اثبات رابطه نامشروع از طریق پیامک در نظام حقوقی کشور بر اساس قوانین جاری ممکن نیست به عبارت دیگر وجود اسنادی مبنی بر ارسال پیامک بین افراد نامحرم هرچند می تواند به عنوان ادله اثبات جرم مطرح باشد، اما اثبات رابطه نامشروع با استناد به ارسال پیامک در فضای مجازی ممکن نیست چون در قوانین جاری پیامک صرفاً یک اماره محسوب می شود که می تواند موجبات حصول علم قاضی برای اثبات جرم را فراهم کند و الزامی در پذیرش آن به عنوان یکی از مصادیق جرم وجود ندارد.
اثبات رابطه نامشروع پیامکی با تعریفی که از رابطه نامشروع در قوانین جاری وجود دارد ممکن نیست چون بر اساس این قوانین رابطه نامشروع زمانی قابل اثبات است که کارهای خلاف عرف و اخلاق بین مرد و زن خواسته یا ناخواسته به صورت حضوری حادث شود.
اما با توجه به گسترش فضای مجازی و افزایش ارتباط میان زنان و مردان نامحرم، علم قاضی به عنوان معیار تشخیص جرم در روابط نامشروع پیامکی در نظر گرفته شده است به این معنا که قاضی می تواند با بررسی پیامک های ارسال شده، این نوع رابطه را دون رابطه زنا در نظر گرفته و پس از دیدن محتوای پیامک ها و اثبات رابطه نامشروع پیامکی بین افراد نامحرم برای فرد مجرم تا ۹۹ ضربه شلاق تعزیری در نظر بگیرد.
تعریف رابطه نامشروع از طریق پیامک
رابطه نامشروع از طریق پیامک به روابط غیر اخلاقی گفته می شود که بین افراد محرم و نامحرم در فضای مجازی با ارسال پیامک های عاشقانه یا جنسی ایجاد می شود.
هرچند تعریف رابطه نامشروع از طریق پیامک با توجه به قوانین جاری ممکن نیست چون در قوانین جاری برای جرم انگاری رابطه نامشروع زن و مرد نامحرم دو تعریف وجود دارد یکی رابطه نامشروع زن و مرد نامحرم در سطح رابطه جنسی و انجام دخول که با عنوان زنا شناخته می شود و دیگری دون زنا که روابط زن و مرد نامحرم به شکل معاشقه و لمس کردن حضوری بدن یکدیگر را شامل می شود.
به عبارت ساده دو حالت برای رابطه نامشروع زن و مرد نامحرم وجود دارد یعنی اگر روابط نامشروع بین زن و مرد نامحرم در سطح روابط جنسی به صورت حضوری و دخول جنسی باشد با عنوان زنا شناخته می شود و با فرد مجرم مطابق شرایطی که قانون و شرع در نظر گرفته است برخورد می شود.
اما اگر روابط زن و مرد نامحرم در سطح معاشقه و لمس کردن بدن یکدیگر بدون رابطه جنسی باشد با عنوان دون زنا شناخته می شود. با توسعه فضای مجازی و گسترش استفاده از این فضا، ارسال پیامک های عاشقانه و جنسی بین افراد نامحرم افزایش پیدا کرده است.
به شکلی که قانونگذار برای برطرف کردن مشکل، برای این گونه روابط نیز جرم انگاری کرده و این نوع رابطه نامشروع را یکی از مصادیق دون زنا به حساب می آورد و در صورت اثبات جرم برای فرد یا افراد مجرم تا ۹۹ ضربه شلاق در نظر گرفته می شود.
اثبات رابطه نامشروع پیامکی
اثبات رابطه نامشروع پیامکی بر اساس علم قاضی پس از مشاهده محتوای پیامک های ارسالی بین طرفین قابل وصول است.
بر اساس قوانین جاری که الهام گرفته از قوانین شرع اسلام است، راه های اثبات رابطه نامشروع از قبیل زنا و دون زنا مشخص شده است که از آن جمله می توان به مواردی مانند ۴ بار اقرار زانی یا زانیه، شهادت چهار مرد عاقل یا سه مرد و دو زن که همزمان در صحنه حاضر بوده و دخول زانی و زانیه را دیده باشند و علم قاضی اشاره کرد که در مورد زنا و دونه زنا مصداق پیدا می کند.
با توجه به آنکه در نظام حقوقی و قوانین آیین دادرسی کیفری و مدنی، پیامک جز ادله اثبات جرم محسوب نمی شود به همین دلیل اثبات رابطه نامشروع از طریق فضای مجازی یا پیامک به راحتی ممکن نیست چون پیامک به عنوان ادله اثبات دعوا در نظر گرفته نمی شود و با عنوان اماره شناخته می شود.
به این معنا که پیامک فقط می تواند علم قاضی را برای تصمیم گیری و صدور حکم افزایش دهد و در پذیرش آن الزامی وجود ندارد.
به عبارت ساده قاضی می تواند با بررسی متن و محتوای پیامک های ارسال شده طرفین، نسبت به رابطه نامشروع آنها علم پیدا کرده و عمل آن ها را از مصادیق دونه زنا بداند و برای آن مجازات مشخص شده در قانون که تا ۹۹ ضربه شلاق تعزیری است تعیین کند.
معمولا پرینت گرفتن از پیام های تلگرامی یا پیامک های نامشروع برای اثبات رابطه نامشروع پیامکی کار سخت و دشواری است و برای انجام اینکار باید دستور قضایی وجود داشته باشد.
طبق روال جاری برای پرینت گرفتن از پیام های تلگرامی باید به پلیس فتا مراجعه شود و این کار ممکن است سخت باشد چون شبکه اجتماعی تلگرام در ایران فیلتر و غیرقانونی است و استعلام گرفتن از این مجموعه ممکن است میسر نباشد.
همچنین اسکرین شات یا عکس گرفتن از پیام های ارسال شده به وسیله تلفن همراه امکان جعل مسیج را افزایش می دهد.
لذا قبول یا عدم قبول پیامک هایی که منشا رابطه نامشروع بین افراد نامحرم محسوب می شود در گرو دستور قاضی و رضایت او برای پیگیری و بررسی محتوای پیامک ها برای جرم انگاری است.
◁◁ مطلب پیشنهادی: وکیل رابطه نامشروع
مدارک لازم برای اثبات رابطه نامشروع پیامکی
رابطه نامشروع پیامکی از نظر جرم انگاری در ردیف دون زنا یا رابطه نامشروع زن و مرد در حد معاشقه و لمس یکدیگر بدون انجام دخول جنسی قرار می گیرد و مدارک لازم برای اثبات آن مثل زنا و دون زنا است به این معنا که برای اثبات جرم نیاز به چهار بار اقرار زانی یا زانیه، شهادت چهار مرد یا سه مرد و دو زن که همزمان عمل دخول یا رابطه جنسی را دیده باشند و علم قاضی لازم است.
اما با توجه به آنکه پیامک در نظام حقوقی و قوانین آیین دادرسی کیفری و مدنی جز ادله اثبات دعوا محسوب نمی شود. اثبات رابطه نامشروع از طریق فضای مجازی و پیامک به عنوان مدرک جرم ممکن و مقدور نیست و فقط پیامک به عنوان اماره یا افزایش دهنده علم قاضی کاربرد دارد.
بنابراین مدارک لازم برای اثبات رابطه نامشروع پیامکی، گرفتن پرینت این پیامک ها با دستور قضایی از مراجع و سازمان های مربوطه و مشاهده و بررسی محتوای آنها به وسیله قاضی برای جرم انگاری است، به شکلی که اگر محتوای مطالب درج شده در پیامک ها از نظر مقام قضایی مصداق عمل مجرمانه و رابطه نامشروع پیامکی باشد برای فرد مجرم تا ۹۹ ضربه شلاق به عنوان مجازات در نظر گرفته می شود.
در صورت تمایل به دریافت مشاوره تلفنی از وکیل رابطه نامشروع در تهران با شماره ۰۹۱۲۳۵۷۶۰۳۷ تماس حاصل فرمایید، با مشورت و راهنمایی وکیل زودتر به نتیجه خواهید رسید.
مجازات رابطه نامشروع پیامکی
مجازات رابطه نامشروع پیامکی با توجه به ماده ۶۳۷ قانون مجازات اسلامی در مورد مجازات جرم رابطه نامشروع تعیین می گردد.
به این معنا که بر اساس ماده ۶۳۷ قانون مجازات اسلامی هر گاه زن و مرد نامحرم بدون داشتن علقه زوجیت رسمی و قانونی با یکدیگر روابط غیر اخلاقی و جنسی برقرار نمایند مرتکب روابط نامشروع و منافی عفت شده اند.
به عبارت دیگر روابط نامشروع پیامکی از نظر مراجع قضایی، زیر مجموعه دون زنا محسوب می شود و چون در نظام حقوقی و قوانین آیین دادرسی کیفری و مدنی، اثبات رابطه نامشروع از طریق فضای مجازی و پیامک به آسانی ممکن نیست و پیامک نمی تواند به عنوان ادله اثبات دعوا در نظر گرفته شود از آن به عنوان اماره یا زیاد کننده علم قاضی یاد می شود.
در شرایط فعلی مجازات رابطه نامشروع پیامکی در اختیار قاضی است به این معنا که قاضی پس از بررسی محتوای پیامک های ارسال شده با علم خود می تواند بر اساس ماده ۶۳۷ قانون مجازات اسلامی تا ۹۹ ضربه شلاق برای فرد مجرم به عنوان مجازات تعیین کند.
◁◁ مطلب پیشنهادی: مجازات رابطه نامشروع در فضای مجازی
ماده ۶۳۷ قانون مجازات اسلامی (تعزیرات): هرگاه زن و مردی که بین آنها علقه زوجیت نباشد، مرتکب روابط نامشروع یا عمل منافی عفت غیر از زنا از قبیل تقبیل یا مضاجعه شوند، به شلاق تا نود و نه ضربه محکوم خواهند شد و اگر عمل با عنف و اکراه باشد فقط اکراه کننده تعزیر می شود.
سوالات متداول
- شوهر با چه مدرکی میتواند پرینت بگیرد؟
شوهر برای آنکه بتواند پرینت تلفن همسر خود را بگیرد باید ابتدا دادخواست انجام این کار را تنظیم کرده و به مراجع قانونی ارائه دهد تا قاضی یا مرجع قضایی مربوطه پس از بررسی شرایط بتواند حکم گرفتن پرینت را برای او صادر کند.
- در چه صورتی قاضی دستور پرینت پیامک رابطه نامشروع را می دهد؟
در صورتی قاضی دستور پرینت پیامک رابطه نامشروع را صادر می کند که دادخواست انجام این کار و دلایل آن تنظیم و به رویت قاضی مربوطه برسد. در این شرایط قاضی مربوطه پس از بررسی دادخواست تنظیم شده و دلایل ارائه شده نسبت به صدور این دستور تصمیم گیری می کند.
- حکم پیامک زدن زن شوهردار به نامحرم چیست؟
حکم پیامک زدن زن شوهردار به نامحرم بر حسب شرایط و نوع پرونده ممکن است متفاوت باشد به این معنا که رویت پرینت پیامک های صادر شده از سوی طرفین به وسیله قاضی و بررسی محتوای آن می تواند در میزان مجازات افراد متهم موثر باشد. بنابراین حکم پیامک زدن زن شوهردار به نامحرم چه پیامک عاشقانه یا جنسی باشد همان مجازات ذکر شده در ماده ۶۳۷ قانون مجازات اسلامی است که بر اساس علم قاضی می تواند تا ۹۹ ضربه شلاق تعزیری را شامل شود.