طلاق ندادن تا آخر عمر؛ اگر مرد بگوید طلاق نمی دهم

جهت مشاره تلفنی رایگان با وکیل اسدی با شماره زیر تماس بگیرید:

طلاق ندادن تا آخر عمر؛ اگر مرد بگوید طلاق نمی دهم

طلاق ندادن تا آخر عمر؛ اگر مرد بگوید طلاق نمی دهم عملی قانونی و امکان پذیر است چون در قانون جاری که بر اساس شرع مقدس و قوانین اسلامی تنظیم شده است حق طلاق با مرد است و تا زمانی که مرد همسر خود را طلاق ندهد همسر نمی تواند از او جدا شود.

اما طلاق ندادن مرد فقط محدود به حق طلاق مرد نمی شود، به این معنا که  مرد بگوید زن خود را طلاق نمی دهم و این امر مطلق و بدون تغییر باشد. بلکه طلاق ندادن مرد در صورتی معتبر است که همه نیازهای شرعی و قانونی زن  برآورده شود. اما اگر نیازهای شرعی و قانونی زن به شکلی که در قانون به خصوص مواد۱۱۱۹، ۱۱۲۹، ۱۱۳۰آمده است تامین نشود زن می تواند با استناد به این مواد و اثبات شرایط به وجود آمده از همسر خود طلاق گرفته و جدا شود.

آیا مرد میتواند زن را برای همیشه طلاق ندهد؟

از نظر شرعی و قانونی مرد می تواند زن شرعی و قانونی خود را برای همیشه طلاق ندهد اما این امر زمانی میسر است که همه نیازهای شرعی و قانونی زن به وسیله مرد تامین شود.

به عبارت دیگر در قوانین جاری کشور که برگرفته از قوانین اسلامی و شرع مقدس است حق طلاق با مرد است و تا زمانی که مرد نخواهد زن نمی تواند از او جدا شود.

اما در شرایط استثنایی که در قانون به خصوص مواد ۱۱۱۹، ۱۱۲۹ و ۱۱۳۰ به آن پرداخته شده است زن می تواند با استناد به این مواد و ارائه مدارک محکمه پسند از همسر خود جدا شود.

از جمله مواردی که زن با استناد به آن می تواند از همسر خود جدا شود می توان به مواردی مانند اثبات عسر و هرج مرد در اداره زندگی یا ناتوانی در پرداخت هزینه های زندگی، ترک نفقه به مدت ۶ ماه، جنون و دیوانگی مرد، ترک زندگی به وسیله زوج به مدت ۶ ماه متوالی یا ۹ ماه متناوب، اعتیاد زوج به مواد مخدر یا مصرف مشروبات الکلی، محکومیت قطعی زوج به حبس ۵ سال یا بیشتر، ضرب و شتم یا سوء رفتار مداوم زوج با زوجه، ابتلای زوج به بیماری های لاعلاج یا صعب العلاج و غیره که در مواد قانونی یا عقدنامه به وضوح آمده است اشاره کرد.

همچنین باید به این نکته توجه داشت که مواد قانونی که زن می تواند با استناد به آن از همسر خود جدا شود برای اطلاع عامه در عقدنامه ذکر شده است.

آیا مرد میتواند زن را برای همیشه طلاق ندهد؟
آیا مرد میتواند زن را برای همیشه طلاق ندهد؟

راهکار برای طلاق ندادن زن

مهمترین راهکار برای طلاق ندادن زن تامین و پرداخت همه حق و حقوق قانونی زن و آزار و اذیت نکردن او به وسیله شوهر است.

به این معنا که اگر همه حق و حقوق قانونی زوجه مثل تهیه مسکن، پرداخت نفقه، اجرت المثل، مهریه و غیره انجام شده باشد و مرد با رفتار و کردار خود باعث آزار و اذیت زن نشود زن نمی تواند از مرد طلاق بگیرد و مرد می تواند بر طلاق ندادن زن و ادامه زندگی با او تاکید کند.

اما اگر زن با استناد به مواد قانونی و عدم پرداخت حق و حقوق قانونی  خود از سوی مرد بتواند عسر و حرج خود را برای مراجع قانونی مثل دادگاه خانواده ثابت نماید دادگاه بدون رضایت مرد، رای به طلاق زن می دهد و پس از قطعی شدن رای زن می تواند با مراجعه به دفاتر طلاق اقدام به طلاق نماید.

به عبارت ساده رعایت حق و حقوق قانونی زن از سوی مرد، نداشتن حق طلاق از سوی زن یا فراهم نبودن شرایط برای استناد زن به مواد قانونی یا شرایط درج شده در عقدنامه که نشان دهنده عسر و حرج زن است باعث می شود زن نتواند از مرد طلاق بگیرد.

پرداخت مهریه و طلاق ندادن زن

پرداخت مهریه و طلاق ندادن زن در صورتی میسر می شود که مرد همه حق و حقوق قانونی زن مثل پرداخت نفقه، تهیه مسکن، اجرت المثل و غیره را رعایت کرده باشد و زن نتواند با استناد به مواد قانونی یا مواردی که در عقدنامه درج شده است عسر و حرج خود را از ادامه زندگی با مرد ثابت کند.

همچنین باید به این نکته توجه داشت که مهریه یک حق قانونی است که پس از جاری شدن صیغه نکاح به زن تعلق می ‌گیرد و پرداخت یا عدم پرداخت آن به طلاق ربطی ندارد. به شکلی که زن می ‌تواند مهریه خود را از شوهر دریافت کرده و با او زندگی کند.

اگر مرد طلاق ندهد تکلیف بچه چه میشود؟

اگر مرد طلاق ندهد تکلیف بچه روشن است و بچه باید با پدر و مادر خود زندگی کند. به عبارت دیگر وقتی مرد طلاق ندهد و شرایط برای طلاق گرفتن زن فراهم نباشد زن می بایست به خانه شوهر خود برگشته  و از فرزندان خود نگهداری کند.

مسئله حضانت و سرپرستی فرزندان زمانی مطرح می شود که زن و شوهر از یکدیگر طلاق گرفته و جدا شوند. در این وضعیت قانون تکلیف حضانت فرزندان را روشن کرده است.

به این معنا که نگهداری از فرزندان تا سن ۷ سالگی به عهده مادر است و از سن ۷ سالگی تا رسیدن آنها به سن بلوغ و قانونی به عهده پدر است و در شرایطی این وضعیت تغییر می کند که هر یک از والدین نتوانند از فرزندان خود به دلایل مختلف نگهداری کنند.

در این وضعیت اگر طرف مقابل بتواند با ارائه مدارک و شواهد لازم عدم صلاحیت طرف مقابل را برای نگهداری از فرزندان در مراجع قضایی ثابت نماید تا مساعد شدن شرایط، صلاحیت فرزندان به طرف مقابل یا نزدیکان فرزندان واگذار می شود.

بنابراین اگر مرد طلاق ندهد تکلیف بچه ها روشن است و آنها باید به همراه مادر خود در کنار پدر زندگی کنند.

اگر مرد طلاق ندهد زن میتواند طلاق بگیرد؟

اگر مرد طلاق ندهد فقط در صورتی زن می تواند طلاق بگیرد که اولاً حق طلاق داشته باشد و بتواند با استناد به حق طلاق  از همسر خود جدا شود.

دوما شرایط زندگی زن طوری باشد که زن با ارائه مدارک و شواهد لازم بتواند عسر و حرج خود را از ادامه زندگی با زوج ثابت کرده و درخواست طلاق نماید.

همچنین اگر زن بتواند با استناد به یکی از موارد درج شده در عقدنامه عسر و حرج خود را از ادامه زندگی با مرد ثابت نماید دادگاه برای او رای طلاق صادر می کند و زن می تواند پس از قطعی شدن رای از شوهر خود جدا شود.

یکی دیگر از راه های طلاق زن از مرد در صورتی که مرد طلاق ندهد آن است که زن بتواند با استناد به ماده ۱۱۲۹ قانون مدنی به دلیل عدم پرداخت نفقه و خرج زندگی یا فراهم نبودن منزل و خانه برای خود و فرزندان، عسر و حرج خود از ادامه زندگی با شوهر را اعلام کرده و درخواست طلاق نماید.

اگر مرد طلاق ندهد زن میتواند ازدواج کند؟

بر اساس قوانین جاری که برگرفته از شرع و قوانین اسلام است تا زمانی که مرد همسر خود را طلاق ندهد و عده مشخص شده زن برای ازدواج مجدد تمام نشود از نظر شرعی و قانونی زن مسلمان نمی تواند ازدواج مجدد کند.

به عبارت دیگر از لحاظ قانونی امکان ازدواج زن شوهردار و طلاق نگرفته با فرد دیگر وجود ندارد و اگر مرد طلاق ندهد و زن به صورت غیر رسمی با فرد دیگر ازدواج کند نه تنها عمل انجام شده غیرقانونی و مجرمانه است.

بلکه  در صورت وجود رابطه جنسی بین طرفین، عمل انجام شده زنا محسوب شده و مرتکبین به اشد مجازات یا اعدام محکوم می شوند. بنابراین یک زن مسلمان، در صورت طلاق ندادن مرد تا زمان جاری شدن صیغه طلاق و طی شدن عده تعیین شده نمی تواند ازدواج کند.

در صورت تمایل به دریافت مشاوره تلفنی از وکیل طلاق در تهران با شماره ۰۹۱۲۳۵۷۶۰۳۷ تماس حاصل فرمایید، با مشورت و راهنمایی وکیل زودتر به نتیجه خواهید رسید. 

سخن پایانی

طلاق ندادن تا آخر عمر؛ اگر مرد بگوید طلاق نمی دهم ممکن است و در صورتی که مرد همه حق و حقوق قانونی زن را پرداخت کرده و عملی خلاف موارد تعیین شده در قانون یا عقدنامه انجام ندهد زن نمی تواند تا آخر عمر از او جدا شود.

به عبارت دیگر مرد میتواند زن را برای همیشه طلاق ندهد؟  اما این امر در صورتی  میسر است که حق و حقوق قانونی او از سوی شوهر رعایت شده باشد و عملی خلاف قانون و عرف که تضییع کننده حق و حقوق قانونی زوجه باشد صورت نپذیرفته  باشد.

راهکار برای طلاق ندادن زن، رعایت حق حقوق قانونی زن و مصداق پیدا نکردن موارد تعیین شده در قانون برای طلاق است.

پرداخت مهریه و طلاق ندادن زن دو مسئله متفاوت هستند چون مهریه حق قانونی زن است و پس از جاری شدن صیغه نکاح مرد موظف به پرداخت آن است و پرداخت کردن یا نکردن مهریه ربطی به طلاق ندارد.

محبوب‌ترین مقالات
خدمات ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

keyboard_arrow_up
مشاوره تلفنی رایگان