جهت مشاره تلفنی رایگان با وکیل اسدی با شماره زیر تماس بگیرید:

دلیل بیمه نکردن کارفرما

همانطور که می دانید امروزه بیمه نکردن کارگر، یکی از مورد بحث ترین موضوعات حقوقی در حوزه کار و رفاه اجتماعی محسوب می شود. بیمه یکی از مهمترین حقوق کارگران می باشد که به صراحت در قانون کار ذکر گردیده است، و باید توسط کارفرما پرداخت گردد. بیمه در واقع ضمانت مالی و جانی کارگران می باشد. به عنوان مثال اگر کارگر در هنگام انجام کار دچار حادثه و آسیب جسمانی شود، می تواند با استفاده از حق بیمه خود هزینه های درمانش را پرداخت نماید.

یعنی در این حالت هزینه های درمان توسط اداره بیمه پرداخت خواهند شد. یا دیگر مزیت بیمه برای کارگران دریافت حقوق و مستمری در زمان بازنشستگی می باشد. به همین دلیل بسیار مهم است که کارفرما هر ماه حق بیمه کارگران را که شامل مبلغ مشخصی می شود، به طور تمام و کمال پرداخت نماید. اما در بسیاری از موارد دیده می شود که کارفرما بیمه کارگر را بر خلاف توافقات و‌ قانون کار، پرداخت نمی نماید.

 این مسئله که موجب ضایع گردیدن حقوق کارگران می شود، می تواند دلایل متعددی داشته باشد. در درجه اول یکی از شایع ترین علت های بیمه نکردن کارگران، غیر قانونی بودن فعالیت کسب و کار آن ها می باشد. برای مثال ممکن است کارگاهی که کارگر در آن مشغول به کار است، مجوز های لازم را دریافت ننموده و فعالیتی غیر قانونی داشته باشد. در این صورت عملا کارفرما نمی تواند حق بیمه پرداخت کند، چرا که کارگاه یا شرکت او هویت قانونی ندارد.

 دیگر علت رایج عدم‌ پرداخت حق بیمه توسط کارفرمایان، این است که بیمه را جز هزینه های مازاد و اضافه بر سازمان تلقی نموده و می خواهند به هر طریقی که شده از پرداخت این حق و رد کردن هزینه بیمه شانه خالی کنند‌. اما علت های بیمه نکردن کارگران تنها به همین موارد ختم نمی شود. گاهی کارفرما برای اینکه کارگر قادر به اثبات ارتباط کارگر و کارفرما در مراجع قضایی نباشد، از رد کردن حق بیمه او خودداری می کند.

چرا که اگر کارگر بتواند این ارتباط را به اثبات برساند، کارفرما باید علاوه بر حق بیمه تمامی حقوق دیگر کارگر از جمله عیدی، سنوات، حق اولاد و…..را نیز به طور تمام و کمال پرداخت کند.‌ در نهایت این موارد تمامی دلایلی هستند، که می توانند موجب عدم پرداخت حق بیمه توسط کارفرمایان شوند.

اثبات ارتباط کارگر و کارفرما جهت پرداخت حق بیمه

گاهی بیمه نکردن کارگر تنها شامل مدت زمانی کوتاه می شود. برای مثال کارفرما در سال های اول تمامی حق بیمه او را رد نموده، و تنها چند ماهی است که از انجام این کار اجتناب کرده است. در این صورت بهترین راه برای اثبات ارتباط کاری میان کارگر و کارفرما، رجوع به لیست بیمه کارگاه می باشد.

 اگر نام کارگر در لیست بیمه کارگران کارگاه مزبور وجود داشته و قبلا برای او بیمه پرداخت شده باشد، اثبات ارتباط کاری بسیار آسان خواهد بود. اما اگر کارفرما هیچ بیمه ای برای کارگر پرداخت ننموده و نام فرد در لیست بیمه شدگان نباشد، باید برای اثبات این مسئله از روش های دیگر استفاده نمود، تا بتوان بیمه نکردن کارفرما را در دادگاه مطرح کرد.

 برای مثال کارگر می تواند از قرارداد کاری منعقد شده میان خود و کارفرما استفاده کند. اگر در این در این قرارداد بیمه نمودن کارگر ذکر گردیده، و کارفرما از انجام این کار خودداری نموده باشد، ارائه آن می تواند سندی محکم برای اثبات ارتباط کاری کارگر و کارفرما باشد.

اگر کارفرما، کارگر را بیمه نکند چه اتفاقی می افتد؟

بیمه نکردن کارگر می تواند برخی تبعات قانونی را برای کارفرما به همراه داشته باشد. چرا که با عدم پرداخت حق بیمه، کارفرما در واقع حقوق کارگر را تضییع نموده و از بین برده است. به همین دلیل باید در مراجع قضایی پاسخگو باشد.

 در صورتی که این مسئله اثبات و‌ احراز گردد، کارفرما مکلف به پرداخت حق بیمه و همچنین پرداخت جریمه نقدی خواهد شد. لازم به ذکر است که اگر بیمه نکردن از توافقات کارگر و کارفرما بوده و حتی قراردادی نیز در این خصوص امضا نموده باشند، این توافق از نظر قانونی کاملا باطل است.

 در نتیجه حتی در صورت رضایت کارگر از عدم پرداخت حق بیمه، بازهم کارفرما مکلف به انجام این کار بوده و حق پرداخت ننمودن هزینه بیمه را نخواهد داشت.

بیمه نکردن کارفرما

گزارش بیمه نکردن کارفرما

گاها سوال می شود که سازمان تامین اجتماعی و اداره کار چگونه از عدم پرداخت حق بیمه مطلع می شوند؟ در این باره می بايست بگوییم سازمان تامین اجتماعی در این خصوص بسیار موشکافانه عمل نموده است. به طوری که گاها بازرسین خود را به صورت سرزده به کارگاه ها می فرستد.

 این بازرسان با پرس و جو از کارگران کارگاه مورد نظر و انجام تحقیقات فراوان، از بیمه نکردن کارفرما اطلاع کسب می ‌کنند‌‌. همچنین سازمان تامین اجتماعی سامانه تلفنی ۱۴۲۰را نیز در اختیار مردم قرار داده تا در این خصوص گزارشات خود را ارائه دهند.

 برای مثال اگر مشاهده کنید که در کارگاهی کارگران مشمول قانون کار هستند اما بیمه آن ها رد نمی شود، می توانید با این شماره تماس بگیرید. در این صورت سازمان تامین اجتماعی جهت بازرسی از کارگاه مورد نظر اقدام نموده و در صورت اثبات این موضوع، کارفرما را موظف به پرداخت حق بیمه کارگران و جریمه نقدی خواهد نمود.

 

مطلب پیشنهادی : وکیل چک برگشتی

 

شکوائیه سبب بیمه نکردن کارفرما

کارگران در اکثر موارد به علت فشار مالی و وضعیت اقتصادی نامناسب، اقدام به قبول کار بدون پرداخت حق بیمه می نمایند. گاهی نیز کارگران به علت ناآگاهی از کارفرمای خود حق بیمه اشان را مطالبه نمی کنند‌.

اما پس از آشنایی با شرایط ارتباط کارگری و کافرمایی، معمولأ کارگران جهت مطالبه این حق خود اقدام خواهند کرد. برای مطالبه قانونی نیاز است که کارگر اقدام به تنظیم شکوائیه نماید‌. شکوائیه همان فرم شکایت نامه بیمه نکردن کارفرما می باشد. در این فرم باید صراحتا ذکر شود که کارفرما از پرداخت حق بیمه کارگر خودداری نموده است.

 در نتیجه کارگر می تواند با ارائه شکوائیه و مدارک مورد نیاز در مرجع قضایی صالح، با طی نمودن برخی مراحل این حق خود را مطالبه کند.

مجازات نقدی فقدان پرداخت حق بیمه توسط کارفرما

پس از شکایت از کارفرما، دادگاه علاوه بر مطالبه حقوق کارگر او را به پرداخت جریمه نقدی نیز محکوم می نماید. یعنی کارفرما می بايست بیمه پرداخت‌ نشده را به صورت تمام و کمال بپردازد.

 همچنین بر اساس ماده ۱۸۳قانون کار، بیمه نکردن کارگر شامل مجازات نقدی دو تا ده برابر بیمه پرداخت نشده می شود. اینکه مقدار جریمه چه میزان باشد نیز، کاملا به علم و دیدگاه قاضی و همچنین شرایط پرونده بستگی دارد.

لزوم مشاوره با وکیل اداره کار در فرم بیمه نکردن کارفرما

همانطور که می دانید پر کردن فرم و دادخواست بیمه ننمودن از طرف کارفرما، باید به شکل اصولی انجام گیرد تا تاثیردهی کافی در دادگاه را داشته باشد. به همین دلیل بهتر است در این زمینه حتما با یک وکیل با تجربه اداره کار مشورت نمایید.

وکیل در طول جلسات مشاوره به تمامی سوالات شما در خصوص پرونده اتان پاسخ داده، و بهترین و اثرگذار ترین نوع شکوائیه را برایتان تنظیم خواهد کرد. پس پیش از هر چیزی از وکلای اداره کار در این خصوص مشاوره دریافت نمایید.

وکیل برای بیمه نکردن کارفرما

بسیاری از افراد برای دریافت حقوق خود و محکوم نمودن کارفرما اقدام به شکایت می نمایند. اما چون دانش حقوقی کافی ندارند برخی مراحل را به شیوه اصولی طی ننموده، و دستیابی به حقوق قانونی برایشان دشوار تر می گردد‌. به همین دلیل باید حتما از یک وکیل با سابقه و کاردان در این زمینه کمک‌ بگیرید.

 کمک گرفتن از وکیل در خصوص بیمه نکردن کارفرما، می تواند فاکتور های مثبت زیر را برایتان به همراه داشته باشد:

  • اثبات آسان تر ارتباط کاری

اثبات ارتباط کاری میان کارگر و کارفرما از دشوار ترین و البته سرنوشت ساز ترین بخش های این نوع طرح دعوا می باشد. وکیل با ارائه برخی شواهد و مدارک این موضوع را بسیار آسان تر در دادگاه به اثبات می رساند.

  • پیشبرد سریع تر پرونده

وکیل با توجه به راهکار هایی که به شما ارائه می نماید، موجب پیشبرد هرچه سریع تر روند پرونده اتان خواهد شد. در نتیجه در مدت زمان بسیار کوتاه تری می توانید حقوق خود را وصول کنید.

  • آگاه سازی

در خصوص پرونده بیمه نکردن کارفرما ممکن است شما از برخی حقوق قانونی خود اطلاعات کاملی نداشته باشید. وکیل شما را در خصوص حقوق قانونی اتان آگاه ساخته، و موانع پیش روی پرونده را نیز شفاف سازی خواهد کرد. در نتیجه شما می توانید کلیه حقوق قانونی اتان را، بدون هیچ کم و کاستی از کارفرما مطالبه نمایید.

محبوب‌ترین مقالات
خدمات ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

keyboard_arrow_up
مشاوره تلفنی رایگان