جهت مشاره تلفنی رایگان با وکیل اسدی با شماره زیر تماس بگیرید:

طلاق توافقی چقدر طول میکشد؟(مدت زمان لازم برای طلاق توافقی)

طلاق توافقی چقدر طول میکشد؟ در پاسخ به این سوال که طلاق توافقی چقدر طول می کشد باید به این نکته اشاره نمود که تا قبل از سال 1397 خورشیدی مدت زمان طلاق توافقی کوتاه بود و حتی طرفین در صورت فراهم بودن شرایط و مدارک می توانستند این پرسه را در ظرف یک روز هم انجام دهند. اما پس از سال 1397 قانون جدید طلاق با هدف طولانی کردن این پروسه با امید به پشیمانی طرفین و بازگشت  آن ها به زندگی مشترک تصویب و اجرایی گردید.

بر اساس قانون جدید طلاق، زوجین برای انجام طلاق توافقی باید ابتدا در جلسات مشاوره شرکت نمایند و در صورتی که عدم ساز آنها پس از انجام جلسات مشاوره به وسیله مسئول مربوطه تایید شد باید با در دست داشتن گواهی عدم سازش برای ادامه روند اداری پرونده به شورای حل اختلاف یا دادگاه های خانواده مراجعه کنند. در ادامه طرفین طلاق توافقی باید پس از مراجعه به شورای حل اختلاف و صدور رای، در صورتی که حق فرجام خواهی و تجدید نظر  خواهی از آن ها سلب نشده باشد یک زمان حدود 40 تا 45 روزه  طی شود تا حکم نهایی طلاق برای انجام این پروسه در دفترخانه های طلاق صادر شود.  به بیان ساده طلاق توافقی بدون حضور وکیل ممکن است با احتساب مدت زمان دو ماهه مشاوره طلاق ، شرکت در جلسات دادگاه های حل اختلاف و تجدید نظرخواهی زمانی بین سه تا پنج ماه طول بکشد. البته باید توجه داشت که این زمان در صورت گرفتن وکیل ممکن است کوتاه بوده و به کمتر از یک برسد.

مدت زمان لازم برای طلاق توافقی در تهران به چه مسائلی بستگی دارد؟

مدت زمان طلاق و توافقی در تهران به عوامل مختلفی مثل پیچیدگی مسائل مورد توافق زوجین، تجربه وکیل طلاق و دفترخانه در انجام پروسه طلاق و حجم کاری دادگاه خانواده بستگی دارد.

اما باید به این نکته توجه داشت که مدت زمان طلاق توافقی در تهران با شهرستان ها  متفاوت است و اگر پروسه طلاق توافقی در تهران به وکلاء با تجربه و شناخته شده واگذار شود پروسه طلاق توافقی کوتاه بوده و به کمتر از یک ماه کاهش پیدا می کند.

 البته زمان لازم برای مراجعه به شعبه دادگاه خانواده یا حل اختلاف برای پیگیری روند طلاق و شعبه رسیدگی کننده هم می تواند در زمان طلاق توافقی در تهران موثر باشد.

 به زبان ساده اگر زمان مراجعه و پیگیری طلاق توافقی  به روزهای آخر ماه موکول شود  شعبه رسیدگی کننده، ممکن است  برای ثبت نشدن طلاق در آمار ماهانه شعبه و افزایش میزان طلاق، در روند کار طلاق توافقی تعلل کرده و صدور حکم طلاق را به ماه پیش رو موکول نمایند.

  • پیچیدگی مسائل مورد توافق زوجین

پیچیدگی مسائل مورد توافق زوجین یکی از مسائل مهم و تعیین کننده است که می تواند در مدت زمان طلاق توافقی در تهران موثر باشد.

 به این معنا که اگر زوجین بر سر مسائل مختلف مثل مهریه، نفقه، اجرت المثل، حضانت فرزندان، جهیزیه، ملاقات فرزند و غیره به توافق کامل نرسیده باشند یا با شک و تردید اقدام به طلاق توافقی کرده باشند.

 وجود این مسائل ممکن است روند طلاق توافقی را با مشکل مواجه کرده و روند کار را طولانی نماید. به بیان دیگر اگر زوجین در طلاق توافقی در صورت وجود تردید یا مشکل از حرف خود کوتاه نیامده و گذشت نکنند روند طلاق توافقی طولانی تر می شود.

  • تجربه وکیل و دفترخانه

تجربه وکیل و دفترخانه یکی دیگر از عوامل تعیین کننده و مهم در مدت زمان طلاق توافقی در تهران است به این معنا که هرچه وکیل انتخاب شده برای طلاق از تجربه و مهارت بیشتری برخوردار باشد و دفترخانه محل ثبت طلاق نظم و نسق استانداردی برای انجام امور اداری داشته باشد روند انجام طلاق تسهیل شده زمان انجام این کار کوتاه تر می شود.

تجربه و سابقه وکیل طلاق توافقی از عوامل مهم و تاثیرگذار در کوتاه شدن روند اداری پرونده های طلاق است، به بیان دیگر وکیل طلاق اگر از تجربه لازم برخوردار باشد روند پرونده طلاق و ارائه مدارک را طوری تنظیم و پیگیری می کند که زمان انجام این کار کوتاه شده و پرونده زودتر به سرانجام برسد.

 هرچند کار دفترخانه برای انجام و ثبت طلاق ساده به نظر می رسد اما اگر این کار با تعلل انجام شود ممکن است زمان بر باشد لذا تجربه وکیل و روند اداری قانونمند دفترخانه انجام طلاق می تواند  در کوتاه شدن زمان طلاق توافقی  موثر باشد.

  • حجم کاری دادگاه خانواده

حجم کار دادگاه خانواده ای که برای انجام طلاق توافقی به آن مراجعه می شود  در روند طلاق توافقی  بسیار موثر است.

 به این معنا که هرچه میزان پرونده های طلاق توافقی ارجاع شده به شعبه مربوطه بیشتر باشد مسئولین شعبه برای درج نشدن آمار طلاق در کارتابل ماهانه شعبه نسبت به انجام این کار تعلل می کنند که این امر می تواند برای زوجین مشکل ساز شود و روند طلاق توافقی را طولانی تر نماید. همچنین روال کار شعب مختلف در انجام روند طلاق توافقی متفاوت است و ممکن است این روند در بعضی از شعب طولانی تر و زمان بر تر باشد.

◁◁ مطلب پیشنهادی: مراحل طلاق توافقی بدون وکیل

مراحل طلاق توافقی

مراحل طلاق توافقی از زمان تصمیم زوجین برای طلاق شروع می شود. در این مرحله برای آنکه روند طلاق توافقی دچار مشکل نشود باید زن و مرد بر سر مسائلی مثل مهریه، نفقه، جهیزیه، اجرت المثل و حضانت فرزندان توافق داشته باشند. چون هرگونه نارضایتی طرفین در هر یک از این مسائل امکان صدور رای طلاق توافقی را  از بین می برد.

در این شرایط اگر یکی از طرفین از مسائل و شرایط توافق انجام شده ناراضی باشد و طرف دیگر اصرار بر طلاق داشته باشد طلاق توافقی طرفین منتفی شده و فقط در صورت ارائه دادخواست طلاق یک طرفه امکان طلاق فراهم می گردد.

معمولاً زوجین پس از توافق  بر مسائل فی مابین و گرفتن تصمیم نهایی برای طلاق، موافقت خود با این امر را در فرمی به نام فرم توافق طلاق اعلام می کنند.

سپس در سامانه تصمیم ثبت نام کرده و پس از گذراندن چند جلسه مشاوره که زمانی بین ۴۵ روز  تا دو ماه طول می کشد در صورتی که زن و شوهر به توافق نرسیده و بر طلاق توافقی اصرار داشته باشند گواهی طلاق توافقی از سوی مراکز مشاوره و غربالگری برای آنها صادر می شود.

در ادامه زوجین با در دست داشتن گواهی عدم امکان سازش از مراکز مشاوره به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی مراجعه کرده و دادخواست طلاق خود را ثبت می کنند.

پس از ثبت دادخواست طلاق، زوجین در جلسات دادگاه خانواده یا حل اختلاف که برای رسیدگی به پرونده آنها در نظر گرفته می شود شرکت کرده و پس از اتمام جلسات دادرسی در صورت اصرار آنها بر انجام طلاق، از طرف دادگاه مربوطه دادنامه طلاق صادر می شود.

به شکلی که زوجین پس از دریافت دادنامه سه ماه فرصت دارند تا به یکی از دفاتر طلاق برای اجرای رای مراجعه کنند. همچنین در زمان مراجعه زوجین به دفاتر طلاق برای ثبت آن، زوجه باید گواهی آزمایش بارداری خود را برای روشن شدن وضعیت ارائه نماید.

در ادامه به صورت مختصر به مراحل طلاق توافقی مثل مشاوره اجباری زوجین، تنظیم وکالت نامه طلاق در صورت گرفتن وکیل، ثبت دادخواست طلاق توافقی در دفترخانه، حضور در جلسات دادگاه خانواده و صدور رای طلاق توافقی برای ارائه به دفاتر طلاق و خواندن صیغه طلاق اشاره می شود.

  • مشاوره اجباری زوجین

مشاوره اجباری زوجین قبل از آغاز مراحل طلاق توافقی بعد از سال 1397 خورشیدی برای طولانی شدن روند طلاق و پشیمان شدن زوجین از این امر در نظر گرفته شده است.

به این معنا که زوجین پس از رضایت برای طلاق و توافق بر سر مسائل فی مابین مثل جهیزیه، مهریه،  حضانت فرزندان، نفقه و غیره می بایست در سامانه تصمیم ثبت نام کرده و در چند جلسه مشاوره تخصصی که از طریق این سامانه برای آنها در نظر گرفته می شود شرکت نمایند.

سپس در صورت عدم توافق و صدور رای عدم سازش از مراکز مشاوره با در دست داشتن این گواهی برای تنظیم وکالت نامه طلاق در صورت گرفتن وکیل به وکلاء با تجربه مراجعه کرده یا برای ثبت شکایت به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی مراجعه  کنند.

  • تنظیم وکالتنامه طلاق توافقی

همانطور که گفته شد زوجینی که قصد انجام طلاق توافقی داشته باشند باید برای گذراندن جلسات مشاوره اجباری به مراکز غربالگری مراجعه کنند که به وسیله سامانه تصمیم با آنها معرفی می شود. سپس در صورت صدور گواهی عدم امکان سازش از طرف مسئول مراکز مشاوره  برای تنظیم دادخواست طلاق توافقی به مراکز الکترونیک قضایی مراجعه کنند.

 در این شرایط اگر زوجین برای پیگیری روند دادرسی و شرکت در جلسات دادگاه خانواده بخواهند وکیل داشته باشند، باید پس از انجام مذاکرات اولیه با وکیل انتخاب شده اقدام به تنظیم وکالت نامه طلاق توافقی با او نمایند تا چهارچوب وظایف طرفین مشخص شده و روند کار به شکل مطلوبی پیگیری گردد.

 پس از تنظیم وکالت نامه طلاق توافقی،  طرفین توافق می بایست با مراجعه به دفاتر ثبت اقدام به ثبت وکالت نامه تنظیمی طلاق توافقی کنند تا وکیل مربوطه بتواند روند پیگیری پرونده طلاق توافقی را به صورت مشروع و قانونی به عهده بگیرد و حضور زوجین در جلسات دادگاه خانواده به حداقل ممکن کاهش پیدا کند.

  • ثبت دادخواست طلاق توافقی در دفترخانه

ثبت دادخواست طلاق توافقی در دفترخانه یکی از مراحل طلاق توافقی است که باید انجام شود. به این معنا که زوجین باید ابتداء در سامانه تصمیم ثبت نام کنند تا جلسات مشاوره و غربالگری اجباری برای آن ‌ها در نظر گرفته شود سپس  صورتی که پس از گذراندن این جلسات به توافق نرسند برای آنها گواهی عدم امکان سازش صادر می شود.

 در ادامه زوجین می بایست قبل از ثبت شکایت در دفاتر خدمات الکترونیک قضایی به دفترخانه محل ثبت ازدواج خود مراجعه کرده و ثبت دادخواست طلاق توافقی را در دفترخانه مربوطه انجام دهند. پس از ثبت دادخواست طلاق توافقی در دفترخانه، زوجین می توانند با مراجعه به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی اقدام به ثبت دادخواست طلاق توافقی کرده و منتظر اعلام زمان برگزاری جلسات دادگاه برای پیگیری روند کار خود باشند.

  • حضور در جلسات دادگاه خانواده

حضور در جلسات دادگاه خانواده پس از ثبت شکایت در دفاتر خدمات الکترونیک قضایی برای زوجین تعیین و مشخص می گردد و آنها باید بر اساس زمان اعلام شده در جلسات دادگاه خانواده یا حل اختلاف شرکت نمایند تا روند اداری پرونده آنها برای صدور رای طی شود.

 باید به این نکته توجه داشت که اگر زوجین وکیل نداشته باشند باید برای ادامه روند دادرسی و صدور رای،  خودشان شخصا در جلسات دادگاه  خانواده حاضر شوند اما اگر برای پیگیری روند پرونده طلاق توافقی وکیل داشته باشند وکیل مربوطه می تواند به جای آنها در جلسات دادگاه شرکت کرده و  حضور زوجین در جلسات دادگاه منتفی می‌ شود.

  • صدور رای طلاق توافقی

صدور رای طلاق توافقی زمانی انجام می شود که زوجین یا وکلاء آنها مراحل مختلف دادگاه مثل مراجعه به واحد مشاوره مستقر در دادگاه را گذرانده باشند.

به این معنا که در واحد مشاوره دادگاه ابتدا سعی می شود که زوجین به مصالحه و سازش برسند و در صورتی که این امر محقق نشود توافقنامه ای توسط مشاور خانواده برای تعیین تکلیف مسائلی مانند نفقه زوجه، اجرت المثل، جهیزیه، حضانت فرزندان، نحوه و تاریخ ملاقات با فرزند، شرایط حضانت و نگهداری، میزان نفقه فرزند و نحوه پرداخت آن و سایر حقوق مالی و غیر مالی طرفین تکمیل و به امضای آن ها می رسد تا زوجین با در دست داشتن آن بتوانند جهت صدور گواهی امکان سازش به دادگاه مراجعه کنند.

در ادامه روند دادرسی پس از مراجعه زوجین به دادگاه با توجه به مواردی همچون نظریه مشاور، محتویات پرونده و توافقات انجام شده فی مابین، دادگاه مربوطه اقدام به صدور رای طلاق توافقی می کند که زوجین پس از صدور رای طلاق سه ماه فرصت دارند تا با مراجعه به دفاتر طلاق اقدام به ثبت آن نمایند.

مدت زمان تقریبی طلاق توافقی

مدت زمان تقریبی طلاق توافقی با داشتن وکیل یا انجام این کار به صورت شخصی متفاوت است به این معنا که انتخاب وکیل برای پیگیری روند دادرسی اینگونه پرونده ها باعث کوتاه شدن روند کار می شود.

معمولاً وکلاء با تجربه ای که در زمینه طلاق توافقی به صورت تخصصی فعالیت می کنند علاوه بر آنکه از تجربه لازم در این زمینه برخوردار هستند نسبت  به روند اداری این گونه پرونده ها از تسلط لازم برخوردار بوده  و می توانند با سرعت بیشتری اینگونه پرونده ها را پیگیری نماید.

 البته باید به این نکته توجه داشت که قبل از سال 1397 خورشیدی، مدت زمان انجام طلاق توافقی کوتاه و کمتر از یک ماه بود اما پس از سال 1397 خورشیدی برای آنکه زوجین فرصت بیشتری برای فکر به طلاق و تبعات آن داشته باشند این مدت طولانی تر گردید و قانونگذار جلسات مشاوره اجباری را هم به روند طلاق توافقی اضافه نمود که بین 45 روز تا دو ماه زمان می برد.

به عبارت دیگر زوجین پس از گذراندن مشاوره اجباری و صدور گواهی عدم امکان سازش باید در جلسات دادگاه خانواده برای گرفتن حکم طلاق شرکت نمایند که این امر باعث طولانی شدن روند طلاق توافقی می شود و با توجه به شرایط و روند کار ممکن است این زمان بین سه ماه تا پنج ماه در نوسان باشد.

  • مدت زمان قبل از مشاوره اجباری: 20 تا 30 روز

پروسه انجام طلاق توافقی قبل از تعیین مشاوره اجباری از طرف مراجع قانونگذار کوتاه بوده و برای انجام این کار زمانی بین 20 تا 30 روز وقت صرف می شده است. اما از 1397 خورشیدی زمان طلاق توافقی طولانی تر شده است تا زوجین زمان بیشتری برای فکر کردن به عواقب کار خود داشته باشند و از گرفتن تصمیمات عجولانه خودداری نمایند.

 پس از سال 1397 خورشیدی و اجرای قانون جدید، طرفین  طلاق توافقی، پس از تصمیم به طلاق باید در جلسات مشاوره اجباری شرکت نمایند که زمانی بین 45روز تا دو ماه طول می کشد.  در ادامه پس از صدور رای عدم  امکان سازش زوجین باید برای ادامه روند طلاق به مراکز قانونی مراجعه کنند که این امر باعث طولانی شدن روند طلاق توافقی و افزایش آن از 20 تا 30 روز به حدود ۳ تا ۵ ماه شده است.

  • مدت زمان پس از مشاوره اجباری: 1 تا 3 ماه

همانطور که گفته شد مدت زمان طلاق توافقی پس از مشاوره اجباری با توجه به شرایط و مدارک لازم بین 1تا 3 ماه در نوسان است. به بیان دیگر پس است تصویب و اجرای قانون جدید طلاق زوجین باید ابتدا در سامانه تصمیم ثبت نام کنند.

سپس در جلسات مشاوره ای که برای آنها در نظر گرفته می شود شرکت نمایند و در صورتی که برای آن ها رای عدم  امکان سازش از طریق مراکز غربالگری یا مشاوره صادر شود پس گذراندن جلساتی که  بین 45 روز تا دو ماه طول می کشد با در دست داشتن گواهی عدم سازش به مراکز الکترونیک قوه قضاییه برای تنظیم دادخواست طلاق توافقی مراجعه نمایند.

 به بیان دیگر اضافه شدن مدت زمان مشاوره اجباری باعث طولانی شدن روند طلاق توافقی شده است به شکلی که روند کمتر از یک ماهه  انجام این پروسه به حدود سه ماه افزایش یافته است و اگر کسی به صورت شخصی و بدون داشتن وکیل بخواهد پروسه طلاق توافقی را برای رسیدن به نتیجه دنبال نماید ممکن است این پروسه زمانی بین 3 تا ۵ ماه زمان ببرد.

نکات مهم برای کاهش مدت زمان طلاق توافقی

برای کاهش مدت زمان طلاق توافقی توجه به نکاتی مثل انتخاب وکیل با تجربه، تکمیل سریع مدارک مورد نیاز، همکاری کامل زوجین در طول فرایند طلاق و عوض نشدن تصمیم زوجین می تواند بسیار مهم و راه گشا باشد. به بیان دیگر عدم انتخاب وکیل با تجربه و کارآزموده باعث کند شدن روند کار و اطاله دادرسی می گردد.

همچنین تکمیل سریع مدارک مورد نیاز مراجع قانونی مثل فرم طلاق توافقی، گرفتن گواهی عدم امکان سازش از مراکز مشاوره، ثبت دادخواست طلاق توافقی در دفترخانه و غیره می تواند در کاهش زمان طلاق توافقی موثر باشد.

همچنین همکاری کامل زوجین در طول فرایند طلاق می تواند از عوامل موثر در روند طلاق توافقی باشد چون هرگونه تعلل یا نارضایتی طرفین از توافق انجام شده باعث یک طرفه شدن طلاق  و خارج شدن طلاق توافقی از دستور کار مراجع قانونی می شود.

  • انتخاب وکیل با تجربه

انتخاب وکیل با تجربه و مسلط به قوانین که به صورت تخصصی در حوزه طلاق توافقی فعالیت می کند علاوه بر آنکه باعث تسریع در روند کار می شود از اطاله دادرسی جلوگیری کرد و باعث صرفه جویی در وقت و هزینه طرفین دعوا می شود. لذا بهترین کار برای کاهش زمان طلاق توافقی گرفتن وکیل باتجربه و مسلط به مسائل حوزه طلاق توافقی است.

  • تکمیل سریع مدارک مورد نیاز

تکمیل سریع مدارک مورد نیاز برای طلاق توافقی می تواند نقش مهم و غیر قابل انکاری در سرعت گرفتن روند طلاق توافقی و کاهش زمان و هزینه صرف شده برای این پروسه داشته باشد.

به بیان دیگر هرچه سرعت عمل زوجین در طلاق توافقی برای فراهم کردن مدارکی مثل تکمیل فرم طلاق توافقی، ثبت نام در سامانه تصمیم و شرکت در جلسات مشاوره یا گرفتن گواهی عدم سازش از مراکز مشاوره بیشتر باشد باعث تسریع در روند کار شده و زوجین با سرعت بیشتری می توانند پروسه طلاق توافقی را برای صدور رای دادگاه طی نمایند.

  • همکاری کامل زوجین در طول فرایند

همکاری کامل زوجین در طول فرایند طلاق توافقی یکی از نکات مهم برای کاهش مدت زمان این نوع طلاق  است. به بیان دیگر همکاری کامل زوجین در طول فرایند طلاق توافقی علاوه بر آنکه باعث تسریع در روند کار می شود از طولانی شدن روند کار و اطاله دادرسی جلوگیری می کند.

 زمانی که زوجین به هر دلیلی تصمیم به انجام طلاق توافقی برای جدایی می گیرند باید برای تکمیل سریع مدارک مورد نیاز همکاری نمایند چون کوچک ترین تعلل و کم کاری در تکمیل مدارک مورد نیاز باعث تعلل در روند کار‌ و طولانی شدن روند دادرسی می گردد.

در صورت تمایل به دریافت مشاوره حقوقی از وکیل پایه یک دادگستری تهران با شماره ۰۹۱۲۳۵۷۶۰۳۷ تماس حاصل فرمایید، با مشورت و راهنمایی وکیل زودتر به نتیجه خواهید رسید.

سوالات متداول

طلاق توافقی بدون وکیل چقدر طول میکشد؟(مدت زمان طلاق توافقی بدون وکیل)

یکی از سوالاتی که ذهن افراد درگیر در پروسه طلاق توافقی برای گرفتن وکیل را به خود جلب می کند آن است که طلاق توافقی بدون وکیل چقدر طول می کشد یا به بیان ساده مدت زمان طلاق توافقی بدون وکیل چقدر است.

برای پاسخ به این سوال باید به این نکته توجه داشت که اگر پیگیری پرونده طلاق توافقی بدون گرفتن وکیل و به صورت شخصی انجام شود زمان گرفتن رای دادگاه و انجام طلاق توافقی را طولانی می کند .

به بیان دیگر عدم آشنایی با روند اداری در پروسه طلاق توافقی و چگونگی تکمیل مدارک یا زمان مناسب برای ارائه آنها باعث وقفه در کار شده و زمان به نتیجه رسیدن پرونده طلاق توافقی را طولانی تر می کند در حال حاضر با اضافه شدن جلسات مشاوره اجباری که بین 45 روز تا دو ماه طول می کشد روند پیگیری و به نتیجه رسیدن طلاق توافقی بدون گرفتن وکیل را به 3 تا 5 ماه افزایش می دهد.

طلاق توافقی با وکیل چقدر طول میکشد؟

طلاق توافقی اگر با گرفتن وکیل انجام شود به دلیل آشنایی و تبحر وکیل به روند اداری و چگونگی تکمیل مدارک با سرعت بیشتری انجام می شود.

داشتن وکیل این مزیت را برای طرفین در طلاق توافقی به همراه دارد که اولاً وکیل به جای زوجین در جلسات دادگاه شرکت می کند و از طرف دیگر زمان بررسی و صدور رای کوتاه تر می شود در حال حاضر پیگیری پرونده طلاق توافقی با داشتن وکیل با توجه به شرایط  ممکن است بین ۱ تا ۳ ماه زمان ببرد.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

keyboard_arrow_up
مشاوره تلفنی رایگان