جهت مشاره تلفنی رایگان با وکیل کلاهبرداری با شماره زیر تماس بگیرید:

۰۹۱۲۳۵۷۶۰۳۷📱

وکیل کلاهبرداری تهران با اشراف به قوانین این حوزه از جرائم کیفری و رویه های قضایی حاکم بر آن می تواند در به نتیجه رساندن این گونه پرونده ها مفید باشد، کلاهبرداری یکی از جرائم حقوقی و کیفری است که هر ساله بخش بزرگی از پرونده ها و مناقشات مالی را به خود اختصاص می دهد؛ تصاحب مال متعلق به غیر با استفاده از وسایل متقلبانه با عنوان کلاهبرداری شناخته می‌شود.

کلاهبرداری از جرائم مرکب است به این معنا که در چارچوب آن ممکن است جرائم دیگری نظیر جعل اسناد و اوراق برای جلب رضایت و اعتماد مال باخته وجود داشته باشد، وکیل کلاهبرداری تهران به‌دلیل تخصص و تجربه لازم در این زمینه می‌تواند مانور متقلبانه مجرم برای عادی جلوه دادن شرایط را آشکار و خنثی نماید.

عناصر تشکیل دهنده جرم کلاهبرداری

عناصر تشکیل دهنده جرم کلاهبرداری مثل بسیاری از جرائم شامل سه عنصر قانونی، مادی و عنصر معنوی می شود. قانونگذار  عنصر قانونی جرم کلاهبرداری را در یک ماده  و دو تبصره در قانون تشدید مجازات مرتکبین ارتشا و اختلاس و کلاهبرداری مصوب سال 1367 خورشیدی به تفصیل بیان کرده است.

 بر اساس این ماده قانونی هر کس از راه حیله و فریب به روش های مختلف مثل  وعده استفاده از منافع موجود در شرکت ها، تجارتخانه، کارخانه، موسسات موهوم افراد دیگر جامعه را فریب داده و اموال آن ها را از چنگشان خارج نماید بر اساس قانون مرتکب کلاهبرداری شده است.

همچنین اگر کسی افراد دیگر را به منافع غیر واقعی امیدوار کرده و  از حوادث و پیشامدهای غیر واقع بترساند یا با عناوین جعلی و تقلبی از افراد دیگر اخاذی نماید.

عنصر مادی جرم برای فرد متهم تحقق پیدا کرده  و فرد مجرم پس از اثبات جرم علاوه بر رد اصل مال تحصیل شده به صاحب یا صاحبان آن، به حبس از 1 تا 7 سال و پرداخت جزای نقدی معادل مالی که تصاحب کرده است محکوم می گردد.

همچنین بر اساس تبصره یک این ماده قانونی امکان تخفیف مجازات وجود دارد اما مجریان قانون نمی توانند حکم به تعلیق اجرای کیفری آن صادر نمایند.

عنصر دوم یا مادی جرم کلاهبرداری همان رفتار مجرمانه ای است که به صورت فعل مثبت در فرد مجرم هویدا می شود یا به بیان ساده مجرم با انجام اعمال فیزیکی در راستای تحقق جرم قرار می گیرد.

عنصر معنوی جرم کلاهبرداری همان نیت یا نقشه پیش از ارتکاب جرم است یعنی اگر مجرم با طرح و نقشه قبلی اقدام به ارتکاب جرم کلاهبرداری کند عنصر معنوی جرم کلاهبرداری برای او محقق می شود و مراجع قانونی می توانند با بررسی شرایط و عناصر جرم کلاهبرداری، در صورت تحقق این عناصر سه گانه یعنی فعالیت بر علیه ضوابط قانونی، داشتن طرح و نقشه برای تصاحب اموال دیگران و انجام این فعل باعث تحقق جرم کلاهبرداری شده و برای آنها مجازات متناسب عمل مجرمانه در نظر گرفته می شود.

کلاهبرداری از جرائم مرکب است به این معنا که در چارچوب آن ممکن است جرائم دیگری نظیر جعل اسناد و اوراق برای جلب رضایت و اعتماد مال باخته وجود داشته باشد، وکیل پایه یک دادگستری تهران به‌دلیل تخصص و تجربه لازم در این زمینه می‌تواند مانور متقلبانه مجرم برای عادی جلوه دادن شرایط را آشکار و خنثی نماید.

انواع کلاه برداری: سنتی – رایانه ای

آشنایی با انواع کلاه برداری، سنتی – رایانه ای می تواند باعث بالا رفتن هوشیاری و آگاهی مخاطبان و کاهش ضریب آسیب پذیری آن ها شود.

 در کلاهبرداری سنتی همانطور که در قانون مجازات اسلامی آمده است کلاهبردار می بایست برای به دست آوردن و تصاحب اموال افراد دیگر از وسایل و ابزارهای  فریبکارانه استفاده کند.

 به بیان دیگر بین روش های فریبکارانه و فریب خوردن فرد در کلاهبرداری سنتی رابطه مستقیمی وجود دارد به شکلی که کلاهبردار با سوء نیت و طرح و نقشه قبلی از روی عمد اقدام به فریب دیگر افراد برای تصاحب مال و دارایی آنها می کند.

 اما در کلاهبرداری فضای مجازی، فرد کلاهبردار می بایست با ایجاد تغییرات، محو داده ها یا مختل کردن سامانه و غیره منفعتی را به دست بیاورد تا بتواند مال و دارایی افراد دیگر را از چنگ آنها خارج نماید.

 در کلاهبرداری رایانه ای برخلاف کلاهبرداری سنتی برای کلاهبرداری رفتار، گفتار یا اعمال فرد کلاهبردار مد نظر نیست و بیشتر تاکید بر روی استفاده از روش های متقلبانه و فریبکاری از طریق تغییر ساختارها در فضای مجازی مورد نظر است.

از جمله روش های کلاهبرداری رایانه ای می توان به مواردی مانند فروشگاه رایانه ای جعلی، فرستادن پیام برای هک کردن صفحات شخصی افراد، استفاده از دامنه های تجاری سرقتی برای خالی کردن حساب مشتری ها و غیره اشاره کرد در کلاهبرداری رایانه ای فرد مالباخته و کلاهبردار به هیچ وجه یکدیگر را نمی شناسند و از طریق یک نام و حساب جعلی با یکدیگر آشنا می شوند.

از جمله روش های کلاهبرداری سنتی می توان به مواردی مثل دایر کردن شرکت های جعلی در زمینه های مختلف مثل فروش ماشین، آپارتمان، اجاره و رهن املاک و مستغلات و غیره برای تصاحب مال و دارایی دیگران یا معرفی کردن خود با عناوین مختلف دولتی و غیر دولتی برای سرکیسه کردن دیگران اشاره کرد.

چه جرائمی حکم کلاهبرداری دارند؟

کلاهبرداری از جمله مهم‌ترین جرائم مالی است که در آن فرد کلاهبردار با توسل به وسایل متقلبانه و نادرست، اقدام به تصاحب مال غیر می‌کند.

از شروط اثبات کلاهبرداری منفعت مالی فرد کلاهبردار یا شخص ثالث دیگر از این جریان است، در کلاهبرداری هرچند هدف فرد کلاهبردار تصاحب مال دیگری است اما برخلاف سرقت این کار با رضایت صاحب مال انجام می‌شود و کلاهبردار برای انجام این کار از ابزار و وسایل متقلبانه استفاده می‌کند.

بنابراین در فرایند تصاحب مال غیر برخلاف سرقت باید استفاده از روشهای متقلبانه و فریبکارانه اثبات شود تا فرد یا افراد شاکی و خواهان بتواند جرم انگاری کرده و دادخواست کلاهبرداری را برای فرد یا افراد خوانده تنظیم نمایند.

در جرم کلاهبرداری به دلیل آنکه برای تصاحب مال دیگران باید از تقلب و روشهای فریبکارانه استفاده شود این جرم یکی از جرائم پیچیده محسوب می‌شود و می‌تواند مصداق های بی شماری داشته باشد.

با توجه به گسترش وسایل ارتباط جمعی و فضای مجازی راهها و روش های کلاهبرداری به شکل غیر قابل انکاری گسترش پیدا کرده است و روز به روز گسترده تر هم می شود.

قانون‌گذار برای محدود کردن جرم کلاهبرداری مجازاتهای سنگینی را در نظر گرفته است از جمله این مجازات‌ها می‌توان به حبس و جزای نقدی معادل مال برده شده یا بازگرداندن مال برده شده به همراه پرداخت ضرر و زیان به مال باخته اشاره کرد‌، از جمله جرائمی که در حکم کلاهبرداری قرار می‌گیرند می‌توان به مواردی که در ادامه می‌آید اشاره کرد:

  • خودداری از برگرداندن حق طرف مقابل
  • کسانی که طلب خود را به غیر مدعیون انتقال دهند و بعد از انتقال آن را از مدعیان خود گرفته یا انتقال دهند.
  • خیانت یا تبانی متصرف برای ثبت ملک به نام فرد دیگر یا متصرف نشان دادن خود
  • انتقال گیرنده مال غیر مشروط بر آنکه در هنگام معامله بر ملک غیر بودن آگاه باشد.
  • جعل عنوان نمایندگی بیمه
  • فروش ارز دولتی در بازار سیاه یا آزاد
  • مصرف ارز دولتی برای خریدی به جز خرید کالاهای اساسی
  • تقسیم منافع موهوم و غیر واقعی به دلیل نبود صورت دارایی یا با استناد به صورت دارایی بین شرکا به وسیله مدیران
  • ثبت متقلبانه و فریبکارانه سهم الشرکه غیر نقدی به مبلغ بیش از قیمت واقعی
  • اظهارات خلاف واقع موسسین و مدیران شرکت ها دارای مسئولیت محدود، تضامنی و نسبی در مورد پرداخت همه سهم الشرکه غیر نقدی در اوراق و اسناد لازم برای ثبت شرکت
  • تقاضای ثبت ملک توسط وراث با علم به انتقال ملک توسط موروثی یا سلب مالکیت از او
  • تقاضای ثبت ملک توسط امین
  • معرفی مال غیر به عرض مال خود و انجام عملیات اجرایی نسبت به آن
  • تبانی اشخاص برای بردن مال غیر یا تبانی با یکی از اصحاب دعوا برای بردن مال یا تضعییع طرف مقابل یا ثالث

کلاهبرداری از جرائم مرکب است به این معنا که در چارچوب آن ممکن است جرائم دیگری نظیر جعل اسناد و اوراق برای جلب رضایت و اعتماد مال باخته وجود داشته باشد، وکیل کلاهبرداری تهران به‌دلیل تخصص و تجربه لازم در این زمینه می‌تواند مانور متقلبانه مجرم برای عادی جلوه دادن شرایط را آشکار و خنثی نماید.

جرم کلاهبرداری به چند صورت اثبات می شود؟

جرم کلاهبرداری به چند صورت اثبات می شود که بر اساس ماده 160 قانون مجازات اسلامی می توان به مواردی مانند اقرار، شهادت، قسامه، سوگند و در موارد مقرر قانونی به علم قاضی اشاره کرد.

باید به این نکته توجه داشت که کلاهبرداری یکی از جرایم کیفری است و همانطور که گفته شد برای اثبات جرائم کیفری از روش هایی مانند اقرار متهم، شهادت، قسامه، سوگند و در موارد مقرر قانونی از علم قاضی استفاده می شود.

 اما به دلیل آنکه کلاهبرداری جز جرائم تعزیراتی است و  قسامه مربوط به اثبات جنایت است و سوگند نیز در جرائم تعزیراتی برای اثبات جرم کاربردی ندارد. در نتیجه برای اثبات کلاهبرداری در صورت وجود نداشتن مدارک مستدل و‌متقن از روش هایی مثل اقرار، شهادت و علم قاضی استفاده می شود.

مراحل و نحوه شکایت از جرم کلاهبرداری

 مراحل و نحوه شکایت از جرم کلاهبرداری به این شکل است که فرد شاکی یا مالباخته باید ابتدا با در دست داشتن مدارک شناسایی به دادسرای محل وقوع جرم مراجعه کند.

 به بیان دیگر فرد و افرادی که مورد کلاهبرداری قرار گرفته اند پس از مراجعه به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی و تنظیم شکایت کلاهبرداری باید به شعبه دادسرای مشخص شده در موعد مقرر مراجعه کنند. پس از ارسال شکایت  کلاهبرداری به دادسرا پرونده برای بررسی به معاون دادستان محل وقوع جرم ارائه می شود.

سپس معاون دادستان پس از بررسی شکوایه مورد نظر، پرونده را در اختیار شاکی قرار می دهد تا تمبر آن را باطل نماید. باید به این نکته توجه داشت که برای شکایت کلاهبرداری لازم نیست فرد شاکی به دادسرای محلی که متهم در آن زندگی می کند مراجعه کند چون در خصوص جرائم کیفری  فرد یا افراد متهم در دادگاهی محاکمه می شوند  که جرم در آن حوزه یا منطقه واقع شده باشد.

 در ادامه پس از باطل شدن تمبر توسط فردا شاکی، پرونده برای انجام یک سری تحقیقات مقدماتی و گرفتن اظهارات شهود به کلانتری محل وقوع جرم ارجاع داده می شود.

 در این وضعیت  کلانتری محل وقوع جرم موظف است فرایند تکمیل پرونده و تهیه مدارک لازم را در موعد معینی که مشخص شده است انجام داده و پرونده را برای بررسی و پیگیری به دادسرای موردنظر ارجاع کند. پس از عودت پرونده به دادسرا، پرونده ثبت و به شعبه مورد نظر فرستاده می شود.

 پس از ارجاع پرونده به شعبه دادسرای مورد نظر بازپرس پرونده ابتدا شاکی را با ابلاغیه احضار کرده و در خصوص شکایت تنظیم شده از او سوالات و پرسش های لازم را  دریافت می کند به این معنا که از او پرسش می شود از چه کسانی شکایت دارد و دلایل خود را برای متهم بودن آنها ارائه دهد.

پس از ثبت سخنان فرد شاکی و دریافت مدارک مورد نیاز قاضی مربوطه با بررسی دلایل و مدارک در صورت موجه بودن، افراد متهم را با صدور ابلاغیه احضار می کند.

پس از حضور فرد متهم در شعبه دادسرا تفهیم اتهام شده و برای ضمانت حضور فرد متهم در جلسات دادسرا تا پایان دادرسی از او درخواست وثیقه می شود و میزان وثیقه بر اساس ماده 132 قانون با توجه به میزان اتهام و مجرمیت فرد ممکن است متفاوت باشد.

 پس از آنکه فرد شاکی دلایل و مدارک مبنی بر گناهکار بودن متهم را به شعبه دادسرای مربوطه ارائه دهد و متهم نتواند دفاع مناسب و مدارک محکمه پسند و محکمی برای گناهکار نبودن خود ارائه دهد در این شرایط قاضی مربوطه جرم انتصابی کلاهبرداری را به فرد متهم محرز دانسته و در نهایت حکم مجرمیت فرد را صادر می کند.

به عبارت دیگر اگر با نظر بازپرس وقوع جرم، کلاهبرداری محرز باشد پرونده با صدور کیفرخواست به مجتمع قضایی مورد نظر ارسال شده و توسط شعبه کیفری رسیدگی می گردد.

شعبه کیفری بررسی و تحقیق در مورد پرونده را انجام داده و پس از مشخص شدن نتیجه، ختم رسیدگی به آن را اعلام و رای لازم را صادر می کند پس از صدور رای فرد شاکی و متهم 20 روز فرصت دارند تا به رای صادر شده اعتراض نمایند.

چرا باید از وکیل کلاهبرداری کمک بگیریم؟

چرا باید از وکیل کلاهبرداری کمک بگیریم؟ شاید سوالی باشد که ذهن مخاطب را به خود مشغول نماید، معمولا پرونده هایی که در چهارچوب کلاهبرداری بررسی می‌شوند از پیچیدگی‌های زیادی برخوردار هستند و نمیتوان هر دادخواستی را به صرفه تصرف یا پایمال شدن اموال و دارایی‌های یک فرد در چارچوب پرونده های کلاهبرداری پیگیری نمود.

لذا برای پرونده هایی که قرار است در قالب کلاهبرداری مطرح و پیگیری شود باید از افراد متخصص و کارشناس در این زمینه استفاده شود.

معمولا اگر پیگیری پرونده های کلاهبرداری به افراد کارشناس و متخصص در این زمینه واگذار شود موکل می‌تواند انتظار داشته باشد که در پایان کار نتایج مطلوبی به دست آورد.

وکیل کلاهبرداری به دلیل داشتن دانش حقوقی کافی  و تجربه لازم درپیگیری روند حقوقی اینگونه پرونده ها می‌تواند به موکلین خود خدمات مناسبی ارائه دهد

وکلایی که به صورت تخصصی در زمینه پرونده‌های کلاهبرداری فعالیت می‌کنند تفاسیر قوانین مختلف و نکات راهگشای این قوانین را می‌دانند و از توانایی لازم برای ایجاد گشایش در یک چنین پرونده‌هایی برخوردار هستند.

از دیگر امتیازات وکلایی که در زمینه کلاهبرداری فعالیت می‌کند علاوه بر دانش حقوقی و تجربه،  طرز صحبت کردن با لحن مناسب و ارائه شواهد و مستندات لازم در هنگام سخن گفتن است که شاید افراد معمولی از انجام چنین کاری عاجز باشند.

به بیان دیگر وکیل کلاهبرداری از این توانایی برخوردار است که در هنگام دفاع از موکل خود طوری مواد و موازین قانونی را در کنار یکدیگر قرار داده و از آن ها برای رسیدن به مقصود خود استفاده کند که قاضی یا مرجع قضایی اقناع گردد.

بهترین وکیل کلاهبرداری

بهترین وکیل کلاهبرداری وکلای هستند که به صورت تخصصی در این حوزه فعالیت می کنند. مهمترین وظیفه وکیل در پرونده های کلاهبرداری در زمان دفاع از فرد شاکی یا خواهان در درجه اول هنگام اثبات جرم و در ادامه گرفتن حکم جلب مجرم و در نهایت باز پس گرفتن حق و حقوق فرد مال باخته نمایان می شود.

اما در پرونده هایی که وکیل کلاهبرداری از خوانده یا متهم دفاع می کند باید بتواند با استفاده از نکات و تفاسیر قانونی بی گناهی متهم در کلاهبرداری را اثبات نماید یا به بیان دیگر در این شرایط وکیل کلاهبرداری باید با استفاده از تخصص و مهارت خود شواهد عدم کلاهبردار بودن متهم را به دادگاه ارائه داده و از او رفع اتهام کند.

 بهترین وکیل کلاهبرداری معمولاً پس از بررسی پرونده مورد نظر از اهرمهای قانونی موثر برای برطرف کردن مشکلات و نقاط کور پرونده استفاده می کند.لازم به ذکر است که هرچه مهارت وکیل کلاهبرداری در استفاده درست از قوانین حقوقی برای برطرف کردن نقاط کور پرونده بیشتر باشد پرونده از شرایط بهتری برای صدور حکم و کیفر خواست برخوردار می شود.

معیارهای مختلفی برای قرار گرفتن یک وکیل به عنوان بهترین وکیل کلاهبرداری وجود دارد از آنجمله می توان به عملکرد وکیل طی سال‌های فعالیت در این زمینه اشاره کرد یعنی هرچه تعداد پرونده های کلاهبرداری که به وسیله وکیل مورد نظر به موفقیت رسیده باشد زیادتر باشد دلیل بر عملکرد مناسب وکیل مورد نظر است.

 همچنین هرچه تجربه، دانش و معلومات حقوقی وکیل بالاتر باشد مهارت او در حل پرونده های کلاهبرداری بیشتر می شود. از جمله ویژگی های بهترین وکیل کلاهبرداری می توان به مواردی مثل تسلط بر قوانین جزا و جرم شناسی، مهارت در صحبت کردن و دفاع از موکل، داشتن تجربه در امتحان و آزمایش راهکارهای مختلف برای حل پرونده های متفاوت و تسلط کامل به شرایط پرونده برای رسیدن به نتیجه مطلوب اشاره کرد.

هزینه وکیل برای کلاهبرداری

هزینه وکیل برای کلاهبرداری با توجه به شرایط پرونده و پیچیدگی های آن  ممکن است متفاوت باشد. لذا نمی توان به صورت مشخص عدد و رقم معینی را برای این کار در نظر گرفت چون کلاهبرداری از لحاظ جرم انگاری مصداق های بسیار زیادی دارد.

همچنین با توجه به نوع و شرایط کلاهبرداری که در این قالب قابل جرم انگاری باشند ممکن است با توجه به شرایط جرم از درجه اهمیت مختلفی برخوردار باشند.

به بیان دیگر اگر در یک پرونده کلاهبرداری یک فرد غیر حرفه ای اقدام به کلاهبرداری نماید به دلیل ساده بودن شرایط، شکایت از چنین فردی و اثبات جرم آسان است. اما اگر یک فرد یا گروه حرفه ای با ترفندهای پیچیده اقدام به کلاهبرداری نمایند در این شرایط اثبات جرم و ارائه مدارک و مستندات بر علیه فرد یا افراد مجرم کاری سخت است.

لذا هزینه وکیل کلاهبرداری با توجه به شرایط پرونده ممکن است متفاوت باشد. در پرونده های کلاهبرداری معمولاً با توجه به کیفیت کار وکیل و مطالعه پرونده به وسیله او ممکن است هزینه های پرونده های کلاهبرداری متفاوت باشد.

 البته توجه به این نکته ضروری است که هزینه خرج شده برای یک پرونده کلاهبرداری باید با میزان مال یا دارایی که در این میان مورد کلاهبرداری قرار گرفته است از تناسب لازم برخوردار باشد یعنی نمی توان یک هزینه زیادی برای رسیدن به مال از دست رفته ای خرج کرد که از ارزش و اعتبار کمی برخوردار است.

 یعنی حتی المقدور نباید هزینه ای که برای وکیل کلاهبرداری خرج می شود از مالی که در اثر کلاهبرداری پایمال یا تصرف شده است بیشتر باشد. لذا هزینه یک وکیل کلاهبرداری باید از تناسب منطقی با مهارت وکیل و میزان مال یا دارایی که در اثر کلاهبرداری تصرف یا پایمال شده است برخوردار باشد.

مجازات جرم کلاه برداری

مجازات جرم کلاه برداری با توجه به اینکه جرم کلاهبرداری ساده یا مشدد باشد متفاوت خواهد بود. یعنی اگر فرد کلاهبردار از مامورین دولت نباشد و خود را به عنوان مامورین دولت معرفی نکرده باشد یا انجام کلاهبرداری از طریق رسانه های جمعی و انتشار آگهی صورت نگرفته باشد جزء کلاهبرداری ساده محسوب می شود و قانونگذار با توجه به نوع جرم، مجازات حبس از 1تا 7 سال، پرداخت جزای نقدی معادل مال اخذ شده و رد مال به صاحب آن را برای فرد کلاهبرداری تعیین می کند.

  اما اگر فرد کلاهبردار جز مامورین دولتی باشد و ارتکاب جرم از طریق رسانه های جمعی و انتشار آگهی در حجم بزرگ انجام شده باشد این نوع کلاهبرداری  جز کلاهبرداری مشدد محسوب شده و برای فرد مجرم با توجه به میزان مجرمیت به حبس از 2 تا 10سال حبس، پرداخت جزای نقدی معادل مال اخذ شده، رد مال به صاحب آن و انفصال دائمی از خدمات دولتی در نظر گرفته می شود.

همچنین باید به این نکته توجه داشت که بسته به مبلغ کلاهبرداری و میزان مجرمیت امکان تقلیل مجازات حبس تا نصف برای فرد مجرم وجود دارد.

رد مال در کلاهبرداری به نرخ روز

رد مال در کلاهبرداری به نرخ روز شامل مابه التفاوت کاهش ارزش ثمن یا مال مورد کلاهبرداری نمی شود. به بیان دیگر بر اساس ماده یک قانون تشدید مجازات مرتکبین اختلاس، ارتشا و کلاهبرداری مصوب 1367 دادگاه مکلف است مرتکبین جرم کلاهبرداری را علاوه بر مجازات حبس و پرداخت جزای نقدی به رد اصل مال محکوم نماید.

در اینجا منظور از اصل مال بر حسب مورد همان اصل ثمن موضوع کلاهبرداری است و مابه التفاوت کاهش ارزش ثمن یا مال مورد نظر به دلیل گذشت زمان شامل افزایش نرخ تورم نمی شود.

همچنین اگر بر فرض موضوع کلاهبرداری وجه نقد باشد با توجه به مواد 10،14 و 15 قانون آیین دادرسی کیفری و و آرای وحدت رویه شماره های 733 مورخ 1393/7/15 و 811مورخ 1400/4/1 هیئت عمومی دیوان عالی کشور، فرد مالباخته می تواند تحت عنوان ضرر و زیان ناشی از کاهش ارزش پول از فرد کلاهبردار به صورت جداگانه به دادگاه های حقوقی شکایت کرده و مابه التفاوت ارزش وجه موضوع جرم را درخواست نمایند.

نحوه محاسبه رد مال در کلاهبرداری

نحوه محاسبه رده بار در کلاهبرداری همانطور که گفته شد به این شکل است که فرد کلاهبردار پس از صدور حکم کلاهبرداری ملزم به بازگرداندن  مالی است که بر اثر انجام فعل مجرمانه از فرد  شاکی کلاهبرداری نموده است.

 پس از صدور حکم مجرمیت فرد متهم، اگر عین مال کلاهبرداری شده موجود باشد فرد مجرم ملزم به رد عین مال است و در غیر این صورت به علت تلف شدن عین مال، فرد مالباخته می تواند درخواست مطالبه قیمت مال خود را به نرخ روز که معادل قیمت مال مذکور در زمان اجرای حکم است را از فرد مجرم نماید.

لازم به ذکر است که مال باخته نمی تواند خواسته خود را به دلیل ضررکرد یا کاهش ارزش مال به دلیل گذشت زمان از فرد مجرم در دادگاه کیفری مطرح نماید و باید خواسته خود را به صورت جداگانه در دادگاه حقوقی تحت عنوان مطالبه ضرر و زیان ناشی از گذشت زمان و افزایش تورم مطرح نماید.

 بنابراین پس از تنظیم دادخواست مطالبه ضرر و زیان ناشی از گذشت زمان و کاهش ارزش دارایی یا مال غصب و کلاهبرداری شده در دادگاه حقوقی قاضی دادگاه با درخواست نرخ تورم از بانک مرکزی و محاسبه میزان کاهش ارزش پول، مبلغ رد مال کلاهبرداری را به نرخ روز کرده و آن را از فرد مجرم برای انتقال به فرد شاکی مطالبه می کند پس از صدور حکم، فرد مجرم برای خلاصی از حبس یا آزاد شدن وثیقه موظف به پرداخت رقم به روزرسانی شده است.

کلاهبرداری از لحاظ جرم انگاری چه تفاوتی با سرقت دارد؟

کلاهبرداری از نظر جرم انگاری با سرقت تفاوتهای قابل توجهی دارد، در سرقت مال یا دارایی یک فرد بدون اطلاع او ربوده می شود اما در کلاهبرداری مال یا دارایی یک فرد با فریبکاری و با استفاده از اعمال و رفتار متقلبانه با رضایت او تصرف می شود، به همین دلیل از لحاظ جرم انگاری کلاهبرداری درسته جرم های مرکب و مقید قرار می گیرد.

مقید بودن در جرم‌هایی مثل کلاهبرداری به این معنا است که باید ارتکاب این جرم باعث به وجود آمدن نتیجه خاصی شود یعنی نتیجه کلاهبرداری با یک عمل فریبکارانه باعث ضرر و زیان یک فرد در قبال منفعت و سود فرد دیگر یا کلاهبردار باشد.

همچنین جرم کلاهبرداری برعکس سرقت یک جرم مرکب است یعنی کلاهبرداری از ترکیب شدن چند عنصر ایجاد می‌شود، هرچند در کنار هم قرار گرفتن این عناصر باعث به وجود آمدن کلاهبرداری می‌شود اما شاید وقوع هر یک از این عناصر به تنهایی از دید قانون و قانونگذار جرم محسوب نگردد.

مثلاً استفاده از چک هایی که پشتوانه مالی ندارند یا سند های ساختگی، که در واقع زیر مجموعه ای از عناصر متقلبانه برای رسیدن به یک هدف مشخص یا کلاهبرداری از دیگران هستند جزو عناصر مرکب در جرم کلاهبرداری قرار می گیرند.

اما در سرقت برعکس کلاهبرداری هدف فرد مجرم ربودن مال یا دارایی یک فرد دیگر در اثر سستی یا غفلت است و از هیچ گونه نقشه یا ابزار و وسایل فریبکارانه ای برای اغفال صاحب مال و گرفتن مال یا دارایی با رضایت صاحب آن استفاده نمی شود.

کلاهبرداری مشدد به چه معنا است؟

کلاهبرداری به دو دسته کلاهبرداری ساده یا کلاهبرداری مشدد تقسیم می‌شود، هرگاه در یک پرونده کلاهبرداری سه شرط به صورت همزمان وجود داشته باشد جرم کلاهبرداری مشدد اتفاق افتاده است.

بر طبق روال جاری اگر در پرونده های کلاهبرداری سه شرطی که در ادامه به آن ها اشاره می‌شود وجود داشته باشد پرونده کلاهبرداری مشدد محسوب می‌شود.

  1. شرط اول برای مشدد شدن پرونده کلاهبرداری آن است که فرد مجرم یا متهم کارمند دولت یا یکی از کارمندان موسسات عمومی زیر نظر دولت باشد.
  2. شرط دوم آن است که فرد یا  افراد کلاهبردار، سمت یا عنوان یکی از کارمندان دولت یا موسسات زیر نظر دولت را برای انجام این کار جعل نمایند.
  3. شرط سوم برای مشدد شدن یک پرونده کلاهبرداری آن است که فرد کلاهبردار این کار را از طریق ابزارهای ارتباط جمعی مثل رادیو، تلویزیون یا روزنامه های کثیرالانتشار انجام دهد، البته باید توجه داشت که امروزه شبکه های اجتماعی فعال در فضای مجازی هم در قالب شرط سوم کلاهبرداری مشدد قرار می گیرند.

نتیجه پایانی

وکیل کلاهبرداری تهران به وکلای گفته می‌شود که به صورت تخصصی در زمینه پرونده های کلاهبرداری فعالیت می‌کنند و به دلیل پیگیری پرونده های مختلف در این زمینه از تجربه لازم برای بررسی و پیگیری پرونده های کلاهبرداری برای به دست آوردن نتیجه مطلوب برخوردار هستند.

 جرائمی حکم کلاهبرداری دارند که از شرایط لازم برای جرم انگاری در این زمینه برخوردار باشند، یعنی اصول اولیه جرم انگاری در کلاهبرداری مثل استفاده از ابزار و وسایل متقلبانه و فریبکارانه برای پایمال کردن یا تصاحب مال و دارایی دیگران در قالب جرم برای مراجع قانونی ملموس و قابل مشاهده باشد.

وکیل کلاهبرداری به دلیل تجربه و مهارت لازم در اینکار می‌تواند باعث تسریع در روند پرونده به نفع موکل خود شود. بهترین وکیل کلاهبرداری وکلایی هستند که با داشتن مهارت و توانایی در پیگیری پرونده های کلاهبرداری بتوانند در در یک زمان کوتاه پرونده موکل خود را به نتیجه مطلوب برسانند.

هزینه وکیل برای کلاهبرداری با توجه به شرایط پرونده کلاهبرداری و پیچیدگی های آن ممکن است متفاوت باشد لذا تا زمانی که پرونده کلاهبرداری به وسیله وکیل کلاهبرداری بررسی نشود نمی توان هزینه آن را مشخص نمود.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

keyboard_arrow_up
مشاوره تلفنی رایگان