انتقال اموال به فرزند صغیر قبل از اجرای مهریه

جهت مشاره تلفنی رایگان با وکیل اسدی با شماره زیر تماس بگیرید:

انتقال اموال به فرزند صغیر قبل از اجرای مهریه

انتقال اموال به فرزند صغیر قبل از اجرای مهریه اگر به قصد فریبکاری و دور زدن قانون باشد عملی ناپسند  و غیرقانونی است که می تواند تبعات قانونی قابل ملاحظه ای را برای انتقال دهنده به همراه داشته باشد. در خیلی از موارد، شوهر یا زوج به قصد جلوگیری از توقیف اموال به وسیله همسر بابت مهریه، اموال و دارایی های خود را به نام فرزند صغیر منتقل می کنند. انتقال اموال به نام فرزند قبل از اجرای مهریه یک روش برای فرار از  پرداخت دیون است که اجرای آن می تواند تبعات قانونی جدی را برای منتقل کننده به همراه داشته باشد. بنابراین انتقال اموال به فرزند صغیر قبل از اجرای مهریه، به عنوان یک معامله صوری و باطل شناخته می شود و اگر پس از بررسی قانونی مشخص شود که این عمل به قصد فرار از پرداخت دیون انجام شده است علاوه بر ابطال معامله و اسناد منتقل شده ممکن است تبعات و مجازات های قانونی قابل ملاحظه را نیز برای فرد انتقال دهنده به همراه داشته باشد.

آیا انتقال اموال به نام فرزند صغیر عملی غیر قانونی است؟

انتقال اموال به نام  فرزند صغیر، عمل قانونی و پذیرفته شده است و والدین می توانند هر زمان که بخواهند، اموال خود را به نام فرزندان صغیر و زیر ۱۸ ساله خود منتقل کنند. اما انتقال اموال به نام فرزند صغیر اگر به عنوان عملی پیشگیرانه برای فرار از پرداخت دیون یا قبل از اجرای مهریه باشد.

هرچند این انتقال در ظاهر عملی قانونی و موجه است اما زوجه یا طلب کار پس از به اجرا گذاشتن مهریه می تواند این عمل را به دادگاه خانواده اطلاع رسانی کرده و آن را مصداق فریب برای فرار از پرداخت دیون از جمله مهریه بداند و خواستار بررسی این مسئله به وسیله دادگاه شود.

بنابراین بر اساس قوانین، اگر زوجه یا زن بتواند ثابت کند که انتقال اموال به فرزند صغیر از سوی زوج به منظور فرار از پرداخت مهریه یا دیون بوده است و این امر پس از بررسی نهادهای قانونی به اثبات برسد.

انتقال اموال به فرزند صغیر به عنوان معامله صوری و باطل شناخته شده و اسناد صادر شده ابطال می گردد. به این معنا که دادگاه رسیدگی کننده حکم به ابطال نقل و انتقال داده و اموال مورد نظر برای پرداخت دیون از جمله مهریه توقیف می گردد.

چه زمانی انتقال اموال به نام فرزند صغیر با عنوان معامله صوری شناخته می شود؟

زمانی انتقال اموال به نام  فرزند صغیر با عنوان معامله صوری شناخته می‌شود که این کار بعد از به اجرا گذاشتن مهریه توسط زن انجام شود و زوج بخواهد با انجام چنین کاری از پرداخت دیون و مهریه فرار کند.

در این وضعیتی اگر روشن شود که  شرط  صحت معامله یعنی قصد واقعی برای معامله و انتقال یک مال و دارایی در طرفین معامله وجود ندارد انتقال مال و دارایی به نام فرزند صغیر مصداق معامله صوری است.

بر اساس قانون، شرط صحت معامله، وجود قصد واقعی طرفین برای انجام معامله است به این معنا که اگر معامله برای دور زدن قانون و به شکل صوری انجام شود باطل بوده و مرجع قانونی رسیدگی کننده می تواند حکم به ابطال آن دهد.

بنابراین اگر انتقال اموال به  نام فرزند صغیر بعد از اجرای مهریه، به عنوان عملی پیشگیرانه و صوری برای فرار از پرداخت مهریه شناخته شود این نوع معامله از نظر قانون بی اعتبار است و مرجع قانونی رسیدگی کننده پس از انجام بررسی های لازم و استنباط این مفهوم می تواند به بطلان معامله رای داده و عمل انجام شده می تواند  پیامدهای حقوقی قابل ملاحظه ای را برای فرد انتقال دهنده به همراه داشته باشد.

تشخیص صوری بودن معامله برای فرار از پرداخت دیون بر اساس چه معیارهایی ارزیابی می شود؟

تشخیص صوری بودن معامله برای فرار از پرداخت دیون  در انتقال اموال به نام فرزند صغیر نیازمند بررسی شرایط و انگیزه هایی است که بتواند صوری بودن اقدامات انجام شده را به اثبات برساند.

اولین اقدام برای تشخیص صوری بودن معامله در انتقال اموال به نام فرزند صغیر پس از اجرای مهریه، بررسی تاریخ و شرایط انجام معامله و نقل و انتقال است.

به این معنا که اگر تاریخ و زمان انتقال اموال پس از ثبت درخواست مهریه باشد می تواند این عامل  به عنوان نشانه ای برای صوری بودن معامله تلقی شده و زمینه را برای ابطال قانونی معامله فراهم کند.

یکی دیگر از نشانه های صوری بودن معامله در انتقال اموال به نام فرزند صغیر قبل از اجرای مهریه، عدم اطلاع خریدار یا انتقال گیرنده از وضعیت بدهی فرد انتقال دهنده است.

به این معنا که اگر فرزند صغیر از شرایط معامله بی اطلاع باشد و نداند که چه چیزی به نام او منتقل شده است. شرایط معامله طبیعی نیست و دادگاه می تواند با بررسی مدارک و شواهد، صوری بودن یا نبودن معامله را روشن کند.

همچنین اگر دادگاه خانواده رسیدگی کننده به دریافت مهریه با استناد به ماده ۲۱ قانون نحوه اجرای محکومیت های مالی، انتقال اموال به نام فرزند صغیر، پس از اجرای مهریه را مصداق فرار از پرداخت دیون و بدهی ها مالی بداند معامله و انتقال انجام شده باطل می شود و ممکن است مجازات های سنگینی را نیز برای انتقال دهنده به همراه داشته باشد.

معمولا چه اموال و دارایی هایی به شکل صوری پس از اجرای مهریه به نام فرزند صغیر منتقل می شود؟

به اجرا گذاشتن مهریه به وسیله زن، ممکن است باعث شود مرد اموال و دارایی های خود مثل خودرو، خانه یا ملک را به شکل صوری برای فرار از پرداخت دیون به نام فرزندان صغیر خود منتقل کند.

اگر صوری بودن این نوع معامله یا نقل و انتقال برای مراجع قانونی و قضایی به اثبات برسد معامله باطل شده و اموال انتقال داده شده تا روشن شدن وضعیت توقیف می گردد.

بنابراین انتقال اموالی مانند خودرو، ملک یا خانه برای فرار از پرداخت دیونی مثل مهریه وجود دارد و در صورت وجود چنین اتفاقی زن به عنوان خواهان می‌تواند انتقال انجام شده را به مراجع قانونی رسیدگی کننده به دریافت مهریه‌، اطلاع رسانی کرده و خواهان ارزیابی چنین نقل و انتقالی شود.

آیا خودرویی که قبل از اجرای مهریه به نام فرزند صغیر منتقل شده است قابل توقیف است؟

خودرویی که قبل از اجرای مهریه به نام فرزند صغیر منتقل شده باشد زمانی قابل توقیف است که پس از انجام بررسی های لازم مشخص شود انتقال خودرو به نام فرزند صغیر برای فرار از پرداخت دیون انجام شده است، در غیر این صورت امکان توقیف خودرو وجود ندارد.

به عبارت دیگر وقتی پس از انجام  بررسی های لازم مشخص شود که زوج پس از به اجرا گذاشته شدن مهریه به وسیله زوجه برای فرار از پرداخت دیون، خودرو خود را به نام فرزند صغیر منتقل کرده است.

این معامله و نقل و انتقال غیرقانونی بوده و به وسیله مرجع قانونی رسیدگی کننده به عنوان یک معامله صوری باطل می شود.

بنابراین اگر برای دادگاه خانواده روشن شود که انتقال خودرو به نام فرزند صغیر پس از اجرای مهریه به قصد فرار از پرداخت دیون بوده است خودرو مورد نظر توقیف  شده  و فرد انتقال دهنده مجرم شناخته می شود.

در این وضعیت اگر خودرو به صورت رسمی به نام فرزند صغیر انتقال داده شده باشد  و  روشن شود که این معامله برای ظاهرسازی و بدون قصد واقعی بوده است دادگاه معامله را باطل کرده و خودرو را برای پرداخت مهریه توقیف می کند.

منتهی ارزش خودرو در این وضعیت می تواند تعیین کننده باشد به این معنا که اگر خودرو قیمت و ارزش بالایی داشته باشد و  بخش زیادی از بدهی را بتواند  پوشش دهد احتمال توقیف آن برای پرداخت مهریه وجود دارد اما اگر ارزش خودرو پایین باشد و نتواند بخش قابل ملاحظه ای از بدهی را پوشش دهد ممکن است دادگاه به جای توقیف، فروش آن را برای پرداخت قسمتی از مهریه در دستور کار قرار دهد.

بنابراین اگر خودرو پدر پس از اجرای مهریه به فرزند صغیر منتقل شود و دادگاه پس از بررسی شرایط، به این نتیجه برسد که انتقال انجام شده به منظور فرار از پرداخت دیون انجام شده است، نقل و انتقال انجام شده باطل اعلام می شود و تا روشن شدن وضعیت مهریه، خودرو توقیف می گردد.

آیا انتقال سند ملک یا آپارتمان به نام فرزند صغیر برای فرار از پرداخت دیون مهریه امکان پذیر است؟

انتقال رسمی سند ملک یا آپارتمان به نام فرزند برای فرار از دیون مهریه در صورتی ممکن است که نقل و انتقال با رعایت شرایط و مقررات قانونی انجام شود.

یکی از نکاتی که در انتقال رسمی سند ملک یا آپارتمان به فرزند صغیر یا زیر ۱۸ سال مورد توجه است صلاحیت قانونی و اهلیت داشتن طرف معامله است.

به این معنا که فرزند صغیر با سن زیر ۱۸ سال، از نظر قانون، اهلیت لازم برای انجام معامله مستقل را ندارد و برای انجام نقل و انتقال یا معامله نیاز است که برای او ولی یا قیم انتخاب شود.

بنابراین اگر اهلیت و صلاحیت طرف معامله یعنی فرزند صغیر از نظر مراجع قانونی پذیرفته شود با معرفی قیم، ملک یا آپارتمان به نام او منتقل می گردد.

اما از نظر حقوقی، انتقال سند ملک یا آپارتمان به نام فرزند صغیر یا زیر ۱۸ سال در صورتی معتبر است و زوج نمی تواند به انجام معامله صوری برای فرار از پرداخت دیون و مهریه استناد کند که اولاً معامله به صورت هبه و بدون عوض انجام نشده باشد یعنی ثمن معامله  کامل پرداخت شده باشد و اسناد آن موجود باشد.

به عبارت دیگر وقتی معامله به شکل فروش و دریافت قیمت واقعی ملک با پرداخت ثمن واقعی آن انجام شده باشد، امکان بطلان معامله وجود ندارد و زوجه با استناد به صوری بودن معامله برای فرار از پرداخت دیون نمی تواند خواستار ابطال معامله شده و توقیف آن را به نفع اجرای مهریه درخواست کند.

سخن پایانی

انتقال اموال به فرزند صغیر قبل از اجرای مهریه اگر به شکل صوری برای فرار از پرداخت دیون و مهریه انجام شود عملی غیر قانونی و مجرمانه است که ممکن است علاوه بر ابطال معامله، مجازات های قابل توجهی را نیز برای انتقال دهنده به همراه داشته باشد.

خیلی از افراد پس از به اجرا گذاشته شدن مهریه توسط زوجه، تلاش می کنند با انتقال اموال و دارایی خود به نام فرزند صغیر، از پرداخت مهریه فرار کنند.

در این وضعیت اگر پس از بررسی های قانونی، مشخص شود که مال یا دارایی زوج به منظور فرار از پرداخت دیون، به شکل صوری به فرزند زیر ۱۸ سال و صغیر منتقل شده است، معامله باطل شده و مال مورد نظر تا تعیین شدن تکلیف مهریه توقیف می گردد، همچنین مجازات هایی نیز برای فردی که اقدام به چنین کاری کرده است در نظر گرفته می شود.

محبوب‌ترین مقالات
خدمات ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

keyboard_arrow_up
مشاوره تلفنی رایگان