مشاوره حقوقی رابطه نامشروع یکی از خدماتی است که وکلاء حاذق و با تجربه در جلسات مشاوره حقوقی در اختیار دختران و پسران جوانی قرار میدهند که از آگاهی لازم نسبت به قوانین و جرائم روابط نامشروع برخوردار نیستند. عدم حضور جوانان متهم یا مجرم در جلسات مشاوره حقوقی روابط نامشروع میتواند به دلیل ناآگاهی و تکرار جرائم بیشتر پیامد های بدی برای آن ها به همراه داشته باشد به شکلی که فرد مجرم یا متهم نتواند نسبت به احقاق حق یا دفاع از خود اقدام مناسب و مقتضی را انجام دهد. استفاده از مشاوره حقوقی رابطه نامشروع و شرکت در جلسات آن باعث افزایش آگاهی مجرمین و متهمان نسبت به جرم صورت گرفته و اتهام وارد شده میگردد و متهم یا مجرم با به دست آوردن آگاهی لازم میتواند تصمیم گیری های دقیق و آگاهانه ای نسبت به رسیدگی و اجرای هر مرحله از پرونده خود داشته باشند.
چه رفتارها و حرکاتی در چارچوب جرائم و مصادیق رابطه نامشروع قرار می گیرد؟
همه رفتارها و حرکاتی که ازطریق روش های غیر قانونی و غیرشرعی یا غیرعرفی انجام شود از جرائم و مصادیق رابطه نا مشروع محسوب میشوند و در صورت وجود شاکی خصوصی یا عمومی و طرح و اثبات آن در محاکم قضایی با توجه به نوع جرم و میزان دخیل بودن فرد مجرم برای آن ها مجازات های مشخصی در نظر گرفته میشود. در ادامه به برخی از کارها و رفتارها که در چهارچوب مصادیق روابط نامشروع قرار می گیرند اشاره می شود.
- ایجاد مراکز فحشا و فساد
- حضور خانم های بدون حجاب شرعی در ملع عام
- تن فروشی
- روبوسی یا دست دادن دو جنس مخالف در ملا عام و انظار عمومی
- هر نوع تماس جسمی مثل لمس کردن به قصد لذت
- هر نوع روابط جنسی غیر متعارف و غیر قانونی
◁◁ مطلب پیشنهادی: وکیل رابطه نامشروع
چه تعاریف و مصادیقی از رابطه نامشروع در مشاوره حقوقی به متقاضیان ارائه میشود؟
از منظر عمومی هر نوع رابطه ای جنسی و عاطفی که بین دو همجنس و یا دو فرد غیر همجنس بدون ایجاد علقه زوجیت یا گذراندن روال قانونی و خارج از عرف یا ارزش های جامعه ایجاد شود رابطه نامشروع و خلاف عرف و شرع است.
در قانون مجازات اسلامی تعریف جامع و کاملی برای عبارت رابطه نامشروع در نظر گرفته شده است که آن را میتوان به شکلی که در ادامه میآید تعبیر نمود.
بر این اساس هر نوع رابطه غیر قانونی که میان یک فرد با فرد یا افراد دیگر چه زن یا مرد بدون ضابطه قانونی و شرعی و خارج از علقهء زوجیت شکل بگیرد و به رابطه جنسی کامل همراه با دخول و زنا ختم نشود رابطه نامشروع اطلاق می شود.
از جمله مصادیق رابطه نامشروع میتوان به مواردی مانند بوسیدن، بغل کردن، مکالمه خارج از قاعده و عرف، ملاقات در مکان های خصوصی یا عمومی، مکالمه تلفنی، ارسال پیام های متنی و غیر متنی در شبکه های اجتماعی و غیره اشاره کرد.
مشاوره حقوقی رابطه نامشروع و شرکت در جلساتی که برای این منظور شکل میگیرد میتواند به جوانان کمک کند که حوزه رفتارهای عرفی، شرعی و قانونی خود را بدانند و خارج از این چارچوب رفتار نکند و در صورتیکه به هر دلیل وارد اینگونه روابط شدند بتوانند از حقوق خود در محاکم و مراجع قانونی دفاع نمایند.
اهمیت مشاوره حقوقی رابطه نامشروع و شرکت در جلساتی که به این منظور از سوی وکلای با تجربه و حاذق برگزار میشود در آن است که جزئیات و مباحث بیشتری در اختیار مخاطبان قرار میگیرد و پرسش های فراوانی را از مخاطب که میتوانند مجرم یا متهم باشند بابت عمل انجام شده مطرح میکند و پس از شنیدن پاسخ ها، راهکارهای لازم را برای برون رفت از آن شرایط در اختیارشان قرار می دهد.
رابطه نامشروع به چند دسته تقسیم می شود؟
در حالت کلی با توجه به نوع رابطه و چگونگی آن، رابطه نامشروع به دو دسته تقسیم میگردد که در ادامه به صورت مختصر به آنها پرداخته می شود؟
-
رابطه نامشروع دون زنا
بر اساس ماده 637 قانون مجازات اسلامی رابطه نامشروع دون زنا به رابطه گفته می شود که در آن ارتباط و تماس فیزیکی دو جنس مخالف به آمیزش جنسی یا مواقعه منجر نشود. یعنی بین یک زن و مرد نامحرم رابطه عاشقانه به صورت حرف زدن، پیام دادن در فضای مجازی یا لمس بخش های مختلف بدن اتفاق بیفتد ولی این رابطه به دخول جنسی منجر نشود.
-
رابطه نامشروع منجر به زنا
رابطه نامشروع منجر به زنا به رابطه گفته میشود که در آن رابطه دو جنس مخالف به آمیزش جنسی و عمل دخول منجر شود. طبق روال جاری به رابطه نامشروع جنسی که بین زن و مرد نامحرم اتفاق بیفتد زنا گفته میشود. در قانون مجازات اسلامی رابطه نامشروع زنا با توجه به شرایط به چند دسته تقسیم می شود که عبارتند از:
-
تجاوز به عنف
در صورتی که دو جنس مخالف بر خلاف قانون و عرف با هم رابطه جنسی داشته باشند و این رابطه به زور و بدون رضایت یکی از طرفین انجام شده باشد در روال جاری با نام تجاوز به عنف شناخته می شود. در تجاوز به عنف یا رابطه نامشروع بدون رضایت طرف مقابل اگر فردی که مورد تجاوز قرار گرفته است دختر باکره باشد.
در صورت اثبات جرم، فرد مجرم علاوه بر پرداخت نمودن مهرالمثل یا ارش البکاره به اعدام محکوم میشود. نهایت مجازاتی که در قانون مجازات اسلامی برای مجرم در این فقر از جرایم در نظر گرفته شده اعدام است.
-
زنای محصنه
زنای محصنه یکی دیگر از انواع روابط نامشروع جنسی است که در چارچوب جرم زنا یا ارتباط جنسی نامشروع قرار میگیرد. مرد و زنی که مرتکب عمل جنسی یا آمیزش نامشروع میشوند چنانچه متاهل بوده و شرایط برقراری ارتباط جنسی با همسرشان داشته باشند اگر مرتکب آمیزش با فرد دیگر یا غیر شوند عمل آنها با نام زنای محصنه شناخته میشود.
طبق قانون مجازات اسلامی زنان متاهلی که مرتکب آمیزش جنسی با فردی غیر از شوهر خود شوند مرتکب عمل زنای محصنه شده اند و در صورت اثبات جرم به سنگسار وتحمل 100 ضربه شلاق محکوم میشوند.
همچنین اگر مردان متاهل مرتکب زنا یا عمل جنسی نامشروع با زنی غیر از زن خود شود در صورت اثبات جرم و متاهل نبودن زن مورد نظر، مرد زناکار به تبعید از محل زندگی خود به مکان دیگر به مدت یک سال و تراشیدن موی سر و همچنین 100 تحمل ضربه شلاق محکوم میشود.
-
زنای غیر محصنه
مرد یا زن متاهل که شرایط برقراری ارتباط جنسی با همسر خود را ندارد یا همسرش فوت کرده است، چنانچه مرتکب آمیزش یا رابطه جنسی نامشروع با جنس مخالف شود این نوع رابطه جنسی با نام زنای غیر محصنه شناخته میشود.
مرد یا زنانی که مرتکب زنای غیر محصنه میشوند در صورت اثبات جرم برای بار اول به تحمل 100 ضربه شلاق محکوم میشوند و اگر این کار ادامه پیدا کند در چهارمین مرتبه مجازات اعدام برای آنها در نظر گرفته میشود.
چگونه میتوان روابط نامشروع را اثبات نمود؟
برای اثبات روابط نامشروع مثل همه جرائم باید اسناد معتبر و ادله محکم از طرف مجرم یا متهم به مراجع قانونی ارائه داده شود تا قاضی بتواند بر اساس مدارک ارائه شده و با استناد به دلایل محکمه پسند نسبت به بررسی پرونده و صدور رای نهایی اقدام کند.
علاوه بر این روش های دیگری برای اثبات رابطه نامشروع وجود دارد که از آن جمله میتوان به اقرار متهم به جرم صورت گرفته، وجود شهود عاقل و بالغ به اندازه ای که در قانون وشرع مشخص شده است و تنها برای یک مرتبه وجود امارات و قرائن یا علم قاضی پس از بررسی پرونده اشاره کرد.
معمولا در مشاوره حقوقی رابطه نامشروع برای اثبات جرم استفاده از فیلم دوربین مداربسته، پرینت تماس های تلفنی و مکالمات، عکس، فیلم و فایل صوتی ضبط شده در صورت پذیرش دادگاه به مخاطبان توصیه می شود.
سخن پایانی
مشاوره حقوقی رابطه نامشروع برای کسانی که به دلایل مختلف درگیر روابط نامشروع عاطفی و جنسی شده اند مفید میباشد و در صورت متهم یا مجرم بودن آنها میتواند شرایطی فراهم کند تا آن ها بتوانند راهکارهای لازم برای احقاق حق یا دفاع از خود در محاکم قضایی را بیاموزند و برای رسیدن به نتیجه دلخواه طبق روالی که به آنها گفته میشود عمل کنند.
روابط جنسی نامشروع به دو دسته روابط قبل از آمیزش جنسی و بعد از آمیزش جنسی تقسیم میشوند که قانون چارچوب و مجازات آنها را به روشنی مشخص کرده است.
مشاوره حقوقی رابطه نامشروع میتواند برای متهم و مجرم کارساز باشد و به آنها برای احقاق حق یا دفاع از خود در مراجع قضایی کمک کند.