همانطور که می دانید امروزه دریافت وام از بانک ها، دارای شرایطی خاص می باشد. یکی از شروط مهم برای اخذ وام داشتن ضامن می باشد. ضامن به فردی گفته می شود که قانونا مسئولیت وام گیرنده را بر عهده می گیرد. یعنی ضامن در بانک ضمانت می کند که وام گیرنده اقساط خود را به صورت تمام و کمال پرداخت کند، و در صورت عدم پرداخت نیز ضامن باید پاسخگو باشد. برای اینکه فردی به عنوان ضامن وام دیگر افراد را تضمین کند، باید قرارداد ضامن میان او و وام گیرنده تنظیم گردد. معمولا افرادی که حقوق ثابتی دارند، مثل کارمندان، مستمری بگیران و ….می توانند ضامن وام گیرندگان شوند. پس از عقد قرارداد وام گیرنده موظف است در تاریخ معین شده اقساط بانک را به صورت تمام و کمال پرداخت نماید. در صورتی که وام گیرنده به هر دلیلی از پرداخت اقساط خودداری کند، بانک حساب ضامن را مسدود می کند. در اینجاست که موضوع شکایت ضامن از وام گیرنده مطرح می شود.
بانک ابتدا حساب بانکی ضامن را مسدود نموده و سپس اقساط پرداخت نشده توسط وام گیرنده را، از طریق موجودی حساب ضامن وصول خواهد کرد. این مسئله شاید در یکی دو ماه اول چندان مشکلاتی ایجاد نکند. اما به هر حال در این مورد حق ضامن توسط وام گیرنده تضییع شده و می تواند از او به راحتی شکایت نماید.
توجه داشته باشید که ضامن تنها زمانی می تواند از وام گیرنده شکایت کند، که حداقل یک قسط وام از حسابش کسر شده باشد. برای شکایت می بايست ضامن به یک مرجع قضایی صالح رجوع نماید. اگر مبلغ بدهی وام گیرنده تا بیست میلیون تومان باشد، ضامن باید برای شکایت به شورای حل اختلاف مراجعه کند.
اما چنانچه مبلغ بدهی وام گیرنده بیش از بیست میلیون تومان باشد، مرجع صالح رسیدگی به این موضوع دادگاه عمومی خواهد بود. سپس با طی نمودن مراحلی در دادگاه، شکایت ضامن به نتیجه رسیده و او می تواند حقوق خود را وصول نماید.
اگر وام گیرنده قسط ندهد ضامن چکار کند؟
ضامن وام در صورت عدم پرداخت بدهی توسط وامگیرنده، میتواند شکایتی جهت وصول مطالبات خود به دادگاه ارائه دهد. در این محتوا، مراحل تنظیم شکایت ضامن علیه وامگیرنده توضیح داده شده است.
مراحل شکایت ضامن از وام گیرنده
شکایت و طرح دعوای ضامن از وام گیرنده، شامل مراحل مختلفی می شود، که باید طی گردند. این مراحل معمولا پیچیدگی زیادی خواهند داشت. به همین دلیل بهتر است در همان ابتدا از یک وکیل حرفه ای و مجرب در این زمینه کمک بگیرید. در ادامه مهمترین مراحل شکایت از وام گیرنده را ذکر نموده ایم:
- ابتدا می بایست ضامن به بانک رجوع نموده و گواهی پرداخت قسط وام از حساب خود را دریافت نماید.
- سپس می بايست مدارکی مثل کارت شناسایی، قرارداد ضمانت، گواهی پرداخت وام و…. را گردآوری کند.
- در مرحله بعدی شکایت ضامن، می بايست دادخواستی مبنی بر مطالبه حقوق از وام گیرنده تنظیم گردد.
- حال می بايست به شورای حل اختلاف یا دادگاه عمومی مراجعه گردیده، و مدارک به همراه دادخواست طرح دعوا ارائه شوند.
- دادگاه پس از طی شدن روال اداری، پرونده را بررسی خواهد کرد، و در صورتی که حق با ضامن باشد، وام گیرنده را احضار نموده تا طلب ضامن را پرداخت نماید.
- در صورت عدم حضور وام گیرنده در دادگاه، حکم جلب او صادر گردیده و بازداشت خواهد شد.
- سپس دادگاه اموال او را توقیف نموده و از این طریق طلب ضامن را پرداخت خواهد کرد.
- شکایت ضامن از وام گیرنده می تواند مابین یک الی سه ماه به طول بینجامد، و سپس نتیجه حاصل خواهد شد.
شرایط ضمانت وام بانکی
برای اینکه شخصی بتواند به عنوان ضامن وام دیگری را تضمین نماید، می بايست حتما دارای برخی شرایط قانونی باشد. چرا که در صورت عدم وجود این شرایط ممکن است بانک ضمانت فرد را تایید نکند.
شرایط ضمانت وام بانکی به شرح زیر می باشند:
- عاقل و بالغ بودن فرد
ضامن باید حتما دارای سلامت عقلانی بوده، و بالغ باشد. یعنی به سن قانونی(۱۸سال) رسیده و توانایی تشخیص خوب از بد را داشته باشد. حتی در خصوص شکایت ضامن نیز، شرط بالغ بودن فرد مطرح خواهد بود.
- دارا بودن وضعیت مالی مطلوب
بانک ها ضمانت اشخاصی را تایید می کنند، که وضعیت مالی مطلوبی داشته و بتوانند تمامی اقساط وام را پرداخت نمایند. حال این شرط دارا بودن وضع مالی مناسب، توسط بانک سنجیده می شود. یعنی بانک ممکن است با توجه به معیار هایی مثل دریافت حقوق بازنشستگی، کارمند بودن فرد و ….صلاحیت او در این مورد را تایید کند.
- عدم بدهکاری بانکی
افرادی که دارای بدهکاری بانکی می باشند نیز، نمی توانند وام اشخاص دیگر را پرداخت کنند. به همین دلیل بانک معمولا ضمانت آن ها را تایید نمی کند.
- عدم ضمانت برای چند نفر
اگر فرد از قبل ضامن وام بانکی چندین نفر دیگر نیز باشد، معمولأ ضمانت او تایید نخواهد شد. در خصوص شکایت ضامن از وام گیرنده نیز، اگر تعداد وام گیرندگان زیاد باشد روند شکایت طولانی تر و پیچیده تر خواهد شد.
- ارائه چک و سفته به بانک
از دیگر شرایط ضمانت وام بانکی ارائه چک و سفته به بانک می باشد. ضامن باید به اندازه مبلغ وام دریافت شده چک در گرو بانک قرار دهد. به این دلیل که اگر وام گیرنده و ضامن هردو از پرداخت وام خودداری کنند، بانک بتواند چک ضامن را برگشت بزند.
در صورت تمایل به دریافت مشاوره تلفنی از وکیل تضمینی کیفری تهران با شماره ۰۹۱۲۳۵۷۶۰۳۷ تماس حاصل فرمایید، با مشورت و راهنمایی وکیل زودتر به نتیجه خواهید رسید.
اهمیت اخذ چک ضمانت از وام گیرنده
همانطور که می دانید، وام گیرنده به هر دلیلی ممکن است اقساط خود را پرداخت نکند. به همین دلیل معمولا افرادی که قرار است ضامن شوند، بسیار دچار شک و دودلی خواهند شد. چرا که با عدم پرداخت قسط توسط وام گیرنده، ضامن ممکن است دچار مشکلات فراوانی شود. با وجود اینکه در این صورت نیز امکان شکایت ضامن از وام گیرنده وجود دارد، اما به هر حال طرح دعوا نیز پیچیدگی های خاص خود را خواهد داشت.
به همین دلیل بهترین کار این است که قبل از ضمانت وام دیگران با توجه به آینده اندیشی، از آن ها چک و سفته ضمانت دریافت کنید. در این صورت هر زمان که وام گیرنده از پرداخت اقساط خود اجتناب کند، شما می توانید چک و سفته او را به اجرا بگذارید. در این صورت نیاز به شکایت ضامن نیز نخواهد بود، و با وصول چک و سفته های اخذ شده، می توانید حقوق خود را از وام گیرنده مطالبه کنید.
البته توجه داشته باشید که چک و سفته هایی که از وام گیرنده دریافت می کنید، باید تا پایان زمان اقساط وام تاریخ داشته باشند. یعنی اگر وام دریافت شده چهار ساله است، باید تاریخ چک های دریافت گردیده نیز همین مدت زمان باشد.
7 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید
سلام وقت بخیر ببخشید پدر من بست سال پیش ضامن شده اون موقع بانک گفته بود هر نفری یک ضامن بیارن وام گیرنده ها ۷ نفر هستن و ضامن ها هم ۷ نفر امروز به خاطر عدم پرداخت تعدادی از وام گیرنده ها حساب پدرم که مربوط به باز نشستگی است بسته شده است مشکل اینجاست که همه این وامگیرنده ها دارای تمکن مالی هستن اما نمی خواهن پرداخت کنن ما حدود دوماه است ک هیچ حقوقی دریافت نکردیم چه طور می توانیم شکایت کنیم
شما ابتدا باید به بانک که اقدام به بستن حساب بانکی پدر شما به عنوان ضامن کرده است مراجعه کرده و پس از گرفتن گواهی یا رسید لازم، به صورت دوستانه به فرد یا افراد وام گیرنده مراجعه کرده و با نشان دادن رسید یا گواهی لازم از آنها بخواهید که بدهی خود را در اولین فرصت تصفیه نمایند تا حساب شما از توقیف یا کسر شدن قسط های بانکی رها شود. اما اگر افراد وام گیرنده که پدر شما ضامن آنها شده است نسبت به تسویه قسط های عقب افتاده و برطرف کردن مشکل اقدام نکردند. پدر شما اگر از افراد وام گیرنده سفته یا چک در قبال ضمانت دریافت کرده با در دست داشتن چک و سفته ضمانت یا گواهی و رسیده بانکی برای تنظیم شکایت به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی مراجعه نماید. پس از تنظیم و ثبت شکایت اگر مبلغ وام دریافت شده و بدهی بانکی که پدر شما آن را ضمانت کرده زیر ۲۰ میلیون تومان باشد پدر شما برای رسیدگی به شعب شورای حل اختلاف معرفی میشود و اگر مبلغ وام دریافت شده بیش از ۲۰ میلیون تومان باشد مرجع رسیدگی کننده دادگاه محل اقامت ضامن یا فرد شاکی است.
رفیقم ضامنش شدن پول گرفته چک ضمانت دادم چک منو پس گرفته ولی چک منو نامیده الان
با سلام خدمت شما
باید دادخواست استرداد لاشه چک بدید.
اگر رفیق شما پس از پرداخت پول چک را پس گرفته است باید اول به صورت دوستانه به او مراجعه کرده و از او بخواهید که چک شما را پس بدهد. اما اگر دوست شما از پس دادن چک خودداری نماید و شما در چک نوشته باشید که آن را در چه بابت صادر کرده اید کار دریافت آن آسان می شود به این معنا که شما به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی مراجعه کرده و نسبت به تنظیم و ثبت شکایت اقدام می کنید تا پس از طی شدن روال اداری بتوانید چک را از دوست خود پس بگیرید. اما اگر در چک یا پشت آن موضوع ارائه چک درج نشده باشد شرایط سخت می شود و شما باید تلاش کنید هرچه سریعتر با فراهم کردن مدارک لازم و ارائه آن به دادگاه از خرج شدن چک جلوگیری کرده و آن را از اعتبار ساقط کنید.
در صورت عدم پرداخت اقساط وام دادگاه چه حکمی صادر خواهد نمود؟
سلام یکی ازمن خواسته تاضامنش بشم ودرقبال پرداخت اقساط ده ساله به من چک تضمین میدهد درمورد چجوری نوشتن چک وتاریخش میشه توضیح بدید