساس سامانه ای تحت عنوان سامانه آگهی الکترونیک قضایی در ذیل سامانه عدل ایران ایجاد شده است.

سامانه آگهی الکترونیک قضایی این امکان را فراهم می کند تا کسانی که می خواهند بدانند آیا شکایت غیابی بر علیه آنها مطرح شده است یا خیر، بتوانند وضعیت خود را استعلام کرده و در صورتی که شکایت بر علیه آنها وجود داشته باشد، پس از ثبت نام در سامانه ثنا جزئیات مربوط به شکایت غیابی مورد نظر را ملاحظه نمایند.

بنابراین فرد صاحب سیم کارت اگر احتمال بدهد که شکایت غیابی از سیم کارت او شده است باید برای اطلاع از وضعیت خود به سامانه آگهی الکترونیک قضایی مراجعه کرده و در صورتی که شکایت بر علیه او وجود داشته باشد برای اطلاع از جزئیات شکایت در سامانه ثنا ثبت نام کند.

سخن پایانی

همانطور که گفته شد برای پاسخ به این سوال که از کجا بفهمیم از سیم کارت شکایت شده است. در صورتی که پیامک یا تماسی از اوپراتور ارائه دهنده خدمات به سیم کارت مورد نظر ارسال نشده باشد.

می توان با مراجعه به مراکز خدماتی یا دفاتر حقوقی اوپراتورهای مختلف و ارائه مدارک شناسایی از این امر آگاهی لازم را به دست آورد.

همچنین اگر در مراکز قضایی و دفاتر الکترونیک قضایی، شکایتی از سیم کارت خاصی مطرح شده باشد و به دلیل تغییر آدرس صاحب سیم کارت، خاموش بودن سیم کارت، در دسترس نبودن یا دلایل دیگر، احضاریه یا ابلاغیه دادگاه به دست صاحب سیم کارت نرسیده باشد.

صاحب سیم کارت می تواند پس از مراجعه به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی و ثبت نام در سامانه ثنا، از طریق وارد کردن شماره ملی یا شماره تلفن از شکایات انجام شده بر علیه خود یا سیم کارت آگاه شود.

محبوب‌ترین مقالات
خدمات ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

keyboard_arrow_up
مشاوره تلفنی رایگان