جهت مشاره تلفنی رایگان با وکیل حضانت فرزند با شماره زیر تماس بگیرید:

۰۹۱۲۳۵۷۶۰۳۷📱

وکیل حضانت فرزند به صورت تخصصی در زمینه چگونگی حضانت فرزندان فعالیت می کنند. حضانت فرزند زیر ۷ سال با توجه به قوانین جاری در صورت درخواست مادر به او داده می شود و مادر باید از فرزندان دختر و پسر پسر تا سن ۷ سالگی مراقبت کند. منتهی باید به این نکته توجه داشت که اگر حضانت فرزندان در صورت درخواست مادر تا سن هفت سالگی به او سپرده شود تامین هزینه کودکان با پدرشان است. حضانت فرزند بالای ۷ سال(غیر رشید) با توجه به جنسیت فرزند متفاوت است یعنی اگر فرزند مورد نظر دختر باشد از سن سن 7 سالگی تا سن 9 سالگی حضانت او با پدر است و پس از آنکه در سن ۹ سالگی به بلوغ جنسی رسید خودش انتخاب می کند که با پدر یا مادر زندگی کند. اما حضانت پسر از هفت سالگی تا بلوغ جنسی در ۱۵ سالگی به پدر واگذار می شود و پس از آن پسر خودش می تواند تصمیم بگیرد با چه کسی زندگی کند.

وکیل حضانت فرزند چه کسی است؟

وکیل حضانت فرزند به وکلایی گفته می شود که به صورت تخصصی در زمینه گرفتن سرپرستی، حضانت و نگهداری فرزند فعالیت می کنند. به عبارت دیگر وکلایی می توانند به صورت تخصصی در زمینه حضانت فرزند فعالیت نمایند که اولا فارغ التحصیل رشته حقوق باشد و درثانی  توانسته باشد پروانه وکالت را با موفقیت دریافت نمایند.

وکیل حضانت فرزند به دلیل فعالیت تخصصی در زمینه گرفتن سرپرستی وحضانت فرزندان از تجربه لازم در زمینه پیگیری اینگونه پرونده ها برخوردار بوده و با توجه به سابقه کاری می تواند راهکارهای مناسب و میانبری  را برای به نتیجه رساندن اینگونه پرونده ها در پیش گیرد.  

وکیل حضانت فرزند معمولا از تسلط و اشراف لازم به مواد قانونی مرتبط با حضانت فرزندان برخوردار است و می داند با استناد به چه مواد قانونی می تواند حضانت یا نگهداری فرزند یا فرزندان را برای موکل خود بگیرد.

حتی اگر بر اساس قانون حضانت فرزند به یکی از والدین داده شده باشد وکیل حضانت فرزند می تواند در صورت نامتعارف بودن رفتار هرکدام از والدین که حضانت فرزندان به او سپرده شده است با استناد به قانون عدم صلاحیت او را در مراجع قانونی اثبات کرده و پس از ملغی کردن حکم، حضانت آن ها را به موکل خود منتقل کند. لذا انتخاب و بکارگیری  وکیل پایه یک دادگستری می تواند در گرفتن حضانت فرزندان بسیار موثر باشد.

وکیل حضانت فرزند

وکیل حضانت فرزند و اهمیت حضور او در جامعه

وکیل حضانت فرزند زمانی برای والدین اهمیت پیدا می کند که زن و شوهر قصد جدایی از یکدیگر را داشته باشند و هر کدام از آن ها بخواهد خودش از فرزندان مراقبت کند.

در زندگی زناشویی نگهداری و مراقبت از فرزندان اهمیت زیادی برای والدین دارد. لذا بسیاری از زوجین پس از متارکه و جدایی دوست دارند خودشان از فرزندانشان مراقبت کنند تا آن را از دچار شدن به تنهایی یا زندگی با ناپدری یا نامادری رهایی بخشند و مانع ناراحتی و افسردگی آن ها شوند.

به همین دلیل اکثر والدین زمانی که در زندگی زناشویی شکست خورده و با پروسه طلاق مواجه می شوند. به دنبال وکلایی هستند که به صورت تخصصی در حوزه طلاق و حضانت فرزندان فعالیت می کنند تا با استفاده از تجربه و دانش حقوقی آن ها بتوانند در هر شرایطی حضانت فرزند یا فرزندان خود را گرفته و با خیال آسوده از آن ها مراقبت کنند.

با توجه به مشکلات اقتصادی و نابهنجاری های اجتماعی که از عوامل مهم در سست شدن بنیاد زندگی زناشویی و فروپاشی بنیاد خانواده هستند حضانت فرزندان یکی از مشکلات مهم در حوزه دادگاه های خانواده است که باعث افزایش اهمیت فعالیت و حضور وکیل حضانت فرزند شده است.

وکلاء شاغل در زمینه مسائل طلاق و حضانت فرزندان به دلیل برخوردار بودن از تجربه لازم در زمینه پیگیری اینگونه پرونده ها می توانند کمک شایان توجهی به والدین درگیر در پرونده های حضانت فرزند کرده و آن ها را برای رسیدن به مقصود یاری نمایند.

وکیل حضانت فرزند به دلیل تجربه مناسب و تسلط لازم به قوانین خانواده و حضانت فرزند می تواند بهترین و کوتاهترین راهکارهای قانونی را برای عبور از مشکلات پیش روی  والدینی بگذارد که تمایل دارند نگهداری و حضانت فرزند به آن ها سپرده شود. لذا حضور و فعالیت وکلایی که به صورت تخصصی در زمینه حضانت فرزند فعالیت می کنند برای جامعه مهم و ضروری است.

وکیل حضانت فرزند نقش مهمی در حفاظت از منافع کودکان در مواقع جدایی و طلاق والدین دارند؛ آن‌ها به والدین مشاوره حقوقی می‌دهند و در تعیین ترتیبات حضانت فرزند به موکل خود کمک می‌کنند.  هدف وکیل تخصصی حضانت حفظ منافع کودکان و رسیدن به تصمیمات بهتر برای آنان است.

ویژگی های وکیل خوب برای حضانت فرزند در تهران

وکیل خوب برای حضانت فرزند در تهران باید دارای یک سری ویژگی ها باشد تا موکلین و افراد دادخواه بتوانند با اطمینان خاطر وکالت پرونده خود را به او واگذار کنند. از جمله ویژگی های وکیل حضانت فرزند در تهران که می تواند در انتخاب او برای پیگیری پرونده حضانت فرزند موثر باشد مهارت و تخصص چنین وکلایی است.

هرچند می توان پرونده حضانت فرزند را به وکلاء مختلف دادگستری واگذار نمود که از تخصص لازم در این زمینه برخوردار نیستند اما در عمل نمی توان به هیچ وجه تضمین نمود که وکیل مورد نظر می تواند از مهارت و تخصص لازم برای به نتیجه رساندن پرونده حضانت فرزند برخوردار باشد.

وکلایی که به صورت تخصصی در زمینه پرونده های مربوط به حضانت فرزند فعالیت می کنند از تبحر و اشراف قانونی لازم  برای پیگیری روند دادرسی اینگونه پرونده ها برخوردار بوده  و می توانند در راستایی احقاق حقوق موکل خود با کام های استوار حرکت کنند.

 از دیگر ویژگی های وکیل حضانت فرزند ، مجرب و کاردان بودن وکیل است. به این معنا که وکیل حضانت فرزند در تهران باید از تسلط کامل بر پرونده و جزئیات آن برخوردار باشد تا بتواند روند دادرسی پرونده را به خوبی مدیریت نماید.  از دیگر ویژگی های وکیل حضانت فرزند در تهران، صداقت و متعهد بودن او برای به نتیجه رساندن پرونده است.

 به بیان دیگر وکیل خوب حضانت فرزند در تهران می بایست موکل خود را در جریان ریزه موضوعات پروند ازکوچکترین نکات  تا صدور رای قرار دهد و با موکل خود به صورت صادقانه رفتار کند و برای دلخوشی موکل خود یا برای منفعت به هیچ وجه دروغ را چاشنی کار خود قرار ندهد.

همچنین متعهد و درست کردار بودن یک وکیل خوب حضانت فرزند در تهران باعث می شود تا از هر تلاشی برای احقاق حق موکل خود فروگذار نباشد و او را در همه مراحل دادرسی یاری کند تا احتمال و امکان خطا و شکست در پروندهخضانت فرزند به حداقل ممکن کاهش پیدا کند.

بهترین وکیل حضانت فرزند

بهترین وکیل حضانت فرزند در تهران

بهترین وکیل حضانت فرزند وکیلی است که به صورت تخصصی در این زمینه فعالیت کرده باشد و از تجربه و سابقه لازم برای پیگیری اینگونه پرونده ها برخوردار باشد.
وکلایی که به صورت تخصصی در زمینه حضانت فرزندان فعالیت می کنند از تسلط کامل به روند اداری و قضایی اینگونه پرونده ها برخوردار هستند.
اینگونه وکلا با سرعت بیشتری می توانند مدارک و اسناد لازم را برای ارائه به دادگاه را آماده کرده و حضانت فرزندان را برای شخص متقاضی که می تواند پدر ، مادر یا اقوام نزدیک و درجه یک خانواده باشد از دادگاه بگیرند.
معمولاً پرونده های حضانت فرزندان به دلیل مشکلات مالی و اخلاقی والدین ممکن است دارای پیچ و خم های زیادی باشند. لذا بهترین وکیل حضانت فرزند به دلیل تجربه و سابقه لازم می تواند باعث تسریع در روند کار شده و از اطاله دادرسی جلوگیری نماید.

هزینه وکیل برای گرفتن حضانت فرزند

هزینه وکیل برای گرفتن حضانت فرزند می‌تواند با توجه به شرایط و وضعیت زن و شوهر یا قول و قراری که در اسناد ثبتی مثل عقدنامه درج شده باشد متفاوت بوده و روال کار برای گرفتن حضانت فرزندان را مشکل تر نماید. هرچه شرایط و روال قانونی برای گرفتن حق حضانت فرزندان پیچیده تر باشد ممکن است باعث افزایش هزینه وکیل شود.
همچنین هزینه وکلا برای گرفتن حضانت فرزندان می تواند با توجه به سابقه و کیفیت کار آن ها متفاوت باشد. چون برخی از وکلا به صورت تخصصی در زمینه ی گرفتن حضانت فرزندان فعالیت می کنند و به دلیل پیگیری پرونده های مختلف از تجربه و سابقه لازم برای تسریع در روند این چنین پرونده‌هایی برخوردار هستند و می توانند با سرعت بیشتر اینگونه پرونده ها را به نتیجه برساند. لذا این گونه وکلا ممکن است هزینه بیشتری را برای پیگیری اینگونه پرونده ها از ارباب رجوع درخواست نمایند.

قانون جدید حضانت فرزند چیست؟

بر اساس قانون جدید، حضانت فرزند تا سن 7 سالگی با مادر است و پس از سن 7 سالگی اگر فرزند مونث یا دختر باشد سرپرستی و‌حضانت او تا سن 9 سالگی و بلوغ جنسی یا سن تکلیف با پدر است. همچنین اگر فرزند مذکر یا پسر باشد حضانت و سرپرستی او از سن 7 تا 15سالگی که سن بلوغ جنسی یا سن تکلیف محسوب می شود با پدر است .

این در حالی است که بر اساس قانون قدیم حضانت فرزند تا دوسالگی یا سن شیرخوارگی با مادر بود و پس از آن به پدر واگذار می گردید. همچنین بر اساس ماده 1169 قانون مدنی دختر پس از سن 9 سالگی و پسر پس از سن 15 سالگی خودشان تصمیم می گیرند که تحت سرپرستی کدام یک از والدین باشند.

همچنین اگر پس از سن 7 سالگی بین والدین بر سر حضانت فرزند اختلاف وجود داشته باشد و مادر برای گرفتن حضانت فرزند و عدم صلاحیت پدر مدرک محکمه پسندی داشته باشد دادگاه پس از بررسی مدارک و  شواهد با در نظر گرفتن مصلحت فرزند، سرپرست او را مشخص می کند.

لذا ممکن است پس از سن 7 سالگی حضانت کودکان طلاق همچنان به مادر سپرده شود. همچنین بر اساس ماده 1172 قانون مدنی، هرکدام از والدین که حضانت فرزند را به عهده گرفته باشد حق امتناع از این کار را ندارد و قاضی می تواند حضانت فرزند را به هریک از والدین که این حق را پذیرفته است اجبار نماید.

شرایط گرفتن حضانت فرزند توسط مادر

شرایط گرفتن حضانت فرزند توسط مادر می‌تواند با توجه به وضعیت فرزندان و والدین متفاوت باشد. طبق ماده 1168 قانون مدنی[1] نگهداری از فرزندان جزو وظایف پدر و مادر است و آنها موظف هستند از فرزندان خود تا زمان تشکیل زندگی و مستقل شدن نگهداری کنند.
اگر به هر دلیلی زن و مرد یا زوجین نتوانند به زندگی مشترک خود ادامه دهند و از یکدیگر به صورت طلاق توافقی یا قهری جدا شوند طبق قوانین جاری نگهداری و حضانت از کودکان تا سن هفت سالگی بر عهده مادر است و بعد از آن به پدر واگذار می شود.
لازم به ذکر است که پس از سن هفت سالگی حضانت کودکان با توجه به جنسیت آن ها متفاوت است یعنی حضانت فرزند دختر از حسن ۷ تا ۹ سالگی که بلوغ جنسی محسوب می شود به عهده پدر است و پس از آن دختر به شکل مستقل می تواند برای زندگی کردن با پدر یا مادر تصمیم گیری نماید.
اما شرایط پسر متفاوت است یعنی سرپرستی و حضانت پسر از سن 7 تا 15 سالگی با پدر است و پس از آن پسر می تواند به شکل مستقل در مورد آینده خود تصمیم گیری کند.
در صورتی که مادر بخواهد خارج از روال قانونی سرپرستی و حضانت فرزندان را به طور کامل به دست بیاورد، در درجه اول باید انحراف اخلاقی و رفتاری پدر را با ارائه مدارک مناسب و محکمه پسند برای دادگاه مربوطه به اثبات برساند تا بتواند دادگاه با استناد به مدارک فوق از پدر سلب حضانت کرده و حضانت فرزندان را به مادر واگذار کند.
از جمله انحرافات اخلاقی که می تواند باعث سلب حضانت فرزندان از پدر شود می توان به مواردی مثل ابتلاء به بیماری های روانی و عصبی، فساد اخلاقی و فحشا، اعتیاد به مواد مخدر، سوءاستفاده از کودکان و وادار کردن آنها به رفتارها و کارهای خلاف عقل و شون اجتماعی، ضرب و جرح کودکان اشاره کرد.
راه دیگری که زن می تواند از طریق آن حضانت فرزندان را برخلاف روال قانونی به صورت کامل دریافت کند آن است که مادر در قبال بخشیدن برخی از امتیازات اجتماعی خود مثل مهریه، نفقه ایام گذشته و اجرت المثل با همسر خود به توافق رسیده و بتواند حضانت و نگهداری فرزندان را به عهده بگیرد.
همچنین اگر برای دادگاه مسجل شود که فرزندان از نظر روحی و عاطفی به مادر خود بسیار وابسته هستند و جدایی آنها از مادر می تواند موجب عسر و حرج آنها شود دادگاه می تواند با استناد به این مسئله حضانت فرزندان را به مادر واگذار نماید.

موانع حضانت فرزند

موانع حضانت فرزند با توجه به شرایط جسمی و روحی والدین سنجیده می شود. به بیان دیگر اگر شرایطی قانونی که برای نگهداری از فرزندان در نظر گرفته شده است دچار اختلال شود می‌تواند سلب حضانت از هر یک از والدین یا هر دوی آنها را به دنبال داشته باشد.
از جمله ناهنجاری ها و رفتار نامتعارف ای که می تواند سلب حضانت فرزند از هریک از والدین را به همراه داشته باشد، می توان به مواردی مانند عدم توانایی در مواظبت از کودکان، عدم سلامت عقلی و جسمی والدین، اعتیاد به مواد مخدر و مشروبات الکلی، جنون و عدم تعادل ذهنی با تایید پزشکی قانونی ، ضرب و جرح کودکان تحت تکفل خارج از حد متعارف، سوء استفاده جسمی و و مالی از کودکان مثل وادار کردن آن ها به انجام مشاغل ضد اخلاقی مانند فساد و فحشا، تکدی گری و چاق، ابتلا به بیماری های مسری و لاعلاج و غیره اشاره کرد.

بر اساس ماده 1173 قانون مدنی[2] هرگاه سلامت جسمانی یا تربیت اخلاقی کودکان به دلیل عدم مواظبت مناسب یا انحطاط اخلاقی پدر یا مادری که آن ها را تحت حضانت و تکفل دارد درمعرض خطر قرار گیرد محکمه صالحه می تواند به تقاضای نزدیکان کودکان ، قیم یا حوزه قضایی تصمیم مقتضی و مناسب برای آینده آن ها اتخاذ نماید.
همچنین در ماده 1170 قانون مدنی[3] به جنون مادر به عنوان مانع حضانت اشاره شده است که می توان آن را وصف کلی برای لغو حضانت از طرف پدر یا مادر مجنون تلقی نمود.
به موجب این ماده اگر مادر در مدتی که حضانت کودک به او سپرده شده است مبتلا به جنون یا عدم تعادل عقلی شود حق حضانت کودک به پدر منتقل می گردد.
هرچند در قوانین قضایی ایران به کفر والدین و شرط اسلام برای گرفتن حضانت فرزندان اشاره نشده است اما به طور غیر مستقیم می توان از موادی همچون ماده 1192 قانون مدنی[4] و اصل 167 قانون اساسی قائل به این مطلب شد که کفر والدین در صورت تشخیص مراجع قانونی می تواند مانع حضانت فرزندان شود.


یکی دیگر از موانع اجرای حق حضانت که مختص مادر است و در قانون مدنی مورد تاکید قرار گرفته ازدواج مجدد مادر است. لذا در صورتی که مادر در زمان به عهده داشتن حضانت فرزندان ازدواج مجدد نماید در صورت وجود مدعی یا عدم قبول چنین شرایطی به وسیله کودکان می‌تواند در معرض سلب حضانت قرار گیرد.
بر اساس ماده 1176 قانون مدنی[5] اگر در مدتی که حضانت فرزند با مادر است مادر دچار جنون شود یا ازدواج مجدد کند در معرض سلب حضانت قرار می گیرد و حضانت می تواند به پدر یا قیم فرزندان سپرده شود.

حضانت فرزند پس از فوت والدین؟

حضانت فرزند پس از فوت والدین به جد پدری او واگذار می شود و اگر جد پدری فرزند هم فوت کرده باشد حضانت فرزند به نزدیک ترین اقوام او واگذار می شود که می تواند دایی، خاله، عمو و عمه باشد.  

همچنین اگر والدین فرزند فوت کنند و فرزند خویشاوندان نزدیک نداشت باشد یا خیشاوندان نزدیک به دلایل مختلف تمایل به گرفتن حضانت و سرپرستی فرزند را نداشته باشند معمولا مراجع قانونی و قضات دادگاه سرپرستی و حضانت کودک را به سازمان های اجتماعی حمایتگر یا بهزیستی واگذار می کنند.

سخن پایانی
وکیل حضانت فرزند به وکلای گفته می شود که به صورت تخصصی در حوزه پرونده های حضانت فرزندان فعالیت می کنند. حضانت فرزند زیر ۷ سال بر اساس قانون به مادر سپرده می شود و حضانت فرزند بالای ۷ سال(غیر رشید) با توجه به جنسیت فرزند می تواند متفاوت باشد.
به بیان دیگر حضانت فرزندان دختر از سن 7 تا 9 سالگی با پدر است پس از آن،فرزندان دختر می توانند به صورت مستقل برای آینده خود تصمیم گیری نمایند.
اما شرایط فرزندان پسر متفاوت است و حضانت آنها از سن 7 تا 15 سالگی به پدر سپرده می‌شود و پس از آن به صورت مستقل می توانند زندگی با پدر یا مادر را انتخاب کنند.
شرایط گرفتن حضانت فرزند توسط مادر می تواند با توجه به شرایط زندگی و سلامت جسمی و روحی مادر متفاوت باشد. ازدواج مجدد مادر در زمان حضانت فرزندان یا اثبات جنون عقلی مادر از نکات مهمی هستند که می توانند باعث سلب حضانت فرزندان از مادر شوند.

ماده ۱۱۶۸ قانون مدنی: نگهداری اطفال هم حق و هم تکلیف ابوین است.


ماده ۱۱۷۳ قانون مدنی: هرگاه در اثر عدم مواظبت یا انحطاط اخلاقی پدر یا مادری که طفل تحت حضانت اوست، صحت جسمانی و یا تربیت اخلاقی طفل در‌معرض خطر باشد، محکمه می‌تواند به تقاضای اقربای طفل یا به تقاضای قیم او یا به تقاضای رئیس حوزه قضائی هر تصمیمی را که برای حضانت طفل‌مقتضی بداند، اتخاذ کند. ‌موارد ذیل از مصادیق عدم مواظبت و یا انحطاط اخلاقی هر یک از والدین است:

  • اعتیاد زیان‌آور به الکل، مواد مخدر و قمار
  • اشتهار به فساد اخلاق و فحشاء
  • ابتلا به بیماریهای روانی با تشخیص پزشکی قانونی
  • سوء استفاده از طفل یا اجبار او به ورود در مشاغل ضد اخلاقی مانند فساد و فحشاء، تکدی‌گری و قاچاق
  • تکرار ضرب و جرح خارج از حد متعارف

ماده ۱۱۷۰ قانون مدنی: اگر مادر در مدتی که حضانت طفل با او است مبتلا به جنون شود یا با دیگری شوهر کند حق حضانت با پدر خواهد بود.


ماده ۱۱۹۲ قانون مدنی: ولی مسلم نمیتواند برای امور مولی‌ علیه خود وصی غیر مسلم معین کند.


ماده ۱۱۷۶ قانون مدنی: مادر مجبور نیست که به طفل خود شیر بدهد مگر در صورتی که تغذیه طفل به غیر شیر مادر ممکن نباشد.

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

keyboard_arrow_up
مشاوره تلفنی رایگان