مدت زمان ارسال پرونده از کلانتری به دادسرا

جهت مشاره تلفنی رایگان با وکیل اسدی با شماره زیر تماس بگیرید:

مدت زمان ارسال پرونده از کلانتری به دادسرا

مدت زمان ارسال پرونده از کلانتری به دادسرا با توجه به شرایط پرونده و مدارک موجود ممکن است متفاوت باشد. به عبارت دیگر وقتی شکایت شهروندان در جرائم مختلف به  کلانتری واصل می شود یا شهروندانی در رابطه با جرائم عمومی به وسیله نیروی انتظامی و پلیس دستگیر می  شوند. ابتدا به فرد متهم، تفهیم اتهام می شود. سپس اظهارات متهم و فرد شاکی به وسیله پلیس در صورت جلسه و  برگ های بازجویی مقدماتی ثبت می شود. در ادامه اگر مدارک و شواهد لازم برای جرم انگاری کافی باشد فرد متهم به همراه پرونده تنظیم شده در کلانتری به دادگاه فرستاده می شود. مدت زمان ارسال پرونده از کلانتری به دادسرا معمولاً  یک پروسه زمانی ۷ تا ۱۰ روزه است با این وجود اگر گزارش تنظیم شده به وسیله پلیس  و مدارک موجود برای جرم انگاری کافی نباشد ممکن است این زمان طولانی تر شود.

مراحل شکایت در کلانتری

مراحل شکایت در کلانتری به این صورت است که وقتی فرد یا افرادی به عنوان شاکی و متهم، پس از حضور پلیس ۱۱۰ به کلانتری منتقل شوند یا شهروندان به صورت حضوری به کلانتری مراجعه کرده و شکایت خود را ثبت نمایند.

پس از تنظیم شکایت و درج اظهارات فرد شاکی، پرونده در یک پروسه زمانی مشخص به  دادسرا  فرستاده می شود. در ادامه پس از بررسی پرونده به وسیله دادسرا، اگر مدارک و مستندات لازم برای جرم انگاری کافی باشد پرونده به یکی از شعب حقوقی یا کیفری دادگاه های مختلف ارسال می شود و اگر مدارک و مستندات ارائه شده کافی نباشد.

در این وضعیت یا پرونده برای بررسی و تکمیل اطلاعات به کلانتری مربوطه ارسال می شود یا پرونده مختومه و بایگانی می شود.

در صورتی که دادسرا مدارک و مستندات فرستاده شده به همراه شکایت را از سوی کلانتری برای جرم انگاری کافی بداند فرد شاکی باید در سامانه ثنا ثبت نام کند تا پیگیری پرونده برای او راحت باشد.

لازم به ذکر است که کلانتری ها در هنگام تنظیم شکایت اجازه و حق گرفتن سند و وثیقه از متهم را ندارند و دادسرا در این مورد تصمیم گیری می کند.

بر اساس قانون همه افراد و شهروندان کشور حق دارند به عنوان شاکی یا خواهان به مراجع قانونی و قضایی صلاحیت دار دسترسی داشته باشند تا بتوانند ادعاهای حقوق و کیفری خود را پیگیری نمایند.

بر اساس قوانین جاری افراد شاکی یا خواهان با استفاده از سه روش می توانند برای ثبت شکایت و دادخواهی اقدام کنند.

اولین روش مراجعه به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی و تنظیم شکواییه است. روش دوم مراجعه افراد شاکی به دادسراها و ثبت شکایات است و روش سوم مراجعه به کلانتری ها یا حضور پلیس ۱۱۰ در دعاوی و زد و خورد های مختلف است.

معمولاً  دستگاه قضا برای طرح دعوا و ثبت شکایت در مسائل مختلف بیشتر بر روی ثبت شکایت از طریق دفاتر خدمات الکترونیک قضایی تاکید می کند.

اما بر اساس قانون، شرایط و امکان شکایت از طریق کلانتری نیز فراهم است و شهروندان می توانند از این طریق ثبت شکایت کنند.

 علت برگشت پرونده از دادسرا به کلانتری

پرونده های مختلف ارسال شده از کلانتری به دادسرا ممکن است به دلایل مختلف به کلانتری عودت داده شود. از جمله دلایلی که باعث برگشت خوردن و عودت پرونده از دادسرا به کلانتری  شود می توان به مواردی مانند ناقص بودن مدارک و مستندات پرونده و ناکافی بودن اطلاعات برای پیگیری قضایی اشاره کرد. در این وضعیت پرونده برای تکمیل اطلاعات به کلانتری مورد نظر فرستاده می شود.

بنابراین وقتی مراحل قانونی یک پرونده به درستی رعایت نشده باشد یا برای جرم انگاری نیاز به اقدامات و تحقیقات تکمیلی باشد پرونده از دادسرا دوباره به کلانتری عودت داده می شود تا پس از انجام تحقیقات لازم، پرونده تکمیل شده، برای بررسی بیشتر و صدور رای به شعبه رسیدگی کننده ارسال گردد.

شاکی پس از ثبت شکایت در کلانتری، چگونه می تواند روند شکایت خود را پیگیری کند؟

پس از ثبت شکایت در کلانتری شاکی باید برای پیگیری شکایت خود اقداماتی انجام دهد که از آن جمله، مراجعه به سامانه ثنا، ثبت اطلاعات هویتی و احراز هویت است.

به این معنا که پس از ایجاد حساب کاربری در این سامانه، کاربر یا شاکی می تواند پرونده را پیگیری کرده و کل ابلاغیه های مربوط به زمان تعیین شده برای حضور در جلسات دادگاه را دریافت کند.

همچنین امکان پیگیری مراحل پرونده و صدور رای از طریق سامانه ثنا فراهم است و شاکی بدون مراجعه حضوری به مراجع قضایی می تواند در جریان مراحل پرونده خود قرار گیرد.

در صورت انجام شکایت از طریق کلانتری آیا ماموران کلانتری اجازه گرفتن تامین یا سند را از فرد متهم دارند؟

بر اساس ماده ۴۱ قانون آیین دادرسی کیفری، ضابطین دادگستری یا مامورین کلانتری ها پس از طی شدن مراحل شکایت در کلانتری حق گرفتن سند یا تامین را از متهم نداشته و مقامات قضایی نیز اجازه،  دادن چنین حق را به مامورین کلانتری ندارند.

بنابراین در صورتی که شکایتی در کلانتری ثبت شود و جرم واقع شده محرز باشد، ضابطین کلانتری نمی توانند از فرد متهم در خواست ارائه تامین یا وثیقه  کنند، مگر آنکه مقامات قضایی بر اساس مقررات قانونی چنین دستوری برای ضابطین انتظامی صادر کنند.

اما در شرایط خاص، اگر جرم مشهودی اتفاق افتاده باشد و امارات و قرائن قوی در خصوص ارتکاب جرم موجود باشد ضابطین قضایی و کلانتری می توانند تا اعزام فرد متهم به دادگاه او را در بازداشت موقت نگاه دارند.

پس از فرستاده شدن پرونده و متهم به دادگاه و بررسی آن به وسیله مقام قضایی، قاضی مربوطه می تواند  در مورد بازداشت موقت فرد متهم تا زمان صدور حکم تصمیم گیری کند.

سخن پایانی

مدت زمان ارسال پرونده از کلانتری به دادسرا بر اساس شرایط پرونده و وجود اسناد یا مدارک معتبر در زمینه وقوع جرم ممکن است متفاوت باشد.

اما در شرایط عادی مدت زمان ارسال پرونده از کلانتری به دادسرا ممکن است از یک تا ۱۰ روز در نوسان باشد. بر اساس ماده ۳۷ قانون آیین دادرسی کیفری، ضابطین قضایی و مامورین کلانتری موظفند شکایت های کتبی و شفاهی شهروندان را در هر زمانی قبول نمایند و این امر به زمان و شرایط خاصی منوط نمی شود.

لذا شهروندان در صورتی که برای ثبت شکایت به کلانتری محل سکونت یا وقوع جرم مراجعه کنند. مامورین کلانتری بر اساس قانون موظفند در پروسه زمانی مشخص شده که بین ۷ تا ۱۰ روز است نسبت به ثبت شکایت و ارسال آن به دادسرا اقدام کنند.

محبوب‌ترین مقالات
خدمات ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

keyboard_arrow_up
مشاوره تلفنی رایگان