جهت مشاره تلفنی رایگان با وکیل اسدی با شماره زیر تماس بگیرید:

شرایط و مراحل طلاق توافقی در دوران عقد یا نامزدی

طلاق توافقی، بهترین راه برای جلوگیری از تجربه یک زندگی پرتنش!

ازدواج همواره امری بسیار مقدس و پسندیده بوده، که می تواند دریچه ای از زیبایی های زندگی را به روی جوانان باز کند‌. ازدواج مراحل مختلفی دارد. یکی از این مراحل دوران عقد یا اصطلاحا نامزدی می باشد. دوران نامزدی شیرین ‌ترین و در عین حال دلنشین ترین دوران زندگی زناشویی زن و شوهر محسوب می شود. این دوران معمولا برای شناخت هرچه بیشتر دختر و پسر و آشنایی خانواده های آن ها می باشد‌. اما گاها در زمان نامزدی زوج و زوجه به دلیل وجود برخی اختلافات، امکان ادامه زندگی مشترک با یکدیگر را ندارند و تصمیم به جدایی و طلاق توافقی می گیرند.

این مسئله می توانند دلایل متعددی داشته باشد، اما از دیدگاه کارشناسان مهمترین علت های طلاق در دوران نامزدی، عدم تعهد، پنهان کاری، مشکلات مالی، اعتیاد و ….می باشند. در حالت کلی طلاق معمولا امری ناپسند و ناخوشایند توصیف می شود، و همواره توصیه می گردد که زوجین تا حد امکان با یکدیگر سازش نمایند.

اما اگر امکان سازش وجود نداشته باشد، قطعا طلاق در دوران عقد، می تواند بهترین راه برای جلوگیری از تجربه نمودن یک زندگی تلخ و در عین حال پر تنش باشد. برای طلاق در دوران نامزدی روش های مختلفی وجود دارد. یکی از این روش ها، طلاق توافقی می باشد. در این نوع طلاق زن و شوهر در دوران عقد بر سر مسائل مالی و غیر مالی به توافق و اتفاق نظر می رسند. سپس دادگاه نیز با احترام و تایید توافقات آن ها، صیغه طلاق را جاری خواهد کرد.

طلاق به صورت توافقی را می توان بهترین نوع طلاق در زمان عقد به حساب آورد، و این مسئله نیز دلایل متعددی دارد. در درجه اول در این نوع طلاق چون زوج و زوجه با یکدیگر به توافق رسیده اند و زبان مشترکی دارند، دیگر از بروز درگیری و نزاع میان آن ها هنگام طلاق جلوگیری می گردد. از طرفی در طلاق توافقی به علت توافق زوجین، دادگاه رای را در مدت زمان کوتاه تری صادر می کند. چون در طلاق به صورت توافقی، نیاز به بررسی های موشکافانه دادگاه و حل اختلافات زن و شوهر نخواهد بود.

شرایط طلاق توافقی در دوران عقد یا نامزدی

شرایط طلاق از نوع توافقی چیست؟ این سوالی است که معمولا ذهن زوج و زوجه هایی که در شرف طلاق هستند را، به خود مشغول می سازد. بسیاری از افراد تصور می کنند، که طلاق از نوع توافقی نیز  مانند هر نوع روش دیگری، پیچیدگی های زیادی داشته و نیازمند دارا بودن‌ شرایط خاصی است. اما بر خلاف تصور عموم برای صورت گرفتن طلاق به شکل توافقی، هیچ شرط و شروط قانونی خاصی وجود ندارد. در طلاق توافقی عملا تنها‌ کافیست زن و شوهر  به طور کامل به توافق برسند.

 یعنی هیچ اختلاف نظری میان  آن ها وجود نداشته باشد. اگر چنین شرایطی مهیا باشد، زن و شوهر می توانند بدون هیچ شرط و شروط یا پیچیدگی خاصی، از یکدیگر جدا شوند.

آیا شرایط طلاق توافقی در عقد را دارید؟

شرایط طلاق توافقی در عقد زمانی برای طرفین مهیا می شود که اولاً طرفین بر سر موضوع طلاق با یکدیگر به توافق رسیده باشند و هیچگونه اجباری برای طلاق از سوی طرفین وجود نداشته باشد یا به بیان ساده حضور زوجین و عقلانیت تصمیم برای مراجع قضایی به اثبات برسد.

از شروط مهم برای طلاق توافقی در دوران عقد اولا رعایت فواصل قانونی و شرعی و ثانیا عدم وجود رابطه زناشویی بین طرفین است به این معنا که زوجین در صورتی می توانند در دوران عقد به صورت توافقی از یکدیگر جدا شوند که رابطه جنسی در دوران عقد بین آنها وجود نداشته باشد و بتوانند با ارائه مدارک لازم به دادگاه این امر را اثبات نمایند.

لازم به ذکر است که وجود رابطه زناشویی و آمیزش در دوران عقد امکان ازدواج توافقی را از بین می برد و در صورتی زوجه می تواند از همسر خود پس از  داشتن رابطه زناشویی و آمیزش جنسی  در دوران عقد جدا شوند که برای طلاق، عسر و حرج زوج را  در اداره زندگی برای دادگاه به اثبات برساند.

 بنابراین در پاسخ به این سئوال که  آیا شرایط طلاق توافقی در عقد را دارید؟ یا خیر باید اولا توافق طرفین در دوران عقد برای طلاق وجود داشته باشد ثانیا رابطه جنسی و آمیزش  بین طرفین اتفاق نیفتاده باشد در غیر این صورت زوجه فقط با اثبات عسر و حرج زوج خود برای دادگاه می تواند درخواست طلاق نماید. در ادامه به شروط مهم طلاق توافقی در عقد به صورت مختصر پرداخته می شود.

  • فواصل قانونی و شرعی

فواصل قانونی و شرعی یکی از شرایط طلاق توافقی در عقد است که پس از توافق طرفین باید از سوی آنها رعایت شود تا در مجاری قانونی با مشکل مواجه نشوند. منظور از فواصل قانونی و شرعی زمانبندی ها و مراحلی است که برای رسیدن به نتیجه مطلوب باید از طریق طرفین توافق رعایت شود.

 به بیان دیگر فواصل و مراحل قانونی و شرعی مثل گرفتن گواهی بکارت و شرکت در جلسات مشاوره باید به شکل منظم بر اساس برنامه زمان بندی شده انجام گردد تا طرفین طلاق توافقی در عقد بتوانند هرچه سریعتر به نتیجه رسیده و از کاغذ بازی و پیچیدگی های اداری رهایی پیدا کنند.

  • حضور زوجین و عقلانیت تصمیم

حضور زوجین و عقلانیت تصمیم یکی دیگر از شرایط طلاق توافقی در عقد است به عبارت دیگر تا زمانی که زوجین به صورت حضوری در جلسات مشاوره قبل از طلاق شرکت نکنند و عقلانیت تصمیم آنها برای مراجع قانونی به اثبات نرسد هیچگونه حکم طلاقی برای اجرا در دفاتر ثبت طلاق صادر نمی شود.

لذا یکی از شرایط مهم و تعیین کننده در طلاق توافقی زمان عقد، اثبات عقلانی بودن تصمیم زوجین برای مراجع قضایی با حضور در جلسات مشاوره یا محکمه دادرسی طلاق می باشد و اگر هر یک از زوجین به دلایل مختلف به صورت حضوری در جلسات مشاوره یا دادگاه طلاق شرکت نکنند و عقلانی بودن تصمیم آنها برای مراجع قانونی به اثبات نرسد امکان صدور حکم طلاق را برای آنها در یک بازه زمانی کوتاه کاهش می یابد.

  • عدم برقراری رابطه زناشویی

عدم برقراری رابطه زناشویی یا آمیزش جنسی از دیگر شروط طلاق توافقی در عقد است به عبارت دیگر اگر زوجین پس از جاری شدن صیغه عقد و ثبت آن در دفاتر اسناد رسمی نتوانند با یکدیگر زندگی کنند و به این نتیجه برسند که باید به زندگی مشترک خود خاتمه دهند.

 در زمان ارائه مدارک به دادگاه خانواده برای طلاق توافقی باید گواهی سالم بودن پرده بکارت از طرف زوجه به مراجع قانونی ارائه شود تا پس از فراهم بودن شرایط طلاق توافقی در عقد، حکم طلاق از سوی دادگاه خانواده برای زوجین صادر شود.

در غیر این صورت اگر زوجین برای طلاق توافقی در زمان عقد به تفاهم رسیده باشند و بین آنها زناشویی یا آمیزش جنسی اتفاق افتاده باشد و زوجه نتواند گواهی سالم بودن بکارت خود را به مراجع قانونی ارائه دهد فقط در صورتی برای آنها حکم طلاق توافقی صادر می شود که زن بتواند با ارائه مدارک لازم عسر و حرج  زوج را برای مراجع قانونی به اثبات برساند.

مراحل و چگونگی اجرای طلاق توافقی در دوران عقد

برای اجرای طلاق به صورت توافقی در دوران نامزدی یا همان عقد، می بايست زن و شوهر برخی مراحل را طی نمایند. این مراحل معمولا بسیار ساده صورت پذیرفته و در زمان بسیار کوتاهی انجام می گیرند. به طور کلی برای طلاق در زمان عقد به شکل توافقی، زوج و زوجه مکلف به انجام مراحل زیر خواهند بود:

اولین گام برای اجرای این نوع طلاق این است که زوج و زوجه تصمیم به جدایی گرفته و به این منظور اقدام نمایند.
در مرحله دوم برای طلاق توافقی در زمان عقد، زوج و زوجه باید در خصوص مسائلی مثل مهریه، نفقه و ….به توافقی واحد و یگانه برسند.
حال می بايست توافقات خود را مکتوب نموده، و سپس باید با مراجعه به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی، درخواست طلاق خود را ثبت نمایند.
پس از طی نمودن مراحل بالا، از طرف دفتر خدمات الکترونیک قضایی پیامکی برای زوج و زوجه ارسال می گردد. در این پیامک آدرس شعبه دادگاه خانواده مربوطه ذکر می گردد. زن و شوهر می بايست در تاریخ مندرج در دادگاه مورد نظر حضور یابند.
در جلسه اول درخواست طلاق توسط ریاست دادگاه مورد بررسی قرار گرفته، و سپس زن و شوهر برای طی نمودن جلسات مشاوره باید، به مراکز مشاوره طلاق مراجعه نمایند.
در این مرحله از طلاق توافقی بحث باکره بودن یا نبودن زوجه مطرح می شود. زوجه باید با مراجعه به پزشکی قانونی گواهی مربوط به بکارت خود را دریافت، و آن را به دادگاه ارائه نماید.
پس از طی شدن تمامی مراحل ‌گفته شده در بالا، در صورتی که مشکلی از نظر قانونی وجود نداشته باشد، دادگاه با توجه به قوانین حاکم، رای عدم سازش زوج و زوجه را صادر می نماید.
حال زن و‌ شوهر می توانند با مراجعه به دفاتر اسناد رسمی، طلاق خود را به صورت قانونی ثبت نموده و رسما و‌ قانونا از یکدیگر جدا شوند.

نکته: پس از ثبت طلاق توافقی در حین عقد، زوجه در صورتی که‌ با کره باشد، می تواند با مراجعه به دفاتر ثبت احوال، نام‌ همسر سابق و مهر طلاق را از شناسنامه اش به راحتی حذف نماید. در این صورت بنا به درخواست زوجه، ثبت‌ احوال شناسنامه جدیدی را برای او صادر خواهد کرد.

طلاق توافقی دوران عقد

تنظیم دادخواست: کاغذهایی که جدایی را رسمی می کنند

تنظیم دادخواست طلاق یا کاغذهایی که جدایی را رسمی می کنند یکی از مراحل مهم و تعیین کننده در تسریع روند طلاق است. به عبارت دیگر برای آنکه روند قانونی طلاق در مراجع قانونی ثبت شده و شکل بگیرد باید اسناد و مدارک لازم برای این کار از جمله مدارک هویتی و به خصوص سند ازدواج به مراجع قضایی یا دفاتر الکترونیک خدمات قضایی ارائه گردد.

سپس در ادامه پس از تنظیم دادخواست طلاق و ضمیمه نمودن مدارک به پرونده ، برای طرفین طلاق ابلاغیه زمان بندی شده  برای شرکت در جلسات رسیدگی صادر می شود. در ادامه مراحل تنظیم دادخواست یا کاغذهایی که جدایی را رسمی می کنند به صورت مختصر بررسی می شود.

  • مدارک مورد نیاز: اسناد لازم برای طی مراحل

مدارک مورد نیاز یا اسناد لازم برای طی مراحل طلاق قبل از انجام هر کاری باید به وسیله طرفین فراهم شود چون بدون ارائه مدارک لازم هیچگونه دادخواستی از سوی مراجع قانونی برای طرفین طلاق تنظیم و ثبت نمی شود.

مدارک مورد نیاز یا اسناد لازم برای طی مراحل طلاق شامل مدارک هویتی مثل کارت ملی، شناسنامه و سند ازدواج است که ارائه آنها جز ملزومات اولیه  برای آغاز روند ثبت شکایت و دادرسی پرونده های طلاق می باشد.

اما باید توجه داشت که مدارک و اسناد لازم برای طلاق به اسناد هویتی و سند ازدواج محدود نمی شود و با توجه به شرایط ممکن است برای تسریع در روند کار، مدارک دیگری مانند گواهی بکارت در صورت عدم وجود رابطه جنسی بین طرفین، گواهی عدم بارداری زوجه، گواهی پزشک قانونی در صورت ادعای زوجه مبنی بر ضرب و شتم به وسیله شوهر و غیره برای ارائه به دادگاه طلاق لازم باشد.

البته باید به این نکته توجه داشت که ناقص بودن مدارک و یا عدم ارائه به موقع اسناد  و مدارک درخواست شده از سوی مراجع قضایی ممکن است باعث مختل شدن روند کار تا زمان ارائه مدارک مورد نیاز شود که این توقف روند اداری پرونده باعث کند شدن روند کار می شود.

  • ثبت دادخواست: اعلام رسمی درخواست طلاق

ثبت دادخواست یا اعلام رسمی درخواست طلاق یکی دیگر از مراحل قانونی طلاق است که بدون انجام آن روند اداری  کار با مشکل مواجه می شود.

برای تنظیم و ثبت دادخواست طلاق طرفین دعوا یعنی زن و شوهر باید با در دست داشتن مدارک هویتی و سند ازدواج  ابتداء به دفاتر الکترونیک قضایی مراجعه کرده و اقدام به تنظیم دادخواست طلاق نماید.

سپس در ادامه پس از ارائه مدارک لازم به دفاتر الکترونیک قضایی  و ثبت دادخواست طلاق، ابلاغیه

زمان بندی شده برای شرکت  طرفین دعوا در جلسات مشاوره یا دادگاه از طریق پیامک یا به صورت کتبی ارسال می شود تا پس از بررسی پرونده و انجام مراحل اداری آن در صورت فراهم بودن شرایط حکم طلاق صادر گردد.

  • انتظار برای نوبت رسیدگی: سکوت قبل از طوفان

انتظار برای نوبت رسیدگی که با عنوان سکوت قبل از طوفان هم در میان مردم شناخته می شود فاصله زمانی است که از زمان تنظیم شکایت و ثبت آن در دفاتر الکترونیک فضایی شروع و تا زمان  صدور ابلاغیه زمان بندی شده حضور طرفین دعوا در جلسات مشاوره یا دادگاه ادامه پیدا می کند.

زمان انتظار برای نوبت رسیدگی هرچند زمان طولانی نیست اما  زمان آن با توجه به میزان پرونده های خانواده و طلاق که در شهر مورد نظر ثبت می شود ممکن است متفاوت باشد. یعنی هرچه تعداد شکایات خانواده و طلاقی که در مرکز قضایی مورد نظر بیشتر باشد ممکن است این فاصله زمانی طولانی تر باشد.

همچنین اگر تنظیم دادخواست طلاق به صورت شخصی یا به وسیله وکیل انجام شود  شرایط متفاوت می شود و ممکن است به دلیل آشنایی وکیل با روند اداری کار و اطلاع از مدارک لازم برای ارائه ،  این زمان کوتاه تر گردد.

نمونه دادخواست طلاق توافقی در دوران عقد

آشنایی با نمونه دادخواست طلاق توافقی در دوران عقد می تواند برای کسانی که در گیر این مسئله هستند مفید باشد و به  آنها کمک کند که  بتوانند پیش از تنظیم و ثبت دادخواست طلاق، آگاهی لازم را نسبت به محتوای آن برای جلوگیری از ابهام به دست بیاورند.‌ در ادامه به معرفی نمونه دادخواست طلاق توافقی در دوران عقد پرداخته می شود.

نمونه دادخواست طلاق توافقی در دوران عقد

خواهان: زوج

خوانده: زوج

وکیل: …….. وکیل پایه یک دادگستری

تعیین خواسته و بهای آن: طلاق توافقی

دلایل و منضمات دادخواست:

تصویر مصدق سند نکاحیه

تصویر مصدق شناسنامه، کارت ملی طرفین و وکالت نامه (در صورت داشتن وکیل)

شرح دادخواست طلاق توافقی (طلاق خلع):

ریاست محترم دادگاه

با سلام و تقدیم احترام

به استحضار عالی می رساند خانم…….. و آقای……. در تاریخ…….. به موجب سند نکاحیه شماره…….. در دفترخانه…… شهرستان……. با تعداد 314 عدد سکه تمام بهار آزادی به عقد دائم یکدیگر درآمده و تا به حال زندگی مشترک نداشته اند. اکنون به دلیل عدم سازش، توافق به جدایی از یکدیگر نموده اند و و زوج کلیه حق و حقوق قانونی و مهریه اش را در حق همسر خود بذل نموده است. لذا مستدعی است تا ضمن رسیدگی، حکم مقتضی برای عدم امکان سازش را صادر فرمایید.

نکات مهم در مورد حقوق زن در طلاق توافقی در دوران عقد

نکات مهم حقوق زن در طلاق توافقی در دوران عقد با توجه به شرایط می تواند متفاوت باشد اما به طور کلی از جمله نکات مهمی که در طلاق توافقی دوران عقد می تواند مورد توجه طرفین باشد می توان به مواردی مانند مهریه و چگونگی پرداخت یا بخشیدن آن از طرف زوجه، توافق بر سر تقسیم مال در صورت وجود مال و ثبت شرط تقسیم اموال در عقدنامه یا  نفقه و اجرت المثل اشاره کرد.

  • مهریه

مهریه یکی از نکات مهم در مورد حقوق زن در طلاق توافقی دوران عقد است. مهریه حقی است که پس از جاری شدن صیغه عقد به زن یا زوج تعلق می گیرد و بر اساس قانون مرد موظف به پرداخت آن است یعنی هر زمان که زوجه آن را از زوج مطالبه کند مرد موظف است مهریه تعیین شده در عقدنامه و دفتر ثبت را طبق روال قانونی به زن پرداخت کند.

به بیان دیگر مهریه حقی است که پس از جاری شدن صیغه نکاح به زن تعلق می گیرد  و هر زمان که زن اراده کند می تواند آن را به صورت دوستانه یا از طریق قانونی از مرد دریافت کند. لذا مهریه یک حق قانونی زن در طلاق قانونی دوران عقد محسوب می شود که در صورت درخواست زن، زوج یا شوهر عقدی موظف به پرداخت آن است.

  • توافق بر سر تقسیم مال

توافق بر سر تقسیم اموال یکی دیگر از نکات مهم در مورد حقوق زن در طلاق توافقی است به این معنا که اگر در عقدنامه تقسیم اموال بین طرفین و شرایط آن قید شده باشد بر اساس توافق انجام شده یا شرایط در نظر گرفته شده اگر اموالی وجود داشته باشد باید بین طرفین تقسیم شود یا زن پس از توافق به صورت دوستانه از حق خود منصرف گردد.

تقسیم مال یا اموال در طلاق توافقی زمانی معنا پیدا می کند که زن و شوهر زندگی مشترک خود را آغاز کرده باشند در این شرایط اگر اموالی در طول  دوره زندگی مشترک فراهم شده باشد و تقسیم اموال به صورت کتبی در عقدنامه درج شده باشد زن می تواند نسبت به آن اموال ادعا داشته باشد.

در غیر این صورت اگر  در زمان عقد، طلاق توافقی بین طرفین اتفاق بیفتد توافق طرفین بر سر تقسیم اموال بی معنا است چون زندگی مشترک شروع نشده و ملی برای تقسیم وجود ندارد.

  • نفقه و اجرت المثل

نفقه و اجرت المثل یکی دیگر از نکات مهمی است که در مورد حقوق زن در طلاق توافقی دوران عقد مورد توجه قرار می گیرد. معمولاً اگر زن برای دادگاه خانواده یا محکمه عمومی اثبات نماید که مرد از بردن زن یا زوجه به محل زندگی مشترک خودداری کرده است.

در این شرایط مرد موظف است نفقه و اجرت المثل زمان مورد نظر را به زوجه پرداخت نماید. اما اگر زوجین و خانواده آنها برای شروع زندگی مشترک زمان مشخصی را تعیین کرده باشند و آن زمان هنوز نرسیده باشد در طلاق توافقی زمان عقد، زن  نمی تواند ادعایی نسبت به نفقه و اجرت المثل داشته باشد.

 اما اگر زن در طلاق توافقی دوران عقد برای جاری شدن صیغه عقد از مرد درخواست نفقه و اجرت المثل نماید و برای اثبات حرف خود مدارک لازم را به مراجع قانونی ارائه دهد برای آنکه حکم طلاق از سوی دادگاه صادر شود زوج باید حق و حقوق زن را پرداخت نماید یا بتواند رضایت او را برای بخشیدن این حق جلب کند.

 آیا گواهی پزشکی قانونی برای طلاق در دوران عقد لازم است؟

گواهی پزشکی قانونی برای طلاق در دوران عقد،  یک رویه قانونی است که باید انجام شود چون  اخذ گواهی از پزشکی قانونی و ارائه آن  به مراجع قانونی  در صدور حکم دادگاه و ثبت طلاق موثر می باشد.

برای انجام طلاق یک روند اداری و تشریفاتی به طور معمول می بایست طی شود که در قانون مدنی و قانون حمایت از خانواده تعریف و مورد تاکید قرار گرفته است.

 گواهی پزشک قانونی برای طلاق در دوران عقد می تواند مسائل مختلفی مثل تایید باکره بودن دختر، تایید یا رد مشکلات جنسی زوج یا زوجه در شکایت از یکدیگر، گواهی تایید مشکلات روانی و عدم تعادل ذهنی و مسائل دیگری را شامل شود که برای تکمیل پرونده از طرفین در طلاق توافقی دوران عقد مطالبه می گردد.

گواهی بکارت در طلاق توافقی دوران عقد

گواهی بکارت در طلاق توافقی دوران عقد یکی از مدارک لازم و اساسی برای صدور حکم طلاق است. این گواهی برای تایید سالم بودن پرده بکارت زوجه لازم است چون عدم وجود گواهی بکارت به معنی رابطه زناشویی و آمیزش جنسی طرفین است و در صورت نبودن این گواهی فقط زوجه زمانی می تواند از زوج جدا شود که بتواند عسر و حرج او را برای ادامه زندگی به اثبات برساند.

 همچنین در صورت نبودن گواهی بکارت زوجه پس از انجام طلاق نمی تواند نام شوهر را از شناسنامه خود خارج کند. به عبارت دیگر زوجین فقط در صورت ارائه گواهی بکارت در طلاق توافقی دوران عقد می توانند پس از جاری شدن صیغه طلاق و مراجعه به محاکم خانواده نسبت به خارج کردن اسم طرفین از شناسنامه یکدیگر اقدام کنند.

تکلیف مهریه در طلاق توافقی دوران عقد چیست؟

همانطور که می دانید بر مبنای قوانین حاکم در کشورمان، زن و مرد از زمان جاری شدن صیغه عقد دارای حق و حقوقی می شوند، که می توانند هرزمان که بخواهند برای مطالبه آن ها اقدام نمایند. یکی از حقوقی که به هنگام عقد شامل حال زوجه می شود، مهریه است. مطابق ماده ۱۰۸۲قانون مدنی، زوجه از لحظه جاری شدن‌ عقد مالک مهریه بوده، و می تواند بنا بر صلاحدید خود‌ هر تصرفی که می خواهد در آن‌ ایجاد نماید.

به بیان ساده تر در هنگام طلاق توافقی نیز زن می تواند مهریه اش را هر زمان که بخواهد مطالبه کند، و مرد موظف به پرداخت آن خواهد بود. اما در دوران عقد اگر طلاق صورت پذیرد، تکلیف مهریه با توجه به باکره بودن یا نبودن زن مشخص می گردد. اگر زن در دوران عقد و‌ هنگام طلاق باکره نباشد، مطابق قانون مالک‌ تمام مهریه است.

 اما چنانچه باکره بودن زن احراز گردد، می تواند نصف مهریه اش را مطالبه نماید. علاوه بر این طبق قانون زن حق دارد در هنگام طلاق توافقی در زمان نامزدی، بخشی یا تمام مهریه اش را به شوهر بذل و بخشش نماید.

 نکته‌ لازم‌ به ذکر دیگر نيز اين است که‌ گاها زن قبل از طلاق در زمان نامزدی، مهریه خود را تمام و کمال دریافت کرده است، و‌ در عین حال باکره نیز می باشد. در این صورت مطابق قانون زن موظف است هنگام طلاق، نصف مهریه را به همسر خود‌ بازگرداند.

مدارک مورد نیاز برای طلاق توافقی هنگام عقد

برای اجرای صیغه طلاق به صورت توافقی در هنگام عقد، می بايست زوجین برخی مدارک‌ را نیز به دادگاه خانواده ارائه نمایند. ارائه تمامی این مدارک الزامی بوده، و گاها‌ عدم وجود هر یک از آن ها، می تواند موجب رد دادخواست طلاق توسط دادگاه شود.

مدارک مورد نیاز برای طلاق به این صورت، شامل موارد زیر می شوند:

  1. نظرات کتبی مشاورین خانواده دادگاه
  2. گواهی باکره بودن‌ و‌ بکارت زن
  3. یک‌ قطعه عکس زن و شوهر
  4. توافقنامه کتبی زوج و زوجه
  5. وکالت نامه محضری مربوط به طلاق‌
  6. اصل عقدنامه
  7. گواهی عدم وجود جنین و‌ بارداری
  8. مدارک شناسایی زن و‌ شوهر شامل: شناسنامه، کارت ملی، کپی کارت ملی و ….

مدت زمان طلاق توافقی در دوران نامزدی و عقد

معمولا مدت زمان اجرای صیغه طلاق و نهایی شدن آن از طرف دادگاه، برای زوجین مسئله بسیار حائز اهمیتی است. هرچقدر که مدت زمان طلاق هنگام عقد کوتاه تر باشد، معمولأ زوجین می توانند‌ آسان تر از یکدیگر جدا شوند. حال مدت زمان طی شدن مراحل و‌ همچنین نهایی شدن صیغه طلاق از طرف دادگاه، کاملا بستگی به شرایط زوج و زوجه و توافقات آن ها دارد.

 اما در حالت کلی طلاق توافقی در زمانی که زوج و زوجه در عقد یا نامزدی هستند، نهایتا حدود یک‌ الی دو ماه به طول می انجامد. هرچقدر که توافقات زوج و ‌زوجه دقیق تر بوده و وکیل طلاق تجربه و مهارت بیشتری داشته باشد، پروسه اجرای طلاق سریع تر صورت می پذیرد.

در صورت تمایل به دریافت مشاوره حقوقی تلفنی از وکیل پایه یک دادگستری با شماره ۰۹۱۲۳۵۷۶۰۳۷ تماس حاصل فرمایید، با مشورت و راهنمایی وکیل طلاق توافقی تهران زودتر به نتیجه خواهید رسید.

مشاوره: گفتگو برای آگاهی و اطمینان از تصمیم

اگر منظور از مشاوره، گفتگو برای آگاهی و اطمینان از تصمیم باشد می تواند برای کارهای مختلف بخصوص  به سرانجام رسیدن دعاوی قضایی و طلاق توافقی در دوران عقد یا زندگی مشترک موثر و گره گشا باشد.

 منتهی باید به این نکته توجه داشت که گفتگو برای آگاهی و اطمینان از تصمیم باید با افراد کار آزموده و با سابقه در آن زمینه خاص انجام شود تا انجام مشاوره برای فرد گرفتار چاره ساز باشد.

 در مسائل قضایی و حقوقی به خصوص طلاق توافقی در دوران عقد مشاوره با وکلاء کارآزموده که به صورت تخصصی در این حوزه فعالیت می کنند نه تنها راهگشا و مفید است بلکه می تواند فرد را در مسیر رسیدن به هدف یاری کند.

  • ضرورت مشاوره پیش از طلاق

ضرورت مشاوره پیش از طلاق یکی از نکات کلیدی و پذیرفته شده به وسیله حقوقدان ها و کارشناسان حقوقی و قضایی  است به عبارت دیگر زوجین پیش از طلاق باید مشاوره با وکلاء کاردان یا مشاوران کارآزموده در حوزه حقوق و مسائل قضایی را در دستور کار خود قرار دهند تا از گرفتار شدن در بوروکراسی و پیچ و خم های اداری و اطاله دادرسی رهایی یابند.

به بیان دیگر مشاوره پیش از طلاق این امکان را برای زوجین فراهم می کند که آگاهی لازم نسبت به روند کار و مشکلات پیش رو را به دست بیاورند و پس از آگاه شده از نتایج و تبعات آن کار نسبت به اخذ تصمیم اقدام کنند.

 به عبارت دیگر ابتدا آگاهی لازم نسبت به روال کار و تبعات آن را به دست بیاورد سپس در صورت تمایل اقدام به تنظیم دادخواست طلاق و پیگیری آن کنند.

  • انتخاب مشاور: پیدا کردن چراغ راه

انتخاب مشاور یا پیدا کردن چراغ راه در دعاوی حقوقی و قضایی به خصوص دعاوی خانوادگی علاوه بر آنکه باعث بالا رفتن معلومات قانونی فرد خوانده یا خواهان می شود می تواند داشته های فرد را برای پیگیری یک دعوای خانوادگی و حقوقی به عنوان خوانده یا خواهان ارزیابی کرده و برای گرفتن تصمیم مناسب و مقتضی به فرد مورد نظر کمک نماید.

 لذا انتخاب مشاور در صورتی که فرد خواهان یا خوانده اطلاعات قانونی لازم در مورد دعاوی مختلف قضایی و حقوقی را نداشته باشند می تواند مثل پیدا کردن چراغ راه برای فرد مورد نظر راهگشا باشد.

  • محتوای جلسات مشاوره: از تردید تا تصمیم قطعی

محتوای جلسات مشاوره، پروسه ای از تردید تا تصمیم قطعی است که مشاوره با افراد کاردان و کار آزموده می تواند در تصمیم گیری فرد خواهان یا خوانده بسیار موثر و راهگشا باشد.

معمولاً محتوای جلسات مشاوره حول محور نقاط قوت فرد خواهان یا خوانده در پرونده های مختلف به خصوص پرونده طلاق می چرخد تا فرد خواهان آگاهی لازم نسبت به داشته های خود را به دست بیاورد.

سپس در ادامه پس از سبک و سنگین کردن داشته های خود برای پیگیری پرونده های مختلف بخصوص پرونده های طلاق توافقی یا غیر توافقی اقدام نماید.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

keyboard_arrow_up
مشاوره تلفنی رایگان