جهت مشاره تلفنی رایگان با وکیل اسدی با شماره زیر تماس بگیرید:

وکیل ملک مشاع

وکیل ملک مشاع به وکلایی گفته می شود که به صورت تخصصی در حوزه دعاوی و پرونده های مرتبط با ملک مشاع فعالیت می کنند. ملک مشاع به املاکی گفته می‌شود که دو یا چند نفر به صورت مشترک بر آن مالکیت دارند و به شکلی که هیچ یک از طرفین نمی توانند سهم خود را به صورت واضح و روشن تفکیک نمایند. برای سهولت در کار سند اینگونه املاک به شکلی تنظیم می شود که نام تمام مالکین و سهم آنها به صورت مشخص در آن درج می شود. از نکات مهمی که در مورد ملک مشاع  می تواند حایز اهمیت باشد آن است که هیچ ‌یک از مالکین نمی توانند به صورت مستقل و بدون رضایت شرکاء هیچگونه دخل و تصرفی در ملک مشاع مورد نظر داشته باشند. در پرونده ها یا دعاوی حقوقی که بر سر مسائل ملک مشاع بین طرفین شرکاء ممکن است حادث شود به کارگیری وکلاء حاذق یا مشورت با آنها می تواند راهگشا بوده و از اطاله دادرسی جلوگیری کند.

وکیل تفکیک ملک مشاع

وکیل تفکیک ملک مشاع وکلایی هستند که به صورت تخصصی در زمینه پرونده ها و دعاوی حقوقی مرتبط با تفکیک ملک مشاع فعالیت می کند.

اینگونه وکلاء  به دلیل پیگیری پرونده های مختلف  تفکیک ملک مشاع از تجربه لازم در این زمینه برخوردار هستند و این توانایی را دارند که در یک بازه زمانی کوتاه اینگونه پرونده‌ ها را به سرانجام برسانند.

 مسئله تفکیک ملک مشاع زمانی مطرح می شود که یک ملک به دلایل مختلف  دارای دو یا چند صاحب است و این مالکین قصد تقسیم ملک مشاع را دارند.

امروزه خیلی از خانه ها که به شکل جدید و آپارتمانی ساخته می شوند تعداد زیاد واحد آپارتمانی هستند که در یک ملک مشخص بنا شده تند.  به همین دلیل در زمان واگذاری ملک سند هر یک از این واحدهای آپارتمانی با احتساب میزان حق السهم  آنها در زمین مجتمع مسکونی تفکیک شده و سند دریافت می کنند.

هم چنین مسئله تفکیک ملک مشاع گاهی اوقات ممکن است در سهم ارث ها هم دیده شود یعنی به دلیل فوت کردن یک نفر خانواده و منتصبین  این فرد در ملک مورد نظر با توجه به میزان حقوق خود شریک هستند.

 در زمینه ملک مشاعی که از طریق سهم الارث شکل می گیرد مالکین یا باید سند ملک مورد نظر را با توجه به میزان حق خود تفکیک نمایند یا نسبت به فروش آن اقدام کرده و هر یک از آن ها حق و حقوق خود را متناسب با شرایط سهم الارث دریافت نمایند.

مطلب پیشنهادی: وکیل ملکی در تهران

قانون تفکیک ملک مشاع

قانون تفکیک ملک مشاع به معنی تبدیل یک ملک  واحد  که همزمان دارای چند مالک است به چند قطعه زمین با مشخصات معین می باشد. البته باید توجه داشت که تفکیک در مورد املاک مشاع و غیر مشاع کاربرد داشته و صدق می کند.

از نمونه های مشهود ملک مشاع می توان به زمینهای شهری اشاره کرد که در آن ها با استفاده از قانون تراکم تعداد زیادی واحد ساخته می شود و این واحدها هر کدام به یک نفر واگذار می گردد در این شرایط  ممکن است متراژ واحدهای مختلف متفاوت یا حتی یکسان باشد.

 در این وضعیت برای هر یک از آنها به صورت تفکیک شده سند صادر می شود و هر یک از مالکین با توجه به متراژ آپارتمان و تراکمی که خریداری کرده‌اند در زمین محل احداث مجتمع آپارتمانی شریک هستند.

 در قانون تفکیک ملک مشاع روال تقسیم به این شکل است که حق السهم هر یک از طرفین به صورت تفکیک شده مشخص می شود و حالت مشاع به قوت خود باقی است.

معمولاً قانون تفکیک ملک مشاع از طریق اداره ثبت اسناد و املاک اجرا می شود.  در زمان عملیات اجرای قانون تفکیک که ملک مشاع هر یک از شرکاء می توانند به نحوه تفکیک ملک اعتراض کرده و عملیات تفکیک را متوقف نمایند.

به زبان ساده قانون تفکیک ملک مشاع زمانی قابلیت اجرا و ثبت را دارد که همه طرف ها از انجام تفکیک رضایت داشته باشند.  اجرایی شدن قانون تفکیک ملک مشاع به این صورت است که ابتدا افراد متقاضی  تفکیک سند درخواست اولیه خود را به اداره ثبت محل ملک مورد نظر ارسال و ثبت می کنند.

 سپس یک تقسیم نامه بین خودشان تنظیم  کرده و به مراجع ذیصلاح ارائه می دهند. در ادامه پس از بررسی های لازم سهم  هر یک از مالکین یا شرکت ها مشخص گردیده و سند مشاع اولیه باطل می گردد.

 پس از آن هر یک از متقاضیان اصل مدارک ملک، تقسیم نامه تنظیم شده و اصل و کپی مدارک هویتی خود را به اداره ثبت رسمی ارائه می کنند. در پایان با توجه به مدارک ارائه شده به هر یک از شرکاء بر اساس حق السهم مشخص شده سهم لازم تعلق گرفته و سندی جداگانه صادر می شود.

بهترین وکیل در تهران

وکیل فروش ملک مشاع و تقسیم مال مشاع

وکیل فروش ملک مشاع و تقسیم مال مشاع وکلایی هستند که به صورت تخصصی مسائل و مشکلات مربوط به فروش ملک مشاع و تقسیم مال مشاع را پیگیری می کنند.  معمولا وکیل فروش ملک مشاع زمانی وارد عمل می شود که ملک مشاع مورد نظر قابل افزار یا تفکیک نباشد.

 به بیان دیگر موقعیت و شرایط ملک مورد نظر به شکلی باشد که قابلیت تفکیک ندارد و اگر افزار ملک اجرا شود ممکن است ارزش قسمتی از ملک یا همه‌ آن به میزان قابل ملاحظه‌ای کاهش پیدا کند. در این شرایط وکیل فروش ملک مشاع با ارائه ادله و مدارک مناسب به مراجع قضایی می تواند مجوز فروش ملک مشاع مورد نظر را دریافت نماید.

 پس از آنکه دستور فروش ملک مشاع از طرف دستگاه قضایی صادر شود ملک مورد نظر به مزایده گذاشته شده و به فروش میرسد. در پایان مبلغ به دست آمده از فروش ملک مشاع با توجه به سهم هر یک از شرکاء بین آنها تقسیم می شود. وکیل تقسیم مال مشاع همانطور که از نامش پیداست پیگیری تقسیم مال مشاع را انجام می دهد.

 یعنی پس از آنکه طرفین اسناد و مدارک خود را در رابطه با میزان حق السهم خود از مال مشاع مورد نظر به مراجع قضایی ارائه کنند. وکیل تقسیم مال مشاع پیگیری احقاق حق موکلین خود را با ارائه اسناد و مدارک لازم تا زمان صدور حکم تقسیم مال مورد نظر انجام می دهد.

از نظر قانونی در هنگام تفکیک یا تقسیم مال مشاع حضور همه طرفین و شرکاء الزامی است. اما در صورتیکه هر یک از شرکاء به دادگاه تفکیک یا تقسیم مال مشاع مراجعه نکنند قاضی مربوطه می‌تواند با صلاحدید خود حکم نهایی را اعلام نماید.

مطلب پیشنهادی: قانون سر قفلی سال ۱۴۰۱

قانون فروش ملک مشاع

قانون فروش ملک مشاع زمانی قوت پیدا کرده و قابلیت اجرا پیدا می کند که شرایط و وضعیت ملک مشاع موردنظر به شکلی باشد که تفکیک یا افزار آن بین طرفین مشکل یا غیر ممکن باشد. قانون فروش ملک مشاع به دو صورت قابل تعریف و اعمال است حالت اول فروش یا انتقال ملک مشاع قبل از ثبت و حالت دوم فروش و انتقال ملک مشاع بعد از ثبت می باشد.

بر اساس ماده 114 آیین نامه قانون ثبت هر گاه چند نفر درخواست ثبت ملک مشاعی را داشته باشند و قبل از ثبت، ملک مشاع را به یک نفر واگذار کرده باشند با تذکر به اسامی متقاضیانی که  ملک به نام آنها آگهی و انتقال داده شده است.

ملکه مورد نظر به نام فرد معرفی شده ثبت  و سند مالکیت برای یک نفر صادر می شود. اما فروش و انتقال ملک مشاع بعد از ثبت به این صورت است که بر اساس ماده 11 آیین نامه قانون ثبت هر گاه ملک مشاع در نتیجه معامله به یک نفر منتقل گردد اسناد مالکیت قبلی که به نام چند شریک ثبت شده است باطل شده و اسناد مالکیت جدید برای یک نفر صادر می شود.

 همچنین مطابق ماده 583 قانون مدنی در املاک مشاعی که ثبت شده باشند هر یک از شرکاء می ‌توانند بدون رضایت بقیه  سهم خود را جزئا یا کلّاً به شخص ثالثی منتقل نمایند.

همچنین بر اساس ماده ۱۰۴ آیین نامه قانون ثبت این امکان وجود دارد که در زمان انتقال تمام یا قسمتی از  ملک مشاع، چگونگی و میزان انتقال در دفتر اسناد رسمی ثبت و خلاصه آن در دفاتر املاک زیر ثبت ملک درج گردد.

وکیل افراز ملک مشاع

وکیل افراز ملک مشاع وکلایی هستند که به صورت تخصصی در زمینه افراز ملک مشاع فعالیت می ‌کنند و در این زمینه از تجربه و تخصص کافی برخوردار هستند.

 افراز در مورد ملک مشاع به معنی جدا کردن سهم یک شریک از شرکای دیگر است. همچنین در مورد مال غیر منقول متعلق به چند شریک که یک یا چند نفر از آنها حاضر به تقسیم آن نیستند می توان از افراز برای گرفتن سهم هر یک از شرکاء استفاده کرد.

باید توجه داشت که پس از اجرای  افراز حالت مشاع در بین شرکاء ملک مشاع از بین می رود و دیگر شراکتی بین کسی که از افراز استفاده کرده با دیگران وجود ندارد. مرجع قانونی که می تواند درخواست انجام افراز کند اداره ثبت و دادگاه است یعنی باید برای  انجام افراز مراحل قانونی طی شود.

معمولاً عدم تفاهم و اختلاف بین صاحبان ملک مشاع دلیل و شرط اجرای افراز می باشد. در زمان اجرای افراز اعتراض هیچ‌ یک از شرکاء در مراجع قانونی پذیرفته نمی شود و این حق  برای آن ها محفوظ می ماند که بعد از انجام افراز در زمان قانونی مشخص شده  بتوانند نسبت به اجرای افراز و شرایط ایجاد شده اعتراض کنند.

سخن پایانی

وکیل ملک مشاع  وکلایی هستند که به شکل تخصصی در زمینه املاک مشاعی فعالیت کرده و از تخصص و تجربه لازم برای پیگیری این گونه پرونده ها برخوردار هستند. همچنین وکیل تفکیک ملک مشاع می‌تواند به شکل تخصصی روند تفکیک ملک مشاع را انجام داده و از اطاله دادرسی جلوگیری کند.

 قانون تفکیک ملک مشاع زمانی قابلیت اجرا پیدا می کند که صاحبان یک میلک دو نفر یا بیشتر باشد در این شرایط صاحبان اینگونه املاک می تواند با ارائه مدارک لازم به اداره ثبت محل قرارگیری ملک نسبت به تفکیک آن اقدام کنند.

 استفاده از وکیل فروش ملک مشاع و تقسیم مال زمانی لازم می شود که شرایط برای تقسیم ملک مشاع  یا مال مشاع به دلایل مختلف وجود ندارد و بهترین راه برای حل اختلاف و واگذاری حق و سهم شرکاء فروش ملک مورد نظر می باشد.

 وکیل افراز ملک مشاع  جدا کردن سهم یک شریک از بقیه شرکاء را پیگیری می ‌کند حتی اگر بقیه شرکاء از این امر راضی نباشد.


در صورت تمایل به دریافت مشاوره حقوقی از وکیل پایه یک دادگستری تهران با شماره ۰۹۱۲۳۵۷۶۰۳۷ تماس حاصل فرمایید، با مشورت و راهنمایی وکیل زودتر به نتیجه خواهید رسید.

محبوب‌ترین مقالات
خدمات ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

keyboard_arrow_up
مشاوره تلفنی رایگان